×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Lasersko uklanjanje vena i kapilara

Vidljive kapilare na licu i tijelu muči gotovo 90% žena, ali i veliki broj muškaraca.

Bez obzira na kojem se mjestu pojavile i u kojoj životnoj dobi, te male crvene i plave žilice narušavaju našu ljepotu i iz tog ih se razloga, pod svaku cijenu, želimo riješiti.

Opis zahvata

Pojava vidljivih kapilara na nogama češća je kod žena i genetski je uvjetovana. Uz genetski faktor, uzroci pojave kapilara mogu biti trauma, starost, sklonost rozaceji, okolišni faktori.

Pojavi kapilara na nogama doprinosi i dugotrajno sjedenje i stajanje, često nošenje povišenih potpetica, trudnoća te hormonalna nadomjesna ili kontraceptivna terapija.

uklanjanje vena
 

U Poliklinici Bagatin laserski možemo tretirati kapilare te vene promjera do 2 mm.

Na što se to točno odnosi?

 • teleangiektazije (sitne mrežaste nakupine crvenih, plavih i ljubičastih kapilara veličine do 1 mm u promjeru)
 • flebektazije (tamno plave vene veličine 1-1,5 mm u promjeru)
 • retikularne vene (svijetlo plave vene veličine do 2 mm u promjeru)

 

Mogu se ukloniti sve kapilare i vene, neovisno o boji, uz uvjet da su promjera do 2 mm. Manje vene i kapilare nestaju odmah, dok je za vene i kapilare većeg promjera potrebno izvjesno vrijeme.

Laser Quanta System Duetto MT najčešće je namijenjen rješavanju ove problematike.

U svom radu kombinira čak dvije laserske valne duljine (Alexandrit 755 nm i ND:Yag 1064 nm) ili tzv. „tehnologiju miješanja“ što pruža veću učinkovitost u liječenju, kao i veću ugodnost tretmana.

U sklopu laserskog uređaja integriran je sustav rashlađivanja kože koji omogućava ugodnije iskustvo za vrijeme i nakon samog tretmana.

Također, velika je prednost lasera ta što je potreban manji broj tretmana za postizanje konačnog rezultata i što pruža mogućnost tretiranja od izrazito sitnih kapilara do retikularnih vena veličine promjera do 2 mm.

Quanta

Kada su u pitanju pojave na licu, tj. kapilare, crvenilo lica, kuperoza i rozaceja, koristimo žuti laser QuadroStarPRO, tvrtke Asclepion Laser Technologies, koji danas predstavlja najmoderniju tehnologiju i najbolji izbor. Tretmani uklanjanja crvenila i kapilara na licu u našoj Poliklinici klijentima jamče minimalan rizik te nježne i bezbolne tretmane, a rezultati su izvanredni.

Detalje o ovim laserskim tretmanima, kao i cjelokupnoj ponudi naših laserskih tretmana, možete saznati u posebno kreiranom Vodiču kojeg možete preuzeti s linka u nastavku.

Bilo da želite ukloniti madež, ožiljke ili dlake, reducirati bore, pojavu hiperpigmentacije ili kapilara, sve informacije o tretmanima koji rješavaju navedene problematike možete pronaći na jednom mjestu – vodiču kojeg smo pripremili samo za vas.

Vodič kroz laserske tretmane

Kandidati

Ako imate zdrav venski sustav, ali vas svakodnevno muče vidljive vene i kapilare na tijelu, kandidat ste za lasersko uklanjanje žutim laserom.

Niste kandidat ako imate neku od bolesti vena – uklanjaju se samo estetski nepoželjne vene i kapilare.

Prije svakog tretmana naši dermatolozi će vas pregledati i vidjeti jeste li adekvatan kandidat.

