×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Podizanje grudi

Trudnoća, dojenje i sila gravitacije tijekom godina utječu na izgled ženskih grudi. Zbog gubitka elastičnosti kože, dojke promjene svoj izgled i čvrstoću te se počinju spuštati. Podizanje grudi ili mastopeksija kirurška je metoda kojom se dojkama daje novi izgled, čvrstoća i položaj. U pojedinim slučajevima u Poliklinici Bagatin, podizanje grudi se radi u kombinaciji s ugradnjom implantata kako bi se povećao volumen grudi. Silikonski implantati se često koriste kako bi se dobili bolji rezultati u kombinaciji s mastopeksijom. 

Opis zahvata

Postoje razne tehnike podizanja grudi, ovisno o prirodi i stupnju obješenosti grudi. Dr. Bagatin na osnovi položaja bradavica u odnosu na inframamarnu brazdu koja se nalazi ispod grudi određuje stupanj obješenosti. Grudi mlade žene koje nisu obješene imaju bradavicu iznad inframamarne brazde, gdje se nalazi žica grudnjaka. Važno je donijeti nekoliko važnih odluka prije operacije. Na konzultacijama u Poliklinici Bagatin svaka pacijentica prolazi pažljivi liječnički pregled i dobiva savjet u vezi s odgovarajućim rješenjima za njen slučaj. Rade se vrlo detaljna klinička mjerenja grudnog koša i grudi što je vrlo važno za procjenu. Žene moraju razmisliti i donijeti odluku o tipu reza i implantata ukoliko su oni potrebni.

  

ISKUSTVO KLIJENATA

O.L.
Podizanje grudi
Pregled kod dr. Nemrave bio je ugodan i sve mi je temeljito objašnjeno. Ljubazna sestra kao i liječnik i gospođe na recepciji. Srdačno preporučam.
A.T.
Podizanje grudi
Sve pohvale za doktora Johanna

Kandidati

Zdrave pacijentice s relativno malim i obješenim grudima te realnim očekivanjima od zahvata su najbolji kandidati za postupak podizanja grudi. 

Priprema

Dođite na razgovor i konzultacije u Polikliniku Bagatin pripremljeni pričati o svom zdravlju. Morate pričati o bolestima koje ste preboljeli, sadašnjem zdravstvenom stanju, alergijama na lijekove, biopsijama grudi i lijekovima koje uzimate. Važno je dati potpune informacije. Recite dr. Bagatinu ako planirate ići na drastičnu dijetu, posebno ako ste primijetili da vam se grudi smanjuju od kada ste na dijeti. Možda vam doktor preporuči da prvo stabilizirate tjelesnu težinu, a tek onda zahvat. Doktor će vam preporučiti da prije zahvata napravite osnovni mamogram, a druge mamografske preglede godinu dana nakon zahvata. Upravo opisani pregledi vam mogu otkriti bilo kakve buduće promjene tkiva.

Četiri do šest tjedana prije zahvata potrebno je prestati pušiti. Dva tjedna prije prestanite uzimati aspirine, biljne preparate ili bilo koje druge dodatke i određene lijekove koji sprječavaju stvaranje upale, jer upravo njihov sadržaj može uzrokovati značajnije krvarenje.

12 do 24 sata prije zahvata: obvezno koristite antibakterijski sapun i ostavite pjenu antibakterijskog sapuna oko 10 minuta na onom dijelu tijela koje će biti podvrgnuto zahvatu navečer, dan prije zahvata i ujutro. Dobro izribajte grudi i područje ispod pazuha antibakterijskim sapunom 

Osam sati prije operacije: nemojte jesti niti piti, skinite sav nakit, odstranite lak s noktiju na rukama i nogama.

Tijek zahvata

Dr. Bagatin će napraviti pregled grudi, izmjeriti i fotografirati grudi za dokumentaciju. Veličina i oblik grudi, kvaliteta kože, dio oko bradavica i areole bit će vrlo pažljivo pregledani i procijenjeni. Zahvat podizanja grudi se izvodi pod općom anestezijom, što znači da ćete spavati za vrijeme zahvata. Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje. Operacija traje 4 do 6 sati. Kada se odstrani suvišna koža, bradavica i krug oko bradavice/aerola se podižu. Koža oko areola se redizajnira kako bi dobili ljepše grudi. Šavovi se uobičajeno nalaze oko areola, u vertikalnoj liniji prema dolje do područja bradavica i duž donjeg nabora grudi. Ukoliko želite i povećati grudi za vrijeme izvođenja zahvata podizanja grudi, stavlja se implantat izravno ispod tkiva grudi ili dublje ispod prsnog mišića. 

