×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Radiofrekvencijsko uklanjanje madeža i ostalih promjena

Zahvaljujući jednoj od najmodernijih metoda uklanjanja dobroćudnih promjena i izraslina, riješite se madeža, bradavica, keratoza i ostalih benignih tvorevina – bez rezova i šivanja. 

Opis zahvata

Vrsta radiokirurgije, poznata kao radiofrekvencija ili kirurgija radiovalovima, temelji se na rezanju tkiva pomoću visokofrekventne izmjenične struje. Ovaj kirurški postupak veoma se razlikuje od tradicionalne elektrokirurgije i drugih vrsta elektrokauterizacije jer se može simultano rezati i koagulirati tkivo bez upotrebe ikakvog fizičkog pritiska. U Poliklinici Bagatin koristimo Ellman Acu Sect radiofrekventni kirurški aparat koji našim doktorima pruža izvrsnu kiruršku kontrolu, preciznost i svestranost.  

 

Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

 

Radiokirurgiju je razvila tvrtka Ellman International Ltd. USA koja je danas globalni lider u naprednoj radiofrekvencijskoj tehnologiji kod uporabe u preciznoj kirurgiji i estetici. Ovaj tretman omogućava uklanjanje različitih izraslina na licu i tijelu s vrlo malim rizikom od nastanka ožiljka.

Kandidati

Kandidati sa zahvat su muškarci i žene koji imaju neku vrstu lezije, odnosno različite benigne tvorbe, bradavice, seborejične keratoze te druge izrasline iznad razine kože.

  • Lice – tehnika je posebno korisna za izrasline i mrlje na licu pošto ne ostavlja ožiljke i vrijeme oporavka je kratko
  • Pazusi/grudi/vrat – područja na kojima se često javljaju izrasline na koži
  • Ruke – za uklanjanje različitih lezija iznad razine kože

Priprema

Promjene na koži mogu nastati iz brojnih razloga koje će specijalist dermatovonereologije utvrditi na dermatološkom pregledu ili pregledom dermatoskopom te savjetovati koja vrsta uklanjanja je najbolja.

Ukoliko se radi o radiofrekvencijskoj metodi uklanjanja madeža i ostalih promjena, nije potrebna nikakva posebna priprema prije samog zahvata. 

Tijek zahvata

Osnova radiofrekvencije je upotreba viskofrekventnih radiovalova od 4,0 MHz kako bi se stvorila niska temperatura kroz radiofrekventne elektrode od mikrovlakana. Razlika između ove metode i elektrokirurgije je u tome da tkivo služi kao otpor umjesto elektroda. To znači da nema zagrijavanja elektroda od mikrofibre zahvaljujući niskoj temperaturi koju stvara energija radiovalova. Umjesto toga, unutarstanična voda tkiva pruža otpor i nestaje bez potrebe za zagrijavanjem i oštećenjima kao u elektrokirurgiji. Takav tretman na našem tkivu rezultira hemostazom (zaustavljanjem krvarenja) bez da se tkivo dodatno ozljeđuje. Dodatno, nema opasnosti niti šoka koje izazivaju opekline.

Uklanjanje madeža i ostalih benignih promjena

Za benigne izrasline često se koristi i kirurška metoda koja često ostavlja minimalno vidljiv uzdužni ožiljak. Kod Ellman radiofrekvencije uklanja se samo promjena na koži, i to nakon lokalne anestezije koja se ubrizgava veoma tankom iglom ispod same izrasline. Odmah nakon tretmana na mjestu izrasline pojavljuje se rana na koži koja ne krvari, iste veličine kao i uklonjena izraslina. Potom se formira krasta, a nakon 7-10 dana i  svježi sloj kože koji se kroz vrijeme ponovno bojom stopi s okolnom kožom.

Radiofrekvencijsko uklanjanje madeža i ostalih promjena

Oporavak

Prednosti Ellman radiofrekvecije:

  • Mali rizik nastanka ožiljka
  • Minimalna oštećenja okolne kože
  • Nema krvarenja
  • Minimalna bol nakon primjene lokalnog anestetika

Mjere opreza

Jednom kad završite s tretmanom, pripazite da se ne izlažete ultraljubičastom zračenju sunca. Pravilno vodite brigu o tretiranom području sve dok se boja tog dijela tijela ne izjednači s bojom ostatka kože. Ako je moguće, izbjegavajte nanošenje teške kozmetike na kožu jer to može uzrokovati peckanje. 

Njega nakon zahvata je relativno jednostavna. Klijentima se preporučuje određena krema za svakodnevno nanošenje na tretiranu promjenu, dok se flaster obično koristi tokom prvog dana te nakon toga samo noću u narednih nekoliko dana.

Cijena

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".