×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Lasersko uklanjanje crvenila i kapilara na licu

Dašak prirodnog crvenila na obrazima, bez sumnje, licu daje svježinu. No, ako je crvenilo trajno, s vremenom sve intenzivnije te na kraju rezultira vidljivim kapilarama, riječ je o kuperozi (rozaceji), odnosno proširenju kapilara.

U Poliklinici Bagatin ovom problemu pristupamo laserskim tretmanima pomoću najboljeg lasera na tržištu za uklanjanje navedenih promjena.

Opis zahvata

Pojava crvenila lica, kuperoze ili rozaceje, može uvelike utjecati na kvalitetu života osoba koje su njome pogođene. Iako je njihovo stanje kronično, što znači da nema lijeka, postoje određeni koraci koji se mogu poduzeti kako bi se pojave spriječile ili ublažile.

Kandidati za tretman laserskog uklanjanja crvenila lica

  

Što uzrokuje crvenilo lica, pucanje kapilara, tj. kuperozu i rozaceju?

Sve navedeno uzrokuju i vanjski i genetski faktori. Tamnija koža s normalnim ili blago pojačanim sebumom teže će postati žrtvom crvenila lica zbog svoje pojačane izolacije, dok je ona tanja, svjetlija koža osjetljivija. Kod ljudi s tankom ili kod onih s kožom slabe elastičnosti kapilarnih zidova, vjerojatnije je da će se razviti kuperoza.

Prije svakog tretmana, tijekom konzultacija, naši specijalisti dermatovenerologije detaljno će vas pregledati i napraviti Visia profesionalnu analizu kože lice na temelju koje će predložiti tretman i plan terapije.

   

Sljedeći rizični faktori mogu uzrokovati crvenilo lica:

 • Ekstremne i iznenadne promjene temperature
 • Izloženost suncu
 • Stres
 • Tjelovježba i rad pod visokim temperaturama
 • Vruća pića i začinjena hrana
 • Alkohol i cigarete
 • Zdravstveni problemi poput visokog krvnog tlaka
 • Grubo i neispravno korištenje proizvoda za njegu kože

 

Web_848x364px_221
 

Tretmani laserskog uklanjanja crvenila i kapilara na licu u našoj Poliklinici klijentima jamče minimalan rizik, nježni su i bezbolni te daju odlične rezultate.

Za tretiranje navedenih promjena koristimo žuti laser QuadroStarPRO, tvrtke Asclepion Laser Technologies, koji danas predstavlja najmoderniju tehnologiju i najbolji izbor kada su u pitanju kapilare, crvenilo lica, kuperoza i rozaceja.

Mi, u Poliklinici Bagatin, smo prepoznali važnost lasera u estetskoj medicini - naši stručnjaci koriste čak 9 lasera kojima tretiraju gotovo sve estetske probleme.

Za tretiranje vena i kapilara na tijelu, idealan je laser Quanta System Duetto MT Evo. Kombinira čak dvije valne duljine infracrvenog spektra zbog čega jednako dobro djeluje na površinske sitne fine kapilare, ali i na duboke, veće žile u koži i ispod kože.

Rezultat je da žile, koje bi jednom valnom duljinom bile samo djelomično zagrijane, nakon tretmana ovim laserom se zatvaraju i, tijekom narednih nekoliko tjedana, u potpunosti nestaju.

Detalje o ovom laserskom tretmanu, kao i cjelokupnoj ponudi laserskih tretmana, možete naći u našem posebnom Vodiču kroz laserske tretmane

Bilo da želite ukloniti madež, ožiljke ili dlake, reducirati bore, pojavu hiperpigmentacije ili kapilara, sve potrebne informacije o tretmanima i laserima koji rješavaju navedene problematike možete pronaći na jednom mjestu – vodiču kojeg smo pripremili samo za vas.

Kandidati

Ako vas svakodnevno muče vidljive kapilare oko nosa i na obrazima te crvenilo lica, kandidat ste za lasersko uklanjanje žutim laserom.

Prije svakog tretmana naši dermatolozi će vas pregledati i vidjeti jeste li adekvatan kandidat.

Priprema

Dodatna priprema kod kuće nije potrebna.

U Poliklinici Bagatin, prije samog tretmana, koža se detaljno očisti mlijekom za čišćenje i tonikom za hiperosjetljivu kožu, uklanja se make up, kreme, ulja ili proizvodi za samotamnjenje.

