×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Vistabel terapija protiv znojenja

Osim što stvara nelagodan osjećaj, znojenje mnogima smeta iz estetskih razloga.

Problem ne predstavlja uobičajeno, već prekomjerno znojenje, neovisno o godišnjem dobu, temperaturi i ostalim vremenskim prilikama. 

Dok se normalnim količinama izlučenog znoja tijelo rješava štetnih tvari i regulira temperaturu, prekomjerno znojenje nije dobro za zdravlje organizma.

Opis zahvata

Hiperhidroza je pretjerano lučenje znoja, a povezujemo ga s boravkom na veoma visokim temperaturama, intenzivnom fizičkom aktivnosti, konzumacijom začinjene hrane i alkohola, prekomjernom tjelesnom težinom, stresom, trudnoćom i ostalim faktorima. Osim toga, postoje osobe koje su genetikom naslijedile sklonost pojačanom znojenju.

Osoba u prosjeku dnevno izluči oko 700 ml znoja, no sve zavisi od tjelesne građe, starosti i životnim navikama pojedinca.

Ako vam znojenje toliko smeta da vam utječe na samopouzdanje, a odjeću birate prema bojama i materijalima, postoji rješenje. 

Vistabel je djelotvoran kod hiperhidroze u većine pacijenata.

Tretman u Poliklinici Bagatin traje oko sat vremena i nakon njega se možete baviti svim uobičajenim aktivnostima. Ovaj preparat djeluje tako da privremeno blokira provodljivost kemijskih signala živaca koji djeluju na stimulaciju znojnih žlijezda.

Važno je naglasiti da ovaj tretman ne liječi problem hiperhidroze, već eliminira prekomjerno znojenje, u prosjeku do šest mjeseci.

Nakon nekoliko mjeseci, osoba može očekivati postupni povratak simptoma i ako želi, može opet ponoviti tretman.

Većini osoba dovoljno je takav postupak učiniti dva puta godišnje.

Vistabel

Kandidati

Kandidati za Vistabel terapiju protiv znojenja mogu biti i žene i muškarci koje muči ovaj problem. U praksi se pokazalo kako hiperhidrozu češće imaju žene nego muškarci. 

 

Unatoč utjecaju pojačanog znojenja na sve dnevne aktivnosti, mnogi ljudi ne traže rješenje ili liječenje. Nažalost, to se događa zato što ne shvaćaju da je njihov problem medicinske naravi i da se može liječiti. Ovaj tretman idealan je za osobe koje žele riješiti ili barem ublažiti problem prekomjernog znojenja na području pazuha, dlanova i stopala. 

Priprema

Nije potrebna nikakva priprema za dolazak na Vistabel tretman. Neposrednu pripremu polja za tretiranje učinit će sestra i liječnik u Poliklinici Bagatin.

Nužan je detaljan uvid u raspored znojnih žlijezda one od osobe do osobe mogu bitno razlikovati. Mnogi nedovoljno educirani liječnici tu činjenicu zanemaruju i zato njihovi rezultati nisu zadovoljavajući.

Tijekom konzultacija obavezno obavijestite liječnika u slučajevima da dojite, uskoro planirate trudnoću ili bolujete od bolesti koja utječe na živce ili mišiće (bolest povećava rizik pojave nuspojava).

Tijek zahvata

Tretman se započinje stavljanjem anestetske kreme na regiju koja će se tretirati. Djelovanje anestetske kreme počinje kroz 15 minuta od aplikacije. 

Nakon toga se sterilnim kompresama i sterilnom fiziološkom otopinom obriše tretirano područje kako bi se maknula krema i očistilo polje gdje će se aplicirati Vistabel.

Iako je doza od 100 jedinica u većini slučajeva dostatna, u slučaju velike koncentracije žlijezda znojnica postoji mogućnost da će u kraćem vremenskom periodu biti potrebno dodatno apliciranje Vistabela radi postizanja stopostotnog učinka.

Primjena Vistabela izvodi se s interdermalnim injekcijama te se radi oko desetak uboda u željeno područje, kako bi se preparat ravnomjerno rasporedio. Doktor će prije same aplikacije procijeniti raspored i gustoći znojnih žlijezda. 

Vistabel terapija protiv znojenja

Oporavak

Po završetku tretmana možete se najnormalnije vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.

Ne preporuča se neposredno nakon tretmana stavljati nikakva kozmetička sredstva. Također, nekoliko dana nakon tretmana preporučamo izbjegavati saunu i solarij.

Rezultati tretmana najčešće traju između 9 i 12 mjeseci. Nakon tog vremenskog perioda količina znojenja ipak se smanjuje dok se aktivnosti znojnih žlijezda ne vrati u stanje prije aplikacije Vistabela.

Za održavanje željenih rezultata preporučamo tretman provoditi dva puta godišnje. Ovaj tretman može se raditi u svim godišnjim dobima, bez obzira na ljeto ili zimu. 

Mjere opreza

Dosadašnje iskustvo je pokazalo da klijenti Poliklinike Bagatin, koji u prosjeku koriste Vistabel terapiju protiv znojenja dva puta godišnje, nemaju nikakvih nuspojava.

U zdravstvenom smislu ne postoji niti jedna štetna posljedica, štoviše iskustva pokazuju da je tretman uistinu spas za ljude koji se pretjerano znoje i nakon šest do devet mjeseci oni postupak ponavljaju, što im je garancija funkcioniranja bez bespotrebnih znakova nervoze i neugode.

Na mjestu uboda može doći do blaže lokalne reakcije poput otoka ili osjećaja peckanja koja će se u kratko vrijeme povući jer je riječ o reakciji na ubod, a ne na aplicirani Vistabel. 

Cijena

Paket u Poliklinici Bagatin podrazumijeva cijenu samog preparata, pripremu te sam postupak tretmana i ukoliko je to potrebno, kontrolu nakon 2 tjedna. 

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".