×

info telefon +385 1 46 10 225

Frakcijski skin resurfacing

Frakcijski skin resurfacing je zahvat posebno osmišljen za uklanjanje površinskih i umjereno dubokih bora na licu, kao i sitnih ožiljaka od akni, a cilj mu je potpuno regenerirati i formirati novu sjajnu kožu.

Erbium:YAG laser MCL 31 Dermablate predstavlja najnoviju generaciju lasera za uklanjanje bora i ožiljaka od akni u estetske svrhe.

U odnosu na prethodne lasere, krase ga značajna poboljšanja - manje popratnih posljedica, manje boli te duže vidljivi rezultati.

Opis zahvata

Multimodalan način rada Erbium:YAG lasera MCL 31 Dermablate omogućava korekcije nepravilnosti na licu; od laganog pilinga kože pa sve do uklanjanja dubokih linija, bora i ožiljaka od akni te smanjenja strija s ciljem formiranja novog sloja kože.

Za vrijeme zahvata precizno se uklanja epidermis (površinski sloj kože) kako bi se došlo do donjeg sloja koji je glatkiji i mladolikiji. 

Zahvat, također, aktivira kolagen koji potiče daljnje zatezanje kože te stimulira stanice unutar dermisa na produkciju novog, svježeg epidermalnog sloja.

Naši kirurzi i/ili dermatolozi će vam potom precizno ukloniti potrebne slojeve kože kako bi se eliminirale ili smanjile površinske ili umjereno duboke linije i bore.

Zahvat rezultira crvenilom i otokom tretiranog područja, no te se pojave vrlo brzo povlače.

S obzirom na to da se radi o frakcijskom načinu tretiranja, Erbium laser omogućava brži oporavak u odnosu na ostale metode laserskih resurfacinga.

Vrste tretmana/zahvata ovisno o dubini prodiranja:

Ovisno o dubini prodiranja lasera, a sukladno potrebama klijenta, tretmani se dijele u grupe ovisno o broju dana nakon zahvata potrebnih da se formira nova koža.

Najblaži tretman,  tzv. laserski piling, predviđen je za instant 'shine' ili 'glowlook 24 do 48 sati nakon zahvata te se kao takav preporučuje svim osobama koje u kratkom roku žele izgledati svježije. 

Ostali tretmani s različitom dubinom prodiranja zahtijevaju i nešto duži oporavak kod kuće s obveznim izbjegavanjem sunca, a detalji svakog tretmana se individualno planiraju s našim liječnicima.

Detalje o ovom laserskom zahvatu, kao i cjelokupnoj ponudi naših laserskih tretmana i zahvata možete saznati u našem posebnom Vodiču kojeg možete preuzeti s linka u nastavku.

Bilo da želite ukloniti madež, ožiljke ili dlake ili pak reducirati bore, pojavu hiperpigmentacije i kapilara, informacije o tretmanima koji rješavaju navedene problematike možete pronaći na jednom mjestu – u vodiču kojeg smo pripremili samo za vas.  

Vodič kroz laserske tretmane

Kandidati

Kandidat za tretman uklanjanja bora ili ožiljaka od akni je osoba koja želi ispraviti neželjene linije i bore te smanjiti nepravilnosti i ožiljke zaostale od akni na licu, vratu i dekolteu na najmanju moguću razinu te dati svojoj koži novi mladenački sjaj i teksturu s dugotrajnim efektom.

Ovaj zahvat najčešće se koristi u liječenju sljedećih problema:

  • Bore na licu
  • Proširene i jasno vidljive pore lica
  • Nepravilnosti u boji kože
  • Oštećenja od sunca
  • Ožiljci od akni
  • Mrlje od sunca i starenja

U nastavku preuzmite svoj besplatni primjerak Vodiča za pomlađivanje lica u kojem ćete pronaći sve detalje o nekirurškim i kirurškim metodama pomlađivanja u našoj Poliklinici. Saznajte više o njima i odaberite jednu za sebe.

Vodič za pomlađivanje lica

Priprema

Ovisno o dubini tretiranja kože potrebno je kod kuće adekvatno pripremiti lice za zahvat, i to nekoliko dana prije samog dolaska na tretman.

Detalji o pripremama kod kuće daju se na konzultacijskom pregledu kod naših liječnika.

Prilikom konzultacija s našim liječnicima, preporuka je napraviti snimanje na Visia uređaju kako bismo dobili profesionalnu analizu vaše kože lica i detaljan uvid u trenutno stanje (bore, pore, pigmentacije, bakterije, oštećenja). A samim time u mogućnosti smo bolje popratiti krajnji rezultat. 

