×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Lifting vrata

Vrat je jedna od prvih regija koja vrlo rano pokazuje prve znakove procesa starenja i često je, zbog uočljivosti, uzrokom pacijentovog nezadovoljstva. Promjene na vratu najčešće uključuju kombinaciju nakupina masnog tkiva, nabora viška kože i opuštenost mišića (platizme). Kirurška intervencija traži pažljivu preoperativnu analizu svake od navedenih komponenata i ovisno o nalazu odgovarajući kirurški postupak.

Opis zahvata

Opuštanje mišića platizme na prednjem dijelu vrata dovodi do stvaranja neestetskih nabora koji su položeni vertikalno uz dodatnu opuštenost kože. 

Operacija se izvodi općoj anesteziji, a sastoji se od mobiliziranja opuštenog mišića platizme i uklanjanja viška kože te njeno zatezanje i spajanje rubova iza uha i u prednjoj liniji i u nevidljivoj zoni ispod brade, ovisno o opsežnosti samog zahvata.

Uz navedeno moguće je odstraniti i masno tkivo podbratka pomoću VASERlipo ultrazvučne liposukcije gdje kirurg uklanja neželjene naslage masnog tkiva te ih transplantira na drugo područje tijela.

Lifting vrata se često izvodi u kombinaciji s Face Liftingom.

Kandidati

Budući da se proces starenja na svakome od nas individualno očituje, tako je i starosna dob optimalna za izvođenje liftinga vrata za pojedine osobe različita.

Dob koja se smatra pogodnom za izvođenje ovog zahvata kod najvećeg broja osoba je između 40. i 60. godine života.

Možemo zaključiti da su kandidati za Lifting vrata osobe koje imaju:

  • Bore na vratu nastale starenjem koje nije moguće riješiti neinvazivnim tretmanima
  • Višak kože na vratu, odnosno 'pureći vrat'
  • Slabo definirane linije čeljusti nastale starenjem
  • Podbradak koji ne odlazi mršavljenjem, dijetama i vježbanjem

Priprema

Na konzultacijama s doktorom Tomicom Bagatinom, specijalistom maksilofacijalne kirurgije, pacijent će ukazati na svoju problematiku te otvoreno razgovarati o svojim željama. Na temelju pregleda, doktor će objasniti cijeli zahvat i najbolje moguće rješenje za pacijenta. 

Također, za estetsku operaciju zatezanja vrata potrebne su standardne pretrage krvi i urina, točnije: KKS, SE, koagulogram (PV, APTV i fibrinogen), GUK, urea, kreatinin, KG i Rh faktor, urin kompletni, EKG i pregled internista. 

Popis potrebnih pretraga dobit ćete na konzultacijskom pregledu u Poliklinici Bagatin. S gotovim nalazima potrebno je napraviti pregled anesteziologa u našoj Poliklinici gdje će vam biti i objašnjeno sve u vezi opće anestezije u kojoj se zahvat izvodi. 

Prije operacije potrebno je prestati pušiti te uzimati lijekove koji potencijalno mogu utjecati na operaciji i oporavak, o čemu će vas detaljnije uputiti medicinsko osoblje. 

Tijek zahvata

Lifting vrata izvodi se pod općom anestezijom, a sam zahvat traje do dva sata, ovisno o problematici i količini opuštene kože.

Rezovi se rade na mjestima gdje su prirodni nabori kože – iza uha te ispod brade. Platizmoplastikom korigiraju se opušteni platizmalni mišići koje vidimo kao oštre vertikalne linije na vratu, a ukoliko je potrebno radi se i liposukcija vrata kojom se uklanja višak masnog tkiva. Najčešće je riječ o VASERlipo ultrazvučnoj liposukciji, najmodernijoj tehnologiji u svijetu liposukcije.

Upravo zbog pozicioniranja rezova najbliže postojećim kožnim brazdama i borama, osigurava se što manja vidljivost ožiljaka. 

Oporavak

Pacijent neposredno nakon operacije liftinga vrata obavezno nosi 24 h kompresivni, elastični zavoj-steznik za bradu, a iza toga još mjesec dana noću. Moguća je pojava manjih modrica i otoka, a otekline uglavnom nestaju u roku od dva tjedna od operacije. 

Šavovi se odstranjuju sedmi dan nakon operacije i tada je pacijent sposoban za povratak svojim uobičajenim svakodnevnim aktivnostima. Veće napore potrebno je izbjegavati još 4-6 tjedana.

Mjere opreza

Nakon operacije očekivana je pojava otekline, kao i nastanak modrica. Zato se preporuča prvih 24 do 48 h stavljati hladne obloge i ležanje u povišenom položaju. Obavezno je nošenje kompresivnog steznika prvih mjesec dana 24h i još mjesec dana noću. Od komplikacija moguće je krvarenje, infekcija kože i potkožja. Zbog toga je osobito važno pridržavati se svih liječničkih uputa i dolaženje na redovite kontrole. 

Ožiljci nakon zahvata su minimalni kod većine pacijenata budući da se nalaze u prirodnim preklopima kože. 

Cijena

Paket uključuje: operaciju u općoj anesteziji, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 6 mjeseci nakon zahvata.

Paket ne uključuje: prvi konzultacijski pregled s doktorom, nalaz krvi, EKG-a, RTG prsa kao ni pregled od strane interniste, cijenu više noćenja, troškove prije prijema u Polikliniku Bagatin, telefonske troškove, lijekove koje ćete uzimati kod kuće, konzultacije s drugim specijalistima kao npr. sa specijalistom za dijabetes, astmu, visoki tlak, štitnu žlijezdu, lijek protiv alergije, lijek za srce itd.

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".