×

Besplatne konzultacije za tijelo

Saznajte više

Abdominoplastika

Abdominoplastika ili "tummy tuck" zahvat je kojim se tretira jako opuštena koža i mišići na trbuhu, i to uglavnom poslije velikog povećanja tjelesne težine ili velikog gubitka iste. Višak kože i masnog tkiva u području trbuha može predstavljati veliko estetsko i psihičko opterećenje, ali može dovesti i do značajnih zdravstvenih poteškoća.

Abdominoplastika je dobra metoda ukoliko se dijetom i vježbom ne može popraviti ozbiljna opuštenost mišića do koje dolazi najčešće nakon nekoliko trudnoća. Cilj operacije je redukcija masnog tkiva na trbuhu i formiranje estetski prihvatljivog izgleda – ravnije i napetije trbušne stijenke.

Opis zahvata

Zatezanje trbuha ili „tummy tuck“ kirurški je zahvat uklanjanja viška kože koji ženama često predstavlja estetski i psihološki problem. Ovaj zahvat namijenjen je osobama s opuštenim trbušnim mišićima i kožom koja ne može povratiti svoj normalni tonus.

U Poliklinici Bagatin zahtijevamo sistematski pregled prije zahvata kako bi se isključile sve ozbiljne bolesti koje bi mogle izazvati komplikacije za vrijeme ili poslije zahvata. Kako bi postigli najbolje rezultate, dobra komunikacija između liječnika i pacijenta je ključna stvar. Dr. Bagatin će vas pregledati i procijeniti tonus kože, stupanj opuštene kože u regiji abdomena te procijeniti višak masnog tkiva, kao i stanje vaših trbušnih mišića. 

Postoji nekoliko tipova abdominoplastike, od uklanjanja manje količine obješene kože i masnog tkiva do velikih zahvata kada se učvršćuje cjelokupni trbušni zid. Strije se mogu ukloniti kada su ograničene na područje resekcije i uklanjaju se zajedno s viškom kože. 

Kandidati

Doktori u Poliklinici Bagatin će razgovarati s vama o ograničenjima i očekivanjima. Kada dobijete sve informacije, donesite odluku i procijenite jeste li dobar kandidat za abdominoplastiku.

Priprema

Četiri do šest tjedana prije zahvata potrebno je prestati pušiti. Dva tjedna prije prestanite uzimati aspirine, biljne preparate ili bilo koje druge dodatke i određene lijekove koji sprječavaju stvaranje upale, jer upravo njihov sadržaj može uzrokovati značajnije krvarenje.

Na sam dan konzultacija s liječnikom: pripremite se za liječnički pregled i razgovarajte s liječnikom o vašim očekivanjima od zahvata, otvoreno govorite o povijesti bolesti i alergijama na lijekove i hranu, s posebnim naglaskom na lijekove koje upravo uzimate i objasnite liječniku ako ste pod liječničkim tretmanom. Dr. Bagatin će napraviti nekoliko fotografija prije kirurškog zahvata koje će priložiti u vašu medicinsku dokumentaciju.

12 do 24 sata prije zahvata: obvezno koristite antibakterijski sapun i ostavite pjenu antibakterijskog sapuna oko 10 minuta na onom dijelu tijela koje će biti podvrgnuto zahvatu navečer, dan prije zahvata i ujutro. Dobro operite prsni koš, trbušnu stijenku i gornji dio natkoljenica antibakterijskim sapunom, ostavite pjenu oko 10 minuta na trbušnoj stjenci noć i jutro prije zahvata.

Osam sati prije operacije: nemojte jesti niti piti, skinite sav nakit, odstranite lak s noktiju na rukama i nogama.