Tijek zahvata

Za vrijeme frakcijskog skin resurfacinga, voda u stanicama kože upija lasersku svjetlost što istovremeno uzrokuje  isušivanje, isparavanje i dehidraciju, odnosno, kao posljedicu ima ljuštenje stanica.

Kako liječnik prelazi laserskim svjetlom preko vaše kože, uklanja se svega 30-milijunti dio inča tkiva.

Ova nevjerojatna kontrola omogućava liječniku tretiranje kože onoliko duboko koliko je potrebno.

Unutar postojeće laserske zrake djeluje se s više minimalnih 'sublaserskih' zraka čime se ostavljaju segmenti netaknute kože koja omogućava brže cijeljenje netom dehidriranog staničnog sloja.

Nakon uklanjanja oštećene kože, nova koža brzo se obnavlja na istom mjestu.

skin2

Za vrijeme tretmana osjeća se blaga toplina, neposredno nakon tretmana osjeća se vrućina lica, a značajna prednost ovog lasera je i vrijeme oporavka koje traje od samo par dana do nekoliko tjedana.  

Poliklinika Bagatin u ponudi ima čak 8 lasera kojima se tretiraju gotovo svi estetski problemi, a detalje o njihovim specifikacijama i mogućnostima možete pročitati OVDJE.

Oporavak

Ovisno o vrsti pojedinačnog tretmana, liječnik svakom klijentu daje detaljne upute za daljnju njegu kože. Kako bi se izbjegao rizik infekcija i postigao željeni rezultat, potrebno je pažljivo pratiti navedene upute.

Prva 2-3 dana mogu se uzimati analgetici protiv bolova u dogovoru s liječnikom.

Potrebno je spavati na leđima, nikako ne na boku ili trbuhu, te postaviti dodatni jastuk pod uzglavlje kako se dodatno ne bi prolongirao otok lica. Pojava suhih krastica i ljuštenja sa svrbežom je normalna.

Strogo je zabranjeno rukama trgati novonastale krastice!

Potrebno je piti dosta tekućine u svrhu rehidracije (alkohol i kofein treba izbjegavati). Nakon zahvata, tretirana područja potrebno je prvih par dana njegovati vlažnima kremama. Nikako se ne smije prstima trljati lice, masirati ga, brisati ga pamučnom vatom i sl.

Ne preporučuje se umivanje vodom iz slavine, kamilicom i sličnim preparatima. Isključivo nanosite propisanu kremu od strane liječnika koliko god puta smatrate neophodnim (preporuka je minimalno 5 puta dnevno).

Pravilnim postupanjem s vašim licem te pridržavanjem uputa smanjujete mogućnost nastanka komplikacija u smislu infekcija lica koje bi prolongirale vrijeme vašeg liječenja.

Ne zaboravite – vaša nova, sjajna koža je izrazito tanka i podložna UV oštećenjima stoga će izlaganje suncu biti moguće tek nakon određenog razdoblja isključivo uz zaštitni faktor 50+. U narednim mjesecima oporavka potrebno je konstantno nanositi faktor 30+.

U većini slučajeva, osobe se u potpunosti oporave i vraćaju svakodnevnom životu kroz 7 do 10 dana, no za jače tretmane čija je dubina prodiranja veća potrebno je i do 3 tjedna oporavka.

Na narednim kontrolama naše osoblje odgovorit će vam na sva pitanja vezana uz nanošenja vaše svakodnevne kozmetike, kao i na sve daljnje eventualne nedoumice.

Mjere opreza

Iako je Erbium frakcijski laser značajno smanjio brojne rizike povezane s laserskim zahvatima, i dalje može doći do infekcija, privremenih ili trajnih promjena u pigmentaciji pa čak i ožiljaka te drugih neželjenih rezultata.

Srećom, te komplikacije su prilično rijetke.

Kao i kod drugih medicinskih zahvata, detaljno raspravite sva pitanja i brige sa svojim liječnikom.

Paket

Paket uključuje tretman frakcijskim laserom najnovije generacije, upute za tretiranje kože kod kuće u narednim danima nakon tretmana, kremu za apliciranje na tretirani dio lica, kontrolni pregled i praćenje nakon tretmana.

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberite datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Subota 09:00 - 14:00h
Donji grad - Centar
Pon - Pet 08:00 - 20:00h

Lokacije

Gdje parkirati

Parking Parkiranje u podzemnoj garaži Green Gold centra. Za detaljnije informacije preuzmite kartu

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.