×

info telefon +385 1 46 10 225

Lasersko uklanjanje crvenila i kapilara na licu

Dašak prirodnog crvenila na obrazima, bez sumnje, licu daje svježinu. No, ako je crvenilo trajno, s vremenom sve intenzivnije te na kraju rezultira vidljivim kapilarama, riječ je o kuperozi (rozaceji), odnosno proširenju kapilara. U Poliklinici Bagatin ovom problemu pristupamo laserskim tretmanima pomoću najboljeg lasera na tržištu za uklanjanje navedenih promjena. 

Opis zahvata

Pojava crvenila lica, kuperoze ili rozaceje može uvelike utjecati na kvalitetu života osoba koje su njome pogođene. Iako je njihovo stanje kronično, što znači da nema lijeka, postoje određeni koraci koji se mogu poduzeti kako bi se pojave spriječile ili ublažile.

Kandidati za tretman laserskog uklanjanja crvenila lica
 

Kandidati za tretman laserskog uklanjanja crvenila lica

Tretmani uklanjanja crvenila i kapilara na licu u našoj Poliklinici klijentima jamče minimalan rizik te nježne i bezbolne tretman, a rezultati su izvanredni. Za tretiranje navedenih promjena koristimo žuti laser QuadroStarPRO, tvrtke Asclepion Laser Technologies, koji danas predstavlja najmoderniju tehnologiju i najbolji izbor kada su u pitanju kapilare, crvenilo lica, kuperoza i rozaceja. Naša Poliklinika u ponudi ima čak 9 lasera kojima se tretiraju gotovo svi estetski problemi, a detaljnije o njihovim specifikacijama i mogućnostima možete pročitati OVDJE.

Web_848x364px_220
 

Što uzrokuje crvenilo lica, pucanje kapilara, tj. kuperozu i rozaceu?

Sve navedeno uzrokuju i vanjski i genetski faktori. Tamnija koža s normalnim ili blago pojačanim sebumom teže će postati žrtvom crvenila lica zbog svoje pojačane izolacije, dok je ona tanja, svjetlija koža osjetljivija. Kod ljudi s tankom ili kod onih s kožom slabe elastičnosti kapilarnih zidova, vjerojatnije je da će se razviti kuperoza.

Prije svakog tretmana, tijekom konzultacija, naši specijalisti dermatovenerologije detaljno će vas pregledati i napraviti Visia profesionalnu analizu kože lice na temelju koje će predložiti tretman i plan terapije.

Sljedeći rizični faktori mogu uzrokovati crvenilo lica:

  • Ekstremne i iznenadne promjene temperature
  • Izloženost suncu
  • Stres
  • Tjelovježba i rad pod visokim temperaturama
  • Vruća pića i začinjena hrana
  • Alkohol i cigarete
  • Zdravstveni problemi poput visokog krvnog tlaka
  • Grubo i neispravno korištenje proizvoda za njegu kože
Web_848x364px_221
 

Za tretiranje vena i kapilara na tijelu, idealan je laser Quanta System Duetto MT Evo. Kombinira čak dvije valne duljine infracrvenog spektra zbog čega jednako dobro djeluje na površinske sitne fine kapilare, ali i na duboke, veće žile u koži i ispod kože. Rezultat je da žile, koje bi jednom valnom duljinom bile samo djelomično zagrijane, nakon tretmana ovim laserom se zatvaraju i tijekom narednih nekoliko tjedana u potpunosti nestaju. 

Detalje o ovom laserskom tretmanu kao i cjelokupnoj ponudi laserskih tretmana možete naći u našem posebnom Vodiču kojeg možete preuzeti OVDJE. Bilo da želite ukloniti madež, ožiljke ili dlake, reducirati bore, pojavu hiperpigmentacije ili kapilara, sve potrebne informacije o tretmanima i laserima koji rješavaju navedene problematike možete pronaći na jednom mjestu – vodiču kojeg smo pripremili samo za vas.

Kandidati

Ako vas svakodnevno muče vidljive kapilare oko nosa i na obrazima te crvenilo lica, kandidat ste za lasersko uklanjanje žutim laserom. Prije svakog tretmana naši dermatolozi će vas pregledati i vidjeti jeste li adekvatan kandidat.

Priprema

Kožu prije tretmana morate detaljno očistiti i osušiti, ukloniti make up, kreme, ulja ili proizvode za samotamnjenje. Područje koje će biti podvrgnuto tretmanu ne smije biti izloženo sunčevoj svjetlosti ili solariju do 2 tjedna prije tretmana.

