×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Trichotest - genetski test za alopeciju

Inovaciju u liječenju gubitka kose predstavlja najkompletniji genetski TrichoTest koji omogućava potpuno personalizirano liječenje alopecije. Test utvrđuje genetsku predispoziciju za bolesti vlasišta što će osigurati vašem liječniku postavljanje najpreciznije i najdjelotvornije terapije koja će usporiti i smanjiti gubitak kose.

 

Opis zahvata

Ispadanje kose prirodan je dio njenog životnog ciklusa i većina se ljudi tijekom života susreće s razdobljima prorjeđivanja ili gubitka kose. Gubitak kose češći je i obično izraženiji u muškaraca. Naime približno 50 % muškaraca do pedesete godine ima određen stupanj ćelavosti, a u starijoj dobi, ćelavost pogađa i do 80 % ove populacije. Čak do 50% žena se također susreće s ispadanjem i prorjeđivanjem kose. Ženski i muški tip ćelavosti obično se razlikuju po mjestu, intenzitetu i dobi u kojoj započinje ovaj proces.

ćelavost

Parcijalni ili potpuni gubitak kose nazivamo alopecija. Ovo progresivno stanje može biti uzrokovano nasljednim faktorima, autoimunim bolestima, hormonalnim poremećajima i stresom. Androgena alopecija najčešći je uzrok gubitka kose u oba spola. Radi se o stanju u kojem dihidrotestosteron (DHT), odnosno muški spolni hormon koji nastaje konverzijom testosterona, oslabljuje i iscrpljuje određene folikule, čime se stvaraju sve kraće i tanje vlasi, a rast kose se usporava ili u potpunosti zaustavlja. Smatra se kako je ovaj tip gubitka kose vezan uz nasljedne čimbenike, hormone i dob.

Upravo je zbog svojih brojnih genetskih čimbenika alopecija složena pojava i zahtjeva vrlo preciznu dijagnostiku – prvi korak u uspješnom tretiranju problematike. Zahvaljujući napretku suvremene medicine i tehnologije, veliku prekretnicu u njezinom liječenju donio je TrichoTest!

Određeni geni odgovorni su za gubitak kose

TrichoTest je najkompletniji genetski test za alopeciju koji istovremeno analizira genetske faktore i druge relevantne karakteristike pacijenta. Ovaj jedinstveni i inovativni test omogućuje liječnicima potpuno personalizirani pristup liječenju alopecije i osigurava iznimnu preciznost dijagnostike.

Čovjek ima 23 kromosoma od majke i 23 kromosoma od oca. Nalaze se u paru, a svaki par kromosoma sastoji se od paketa DNA koji sadrže gene naslijeđene od roditelja, djedova, baka. Geni u sebi nose sve informacije - od boje kose, očiju, visine, rizika za određene bolesti.

Testom se analizira 48 genetskih varijacija povezanih s alopecijom unutar 13 različitih gena. Dakle, test utvrđuje genetsku predispoziciju za bolesti vlasišta što omogućuje lakši odabir prikladne opcije liječenja koja je u potpunosti prilagođena pacijentu, kao i predispoziciji za ćelavljenje, odnosno, gubitak kose.

Kandidati

TrichoTest je namijenjen svima koji žele razumjeti kako njihova genetika utječe na liječenje alopecije,  osobama koje imaju obiteljsku anamnezu alopecije te muškarcima i ženama koji su bezuspješno koristili različite tretmane za parcijalni ili potpuni gubitak kose. 

Priprema

Prije samog testiranja potreban je pregled vlasišta i prikupljanje svih potrebnih informacija o vašem zdravstvenom stanju koje obavlja liječnik.  Također, sat vremena prije uzimanja brisa ne biste smjeli ništa jesti i piti te ispirati usnu šupljinu.

Gubitak kose nije ugodan, ali dobra je vijest da pomoću ovog jedinstvenog dijagnostičkog postupka dobivate najbolje i najučinkovitije rješenje, potpuno prilagođeno vašoj problematici.

Tijek zahvata

Postupak je vrlo brz i jednostavan. Provodi se uzimanjem brisa bukalne sluznice koji traje jednu minutu. Vaš se uzorak potom adekvatno pohranjuje i šalje u specijalizirani genetski laboratorij.

Sljedeći korak je ispunjavanje upitnika s liječnikom o vašoj anamnezi i zdravstvenom stanju. Cijeli proces odvija se u strogo kontroliranim uvjetima, koji jamče sigurnost i zaštitu vaših osobnih podataka te vašeg DNA koji se koristi isključivo u ovu svrhu, a sve pod nadzorom vrhunskih genetičara.

Rezultati su gotovi u roku od 4-5 tjedana i dostupni su samo vašem liječniku.

Oporavak

TrichoTest u potpunosti je bezbolan te garantiramo povjerljivost podataka. 

trichotest

Od uzimanja uzorka pa do slanja jedinstvenih rezultata natrag liječniku putem Fagron Genomics platforme. Detaljan izvještaja dolazi na 50 stranica i obuhvaća:

  • Sažetak karakteristika pacijenta
  • Kompletna genetska analiza uz sva potreban objašnjenja
  • Prijedlog tretmana i terapija liječenja

PREDNOSTI TrichoTesta:

  • Potpuno personalizirano liječenje – na temelju rezultata testa dobivate svoje personalizirane pripravke.
  • Objašnjenje genetskih čimbenika – dobivate kompletan izvještaj koji objašnjava vaše genetske karakteristike i njihovu povezanost s alopecijom.
  • Podrška liječnika – liječnik će sada potpuno razumjeti vaše genetske karakteristike te na koji način su one povezane s gubitkom kose.
  • Jednokratan genetski test – vaši genetski rezultati neće se promijeniti tijekom života te se ovo genetsko testiranje provodi samo jednom.

Mjere opreza

U borbi s alopecijom ponekad je dovoljna jedna metoda, a liječnik može preporučiti i kombinaciju tretmana, kako bi se zaustavilo napredovanje gubitka kose, tj. kako bi se kvalitetno obnovila izgubljena kosa. Naši stručnjaci preporučuju mezoterapiju kose i vlasišta te terapiju prorijeđene kose vlastitom krvlju. Ovi tretmani dubinski hrane i oporavljaju folikule kao i ostale stanice vlasišta te pomažu očuvanju i ponovnom rastu kose.

Cijena

Za sva dodatna pitanja o inovativnom TrichoTestu obratite se našem call centru na broj 01 4610 225 ili na mail info@bagatin.hr te rezervirajte svoj termin!

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".