×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Korekcija ušiju

Korekcija odstojećih uški ubraja se među najčešće zahvate u estetsko-korektivnoj kirurgiji. Deformacija uške u smislu odstojnosti najčešća je nasljedna anomalija među brojnim deformacijama na vanjskom dijelu uha. Primjećuje se odmah nakon rođenja, a kasnije, osobito u pubertetu, stvara duboko nezadovoljstvo. Korekcija deformacije uške, prije upisa djeteta u školu, može ga poštedjeti emocionalne traume izazvane zadirkivanjem druge djece zbog virenja uški iz kose.

Opis zahvata

Korekcija odstojećih ušiju, također zvana i otoplastika se najčešće izvodi u dječjoj dobi, a zahvatu se mogu podvrgnuti i ljudi svih godina kojima "klempave" uši smetaju. Rast i razvoj ušne školjke završavaju u 4. godini života te je nakon toga moguće operativno korigirati ušku. U Poliklinici Bagatin najčešće korigiramo uši djeci starijoj od  6 godina. Preporučljivo je zahvat na djeci učiniti prije polaska u školu. Operacija se izvodi modeliranjem hrskavice uha te priljubljivanjem ušne školjke glavi. Zahvat traje od 60 do 90 minuta. Zahvat se izvodi u lokalnoj ili općoj anesteziji. Operativni rez je diskretno vidljiv jer se nalazi u naboru između uha i glave. 

Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

 

Kandidati

Kandidati za korekciju odstojećih ušiju su svi pacijenti, stariji od šeste godine života, koji su nezadovoljni izgledom svojih ušiju – nepravilnom strukturom uški ili previše istaknutim uškama.

Idealni kandidati za ovaj zahvat su osobe koje imaju:

  • Nesimetrične uške
  • Male uške
  • Rastegnute ili amorfne uške
  • Uške s velikim naborima i izraženim reljefnim tipom hrskavice

Priprema

Na konzultacijama koje uključuju pregled i razgovor, doktor će vam detaljnije objasniti mogućnosti kirurških korekcija različitih nepravilnosti uški, predložiti najbolju metodu korekcije, objasniti moguće komplikacije, pružiti informacije preoperativnoj pripremi, koje pretrage i laboratorijski nalazi su potrebni, što izbjegavati prije operacije i kako se ponašati nakon zahvata.

Tijek zahvata

Korekcija ušiju uspješan je estetski zahvat koji trajno rješava problem „klempavih“ ušiju. Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji, ali se može raditi i u općoj. Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje

Zahvat najčešće traje do sat vremena, a ovisno o problematici postoji više metoda rješavanja problema. Uglavnom se radi rez iz ušiju kako bi se popravio položaj hrskavice. Nakon modeliranja hrskavice, višak se prema potrebi odstrani, koža reducira i uške fiksiraju u odgovarajući položaj. Otoplastika ostavlja operativni rez koji je minimalno vidljiv jer se nalazi u naboru između uha i glave. 

Oporavak

Nakon zahvata omotat ćemo vam zavoj oko glave koji će pokrivati uške. Zavoj se obično drži 24 - 48 sati i zamjenjuje ga elastična traka koju je potrebno nositi dan i noć prvi postoperativni mjesec. 

Poželjno je izbjegavati pranje kose tjedan dana nakon operacije, odnosno nakon skidanja zavoja.

Također, potrebno je spavati u povišenom položaju minimalno dva tjedna nakon operacije. Osrednja bol i neugoda su mogući te se rješavaju tabletama protiv bolova. Obično problemi nestaju unutar 48 sati, a svaka jača bol nakon toga traži kontrolu liječnika. 

Odraslima savjetujemo da uzmu nekoliko dana slobodno za inicijalno zacjeljivanje i oporavak, a djeca bi trebala izbjegavati sportove tri tjedna nakon operacije. 

Ines Fot
Ines Fot
Kirurška korekcija nosa, korekcija ušiju i oblikovanje brade dermalnim filerima
„Već u nižim razredima osnovne škole doživjela sam neugodnosti zbog svog izgleda. Oduvijek sam bila nezadovoljna svojim nosom koji je bio grbav i velik, te svojim ušima koje su stršale. Nikada nisam voljela svoj izgled. Korekcije koje sam napravila su mi olakšale život, ne bježim od drugih ljudi, ne skrivam se. Konačno sam sretna osoba!“

Mjere opreza

Kao i kod drugih operacija moguća je upala i krvarenje o čemu će vas doktori upoznati za vrijeme konzultacija. Uz pridržavanje dobivenih instrukcija smanjuje se rizik od ovih komplikacija.

Prije operacije poželjno je izbjegavati lijekove koji sadrže acetisalicilnu kiselinu poput Aspirina te protuupalne lijekove. Ukoliko ste pušač, bilo bi poželjno da izbjegavate pušenje prije zahvata. 

Cijena

Paket uključuje: operaciju u lokalnoj anesteziji, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 6 mjeseci nakon zahvata. 

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".