Tijek zahvata

Za vrijeme laserskog tretmana uklanjanja kapilara, odnosno crvenila kože, svjetlost se pretvara u toplinu, a krvna žila se zatvara i nestaje. Tekućina koja okružuje žilu (tkivo koje sadrži visok postotak vode) ne apsorbira svjetlost te se tako okolna koža ne oštećuje. Žile se neposredno „brišu“ bez nastanka odbojne pelioze (ljubičaste mrlje).

Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

Oporavak

Odmah nakon tretmana područje izloženo laseru bit će lagano crveno i upaljeno. Možete nanijeti led na problematično područje kako bi vam bilo ugodnije i kako biste ubrzali oporavak. Većini osoba koža se u potpunosti  smiri preko noći te već idući dan mogu upotrebljavati standardne proizvode za njegu kože i šminku.

Izbjegavajte izravno izlaganje suncu i solariju najmanje 10-15 dana nakon tretmana, nemojte nanositi sapun izravno na tretirano područje ako vam se koža nije smirila i nemojte trljati lice prvih par dana nakon tretmana.

Mjere opreza

Uobičajene nuspojave su crvenilo i oticanje kože što ne traje dulje od 24 - 48 sati. Rjeđe nuspojave su promjena u pigmentaciji i pojava krastica. Navedeno je veoma rijetko i obično traje par dana. Nakon tretmana potrebno je izbjegavati sunce minimalno 10 - 15 dana te koristiti zaštitne kreme sa SPF 50+.

Cijena

POSEBNA POGODNOST

U ponudi su dostupni paketi 3+1 GRATIS.

 

U suradnji s bankama, naša Poliklinika osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Najčešća pitanja

U Poliklinici Bagatin koristimo lasere renomirane njemačke tvrtke Asclepion Laser Techologies. Što se tiče kapilara i crvenila, za njihovo uklanjanje koristimo žuti laser QuadroStarPRO ili MedDioStar NeXT. Naši specijalisti dermatologije će vas pregledati i potom odlučiti o tipu lasera koji bolje odgovara vašoj problematici.

Djelovanjem laserske zrake na kapilaru dolazi do koagulacije stijenke kapilara i površinskih vena. Tijek krvi se tada preusmjerava u vene koje se nalaze dublje u koži. Aplikacijom svjetla na kožu, krv u kapilari apsorbira svjetlo koje se u žili pretvori u toplinsku energiju i zatvori krvnu žilu. Koža svojim mehanizmima kroz slijedeće mjesece razgradi tretiranu žilu te ona biva izbačena iz kapilarnog sustava što rezultira njezinim vidljivim nestankom.

Na tretman kapilara nogu možete dolaziti od jeseni do proljeća. Ljeti se, za vrijeme velikih vrućina, ne preporuča dolaziti na tretmane. No kapilare i crvenilo na licu mogu se tretirati tijekom cijele godine.

Većina osoba navodi osjećaj bockanja. Lokalni anestetik u obliku kreme kao i primjena lijekova protiv bolova prije tretmana se, u pravilu, ne primjenjuju. Bol koja se osjeća je trenutna, kratkotrajna i izuzetno podnošljiva. Nakon tretmana nema osjećaja boli.

Specijalist u Poliklinici Bagatin aplicira lasersku zraku na kožu iznad same kapilare koju želimo tretirati. Prelazi je njezinim cijelim tijekom te istovremeno aplicira i hlađenje koje umanjuje neugodu tijekom tretmana. Trajanje tretmana ovisi o području koje se tretira.

Nakon tretmana kapialra na nogama:
Odmah nakon tretmana koža je crvena, neke kapilare su odmah nestale, a većina je potamnila i jače su naglašene na koži. U tretiranom području može se pojaviti i pigmentacija kože iznad tretirane žile te manji podljevi. Proces cijeljenja nakon tretmana traje od jednog do šest mjeseci ili čak godine dana ako se radi o venama većeg promjera (npr. 2 mm)

Nakon tretmana kapilara i crvenila na licu:
Pojavljuje se crvenilo koje može trajati do nekoliko dana uz ponekad blagu otečenost tretiranog dijela lica.

Nakon tretmana kapilara na nogama potrebno je 7-10 dana izbjegavati pretjeranu fizičku aktivnost te bilo kakve tretmane nogu kao i izlaganje suncu do nekoliko mjeseci nakon tretmana (ovisno o procesu cijeljenja koji je individualan).

Nakon tretmana lica u Poliklinici Bagatin radimo Cell Jet ultrazvučni tretman lica s kojim umanjujemo negativno djelovanje lasera, potičemo drenažu i cijeljenje kao i stabilnost kapilarnog sustava lica te preporučamo njegu koju je potrebno provoditi prema poreporuci specijaliste.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h

Donji grad

Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.