×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Lasersko uklanjanje tetovaža

S rastom popularnosti tetovaža, sve je više ljudi koji su u potrazi za uklanjanjem istih.

Zapravo, istraživanja su pokazala da je 20% osoba s tetovažom požalilo zbog svog tetoviranja.  

Srećom, napredak tehnologije olakšao je život onima s neželjenim tetovažama.

Naša Poliklinika koristi najmoderniju tehnologiju laserskog uklanjanja koja može u potpunosti ukloniti ili barem izblijedjeti vašu tetovažu.

Opis zahvata

Laser Asclepion TattooStar Effect Combo stvoren je za uklanjanje tetovaža i pigmentnih lezija.

Opremljen je sa zrakom koja prodire u kožu kako bi dosegla čestice tinte raštrkane u dubljim slojevima kože.

Pigmenti upijaju svjetlosnu energiju i raspršuju se, a kad su jednom uništeni, limfni sustav ih apsorbira i uklanja.

Tretman ovim laserom brz je i veoma učinkovit, ne uzrokuje ozljede i ne ostavlja ožiljke.

Q-switch opcija pomaže u stvaranju iznimno kratkih pulseva koji omogućavaju što manja oštećenja tkiva i minimalne posljedice nakon tretmana laserskog uklanjanja tetovaže.

Ova vrsta lasera radi puno brže od tradicionalnih lasera zbog čega uklanjanje tetovaže njime traje puno kraće.

Baš kao i svaka osoba, i svaka tetovaža je drugačija.

Općenito je najteže ukloniti tintu na osnovi zelene boje. Veliki izazov predstavlja i trajni make up koji se sastoji od različitih pigmenata zbog čega, recimo obrve, prilikom uklanjanja pojedine komponente mijenjaju boju. 

Lasersko uklanjanje tetovaža

Ne postoji tretman koja može 100% jamčiti uspjeh ili dati točno vrijeme nestanka tetovaže.

No naša Poliklinika koristi najnapredniju dostupnu tehnologiju kako bismo postigli najviši postotak uspješnosti u uklanjanju.

Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

 

FAKTORI KOJI MOGU UTJECATI NA REZULTATE UKLANJANJA

Vrste boja i tinte

Crne, tamne i crvene tetovaže najlakše je ukloniti, dok je postupak nešto teži kod narančastih, ružičastih, smeđih, ljubičastih, žutih i drugih svjetlijih nijansi.

Najteže je ukloniti tirkiznu, svijetlo plavu i svijetlo zelenu boju, a gotovo nemoguće žutu i bijelu.

Što je boju teže ukloniti, to je potrebno više tretmana. Efekti sjenčanja koji se pri tetoviranju koriste za naglašavanje, lakše se uklanjaju.

Važno je znati da postoji stotinu vrsta tinti koje se koriste kod tetovaža i da njihova uporaba nije regulirana.

Nedostatak standardizacije tinti za tetoviranje otežava mogućnost predviđanja rezultata tretmana laserskog uklanjanja tetovaže.

Bilo bi poželjno imati neku vrstu certifikata ili potvrdu o bojama koje su ubrizgavane u kožu prilikom dolaska na pregled za uklanjanje.

Nijansa kože

Nijanse kože klasificiraju se u šest različitih tipova, od najsvjetlije (Tip I) do najtamnije (Tip VI).

Svjetlije osobe s kožom tipa I, II i III najbolji su kandidati za lasersko uklanjanje tetovaže jer je kod njih najmanja vjerojatnost da će doći do promjene boje kože nakon tretmana.

Kod tamnijih osoba, promjena boje kože puno je izglednija te se naziva diskromija.

U ovom slučaju veća je potreba za više tretmana s obzirom na to da je potrebno više opreza za vrijeme laserskog uklanjanja.

Ponekad je za uklanjanje tetovaža potrebno i do 2 godine, što zahtijeva puno strpljenja.

Starost tetovaže

Što je tetovaža starija, to je veća vjerojatnost da će biti potrebno više tretmana.

Tretman bez boli

Kako bismo vam omogućili što ugodnije iskustvo i osjećaj zadovoljstva, u našoj bogatoj ponudi možete pronaći i vrhunski uređaj Zimmer Cryo 6 za rashlađivanje kože tijekom laserskih i dermatoloških tretmana. 

Za razliku od ostalih metoda rashlađivanja, kao što su kontaktno hlađenje, cryogen sprej i ledeni oblozi, ovaj uređaj rashlađuje epidermalni sloj kože prije, za vrijeme i nakon samog tretmana bez dodira s laserskom zrakom. 

Kandidati

Važno je napomenuti kako nije svatko idealan kandidat za uklanjanje tetovaže laserom.

S obzirom na to da lasersko svjetlo teže pronalazi tintu u tamnijoj koži, bolji su kandidati oni sa srednje osunčanom ili neosunčanom kožom.

Klijenti koji lako dobivaju ožiljke, imaju autoimune bolesti ili uzimaju određene lijekove, također nisu dobri kandidati.

Nadalje, osobe kojima su aplicirane metalik sjajne boje (vrlo često automobilske) radi naglašavanja sjaja i sedefastog prelijevanja tetovaže, nisu dobri kandidati za uklanjanje.

Poliklinika Bagatin u ponudi ima čak 9 lasera kojima se tretiraju gotovo svi estetski problemi, a detalje o njihovim specifikacijama i mogućnostima možete pročitati  OVDJE.

