×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca

Rascjepi usne i nepca jedna su od najčešćih urođenih malformacija u području glave i vrata. U našem jeziku uobičajeni su ružni nazivi "zečja usna" za rascjep usne i "vučje ždrijelo" za rascjep nepca. Nekada su djeca rođena s nekim od oblika rascjepa, zbog svoga estetskoga izgleda te narušenih funkcija, ponajprije govora, na određeni način u društvu bila obilježena za cijeli život. Danas se rascjepi usne i nepca kirurški vrlo uspješno liječe te se djeca rođena s tom malformacijom, po završetku liječenja, ni po čemu ne razlikuju od svojih vršnjaka.

Opis zahvata

Liječenjem rascjepa se nastoji ispraviti rascjepom promijenjeni anatomski oblici i uspostaviti normalna funkcija rascjepljene orofacijalne regije. Liječenje rascjepa nije jednostavno i često traži suradnju više specijalista. Početak liječenja djece rođene s rascjepom ovisi o vrsti rascjepa. S liječenjem se počinje odmah po rođenju kada je rascjepljen zubonoseći (alveolarni) nastavak gornje čeljusti. Za vrijeme prvog ili drugog tjedna uzimaju se otisci i izrađuje nepćana pločica koju dijete nosi slobodno u ustima do operacije usne. Pločica se kontrolira i prema potrebi korigira ili mijenja. Uloga pločice je što više približiti segmente gornje čeljusti da bi rezultat operacije usne ostao trajan. Kada rascjep ne zahvaća gornju čeljust ili je samo zahvaćeno nepce palatinalna pločica nije potrebna.

Operacija se izvodi u općoj anesteziji što znači da se spava tijekom operativnog zahvata. Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje.

Kandidati

Općenito se rascjepi usne operacijom korigiraju između trećeg i šestog mjeseca djetetovog života. Dijete mora biti teško cca 4.5 kg, staro najmanje 10 tjedana i hemoglobin mu mora biti iznad 100mg/l i za operaciju još mora biti zdravo i u dobroj tjelesnoj kondiciji. Rascjep mekog nepca može se zatvoriti odvojeno od tvrdog ili se meko i tvrdo nepce zatvaraju odjednom. Zahvat se obično radi nakon navršene godine dana, svakako prije nego dijete progovori. Sekundarni korektivni zahvati na usni ili nosu ili nepcu rade se kasnije.

Cijena

Paket uključuje: preoperativni pregled anesteziologa, operaciju u općoj anesteziji, kratki boravak u Poliklinici Bagatin, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata. 

Paket ne uključuje: prvi konzultacijski pregled s doktorom, nalaz krvi, EKG-a, RTG prsa kao ni pregled od strane interniste, cijenu više noćenja, troškove prije prijema u Polikliniku Bagatin, telefonske troškove, lijekove koje ćete uzimati kod kuće, konzultacije s drugim specijalistima kao npr. sa specijalistom za dijabetes, astmu, visoki tlak, štitnu žlijezdu, lijek protiv alergije, lijek za srce itd.

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".