×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

High definition sculpting tijela

Definirani trbušni mišići, oblikovana prsa, mišićave ruke ili pak lijepi bokovi ne postižu se nužno samo vježbanjem.

Oblikovanje tijela poprima novu dimenziju u estetskoj kirurgiji. Više ne govorimo samo o VASERlipo ultrazvučnoj liposukciji kojom će se ukloniti višak masnih naslaga.

Danas oblikovanje tijela predstavlja prvenstveno individualan pristup te kombinaciju precizne liposukcije, a potom kreiranja 'mišića' s vlastitom masnoćom.

Tzv. 'High Definition Body Sculpting' nova je metoda namijenjena i muškarcima i ženama jer uklanja masne naslage s jednog mjesta i raspodjeljuje ih na drugo područje koje se želi oblikovati, stvara prirodne konture na mišićima, a rezultat je sportsko i oblikovano tijelo.

Zbog specifičnosti i zahtjevnosti, vrlo je mali broj stručnih plastičnih kirurga koji su specijalizirani za izvođenje ovog zahvata. 

Opis zahvata

Masne naslage uzimaju se pomoću VASERlipo ultrazvučne liposukcije i Body-jet vodene liposukcije s jednog područja te se raspodjeljuju / apliciraju na određenu regiju na tijelu koju želimo oblikovati, odnosno, gdje želimo konturirati mišiće.

Današnja VASER tehnologija, za razliku od tradicionalnih metoda, koristi zvučne valove kojom ciljano razbija masne naslage bez oštećenja okolnog tkiva.

Minimalno je invazivan kirurški zahvat kojim se uklanjanju tvrdokorne masne naslage s gotovo svih problematičnih dijelova tijela, nakon čega koža ostaje zategnuta, a oporavak je minimalan.

Nakon toga, zahvaljujući sustavu filtracije, neželjene se masne naslage pročiste i smjeste u šprice kako bi se ubrizgale u područja i regije koje želimo dodatno oblikovati.

Prednosti ove tehnike oblikovanja su u prirodi rezultata, dugotrajnosti te upotrebi vlastitih masnih naslaga, koje su neželjene na određenom području tijela, dok su potrebne za oblikovanje i volumen na drugim dijelovima tijela.

High Definition sculptingom prate se prirodne konture idealnog ljudskog tijela, a mogu se oblikovati sljedeće regije:

  • trbušni mišići
  • prsa
  • ruke
  • ramena
  • stražnjica
  • grudi
Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

 

*NAPOMENA: Pomoću High Definition sculptinga grudi i stražnjica mogu se samo dodatno oblikovati te se može postići dodatna kontura. Dok je za povećanje volumena stražnjice i grudi potreban estetski zahvat povećanja implantatima. Implantati daju pravi efekti koji ne možemo izgubiti, dok je zahvat High Definition sculptinga tijela potrebno ponavljati.

Kandidati

Dobri kandidati za High Definition sculpting tijela su osobe s aktivnim životnim stilom koje redovito vježbaju, ali nikako ne mogu izgubiti masne naslage na određenim područjima. 

Imaju manju tjelesnu težinu, indeks tjelesne mase ispod 28 i paze na prehranu.

Kandidati na određenom dijelu tijela možda imaju manjak volumena, a na ovaj način im se volumen može dodati.

High Definition sculpting tijela namijenjen je i muškarcima i ženama. No kod žena se ipak radi umjereno oblikovanje zbog drugačijih poimanja ljepote.

Priprema

Četiri do šest tjedana prije zahvata potrebno je prestati pušiti. Dva tjedna prije potrebno je prestati uzimati aspirine, biljne preparate ili bilo koje druge dodatke i određene lijekove koji sprječavaju stvaranje upale.

Na dan konzultacija pripremite se za liječnički pregled i razgovarajte s liječnikom o vašim očekivanjima od zahvata, otvoreno govorite o povijesti bolesti i alergijama na lijekove i hranu, s posebnim naglaskom na lijekove koje upravo uzimate te objasnite liječniku ako ste pod liječničkim tretmanom.

Dr. Dinko Bagatin napraviti će nekoliko fotografija prije kirurškog zahvata koje će priložiti u vašu medicinsku dokumentaciju.

