×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Mezoterapije kose i vlasišta

Mezoterapija vlasišta je tretman injektiranja koktela vitamina, minerala, hijalurona i drugih aktivnih tvari u vlasište.
Visokovrijedan mezoterapijski koktel obnavlja vlasište, potiče rast kose i ojačava vlasi. Koristi se s velikim uspjehom više od šezdeset godina kao jedna je od najpopularnijih metoda pomlađivanja vlasišta i kože lica i tijela.

Opis zahvata

Preduvjet zdrave kose je zdravo vlasište, opskrbljeno svim potrebnim hranjivim tvarima. Uslijed starenja ili određenih bolesti i stanja, vlasište gubi vlagu, oslabljuje se cirkulacija, zbog čega je prokrvljenost i opskrba hranjivim tvarima otežana. To s vremenom dovodi do opadanja kose ili pogoršanja kvalitete vlasi, koja postaje tanka, krhka i bez sjaja. Kako kosi možete vratiti zdravi sjaj, bujnost i ljepotu, a opadanje kose zaustaviti?

Mezoterapija vlasišta je nekirurška i minimalno invazivna metoda estetske dermatologije koja obnavlja vlasište, potiče rast kose i ojačava vlasi.

mezoterapija kose

Tretman mezoterapije za kosu se provodi vrlo tankim iglama kojima se u vlasište, u središnji dio kože (mezoderm), ubrizgava mezoterapijski koktel koji hidratizira, revitalizira, hrani i stimulira vlasište, čime se potiče obnova i rast kose.

Za razliku od oralnog uzimanja suplemenata, mezoterapija unosi potrebne tvari direktno u vlasište, u dostatnoj količini i u sinergiji sa svim nutrijentima iz koktela. Vlasište je time iznimno dobro nahranjeno i instantno opremljeno svim elementima potrebnim za regeneraciju i revitalizaciju.

Očekivani rezultat ovog tretmana vidljiv je već nakon mjesec dana, a to je da kosa prestaje opadati, ili se opadanje usporava, a zatim dolazi do rasta novih vlasi i popravka kvalitete kose.

Koristi se i nakon transplantacije kose, kako bi se ubrzao i pospješio proces ponovnog rasta kose.

Kao finalni rezultat dolazi do rasta novih vlasi, ojačavanja korijena, obnove folikula dlake, zaustavlja se ili smanjuje gubitak kose. Kosa postaje kvalitetnija, sjajnija i vitalnija, a kod osoba koje su imale problema s masnom kosom i prhuti, dolazi do poboljšanja i postepene normalizacije lučenja sebuma.

Kandidati

Prilikom pregleda liječnik dermatovenerolog pregledat će vlasište i ustanoviti razlog opadanja ili drugih problema s kosom. U većini slučajeva mezoterapija za kosu je koristan i učinkovit tretman koji će popraviti stanje kose ili zaustaviti opadanje vlasi.

Mezoterapijom vlasišta tretira se nekoliko vrsta alopecija - androgenetska alopecija (uzrokovana djelovanjem spolnih hormona), zatim alopecija areata (gubitak kose u žarištima, često uzrokovan autoimunom bolešću) i telogeni efluvij – potpuni gubitak kose.

Nažalost, neke vrste alopecija (gubitka kose) ne mogu biti tretirane mezoterapijom za kosu, odnosno mezoterapija vlasišta na njih nema većeg učinka. To je slučaj s ožiljkastom alopecijom te alopecijom uzrokovanoj akutnom bolesti.

Mezoterapija vlasišta daje i jako dobre rezultate kada želimo oporaviti tanku kosu sklonu pucanju, pomoći pri ubrzavanju rasta kose, ali i u borbi protiv seboreje i prhuti.

Osobe mlađe od pedeset godina obično imaju iznimno dobre rezultate mezoterapije, dok kod starijih osoba uspjeh tretmana dosta ovisi o broju aktivnih folikula. Ipak, u obje dobne skupine može se očekivati zamjetno poboljšanje.

Mezoterapija za kosu se ne preporučuje trudnicama i dojiljama.

Priprema

Prethodna priprema kod kuće za ovaj postupak nije potrebna.

Prije pristupanja tretmanu liječnik će pregledati pacijenta, a ako je mezoterapija za kosu indicirana, u istom se danu može napraviti i sam tretman.

Tretman započinje dezinfekcijom i blagom anestezijom vlasišta.

Tijek zahvata

Mezoterapijski koktel aplicira se tankim iglama u regiju gdje je potrebno potaknuti rast - radi se više uboda kako bi se mezoterapijski koktel ravnomjerno aplicirao, a razmak između uboda je 1 cm.

Količina mezoterapijskog koktela ovisi o stanju vlasišta, potrebama i željama klijenta, a preporuku o količini koja će se aplicirati daje liječnik temeljem inicijalnog pregleda. Obično se koristi jedna ampula (5 mL) za jedan tretman.

Nakon tretmana ponovno se dezinficira cijelo vlasište. Na kraju tretmana potrebno je posušiti kosu, koja je vlažna od dezinfekcijskog sredstva

Cjelokupan zahvat obično traje oko 45 minuta, uz 30 minuta pripreme i 15-ak minuta samog tretmana.

Obično se preporučuje serija od šest mezoterapijskih tretmana vlasišta, a razmak između tretmana je 2 do 4 tjedna. Nakon svih šest tretmana potrebno je napraviti evaluaciju, odnosno procjenu uspješnosti mezoterapije za kosu. U nekim slučajevima potrebno je nastaviti s povremenim tretmanima kako bi se postignuto stanje očuvalo. U drugim slučajevima postupak je potrebno ponoviti nakon pauze od 3 do 6 mjeseci.

Preporuka je napraviti i tretman prorijeđene kose vlastitom krvlju i u slučaju kada je postignut rezultat mezoterapijom kao dodatak, ali i u slučaju kada rezultat možda izostane. To će vam preporučiti vaš liječnik.  Ovo je vrlo snažan tretman koji na prirodan način stimulira obnovu vlasišta.

Ipak, točan broj tretmana, razmak među njih i što činiti nakon završenog ciklusa od šest mezoterapija vlasišta,  liječnik dermatovenerolog odlučuje za svaku konkretnu osobu na temelju pregleda i njezine individualne situacije.

Oporavak

Tretman je minimalno invazivan i potpuno siguran, s obzirom na to da se prilikom aplikacije koristi i anestetik. Zato nema posebnih uputa vezanih za period nakon tretmana.

Odmah nakon tretmana može se nastaviti s uobičajenim aktivnostima.

Ako želite, navečer nakon tretmana možete oprati kosu šamponom koji obično koristite. Nikakve druge posebne aktivnosti ili mjere predostrožnosti nisu potrebne.

NUSPOJAVE

Nisu poznate nuspojave, infekcije ili alergijske reakcije vezane uz mezoterapiju vlasišta.

Mjere opreza

Ne postoje nikakve osobite mjere opreza vezane uz ovaj tretman.

Cijena

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".