×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

POVEĆANJE STRAŽNJICE VLASTITOM MASTI

Lijepo oblikovanom stražnjicom naglašavaju se proporcije i uravnotežena tjelesna kontura. Implantatima se može korigirati ravna, asimetrična ili obješena stražnjica. Ugradnjom implantata razrješuju se i urođene i stečene deformacije glutealne regije. Povećanjem stražnjice, tijelo se skulpturira i čini skladnijim.

Opis zahvata

Mnogi ljudi s plosnatom ili slabo naglašenom stražnjicom odlučuju se povećanje stražnjice transferom vlastitog masnog tkiva kako bi poboljšali svoj fizički izgled. Prednost korištenja upravo vlastitog masnog tkiva (lipofiling) jest da naše tijelo prihvaća 'svoju' mast te dugotrajnost rezultata što se odnosi na onaj dio masnog tkiva koje se ne razgradi. Masno tkivo se prenosi, tj. aplicira u stražnjicu pri čemu dolazi do volumizacije i regeneracije tretiranog područja. Drugim riječima, povećanjem stražnjice vlastitom masti transferiraju se masne stanice i matične stanice iz masnog tkiva jedne regije tijela u drugu željenu regiju gdje je to potrebno. 

Za što bolje i prirodnije rezultate koriste se tehnika makrolipofiling gdje se koriste stanice većeg promjera od 1 mm što omogućuje obnavljanje i korekciju volumena velikog područja poput stražnjice.

Kandidati

Idealni kandidati za podizanje stražnjice su osobe općenito dobrog zdravlja sa stabilnom težinom koju održavaju zdravom prehranom i životnim stilom.

Povećanje stražnjice može naglasiti prirodne obline stražnjice. Također, može zaobliti i popuniti plosnatu ili malu stražnjicu pacijentima koji žele proporcionalniji oblik tijela. Važno je da potencijalan pacijent ima realna očekivanja od zahvata.

Prilikom konzultacijskog pregleda, estetski kirurg saslušat će vaše želje te ih razmotriti u skladu s mogućnostima.

Priprema

Za vrijeme konzultacija, doktor Bagatin će vas uputiti u cjelokupnu medicinsku dokumentaciju koju trebate prikupiti  za samu operaciju. Pritom ga morate upoznati s eventualnim zahvatima kojima ste već bili podvrgnuti, kao i s dosadašnjim ili trenutnim zdravstvenim problemima. S doktorom morate razmotriti zašto želite baš taj zahvat te koji su vam željeni rezultati. Također ćete dobiti posebne upute za rezervaciju termina  zahvata, oporavka i postoperativnih kontrola.

Kako bi vas pripremio za ovu vrstu zahvata doktor će vam uzeti potrebne mjere i ukinuti uporabu određenih lijekova  dva tjedna prije zahvata. Pušenje se ne preporuča jer može izazvati komplikacije prilikom i nakon zahvata, tako da biste mogli biti zamoljeni da prekinete s pušenjem prije operacije. Treba izbjegavati i konzumaciju alkoholnih pića. Unutar mjesec dana s obzirom na zakazani termin trebat ćete napraviti laboratorijske nalaze, a u pretrage će vas uputiti doktor za vrijeme konzultacija.

Za vrijeme konzultacija, doktor Bagatin će vas uputiti u cjelokupnu medicinsku dokumentaciju koju trebate prikupiti  za samu operaciju. Pritom ga morate upoznati s eventualnim zahvatima kojima ste već bili podvrgnuti, kao i s dosadašnjim ili trenutnim zdravstvenim problemima. S doktorom morate razmotriti zašto želite baš taj zahvat te koji su vam željeni rezultati. Također ćete dobiti posebne upute za rezervaciju termina  zahvata, oporavka i postoperativnih kontrola.