Tijek zahvata

Abdominoplastika se izvodi pod općom anestezijom u Poliklinici Bagatin i traje od 4 do 6 sati. Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje. Kod zahvata rez se povlači iznad ili unutar urogenitalnog područja, međutim to nije uvijek moguće. Ukoliko je koža opuštenija iznad pupka, kirurg može napraviti rez iznad genitalnog područja. Duljina reza se lateralno kreće prema zdjeličnim kostima, a to uglavnom ovisi o količini kože koju treba odstraniti. Ukoliko je to moguće plastični kirurg će pokušati napraviti rez unutar linije kupaćeg kostima, a drugi rez oko pupka kako bi povukao kožu prema dolje i uklonio suvišni dio. Kako bi učvrstio trbušni zid, kirurg šavovima povezuje opušteno tkivo i ovojnicu mišića. 

Abdominoplastika
Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

 

Oporavak

Nakon abdominoplastike najčešće ostajete preko noći na promatranju u dvokrevetnoj sobi kako bi bili sigurni da je vaše stanje stabilno. Poslije operacije nosit ćete zavoj i steznik oko trbuha i možda će vam se postaviti dren sa svake strane reza. Ležat ćete na leđima sa savijenim nogama kako bi smanjili napetost kod zacjeljivanja abdominalne rane. U takvom položaju ostajete cijelu noć. Tokom noći stalno ćete dobivat intravenozno jako sredstvo protiv bolova. Osjetljiviji pacijenti mogu imati mučninu i o tome morate odmah obavijestiti medicinsko osoblje.

24 sata poslije operacije: Potrebno je često vježbati listove kako bi spriječili stvaranje ugruška krvi u nogama. Preporuča se što prije stati na noge te se kretati dan poslije operacije kako bi potaknuli cirkulaciju.

Otpust iz Poliklinike Bagatin: Dobit ćete pisane upute u vezi s uzimanjem lijekova, analgetika, lijekova protiv upale te ćete dobiti termin sljedećeg pregleda. Rana će biti previjena na dan otpusta iz bolnice i maknut će vam se drenovi, međutim ako još izlazi velika količina tekućine drenovi će ostati do prvog kontrolnog pregleda. Ne smijete plivati, dozvoljene su lagane vježbe i obvezno nosite abdominalni steznik najmanje 3 tjedna kako bi zadržali željeni oblik tijela. Bol će varirati prvih tjedan do dva, a možete ju kontrolirati uzimanjem lijekova koje će vam doktor preporučiti.

7 dana poslije operacije: Prvi kontrolni pregled. Svi šavovi se skidaju 10 do 21 dan poslije operacije. Trebali bi ostati u Zagrebu i okolici najmanje 10 dana. 

2 tjedna poslije: Izbjegavajte barem dva ili više tjedana bilo kakvu seksualnu aktivnost. Potrebno je izbjegavati napore, savijanje, podizanje tereta jer to može izazvati krvarenje ili oteklinu. Također je potrebno spavati na leđima s jastukom ispod koljena. 

4 tjedna poslije: Oteklina će se smanjiti i hematom će nestati za nekoliko tjedana. Oteklina će nestati za nekoliko mjeseci kada će se vidjeti stvarni rezultati abdominoplastike. Neki dijelovi abdomena bit će umrtvljeni na osjet i to će potrajati nekoliko mjeseci, u početku rez će biti crvene ili ružičaste boje. Takva boja će se zadržati nekoliko mjeseci poslije kirurškog zahvata, ali će s vremenom izblijediti. 

Preporučamo vam ostanak u Zagrebu ili u blizini barem 10 dana, s obzirom da abdominoplastika nije samo estetski operativni zahvat već je i estetska rekonstrukcija. U slučaju dodatne operacije  pacijent ne plaća honorar u Poliklinici Bagatin, ali mora platiti iznos za korištenje operativne sale, anesteziju i boravak u poliklinici. 