Lasersko uklanjanje tetovaža
 

 Za vrijeme konzultacija proučit ćemo vašu zdravstvenu povijest, naglasiti potencijalne komplikacije u usporedbi s prednostima laserskog uklanjanja tetovaže, pojasniti troškove, kao i broj potrebnih tretmana.

Liječnik će odgovoriti na sva vaša pitanja i nedoumice kako biste bili dovoljno upoznati sa svim aspektima tretmana prije donošenja konačne odluke.

Priprema

Prije dolaska na tretman potrebno je napraviti sljedeće korake:

 • Obrijati područje tretmana, ako je potrebno
 • Izbjegavati sunčanje i solarije nekoliko tjedana prije tretmana
 • Nanijeti losion na osjetljiva područja prije tretmana
 • Ukloniti make-up i dezodorans

Tijek zahvata

Za vrijeme tretmana, sonda lasera se oslanja na kožu te se aktivacijom pokreće svjetlosni impuls koji u doticaju s kožom stvara osjet blagog štipanja.

Ručkom lasera prelazi se preko tetovaže, a tretirano područje potom poprima svjetliju boju.

Za starije tetovaže, one koje su smještene dublje u dermisu te za one koje su se promijenile uslijed ozljede (nastao je ožiljak) bit će potrebno kombinirati dva različita lasera – Tattoo Star Effect Q switch (Nd:YAG ili Ruby) i Erbium YAG laser.

Lasersko uklanjanje tetovaža

Uklanjanje tetovaže TattooStar laserom

Tretman djeluje tako da laserska zraka prodire u kožu sve do gornjeg sloja čestica tinte ili do nečistoće koje upijaju svjetlosnu energiju.

Mehaničkim efektom ekstremno kratkih svjetlosnih udara, zatvorene čestice tinte se naglo raspadaju i raspršuju.

Nakon toga limfni sustav tijela s lakoćom uklanja raspršene čestice pigmenta u roku od 2 - 4 tjedna, no ponekad je potrebno i do nekoliko mjeseci.

Kod uklanjanja tetovaža potrebno je više tretmana kako bi se uništili svi pigmenti tinte.

Svaki idući tretman moguć je za 6 do 8 tjedana. Broj tretmana ovisi o gustoći boje tetovaže, dubini boje, tonu, veličini i mjestu tetovaže.

Oporavak

Nakon tretmana, tretirano područje može pocrveniti, može se javiti jak osjećaj topline i mogu se stvoriti male krastice. No te nuspojave u potpunosti nestaju kroz par dana.

Obavezno ćete dobiti upute o potrebnoj njezi nakon tretmana.

Upute su složili medicinski stručnjaci za uklanjanje tetovaža i napravljene su na način da se postigne najviša učinkovitost kod svakog pojedinog tretmana.

U nastavku je nekoliko savjeta o njezi kože nakon uklanjanja:

 • Na tetovažu se stavlja oblog koji stoji 3 dana i koji se ne skida
 • Ne smiju se dirati krastice
 • Kožu kod kuće potrebno je njegovati određenim kremama
 • Treba zaštititi tretirano područje od sunčeve ili neke druge snažne svjetlosti barem 1 mjesec i obavezno koristiti kremu za sunčanje (faktor 50+) ako se boravi na otvorenom
 • Ako se jave neočekivane promjene na koži, savjet je odmah kontaktirati doktora

Mjere opreza

Niti jedan medicinski tretman nije u potpunosti bez rizika.

Kratkotrajno koža može posvijetliti ili se može pojaviti hiperpigmentacija, no obje navedene pojave koža sama regulira.

Vrlo rijetko mogu se javiti mali ožiljci.

 

Cijena

U ponudi su dostupni paketi 6+2 GRATIS za sve veličine tetovaža. Unutar paketa 6+2 GRATIS za tetovaže veće od 5x5 cm, uključen je i jedan GRATIS tretman frakcijskim laserom za pripremu tetovaže.

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Najčešća pitanja

Baš kao i svaka osoba, i svaka tetovaža je drugačija. Ne postoji tretman koja može 100% jamčiti uspjeh ili dati točno vrijeme nestanka tetovaže. No, naša Poliklinika koristi najnapredniju dostupnu tehnologiju kako bismo postigli najviši postotak uspješnosti u uklanjanju. 

Često je potrebno više tretmana (u našoj ponudi možete pronaći paket 6+2 tretmana GRATIS), čak i za uklanjanje malih tetovaža, jer se ona u koži nalazi u različitim slojevima. Crnu tintu laser vrlo lako razgrađuje, dok je najlakše ukloniti neprofesionalne tetovaže kućne radinosti, ponajprije zbog korištenja tinte loše kvalitete, kao i neučinkovite tehnike tetoviranja.

Tijekom tretmana javlja se jak osjećaj topline i peckanja, ali kako bismo vam omogućili što ugodnije iskustvo i osjećaj zadovoljstva u našoj bogatoj ponudi možete pronaći vrhunski uređaj Zimmer Cryo 6 za rashlađivanje kože tijekom laserskih tretmana.

Za razliku od ostalih metoda rashlađivanja, kao što su kontaktno hlađenje, cryogen sprej i ledeni oblozi, ovaj uređaj rashlađuje epidermalni sloj kože prije, za vrijeme i nakon samog tretmana bez dodira s laserskom zrakom.  

Nakon tretmana potrebno je izbjegavati sunce minimalno mjesec dana te koristiti zaštitne kreme sa SPF 50+. Idealno vrijeme za laserske tretmane je zimsko razdoblje.

Moguće je postojeću tetovažu izblijediti i nakon tretmana staviti novu preko nje.

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
 • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
 • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
 • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".