×

Gratis dental pregled

Naručite se

Lifting obrva

Položaj obrva važan je faktor izgleda lica. Do spuštanja obrva dolazi u okviru procesa starenja kože i potkožnih tkiva. Obično se izgled mladog lica interpretira kao svjež, vedar i veseo, dok izraz lica zrelije dobi odaje ozbiljan i umoran dojam. Takvom dojmu prvenstveno pridonosi položaj obrva, pa je korekcija obrva vrlo često tražena operacija pomlađivanja.

Opis zahvata

Lifting čela se izvodi kao samostalni operativni zahvat ili kao dodatna operacija uz kompletni Face Lifting. Pri liftingu čela napinje se koža i podižu opuštene obrve skidanjem prekomjerne kože i masnog tkiva te korekcijom mišića. Pacijent se u dogovoru s doktorom Bagatinom odlučuje za taj zahvat ukoliko ima spuštene ili asimetrične obrve ili naborano čelo.

Priprema

Tijekom konzultacija u Poliklinici Bagatin bit ćete informirani o zahvatu. Šest sati prije operacije ne smijete jesti niti piti. Prije i nakon operacije obavezno treba ograničiti pušenje i izbjeći korištenje lijekova koji smanjuju viskoznost krvi (savjetujte se s liječnikom opće prakse).

Prije estetske operacije potrebno je prestati uzimati lijekove protiv bolova i to iz skupine protuupalnih lijekova koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu, kao što su Aspirin, Andol ili Acisal.

Tijek zahvata

Ovisno o opsežnosti samog zahvata odlučit ćemo o vrsti anestezije. Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje. Rez se obično radi od jednog uha do drugog, malo iznad prirodne linije kose. U slučajevima visokog čela, rez može biti uz kosu da se smanji udaljenost obrva od kose. Meko tkivo se oprezno podiže sve do korijena nosa. U ovom trenutku se mišić čela može popustiti ili ukloniti. Nakon toga se simetrično podižu obrve i višak kože se uklanja.

Oporavak

Nakon operacije stavljaju se flasteri i prema potrebi zavoj. Tjedan dana kasnije uslijedit će kontrola u Poliklinici Bagatin, kada će se ukloniti preostali konci ili kopče. Bezuvjetno treba izbjegavati saunu, parnu kupku, izlaganje sunčevim zrakama, sport i bojanje kose.

Nakon potpunog oporavka i odobrenja vašeg liječnika, za bolji cjelokupni dojam lica nakon zahvata liftinga, iscrtavanje obrva metodom mikropigmentacije može biti sljedeći tretman. Lijepo oblikovane obrve vašem će licu dati novi karakter, svjež izgled i veseo odraz.

Mjere opreza

Nakon operacije može se pojaviti edem, kao i lokalizirani hematomi koji će se resorbirati unutar sedam dana. Prvih 24h preporuča se stavljati hladne obloge i povišeni položaj prilikom mirovanja. Treba izbjegavati teže napore 4-6 tjedana.

Cijena

Paket uključuje: operaciju u općoj ili lokalnoj anesteziji, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata.

Paket ne uključuje: prvi konzultacijski pregled s doktorom, nalaz krvi, EKG-a, RTG prsa kao ni pregled od strane interniste, cijenu više noćenja, troškove prije prijema u Polikliniku Bagatin, telefonske troškove, lijekove koje ćete uzimati kod kuće, konzultacije s drugim specijalistima kao npr. sa specijalistom za dijabetes, astmu, visoki tlak, štitnu žlijezdu, lijek protiv alergije, lijek za srce itd.

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.