×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Čišćenje lica

Znate li da tekstura, čistoća, gipkost i dugoročno zdravlje vaše kože lica uvelike ovisi o tome kako i koliko često ga čistite? Bilo da ste mlađe ili starije životne dobi, muško ili žensko, svojoj koži možete učiniti veliku uslugu ispravnim čišćenjem. Dnevna rutina čišćenja lica ključna je u održavanju kože svježom i sjajnom. Taj postupak nije potrebno previše komplicirati. Bitno je znati samo par ključnih alata i koraka koji pomažu u održavanju sjajne kože.

Čišćenje je nedvojbeno najvažniji dio vaše osnovne rutine u njezi lica. Ispravnim čišćenjem uklanjaju se stare površinske stanice kože, nečistoća i prašina, prljavština, make-up i bakterije te se otvaraju pore kože i omogućava im se da slobodno dišu. Čistite kožu dvaput dnevno, ne više. Osim ako ste bili izloženi jakoj prašni, prljavštini ili zagađenju, čišćenje dvaput dnevno je više nego prikladno za svaki tip kože. Prečesto čišćenje uklanja dragocjena prirodna ulja s vaše kože. Izbjegavanje redovnog čišćenja, posebno prije odlaska na spavanje navečer, može dovesti do problema i pojave prištića.

10 savjeta za pravilno čišćenje kože lica

  1. Odaberite sredstvo prikladno za vaš tip kože. Ne upotrebljavajte sapun na koži lica jer on može biti pregrub te može isušiti i oštetit kožu. Sredstva bogata sastojcima mogu začepljivati pore, dok presuha sredstva mogu iritirati kožu. Sredstvo za suhu kožu trebalo bi sadržavati hranjive sastojke, dok bi ono za masnu kožu trebalo imati sastojke koje uravnotežuje masnoću kože i pomaže u čišćenju. Osjetljivoj koži najviše odgovaraju veoma nježna sredstva bez arome koja ne iritiraju kožu.
  2. Kožu uvijek čistite mlakom vodom. Vruća voda s vremenom isuši i ošteti kožu, a hladna voda ne razgrađuje niti uklanja nataloženu nečistoću i prljavštinu tako dobro kao mlaka voda.
  3. Upotrebljavate li spužvice ili krpice za čišćenje, uvjerite se da su čiste i mekane. No one nisu nužne za učinkovito čišćenje, vaše ruke mogu odraditi jednako dobar posao.
  4. Temeljito operite ruke prije čišćenja lica, inače ćete samo nanijeti dodatnu nečistoću na lice.
  5. Koristite mlaku vodu. 
  6. Započnite tapkanjem lica.
  7. Nanesite sredstvo za čišćenje na vrške prstiju ili meku spužvu te potom nježnim kružnim masažnim pokretima trljajući na lice i vrat. Ne trljajte previše. Nježni masažni pokreti dovoljni su za pokretanje cirkulacije kao i za otpuštanje prljavštine i starih površinskih stanica kože. Previše trljanja može dovesti di razvlačenja i iritacije kože, a to posebno vrijedi za područje oko očiju.
  8. Isperite sa dosta mlake vode. Ne zaboravite isprati sredstvo za čišćenje s vrata i linije kose. Ostaci sredstva mogu zatvoriti pore i privući prljavštinu.
  9. Nježno obrišite preostalu vodu s lica mekim ručnikom. Ne trljajte niti grubo povlačite ručnik po koži.
  10. Odmah potom nanesite tonik baziran na vodi te sredstvo za vlaženje kože prikladno za vašu vrstu kože kako biste zadržali površinsku vlažnost i pružili hranjive tvari koži dok je receptivna.

Tretmani čišćenja lica u Poliklinici Bagatin
U Poliklinici Bagatin postoji nekoliko metoda čišćenja lica koje učinkovito regeneriraju, pa i pomlađuju kožu, a najefektnijom se pokazala kristalna mikrodermoabrazija. Mikrodermoabrazija REVIDERM Skin Peeler je nježna, bezbolna metoda bez rizika od alergija i ožiljaka kojom možemo regulirati do kojeg stupnja i koliko agresivno želimo pristupiti tretmanu. Cilj joj je ukloniti površinske stanice kože, smanjiti pore, ukloniti hiperpigmentacije, poboljšati tonus kože i u dubljim slojevima potaknuti proizvodnju kolagena. Tretmani mikrodermoabrazije će savršeno osvježiti i regenerirati zrelu kožu, umanjiti bore, ublažiti hiperpigmentacije te joj vratiti zdrav i njegovan izgled.

Mikrodermoabrazija

VISIA profesionalna analiza kože lica
Ako želite saznati vise o tretmanima lica u našoj Poliklinici naručite se na VISIA profesionalnu analizu kože lica te odmah te saznajte svoj tip kože, problematiku koja vas muči i rješenje koje će vam pružiti prekrasan ten. VISIA sustav koristi višespektralni prikaz i analizu kako bi dohvatio ključne vizualne informacije za šest područja koja utječu na zdravlje i izgled vašeg tena: bore, mrlje, pore, jednakost tena (varijacije boje tena), porfirini (prisutnost bakterija u porama) i UV točke (karakteristike fotooštećenja, tipične za pretjerano izlaganje suncu).

VISIA također pruža informativnu usporedbu karakteristika vašeg tena s tenom žena iz baze podataka koja u sebi sadrži tisuće i tisuće profila. Iscrpne informacije pomažu našim specijalistima da vam predlože optimalne tretmane i načine za njegu kože koji su ispravni za vas. 

VISIA profesionalna analiza kože lica

Za više informacija o tretmanima lica u Poliklinici Bagatin slobodno nas kontaktirajte telefonski na 01/46 10 225 ili mailom na info@bagatin.hr

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h

Donji grad

Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.