Područje koje će biti podvrgnuto tretmanu ne smije biti osunčano kako bi laser tijekom tretmana mogao razlikovati crvenilo i kapilare od ostatka kože.

Tijek zahvata

Nakon što je područje koje će se tretirati očišćeno, na oči se stavljaju zaštitne naočale i tretman može početi.

U prvom dijelu tretmana se uklanjaju okom vidljive kapilare.

Laser sadrži posebnu ‘pointer’ glavu promjera 1 mm, kojom se prelazi po svakoj kapilari. Prilikom prelaska, laser pušta svjetlosni impuls kojeg klijent osjeća kao blago peckanje. Svjetlosni impuls se pretvara u toplinu, a krvna žila se zatvara i nestaje. Tekućina koja okružuje žilu (tkivo koje sadrži visok postotak vode) ne apsorbira svjetlost te se tako okolna koža ne oštećuje. Žile se neposredno „brišu“ bez nastanka odbojne pelioze (ljubičaste mrlje).

Zatim slijedi drugi dio tretmana, gdje se preko područja na kojem je izraženo crvenilo prelazi većom glavom lasera koja uklanja okom nevidljive kapilare. Na taj način se uklanjaju i najsitnije kapilare koje mogu biti uzroci rozaceje.

Kad je cijelo područje laserski tretirano, na lice se nanosi hladni oblog kako bi se koža umirila i ublažilo crvenilo.

Tretman se završava nanošenjem protuupalne kreme.

Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

Oporavak

Odmah nakon tretmana područje izloženo laseru bit će lagano crveno i upaljeno.

Možete nanijeti hladni oblog na problematično područje kako bi vam bilo ugodnije i kako biste ubrzali oporavak. Većini osoba koža se u potpunosti smiri preko noći te već idući dan mogu upotrebljavati standardne proizvode za njegu kože i šminku.

Izbjegavajte izravno izlaganje suncu i solariju najmanje 10-15 dana nakon tretmana, nemojte nanositi sapun izravno na tretirano područje ako vam se koža nije smirila i nemojte trljati lice prvih par dana nakon tretmana.

Mjere opreza

Uobičajene nuspojave su crvenilo i oticanje kože, što ne traje dulje od 24 - 48 sati.

Rjeđe nuspojave su promjena u pigmentaciji i pojava krastica. Navedeno je veoma rijetko i obično traje par dana.

Nakon tretmana potrebno je izbjegavati sunce minimalno 10 - 15 dana te koristiti zaštitne kreme sa SPF 50+.

Cijena

POSEBNA POGODNOST

U ponudi su dostupni paketi 3+1 GRATIS.

 

U suradnji s bankama, naša Poliklinika osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Najčešća pitanja

U Poliklinici Bagatin koristimo žuti laser QuadroStarPRO, tvrtke Asclepion Laser Technologies, koji danas predstavlja najmoderniju tehnologiju i najbolji izbor.

Prilikom prelaska preko kapilare, laser pušta svjetlosni impuls kojeg klijent osjeća kao blago peckanje. Svjetlosni impuls se pretvara u toplinu, a krvna žila se zatvara i nestaje. Okolno tkivo se ne oštećuje.

Tretman uklanjanja crvenila i kapilara može se raditi tijekom cijele godine, uz uvjet da niste izloženi direktnom suncu 2 tjedna prije i dva tjedna nakon tretmana. Idealno vrijeme je uvijek hladniji dio godine.

Klijent tijekom tretmana može osjetiti blago peckanje. 

Nakon pripremne faze kože, tretman se sastoji od dvije faze. U prvom prijelazu, koristi se manja sonda kojom se prelazi po svakoj, oku vidljivoj, kapilari. Nakon toga, u drugom dijelu tretmana se koristi veća sonda kojom se prelazi preko tretiranog područja i time uklanjaju nevidljive kapilare.

Uobičajene nuspojave su crvenilo i oticanje kože, u trajanju jednog dana.  Rjeđe nuspojave su promjena u pigmentaciji i pojava krastica.

Nakon tretmana možete, po potrebi, staviti hladni oblog. Izbjegavajte izravno izlaganje suncu i solariju, nemojte nanositi sapun niti trljati kožu.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
 • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
 • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
 • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".