Oporavak

Poslije operacije pacijentica ostaje na promatranju i kada liječnik utvrdi da je stanje stabilno tek se onda premješta u privatnu sobu. Kako bi sigurnog i dobrog općeg stanja otišla kući, nakon operacije, pacijentica će biti smještena u sobu za oporavak nekoliko sati. Poslije operacije, pacijentica će dobiti kontinuirano jako sredstvo protiv bolova i to intravenozno. Pacijenti osjetljiviji na sredstva protiv bolova mogu imati mučninu i o tome je potrebno odmah obavijestiti medicinsku sestru. Postoji mogućnost da dr. Bagatin stavi male drenove sa strane. Drenovi ostaju jednu noć te se sljedeći dan uklanjaju.

Pacijenticu liječnik otpušta iz poliklinike nakon zahvata, rana je zavijena i pacijentica može nositi grudnjak s elastičnim povezom. Kod otpusta iz Poliklinike Bagatin pacijentica dobiva preporuku za antibiotik (tablete protiv upale) ukoliko je on potreban, kao i analgetik. Pacijentica se može oprati koristeći ručnike te treba izbjegavati plivanje do prvog kontrolnog pregleda. Međutim ako se u međuvremenu zavoj koji je stavljen poslije zahvata jako uprlja, pacijentica treba doći kod liječnika i prije zakazanog prvog kontrolnog pregleda. Šavovi će biti uklonjeni za tjedan do tri tjedna. Ako je nakon zahvata koža grudi suha, nekoliko puta na dan može se namazati neutralnom kremom, ali je potrebno pripaziti na područje oko šavova koje mora biti suho.

U tijeku prvog tjedna nakon operacije, pacijentica može raditi umjerene vježbe i koristiti mekani sportski grudnjak. Prvi tjedan ili dva bol varira te se može držati pod kontrolom tabletama protiv bolova. Većina pacijenata treba doći na kontrolni pregled i malu demonstraciju vježbi za masažu grudi, ukoliko je potrebna, u prvom tjednu poslije operacije. Osjetljivost bradavica i kože grudi se može smanjiti zbog otekline, ali to nestaje za šest tjedana od zahvata.

Mjere opreza

Svaki kirurški zahvat nosi određene rizike, kao što su rizici anestezije, infekcije, krvarenja i otekline. Te komplikacije se događaju rijetko i obično se mogu izbjeći. U Poliklinici Bagatin imamo najmoderniji anesteziološki aparat koji drastično smanjuje rizik same operacije. Tisuće žena godišnje obavljaju zahvat povećanja ili podizanja grudi uspješno i jako su zadovoljne rezultatima. Naš tim poduzima sve moguće mjere zaštite kako bi se bilo koji rizik smanjio na minimum. Međutim, vrlo često odgovornost za izbjegavanje rizika leži i u vama. Dr. Bagatin će vam za vrijeme konzultacija detaljno objasniti rizike operacije.

Cijena

Paket uključuje: preoperativni pregled anesteziologa, operaciju u općoj anesteziji, boravak u Poliklinici Bagatin nekoliko sati nakon operacije kako biste bili pod našim nadzorom do sljedećeg dana, odgovarajući kompresivni grudnjak, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 6 mjeseci nakon zahvata. 

Paket ne uključuje: prvi konzultacijski pregled s doktorom, nalaz krvi, EKG-a, RTG prsa kao ni pregled od strane interniste, cijenu noćenja, troškove prije prijema u Polikliniku Bagatin, telefonske troškove, lijekove koje ćete uzimati kod kuće, konzultacije s drugim specijalistima kao npr. sa specijalistom za dijabetes, astmu, visoki tlak, štitnu žlijezdu, lijek protiv alergije, lijek za srce itd.

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".