Kako bi vas pripremio za ovu vrstu zahvata doktor će vam uzeti potrebne mjere i ukinuti uporabu određenih lijekova  dva tjedna ili duže prije zahvata. Pušenje je zabranjeno jer može izazvati komplikacije prilikom i nakon zahvata, tako da ukoliko pušite morate prestati s pušenjem 6 prije operacije i isto tako ne pušiti iza zahvata 6 i više tjedana. Treba izbjegavati i konzumaciju alkoholnih pića. Unutar mjesec dana s obzirom na zakazani termin trebat ćete napraviti laboratorijske nalaze, a u pretrage će vas uputiti doktor za vrijeme konzultacija.

Također biste prije zahvata trebali izbjegavati aspirin i proizvode na bazi aspirina, biljne dodatke prehrani te češnjak, pošto navedene supstance mogu pojačati krvarenje, a što pak rezultira pojačanim modricama.

Dva dana prije zahvata tijelo biste trebali prati s antibakterijskim sapunom 15 minuta, dvaput dnevno te još jednom dodatno prije samog zahvata. Nanošenje proizvoda za njegu kože morate izbjegavati  dva dana prije zahvata.  Hranu i piće ne bi smjeli konzumirati osam sati prije operacije,  a ujutro će vam biti jedino dopušteno popiti samo propisane određene  lijekove s vodom te oprati zube. Preporuča se nošenje široke odjeće na dan zahvata, pošto ćete nakon zahvata na sebi imati kompresivni steznik preko kojega je teško oblačiti usku odjeću. Nakit i dragocjenosti ne uzimajte sa sobom na dan zahvata.

Važno je da ste prilikom konzultacija otvoreni i iskreni, a posebno se to odnosi na davanje detaljnih informacija o svom zdravlju što uključuje popis svih lijekova koje koristite ili ste koristili, kao i vitamina i biljnih preparata koje konzumirate.

Tijek zahvata

Proces uzimanja masnog tkiva

Proces uzimanja masnog tkiva izvodi se u općoj anesteziji i najčešće nije ovisno o području i količini tkiva koju je potrebno prikupiti. Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje

Masno tkivo uzima se kanilama određene veličine te se, nakon posebnog filtriranja i obrade, a ovisno o tipu masti i vrsti lipofilinga koji se izvodi, obrađene masne stanice apliciraju na željeno mjesto. Mast se najčešće uzima s trbuha i unutarnje strane bedara.

Mjesto uzimanja tkiva kraće će vrijeme biti natečeno, uz minimalne incizije koje brzo zacijele. U rijetkim slučajevima može doći do pojave podljeva koji nestaju za nekoliko dana. Uzeto masno tkivo i matične stanice iz masnog tkiva odmah se obrađuju i apliciraju putem kanila ili finih igala u željeno područje koje će liječnik označiti prije zahvata.

Duljina zahvata ovisi o problematici koja se tretira.

Važno je naglasiti da otprilike 50 - 75% masnih stanica preživi zahvat, stoga je za postizanje željenog rezultata nekada potrebno i nekoliko tretmana. Dodatni tretman se može napraviti nakon 6 mjeseci od prethodnog zahvata.

Postupak lipofillinga (lipotransfera) izvodi se u četiri koraka.
Svaki je korak važan kako bi se osigurala visoka stopa zadržavanja masti (tzv. visok unos presatka) te kako bi se, u završnom rezultatu, dobilo tkivo optimalne kvalitete. 
 

Prvi korak: Priprema masnog tkiva (infiltracija tkiva)

Na mjestu iz kojeg će se vaditi masne stanice ubrizgava se posebna tekućina kako bi se olakšalo uzimanje masnog tkiva.

Drugi korak: Vađenje masnog tkiva (ekstrakcija)

Nakon odrađene pripreme te primjene adekvatne anestezije, zahvat počinje vađenjem masnog tkiva odnosno isisavanjem (aspiracijom). Uzimanje masnog tkiva može se provesti ručno ili pomoću uređaja liposuktora. Dobiveno tkivo odmah se obrađuje kako bi se pripremilo za aplikaciju. Važno je da se odmah započne obrada kako bi mast ostala vitalna te kako bi se tijekom aplikacije čim više masti primilo.

