×

Besplatne konzultacije za tijelo

Saznajte više

Smanjenje grudi

Operacija smanjenja grudi ili redukcijska mamoplastika operativni je zahvat kojim se uklanja veća količina tkiva u grudima. Ova operacija se radi iz estetskih i funkcionalnih razloga. Osobe s velikim grudima često trpe bolove u vratu i leđima, otežano se kreću, ne mogu se baviti sportom te imaju upale kože ispod dojki. Zbog svega toga trpi vratna i grudna kralježnica. 

Opis zahvata

U većini slučajeva kirurški zahvat smanjenja grudi se radi zbog zdravstvenih razloga. Težina grudi iznosi više od 400 grama i može uzrokovati bol u vratu i leđima, opteretiti kralježnicu i biti uzrokom nastanka osteroporoze. Poslije konzultacije s liječnikom, svaka pacijentica se pažljivo pregledava, izmjeri joj se grudni koš i daje osnovna procjena. Kod zahvata smanjenja grudi u Poliklinici Bagatin se koristimo tehnikom koja se zove vertikalno smanjenje ženskih grudi – mamoplastika.

Kandidati

Zdrave pacijentice s objektivnim očekivanjem rezultata zahvata, uz razumijevanje svih prednosti i mana su dobri kandidati za podvrgavanje zahvatu smanjenja grudi.

 

Priprema

Dođite na razgovor i konzultacije u Polikliniku Bagatin pripremljeni pričati o svom zdravlju. Morate pričati o bolestima koje ste preboljeli, sadašnjem zdravstvenom stanju, alergijama na lijekove, biopsijama grudi i lijekovima koje uzimate. Važno je dati potpune informacije. Recite dr. Bagatinu ako planirate ići na drastičnu dijetu, posebno ako ste primijetili da vam se grudi smanjuju od kada ste na dijeti. Možda vam doktor preporuči da prvo stabilizirate tjelesnu težinu, a tek onda zahvat. Doktor će vam preporučiti da prije zahvata napravite osnovni mamogram, a druge mamografske preglede godinu dana nakon zahvata. Upravo opisani pregledi vam mogu otkriti bilo kakve buduće promjene tkiva. Poslije smanjenja grudi i dalje ćete sami sebi pregledavati grudi. Zahvat smanjenja grudi neće smanjiti mogućnost oboljenja od raka dojke.

Četiri do šest tjedana prije zahvata potrebno je prestati pušiti. Dva tjedna prije prestanite uzimati aspirine, biljne preparate ili bilo koje druge dodatke i određene lijekove koji sprječavaju stvaranje upale, jer upravo njihov sadržaj može uzrokovati značajnije krvarenje.

12 do 24 sata prije zahvata: obvezno koristite antibakterijski sapun i ostavite pjenu antibakterijskog sapuna oko 10 minuta na onom dijelu tijela koje će biti podvrgnuto zahvatu navečer, dan prije zahvata i ujutro. Dobro izribajte grudi i područje ispod pazuha antibakterijskim sapunom 

Osam sati prije operacije: nemojte jesti niti piti, skinite sav nakit, odstranite lak s noktiju na rukama i nogama.

Tijek zahvata

Operacija smanjenja grudi traje četiri do šest sati, nakon koje ste smješteni u sobi za oporavak do sljedećeg jutra. Postoji mogućnost ugradnje malih drenova na svakoj strani grudi i to jednu noć, a prsa će vam biti povezana elastičnim zavojem. Zahvat se izvodi u općoj anesteziji što znači da spavate tijekom operativnog zahvata. Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje.

Smanjenje grudi
Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

Oporavak

Poslije operacije pacijentica ostaje na promatranju i kada liječnik utvrdi da je stanje stabilno tek se onda premješta u privatnu sobu. Kako bi sigurnog i dobrog općeg stanja otišla kući, nakon operacije, pacijentica će biti smještena u sobu za oporavak preko noći jer je bila podvrgnuta općoj anesteziji. Poslije operacije, pacijentica će dobiti kontinuirano jako sredstvo protiv bolova i to intravenozno. Pacijenti osjetljiviji na sredstva protiv bolova mogu imati mučninu i o tome je potrebno odmah obavijestiti medicinsku sestru. Postoji mogućnost da dr. Bagatin stavi male drenove sa strane. Drenovi ostaju jednu noć te se sljedeći dan uklanjaju.

Pacijenticu liječnik otpušta iz poliklinike dan nakon zahvata. Kod otpusta iz Poliklinike Bagatin pacijentica dobiva preporuku za antibiotik (tablete protiv upale) ukoliko je on potreban, kao i analgetik. Šavovi će biti uklonjeni za tjedan do tri tjedna. Pacijenticama koje nisu iz Zagreba preporuča se da ostanu u gradu barem 10-14 dana poslije operacije, jer se radi o kompleksnoj operaciji. Važno je da liječnik prati vaš oporavak. Nema obećanja u vezi s rezultatima, sve ovisi o pacijentu i trebaju proći mjeseci da bi se vidjeli rezultati. U slučaju da je potrebna još jedna operacija ne plaćate liječnički honorar, međutim troškovi smještaja, operacijske sale i anestezija se plaćaju.

Branka Pupovac
Branka Pupovac
Smanjenje grudi, Zoom izbjeljivanje zubi i lasersko uklanjanje dlačica
„Na sebi sam oduvijek htjela promijeniti grudi koje su me sputavale u mnogočemu jer su bile prevelike. Godinama sam u glavi imala viziju svog idealnog tijela o kojem sam samo maštala. Sada nakon moje velike promjene konačno sam zadovoljna svojim izgledom i osjećam se kao nova osoba. Prije sam sanjala o tome da mogu kupiti bilo koju haljinu u dućanu, a sada je to stvarnost!”

Mjere opreza

Svaki kirurški zahvat nosi određene rizike, kao što su rizici anestezije, infekcije, krvarenja i otekline. Te komplikacije se događaju rijetko i obično se mogu izbjeći. U Poliklinici Bagatin imamo najmoderniji anesteziološki aparat koji drastično smanjuje rizik same operacije. Tisuće žena godišnje obavljaju zahvat povećanja ili podizanja grudi uspješno i jako su zadovoljne rezultatima. Naš tim poduzima sve moguće mjere zaštite kako bi se bilo koji rizik smanjio na minimum. Međutim, vrlo često odgovornost za izbjegavanje rizika leži i u vama. Dr. Bagatin će vam za vrijeme konzultacija detaljno objasniti rizike operacije.

Cijena

Paket uključuje: preoperativni pregled anesteziologa, operaciju u općoj anesteziji, kratki boravak u Poliklinici Bagatin, odgovarajući kompresivni grudnjak, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata.

Paket ne uključuje: prvi konzultacijski pregled s doktorom, nalaz krvi, EKG-a, RTG prsa kao ni pregled od strane interniste, cijenu više noćenja, troškove prije prijema u Polikliniku Bagatin, telefonske troškove, lijekove koje ćete uzimati kod kuće, konzultacije s drugim specijalistima kao npr. sa specijalistom za dijabetes, astmu, visoki tlak, štitnu žlijezdu, lijek protiv alergije, lijek za srce itd.

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".