×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Uklanjanje ožiljaka i tetovaža

Različiti ožiljci narušavaju izgled našeg tijela bez obzira gdje se oni nalazili. Ožiljci se mogu različito razviti i variraju po obliku, boji i izgledu. Oni nastaju kao posljedica ozljede ili kirurške intervencije, a proizvod su sposobnosti ljudskog tijela za zacjeljivanjem. Ožiljci mogu smetati tijelu u normalnoj funkciji i uzrokovati ograničenja kretanja zbog skupljanja i napetosti kože. Nadalje, tetoviranjem ističemo osobnost i stavove. No, kako s vremenom mijenjamo naše stavove i razmišljanja, tetovaže često postaju nepoželjne te se odlučujemo na uklanjanje.

Opis zahvata

Neovisno o razlogu nastanka ožiljka, radi se o promijenjenom tkivu kože koje često zahtijeva tretman, što zbog medicinskih, a što zbog estetskih razloga. Plastična kirurgija u većini slučajeva nudi rješenje za kožu stradalu uslijed upalnih, traumatskih, metaboličkih i svih ostalih razloga. Postoji mogućnost da ožiljak nakon zahvata neće u potpunosti nestati, no njegova izraženost, vidljivost i napetost će biti smanjena. Za rezultat uklanjanja ožiljka bitno je vrijeme od ozljeđivanja. Obično se korekciji ožiljka pristupa 6 mjeseci nakon ozljede. Iznimno u nekim situacijama ožiljak se može korigirati i ranije.

Uz kiruršku metodu uklanjanja ožiljaka u našoj Poliklinici nudi se i alternativna metoda s kojom se mogu tretirati i strije, a radi se o laserskom uklanjanju ožiljaka i strija uz pomoć Erbium lasera. Radi se o minimalno invazivnom tretmanu s kojim se ostvaruju odlični rezultati uz minimalno vrijeme oporavka. Za vrijeme tretmana koristi se moćna tehnologija frakcijskog lasera kako bi smanjila vidljivost ožiljaka bez da se ošteti okolno tkivo. Ožiljci su značajno manje vidljivi kroz samo par brzih, laganih tretmana nakon kojih ostaje samo glatka, privlačnija koža. Tretmanom se postepeno stvara se novi zdravi glatki kolagen koji zamjenjuje pretjerani, neravnomjerni grudasti kolagen u ožiljcima.

Također, u našoj ponudi imamo i lasersko uklanjanje tetovaža Q-switch laserom TattooStar Effect Combo koji omogućuje izvrsne rezultate te uklanja tetovaže gotovo svih boja. Tretman djeluje na način da laserska zraka prodire u kožu, sve do gornjeg sloja čestica tinte ili nečistoće koje upijaju svjetlosnu energiju. Mehaničkim efektom ekstremno kratkih svjetlosnih udara, zatvorene čestice tinte se naglo raspadaju i raspršuju. Nakon toga limfni sustav tijela s lakoćom uklanja raspršene čestice pigmenta u roku od 2-4 tjedna, a ponekad i do nekoliko mjeseci.

Priprema

Na dan operacije nije dozvoljeno koristiti preparate za tuširanje koji maste kožu, već običan sapun ili gel za tuširanje. Koža ne bi trebala biti hidratizirana. Sve potrebne informacije dobit ćete na konzultacijama s našim doktorima. Jedan tjedan prije i nakon operacije izbjegavajte lijekove koji smanjuju viskoznost krvi (savjetujte se s vašim liječnikom opće prakse). Šest sati prije operacije se ne smije ništa jesti niti piti.

Tijek zahvata

U pojedinim slučajevima bit će dovoljno izrezivanje malog dijela kože te šivanje rane finim šavom. Ožiljci u ravnini kože se korigiraju jednostavnom ekscizijom, Z ili W -plastikom ili V-Y postupkom. Uvučeni ožiljci mogu se ispraviti lokalnim režnjevima, transplantatima masnog tkiva ili transpozicijom mišića. Revizijom ožiljka može se ispraviti pravac ožiljka, suziti ožiljak, podijeliti dugi ožiljak u manje komponente, poravnati neravnine ili distorzije ožiljka i korigirati pigmentirane abnormalnosti. Kod velikih i teških ožiljaka i tetovaža potrebno je nekoliko zahvata kako bi se koža mogla dovoljno opustiti i kako bi bilo dovoljno vremena da rana ispravno zacijeli. Osim navedenih tehnika postoji i opcija presađivanja kože s drugog dijela tijela.

Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji, što znači da se anestezira samo područje na kojem se nalazi ožiljak ili tetovaža. Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje. Nakon provedenog zahvata uklanjanja ožiljka ili tetovaže, iznimno je važno da se pacijent pridržava svih uputa liječnika. Potrebno je pridržavati se trajne zaštite mjesta ožiljka od izravnog izlaganja sunčevoj svjetlosti.

Mjere opreza

Veće mjere opreza potrebne su osobito ako se radi o većim tetovažama i ožiljcima. Svakako treba dolaziti na kontrole i previjanja u našu polikliniku, ako je takva liječnička preporuka. No, radi li se o uklanjanju manjih ožiljaka i tetovaža, važno je da sami provodite redovitu toaletu uvažavajući principe sterilnosti prema uputama koje ćete dobiti. Također, kako bi rana što brže i ljepše zarasla treba izbjegavati veća naprezanja, osobito ako se ona nalazi na mjestima gdje je sama po sebi jača tenzija kože. Želite li nakon zacjeljivanja ublažiti izgled ožiljaka, važno je da ih na vrijeme počnete dodatno tretirati, a sva potrebna uputstva dobit ćete u našoj poliklinici.

Cijena

Paket uključuje: operaciju u lokalnoj anesteziji, postoperativnu kontrolu, vađenje šavova i set za kućno previjanje. 

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".