×

info telefon +385 1 46 10 225

Zoom izbjeljivanje zubi

Zanosan osmijeh, zdravi i blistavo bijeli zubi želja su mnogih, pa stoga ne čudi da promjena boje zuba može predstavljati neugodan estetski problem.

Zato je sve je izraženija želja ljudi da imaju predivan „Hollywoodski“ osmijeh te spremnost na estetske korekcije nisu zaobišle ni stomatologiju.

Opis zahvata

Zašto zubi žute, tj. mijenjaju boju?

Uzrok promjene boje zubi možemo naći u genetskim i degenerativnim promjenama, antibioticima, starenju kao i u učestaloj konzumaciji obojene hrane i pića, te dodataka prehrani.

Neispravno liječeni zubi također mogu dovesti do neželjene promjene boje zuba, kao i zubi nakon endodontskih liječenja.

Za bijeli sjaj zuba odgovorna je caklina, a trošenjem postaje sve tanja zbog čega tamnija boja dentina dolazi do izražaja.

Za promjenu boje zuba potrebno je promijeniti kemijsku strukturu pigmenta koji se nalaze u samom zubnom tkivu.

To se postiže pomoću aktivnih molekula kisika koje ulaze u strukturu zuba uz pomoć hidrogen peroksida, te se vežu na molekule pigmenta, a sam proces je poznat pod nazivom oksigenacija.

Zoom izbjeljivanje zubi

Zoom metoda izbjeljivanja zubi

Naši stomatolozi, uz lasersko izbjeljivanje zubi, koriste i Zoom WhiteSpeed izbjeljivanje zubi koji predstavlja najtraženiji i najpoznatiji sustav za izbjeljivanje zubi u SAD-u.

Zoom WhiteSpeed je inovativan i učinkovit profesionalni sustav izbjeljivanja zubi od nizozemskog proizvođača Philips koji koristi najnapredniju tehnologiju LED svjetla.

Zoom lampa emitira optimalnu razinu svjetlosti sa znatno većom razinom intenziteta nego ostale LED lampe na tržištu.

Svjetlo aktivira foto katalizator unutar Zoom Chairside Gela koji ubrzava i poboljšava rezultate izbjeljivanje te omogućuje odlične rezultate.

Intenzitet se može prilagoditi svakoj osobi te tako omogućavamo ugodniji tretman i veće zadovoljstvo rezultatima.

Zoom izbjeljivanje zubi je savršen način vraćanja prirodne bjeline zubima.

Kandidati

Gotovo svatko može imati koristi od izbjeljivanja zubi.

Ono je idealno za osobe koji imaju zdrave zube, a željeli bi imati ljepši osmijeh. 

Izbjeljivanje zubi se ne bi smjelo primjenjivati kod djece mlađe od 16 godina te trudnica i dojilja.

U svim ostalim dobnim skupinama ono je dozvoljeno, a često i poželjno.

Prije tretmana potrebno je našim doktorima napomenuti ako imate izrazito osjetljive zube, kako bi znali prilagoditi tretman i ocijeniti jeste li pogodna osoba za sam tretman.

Tijek zahvata

Prije izbjeljivanja zubi Zoom tretmanom doktori dentalne medicine će pregledati zube i potporna tkiva, a prije tretmana očistit će se kamenac s površine zuba.

Aktivan sastojak Zoom gela za izbjeljivanje je vodikov peroksid koji ima prirodna svojstva izbjeljivanja, a pod utjecajem svjetla se intenzivira.

Zoom lampa svojom specifičnom svjetlošću aktivira vodikov peroksid te mu pomaže ispuniti površinu zuba, nakon čega čisti kisik ulazi u caklinu i dentin te izbjeljuje obojeno područje ostavljajući strukturu zubi nepromijenjenom.

Tretman poslije pripreme zubi traje 45 minuta. Zoom može izbijeljeti zube čak 6 nijansi, a učinci izbjeljivanja zubi mogu trajati i do tri godine. Međutim, to će se razlikovati od osobe do osobe.

Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

Oporavak

Zoom svjetlo dovodi do minimalnog zagrijavanja koje je najčešće uzrok nelagode.

U nekim slučajevima zubi postanu privremeno osjetljivi na hladnoću tijekom i nakon tretmana.

Ponekad dolazi do nelagode u desnima, upale grla ili bijelih brazdi na desnima.

Također može doći do osjeta trnaca neposredno nakon tretmana.

Ovi simptomi obično su privremeni i trebali bi nestati u roku od nekoliko dana nakon završetka tretmana. Nakon tretmana na zube se može nanijeti i ACP gel koji u kratkom roku eliminira bilo kakav osjećaj nelagode.

Mjere opreza

Učinak će vrlo vjerojatno trajati kraće ako pušite ili ako često jedete i pijete proizvode koji potamnjuju zube (npr. kava, crno vino, Coca-Cola, tamni sokovi).   

Cijena

Za više informacija možete kontaktirati naše stomatologe putem maila na info@bagatin.hr ili nas nazvati na 01/46 10 225.

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Najčešća pitanja

Zoom može izbijeljeti zube čak 6 nijansi, a učinci izbjeljivanja zubi mogu trajati i do tri godine. Međutim, to će se razlikovati od osobe do osobe.

Tretman poslije pripreme zubi traje 45 minuta. 

Preporuča se da 24 sata nakon tretmana ne jedete ni ne pijete obojanu hranu i piće poput, cikle, Coca Cole, kave, tamnih čajeva itd..

Zoom svjetlo dovodi do minimalnog zagrijavanja koje je najčešće uzrok nelagode. U nekim slučajevima zubi postanu privremeno osjetljivi na hladnoću tijekom i nakon tretmana. Ponekad dolazi do nelagode u desnima, upale grla ili bijelih brazdi na desnima. Također može doći do osjeta trnaca neposredno nakon tretmana. Ovi simptomi obično su privremeni i trebali bi nestati u roku od nekoliko dana nakon završetka tretmana. Nakon tretmana na zube se može nanijeti i ACP gel koji u kratkom roku eliminira bilo kakav osjećaj nelagode.

Tretman je idealan za osobe koji imaju zdrave zube, a željeli bi imati ljepši osmijeh. Izbjeljivanje zubi se ne bi smjelo primjenjivati kod djece mlađe od 16 godina te trudnica i dojilja.

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h

Donji grad

Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.