×

60% POPUSTA NA EPILACIJU

Saznajte više

Lifting vrata

Vrat je jedna od prvih regija koja vrlo rano pokazuje prve znakove procesa starenja i često je, zbog uočljivosti, uzrokom pacijentovog nezadovoljstva. Promjene na vratu najčešće uključuju kombinaciju nakupina masnog tkiva, nabora viška kože i opuštenost mišića (platizme). Kirurška intervencija traži pažljivu preoperativnu analizu svake od navedenih komponenata i ovisno o nalazu odgovarajući kirurški postupak.

Opis zahvata

Opuštanje mišića platizme na prednjem dijelu vrata dovodi do stvaranja neestetskih nabora koji su položeni vertikalno uz dodatnu opuštenost kože. 

Operacija je moguća u lokalnoj ili općoj anesteziji, a sastoji se od mobiliziranja opuštenog mišića platizme i uklanjanja viška kože te njeno zatezanje i spajanje rubova iza uha i u prednjoj liniji i u nevidljivoj zoni ispod brade, ovisno o opsežnosti samog zahvata.

Uz navedeno moguće je odstraniti i masno tkivo podbratka pomoću VASERlipo ultrazvučne liposukcije gdje kirurg uklanja neželjene naslage masnog tkiva te ih transplantira na drugo područje tijela.

Lifting vrata se često izvodi u kombinaciji s Face Liftingom.

Kandidati

Budući da se proces starenja na svakome od nas individualno očituje, tako je i starosna dob optimalna za izvođenje liftinga vrata za pojedine osobe različita.

Dob koja se smatra pogodnom za izvođenje ovog zahvata kod najvećeg broja osoba je između 40-te i 60-te godine života.

Možemo zaključiti da su kandidati za Lifting vrata osobe koje imaju:

  • Bore na vratu nastale starenjem koje nije moguće riješiti neinvazivnim tretmanima
  • Višak kože na vratu, odnosno 'pureći vrat'
  • Slabo definirane linije čeljusti nastale starenjem
  • Podbradak koji ne odlazi mršavljenjem, dijetama i vježbanjem

Priprema

Na konzultacijama s doktorom Tomicom Bagatinom, specijalistom maksilofacijalne kirurgije, pacijent će ukazati na svoju problematiku te otvoreno razgovarati o svojim željama. Na temelju pregleda, doktor će objasniti cijeli zahvat i najbolje moguće rješenje za pacijenta. 

Također, za estetsku operaciju zatezanja vrata potrebne su standardne pretrage krvi i urina, točnije: KKS, SE, koagulogram (PV, APTV i fibrinogen), GUK, urea, kreatinin, KG i Rh faktor, urin kompletni, EKG i pregled internista. 

Popis potrebnih pretraga dobit ćete na konzultacijskom pregledu u Poliklinici Bagatin. S gotovim nalazima potrebno je napraviti pregled anesteziologa u našoj Poliklinici gdje će vam biti i objašnjeno sve u vezi opće anestezije u kojoj se zahvat izvodi. 

Prije operacije potrebno je prestati pušiti te uzimati lijekove koji potencijalno mogu utjecati na operaciji i oporavak, o čemu će vas detaljnije uputiti medicinsko osoblje. 

Tijek zahvata

Lifting vrata izvodi se pod lokalnom ili općom anestezijom, a sam zahvat traje do dva sata, ovisno o problematici i količini opuštene kože.

Rezovi se rade na mjestima gdje su prirodni nabori kože – iza uha te ispod brade. Platizmoplastikom korigiraju se opušteni platizmalni mišići koje vidimo kao oštre vertikalne linije na vratu, a ukoliko je potrebno radi se i liposukcija vrata kojom se uklanja višak masnog tkiva. Najčešće je riječ o VASERlipo ultrazvučnoj liposukciji, najmodernijoj tehnologiji u svijetu liposukcije.

Upravo zbog pozicioniranja rezova najbliže postojećim kožnim brazdama i borama, osigurava se što manja vidljivost ožiljaka. 

Oporavak

Pacijent neposredno nakon operacije liftinga vrata obavezno nosi 24 h  kompresivni, elastični zavoj-steznik za bradu, a iza toga još mjesec dana noću. Moguća je pojava manjih modrica i otoka, a otekline uglavnom nestaju u roku od dva tjedna od operacije. 

Šavovi se odstranjuju sedmi dan nakon operacije i tada je pacijent sposoban za povratak svojim uobičajenim svakodnevnim aktivnostima. Veće napore potrebno je izbjegavati još 4-6 tjedana.

Mjere opreza

Nakon operacije očekivana je pojava otekline, kao i nastanak modrica. Zato se preporuča prvih 24 do 48 h stavljati hladne obloge i ležanje u povišenom položaju. Obavezno je nošenje kompresivnog steznika prvih mjesec dana 24h i još mjesec dana noću. Od komplikacija moguće je krvarenje, infekcija kože i potkožja. Zbog toga je osobito važno pridržavati se svih liječničkih uputa i dolaženje na redovite kontrole. 

Ožiljci nakon zahvata su minimalni kod većine pacijenata budući da se nalaze u prirodnim preklopima kože. 

Cijena

Paket uključuje: operaciju u općoj ili lokalnoj anesteziji, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 6 mjeseci nakon zahvata.

Paket ne uključuje: prvi konzultacijski pregled s doktorom, nalaz krvi, EKG-a, RTG prsa kao ni pregled od strane interniste, cijenu više noćenja, troškove prije prijema u Polikliniku Bagatin, telefonske troškove, lijekove koje ćete uzimati kod kuće, konzultacije s drugim specijalistima kao npr. sa specijalistom za dijabetes, astmu, visoki tlak, štitnu žlijezdu, lijek protiv alergije, lijek za srce itd.

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".