Treći korak: obrada masnog tkiva

Prikupljeno tkivo pomiješano je s otopinom za infiltraciju i staničnim ostacima. Više je metoda pripreme masnog tkiva. Da bi se poboljšali rezultati lipofilinga i ograničila resorpcija transplantata, tkivo se može razdvojiti ili prirodnim metodatama ili se tkivo može centrifugiranjem koncentrirati i iz njega se moraju ukloniti neželjene tekućine. Uzeto masno tkivo se centrifugira na oko 3000 okretaja u minuti, ukupno 3 minute.
Daljnja obrada masti ovisi o vrsti lipofilinga koja se radi i gustoći tkiva koje se koristi.
Dobiveno masno tkivo se pomoću dvije oprečno postavljene šprice, kroz tzv. konektor ili više različitih konektora, prebacuje iz jedne u drugu špricu kako bi se osigurala adekvatna gustoća masti.

Četvrti korak: aplikacija masnog tkiva

Aplikacija obrađenog masnog tkiva posljednji je korak lipofilinga i od najveće je važnosti. Male količine masnog tkiva ubrizgavaju se u sve slojeve mekog tkiva stražnjice ovisno o problematici, u puno različitih smjerova.

Velika količina masti nikada se ne stavlja u jednu točku jer ne bi uspjela opstati (mora se hraniti na mjestu gdje se aplicira). Kako bi se ostvarili željeni rezultati zahvat je nekada potrebno ponoviti.

Trajanje samog zahvata razlikuje se s obzirom na količinu i vrstu masnog tkiva, a ovisi i o tehnici koju koristimo. Može trajati između 45 min i 3 sata.

Oporavak

Na mjestu apliciranja može se očekivati lagana otečenost i podljevi koje nije potrebno posebno tretirati. Na području s kojeg su uzimane masne stanice, također, će biti prisutne otekline, a u rijetkim slučajevima moguća je i pojava podljeva.

Nakon povećanja stražnjice vlastitom masti pacijenti bi trebali izbjegavati sjedenje izravno na stražnjici kao i ležanje na leđima, najmanje prvih 10 dana kako bi rezultat bio potpun. Za to vrijeme, trebalo bi nositi kompresivni steznik kroz mjesec dana, kako bi se smanjilo oticanje. Pacijenti bi mogli osjetiti određenu bol ili nelagodu te oticanje i podljeve nakon zahvata.

Preporuča se da ne sjedite tjedan dana nakon operacije. Većina pacijenta može se vratiti na posao nakon dva tjedna pod uvjetom da im posao ne uključuje dugo sjedenje. Naporne i dugotrajne aktivnosti treba izbjegavati barem četiri do šest tjedana.

Kao i kod drugih operacijskih zahvata, važno je da pacijent shvati da navedene smjernice mogu varirati ovisno o zdravlju pojedinog pacijenta, tehnici kojom je zahvat izveden te drugim promjenjivim faktorima vezanim uz zahvat. Ako nastupi jaka bol, trebali biste kontaktirati doktora.

Mjere opreza

S obzirom na to da se lipofiling radi s vlastitim masnim tkivom, ne postoji rizik reakcije na strano tkivo, a prednosti su svakako dugotrajnost rezultata te prirodan izgled tretiranog područja.

Cijena

Paket uključuje: preoperativni pregled anesteziologa, operaciju u općoj anesteziji, kratki boravak u Poliklinici Bagatin, odgovarajući kompresivni steznik, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata.

Paket ne uključuje: prvi konzultacijski pregled s doktorom, nalaz krvi, EKG-a, RTG prsa kao ni pregled od strane interniste, cijenu više noćenja, troškove prije prijema u Polikliniku Bagatin, telefonske troškove, lijekove koje ćete uzimati kod kuće, konzultacije s drugim specijalistima kao npr. sa specijalistom za dijabetes, astmu, visoki tlak, štitnu žlijezdu, lijek protiv alergije, lijek za srce itd.

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".