Također, preporuka je napraviti Seca mBCA 515 medicinsku analizu sastava tijela, 3D skeniranje tijela na Styku uređaju, nutricionističko savjetovanje kako bismo mogli pratiti te usporediti rezultate prije i nakon zahvata.

Tijek zahvata

Sam zahvat VASERlipo ultrazvučne liposukcije i Body-jer vodene liposukcije izvodi se u općoj anesteziji, a prvi korak je infiltracija potkožnog masnog tkiva tankom sondom kroz 5 mm ubodne incizije na koži posebnom vodenom otopinom s adrenalinom.

Uloga infiltrirane tekućine  ima dvojako svojstvo – s jedne strane otopina 'razrjeđuje' masno tkivo, a s druge strane djeluje kao medij preko kojeg će ultrazvuk djelovati isključivo i samo na masne stanice.

Nakon ubrizgavanja posebne otopine kroz iste, već ranije kreirane ubode na koži, uvodi se ultrazvučna sonda u masno tkivo.

Prolaskom sonde kroz tako natopljeno masno tkivo s otopinom anestetika, emitira se ultrazvučna energija s vrha sonde dok operater nježno prolazi planiranim područjem tijela.

Uslijed djelovanja ultrazvuka, energija se prenosi na molekule vode u otopini pobuđujući ih na vrlo visoku frekvenciju kretanja što za posljedicu ima direktno razbijanje masnih stanica i stvaranje ravnomjernog sloja takozvane 'masne emulzije'.

Nakon ultrazvučne emulzifikacije masti, kroz ista mjesta na koži uvodi se druga sonda (kanila) s kojom kirurg pomoću vakuum pumpe 'usisava' tako kreiranu otopinu masti bez potrebe za grubim i mehaničkim razbijanjem masnog tkiva.

Masne naslage koje smo uklonili posebno se i stručno pripremaju za sljedeći korak.

Pročišćene masne stanice stavljaju se u sterilne šprice. Kroz 5 mm ubodne incizije posebno dizajniranim kanilama injektiraju se pod kožu, ili iznad mišića ili u sam mišić kako bi se dobio dodatni volumen regije koja se tretira.

Oporavak

Dužina oporavka nakon zahvata uvijek ovisi o opsegu samog tretmana.

Većini pacijenata treba minimalno 7 dana da bi se vratili u svakodnevnu rutinu, i to zahvaljujući inovativnim metodama VASERlipo i Body-jet koje zahtjevaju kraće vrijeme oporavka kako bi se organizam u potpunosti oporavio od zahvata, a masne naslage 'prionule' uz tkivo.

U postoperativnom periodu vrlo je važno da se nosi steznik kako bi se spriječio mogući otok tkiva te pomoglo što boljem prianjanju kože uz novo oblikovani i sada vidljivi mišićni sloj bez 'masnog jastuka'.

Također, potrebno je i par dana nositi drenove.

Promjene na tijelu vidljive su odmah, za tri do četiri tjedna možete očekivati već prve rezultate, a za onaj finalan izgled i rezultate potrebno je pričekati sedam mjeseci do godinu dana.

Važno je pridržavati se svih uputa kirurga, biti discipliniran i aktivno sudjelovati u oporavku. Samo tako rezultati će biti dugotrajni.

Mjere opreza

VASERlipo i Body-jet vodena liposukcija su minimalno invazivni postupci koji uzrokuju malu ili gotovo nikakvu fizičku traumu na vezivnom tkivu, živcima i krvnim žilama.

Kako što je slučaj sa svakim kirurškim zahvatom, VASERlipo i Body-jet imaju određene povezane rizike, međutim, ove tehnologije značajno smanjuju rizike u usporedbi s tradicionalnim tehnikama liposukcije.

Najčešće postoperativne pojave su oticanje, podljevi te nelagoda.

Ožiljci na mjestima uvođenja kanila najčešće su oblika poput crte, ali ponekad mogu biti i širi.

Također, nakon zahvata može doći i do opekline koja se onda adekvatno liječi.

Kod High Definition sculptinga tijela važno je napomenuti da će se u određenom opsegu aplicirano masno tkivo s vremenom otopiti jer se mast sama po sebi razgrađuje, ali dio će opstati i najčešće dati željeni rezultat.

Po potrebi se može raditi 'nadopuna' nakon nekog perioda. 

Cijena

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".