×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Korekcija očnih kapaka

S godinama koža gubi svoju elastičnost i konzistenciju, posebno u području očnih kapaka gdje je najtanja.

Kapci polako mijenjaju svoj izgled. Na njima se javlja višak kože u obliku vrećica, nabora i masnih jastučića, što očima i cijelom licu daje umoran i star izgled.

Višak kože i masno tkivo na očnim kapcima mogu se odstraniti samo operativnim zahvatom koji se naziva blefaroplastika ili korekcija očnih kapaka.

Opis zahvata

Blefaroplastika uklanja neželjene efekte starenja, korigira spuštene kapke, eliminira vrećice ispod očiju i rješava pretjerano izražene nabore.

Korekcija očnih kapaka (blefaroplastika) jedan je od najčešćih zahvata pomlađivanja u estetskoj kirurgiji i spada u male i vrlo efikasne estetske zahvate.

U rukama iskusnog estetskog kirurga zahvat se izvodi bez većeg rizika za pacijenta. Višak kože i masnog tkiva precizno se odstranjuju prema izmjerenom i ucrtanom obliku.

Za vrijeme pregleda i konzultacija s liječnikom, uz uvid u vaše nalaze, dobit ćete sve tražene informacije i prijedlog najbolje metode korekcije kapaka.

 
Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

Kandidati

Kandidati za blefaroplastiku su:

  • Osobe koje su nezadovoljne estetskim izgledom svojih očiju
  • Osobe kojima se smanjio tonus tkiva na očima
  • Osobe koje imaju višak kože na očima
  • Osobe čije lice zbog izgleda očiju poprima umoran i stariji izgled

Kandidati mogu biti i mlađe i starije osobe, a zahvatom blefaroplastike cijelo lice izgleda svježije.

Priprema

Na konzultacijama s doktorom Tomicom Bagatinom, specijalistom maksilofacijalne kirurgije, pacijent dobiva detaljan uvid u cijeli zahvat i koje su mogućnosti operacije s obzirom na problematiku.

Preoperativno je potrebno učiniti detaljan pregled, a više detalja pacijent će dobiti od medicinskog osoblja u Poliklinici Bagatin. Također, anesteziolog će detaljno s pacijentom proći nalaze, popis alergija te popis lijekova koje pacijent konzumira.

Potrebno je naglasiti kako je 2 do 4  tjedna prije estetske operacije očnih kapaka potrebno prestati uzimati lijekove protiv bolova i to iz skupine protuupalnih lijekova koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu, kao što su Aspirin, Andol ili Acisal.

Tijek zahvata

Korekcija očnih kapaka (blefaroplastika) najčešće se izvodi u lokalnoj anesteziji, ali se može raditi i u općoj.

Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje.

Zahvat može trajati 1 do 3 sata, ovisno o složenosti problema, odnosno o tome radi li se samo gornja ili gornja i donja korekcija kapaka.

Pristup masnom tkivu gornjeg i donjeg kapka omogućavaju rezovi koji prate prirodne kožne nabore i linije.

Kirurška tehnika na gornjim kapcima podrazumijeva rez unutar samog prirodnog nabora kapka zbog čega je on minimalno vidljiv. Može eventualno biti malo vidljiv u vanjskom dijelu kapka, do vanjskog ruba orbite. Drugi potencijalni rez je iznad same obrve kako bismo podigli obrvu.

'Otoci' masnog tkiva iz gornjeg i donjeg kapka se reduciraju ili preusmjeravaju, mišići se reduciraju, a višak kože uklanja. Precizni šavovi osiguravaju gotovo neprimjetne ožiljke nakon cijeljenja.

Šavovi se odstranjuju 7 dana nakon operacije.

U nekim slučajevima koriste se i drugi pristupi. Korekcija očnih kapaka se često (kada je to potrebno) izvodi u kombinaciji s nekim drugim zahvatima poput Face Liftinga ili s liftingom obrva

Podizanje kapaka (blefaroplastika)
Podizanje kapaka (blefaroplastika)
Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

 

U nastavku preuzmite svoj besplatni primjerak Vodiča za pomlađivanje lica u kojem ćete pronaći sve detalje o nekirurškim i kirurškim metodama pomlađivanja u našoj Poliklinici.

Saznajte više o njima i odaberite jednu za sebe.

Vodič za pomlađivanje lica

Oporavak

Korekcija očnih kapaka najčešće se izvodi u lokalnoj anesteziji.

Kratko nakon zahvata pacijent ostaje pod opservacijom liječnika u Poliklinici.

U prvih 24 h preporučuje se korištenje hladnih obloga i mirovanje u polusjedećem položaju kako bi se maksimalno smanjila mogućnost nastanka otoka i hematoma. Ukoliko je potrebno pacijent će dobiti antibiotsku mast. 

Vađenje šavova je nakon 7 dana, a povratak svakodnevnim aktivnostima nakon 10 do 14 dana.

S obzirom na zarastanje rana, oči se mogu činiti suhe i može se osjećati lagani svrbež, a u tom slučaju doktor će vam preporučiti kapi za oči. 

Mjere opreza

Komplikacije su rijetke i očituju se u privremenoj suhoći očiju, asimetriji kapaka ili primjetnim ožiljcima.

Liječnik Poliklinike Bagatin će vas upoznati sa svim potencijalnim komplikacijama i mjerama opreza za vrijeme konzultacija.

Cijena

Paket uključuje: operaciju u lokalnoj anesteziji, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata.

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata.

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".