Slavica Lučić
Slavica Lučić
VaserLipo ultrazvučna liposukcija, Abdominoplastika, podizanje i povećanje grudi i kirurška korekcija nosa
„Izrazito sam bila nezadovoljna svojim izgledom. Smršavila sam 30 kilograma nakon trudnoće, ali višak kože i masno tkivo na trbuhu bili su moja noćna mora. Uvijek sam se zamišljala u uskoj haljini i na plaži bez srama i pokrivanja. Moj san se konačno i ostvario! Riječima vam ne mogu opisati sreću i zadovoljstvo koje osjećam. Ja sam nova i sretnija osoba!”

Mjere opreza

Kao i svaki drugi zahvat, abdominoplastika je povezana s određenim rizicima i komplikacijama usprkos poduzetim mjerama. U Poliklinici Bagatin poduzimamo sve mjere opreza kako bi se svi mogući rizici sveli na minimum. Međutim i na vama leži odgovornost za izbjegavanje rizika i komplikacija. 

To je kompleksan postupak koji zahtjeva posebne tehničke vještine od kirurga i veliki je postotak vjerojatnosti da će doći do postoperativnih komplikacija, zato je važno da pacijent bude u blizini kirurga koji može pratiti njegovo stanje.

Cijena

Paket uključuje: preoperativni pregled anesteziologa, operaciju u općoj anesteziji, kratki boravak u Poliklinici, odgovarajući kompresivni steznik, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata.

Paket ne uključuje: prvi konzultacijski pregled s doktorom, nalaz krvi, EKG-a, RTG prsa kao ni pregled od strane interniste, troškove prije prijema u Polikliniku, telefonske troškove, lijekove koje ćete uzimati kod kuće, konzultacije s drugim specijalistima kao npr. sa specijalistom za dijabetes, astmu, visoki tlak, štitnu žlijezdu, lijek protiv alergije, lijek za srce itd.

Uz plaćenu uslugu abdominoplastike na poklon dobivate veliki broj GRATIS usluga u ukupnoj vrijednosti 3.100 kn / 411,44 €:
10 limfnih drenaža za postoperativni oporavak
Nutricionistički paket koji sadrži:
o Seca mBCA 515 medicinsku analizu sastava tijela
o Styku 3D skeniranje obujma tijela
o Nutricionističko savjetovanje

Navedene cijene izražene su sa PDV-om. Fiksni tečaj konverzije iznosi 7,53450 kn za 1 €. 

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Najčešća pitanja

Abdominoplastika ili "tummy tuck" estetski je zahvat koji može područje abdomena učiniti čvršćim. Ovim zahvatom se vrlo učinkovito uklanja višak kože i masnog tkiva s područja trbuha. Ovaj problem se najčešće javlja nakon trudnoće i poroda kod ženskih osoba te nakon značajnog gubitka tjelesne težine kod ženskih i muških osoba mlađe ili srednje dobi.

Doktori u Poliklinici Bagatin će razgovarati s vama o ograničenjima i očekivanjima. Kada dobijete sve informacije donesite odluku i procijenite jeste li dobar kandidat za abdominoplastiku.

Prve rezultate možete vidjeti odmah nakon zahvata, a s vremenom se i same otekline smanjuju te je vidljiv novi oblik tijela. Nakon tri mjeseca većina oteklina će se povući, a konačan rezultat će biti nakon godinu dana. 

Abdominoplastika je invazivan zahvat nakon kojeg je najčešće potrebno 3-4 tjedna oporavka. Točno vrijeme ovisi i o težini zahvata, vašoj toleranciji na bol te psihičkom i fizičkom opterećenju na poslu.

Abdominoplastika nije zahvat uz pomoć kojeg se možete riješiti viška kilograma. Ukoliko nakon dijeta i uobičajenih načina gubljenja kilograma imate višak kože na području trbuha, onda je ova operacija za vas.

Nakon obavljenih konzultacija s našim doktorima i dogovorenog zahvata potrebno je učiniti standardne laboratorijske preglede kao što su krvna slika, testovi koagulacije krvi, KG I Rh faktor,urin, EKG,te ovisno o starosnoj dobi RTG srca i pluća i internistički pregled.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".