Priprema

Prije svakog tretmana laserom u Poliklinici Bagatin potrebno je voditi brigu o sljedećim stvarima:

 • koža ne smije biti preplanula
 • potrebno je upozoriti svog specijalistu na lijekove koje koristite (i one bez recepta)
 • koža mora biti čista, bez nanesenih kozmetičkih preparata

Tijek zahvata

Prije tretmana se na oči stavljaju zaštitne naočale.

Na područje koje će se tretirati se nanosi gel te se laserom pojedinačno prolazi svaka kapilara kroz cijelu njenu dužinu.

Klijent može osjećati blagu nelagodu i peckanje za što, u pravilu, anestezija nije nužna.

Laser ima i nastavak za hlađenje te tijekom tretmana istovremeno hladi tretirano područje. Uz hlađenje se tretman bolje podnosi.

Trajanje tretmana ovisi o veličini područja koje se tretira.

Poliklinika Bagatin u ponudi ima čak 9 lasera različitih specifikacija i mogućnosti, kojima se tretiraju gotovo svi estetski problemi. 

Oporavak

Oporavak traje 6 mjeseci do godinu dana.

Ovisno o veličini područja koje se tretira, javlja se crvenilo i promjena boje kapilare i vene u tamno plavu ili crnu te eventualno pojava sitnih podljeva.

Moguće je i blago oticanje kože iznad tretirane regije.

Laserom se kapilare termički zatvaraju, a nakon toga slijedi proces razgradnje zatvorenih kapilara. Ako se tijekom tretmana uklanjao veći broj vena i kapilara, potreban je duži vremenski period da ih koža razgradi.

Iz tog razloga se lasersko uklanjanje vena i kapilara preporučuje raditi zimi, kako bi se do ljeta koža stigla oporaviti.

Najčešće se rade 4 tretmana u nizu, jedan tretman mjesečno.

Prvih 10 dana nakon tretmana se na tretirano područje nanosi protuupalna njega. Ne preporučuje se vježbanje ni bavljenje sportom, dozvoljena je samo lagana šetnja.

Nakon 10 dana se možete baviti sportom. Izbjegavajte tretmane tijela, saune, masaže i bilo što što bi moglo oštetiti kožu i usporiti proces oporavka.

Mjere opreza

Najčešće nuspojave laserskog uklanjanja vena i kapilara su:

 • Nelagoda, crvenilo i promjena boje kože; promjena boje kapilare i vene u tamno plavu ili crnu te eventualno pojava sitnih podljeva. Promjene nestaju tijekom mjesec dana do godinu dana (kod retikularnih vena)
   
 • Promjena pigmenta, točnije, pigmentacija kože iznad tretirane kapilare. Lasersko uklanjanje vena i kapilara može potamniti ili posvijetliti tretiranu kožu, što je u većini slučajeva privremena pojava. Nakon tretmana mogu se pojaviti smeđe pigmentacije koje se, po nestanku kapilara, uklanjaju kremom za posvjetljivanje kože.

Kako bi se potencijalne nuspojave svele na minimum, 10 dana nakon tretmana se nanosi protuupalna njega na tretirano područje.

Nakon tretmana potrebno je izbjegavati izravno izlaganje suncu sve dok promjene uzrokovane tretmanom u potpunosti nestanu, kao i same kapilare.

Cijena

U suradnji s bankama, naša Poliklinika osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata.

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Najčešća pitanja

U Poliklinici Bagatin laserski možemo tretirati kapilare te vene promjera do 2 mm.

Tijekom tretmana klijent može osjećati blagu nelagodu i peckanje za što, u pravilu, anestezija nije nužna.

Moguće je i blago oticanje kože iznad tretirane regije što, u pravilu, vrlo brzo nestaje. U rijetkim slučajevima moguća je pojava manjih podljeva te promjena boje kože zbog promjene boje vene u tamno plavu ili crnu.

Ne. Nakon tretmana potrebno je izbjegavati izravno izlaganje suncu sve dok promjene uzrokovane tretmanom u potpunosti nestanu, kao i same kapilare.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
 • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
 • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
 • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".