×

Besplatne konzultacije za tijelo

Saznajte više

Frakcijski skin resurfacing

Zašto se pojavljuju bore?

S godinama se koža lica opušta i postaje tanja. Dolazi do gubitka volumena masnih jastučića u licu zbog čega, pod utjecajem gravitacije, lice pada. Razlog tome je ponajviše gubitak kolagena, dehidracija te drugi sekundarni faktori poput pušenja, stresa, pretjeranog izlaganja suncu, loše prehrane te atmosferskog zagađenja.

Može li laser ukloniti bore na koži?

Laser emitira svjetlo sposobno za uklanjanje površinskih slojeva epidermisa te omekšavanja nabora bora. Ovaj postupak vodi ka ljuštenju tretiranog tkiva i prirodnoj obnovi kože. Zapravo, epidermis koji ostaje ispod stvara nove stanice te dolazi do stvaranja novog kolagena s općim poboljšanjem teksture i elastičnosti kože.

Koja se područja mogu tretirati?

Tretirati se mogu bore oko očiju i usta, kao i ožiljci od akni, mrlje od starenja na rukama i licu te općenito sve ostale nesavršenosti kože.

Je li tretman laserom siguran?

Laser se koristi u estetskim tretmanima više od dvadeset godina te se pokazao kao visokopouzdan i učinkovit kada njime barataju kvalificirani specijalisti i stručnjaci.  

Koliko je tretmana potrebno?

Sve je izvedivo u jednom tretmanu ukoliko se djeluje dubinski, u protivnom potrebno je više blažih tretmana s kraćim razdobljima oporavka za bolje rješavanje problema. Više ovisi o klijentovim željama nego li o odluci doktora.

Koliko je dugo vrijeme oporavka?

Kroz prvih 48 sati prisutan je osjet topline sličan sunčanici, no nelagoda nestaje zahvaljujući kremama koje vam preporuči doktor. Prvih 10-15 dana nakon tretmana koža će izgledati glatko i blago crvenkasto što se vrlo lako može prekriti laganim make-upom bez utjecaja na vaše svakodnevne aktivnosti i društveni život.

Čega se treba pridržavati nakon tretmana?

Prvih 48 sati potrebno je nanositi propisanu kremu od strane liječnika. Obilna hidratacija preduvjet je zdravog oporavka kože i prevencija nastanka potencijalnih komplikacija. Nakon toga važno je zaštititi kožu od sunčevih zraka iduća dva mjeseca, a za potpuno izlaganje suncu potrebno je pričekati 4-6 mjeseci.

Postoje li neželjene posljedice?

S vremenom se kod određene populacije mogu pojaviti tamne mrlje koje mogu potrajati i do nekoliko mjeseci, ali koje prolaze same od sebe ili slijedeći upute doktora. Najčešće su posljedica neplaniranog izlaganja UV zračenju i nenamjernog odstupanja od uputa liječnika.

Koliko vremena moram odvojiti na oporavak? Kad mogu ići na posao nakon tretmana?

Vrijeme oporavka ovisi o samom tretmanu. Kod vrlo blagog tretiranja kože, nije potreban oporavak te je crvenilo prisutno samo na dan tretmana. Kod tretiranja jačih oštećenja, oporavak može trajati do maksimalno 30 dana.

Može li tretman ukloniti dubinske ožiljke?

Moguće je ukloniti dubinske ožiljke tretmanom laserskog skin resurfacinga.

Je li tretman bolan?

Budući da se prije i tijekom tretmana na lice nanose kreme i oblozi protiv bolova, razina boli smanjena je na minimum.

Koje su potencijalne nuspojave tretmana?

Potencijalne nuspojave su crvenilo, nova koža roze boje, a kako potičemo cijeljenje kože istovremeno potičemo i stvaranje kapilara, stoga se mogu pojaviti novi kapilari na tijelu ili se izgled postojećih može pogoršati.

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".