×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

VASERlipo ultrazvučna liposukcija

Svaka osoba na nekom dijelu svog tijela ima tvrdokorne masne naslage kojih se nikako ne može riješiti – možda su to jače ruke, snažniji listovi, deblja bedra, trbuh ili izraženi podbradak. Često, ma koliko dijeta isprobali i redovno vježbali te masne naslage ne odlaze. No, postoji rješenje. Predstavljamo vam VASERlipo - najmoderniju tehnologiju u svijetu liposukcije, koja je postala zlatni standard oblikovanja tijela.

Opis zahvata

*VASERlipo ultrazvučna liposukcija je kirurški zahvat u kojem kirurg uklanja neželjene naslage masnog tkiva s određenih regija tijela, uključujući vrat, nadlaktice, gornji i donji dio leđa, trbuh, natkoljenice i kukove, stražnjicu, vanjsku i unutrašnju stranu bedara, a sve s posljedičnim ciljem oblikovanja vaše željene konture i oblika tijela. Zahvat nije zamjena za redukciju tjelesne težine, već metoda za uklanjanje neželjenih nakupina masnog tkiva. 

Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta. Photo supplied by manufacturer. 

 

Prednosti ultrazvučne liposukcije:

 • Brzi oporavak naših klijenata
 • Manja potreba za lijekovima protiv bolova
 • Manji gubitak krvi
 • Smanjena potreba za ponavljanjem tretmana
 • Predvidljivi rezultati bez teškoća
 • Zatezanje kože
 • Povećana preciznost
 • Smanjeno fizičko umaranje
 • Masne naslage prikladne za tretman ubrizgavanja u lice ili tijelo

Često se masne naslage mogu transplantirati na drugo područje tijela, poput lica, grudi, stražnjice ili za ispravljanje nepravilnosti od prethodne liposukcije. Neželjene se masne naslage pročiste i smjeste u male injekcije kako bi se ubrizgale u područja namijenjena za željenu transplantaciju. Masne naslage najčešće se presađuju transplantacijom na lice čime se mogu popuniti određena područja na kojima je uočen manjak volumena ili izraženost bora. Prednosti ove tehnike presađivanja su u prirodi rezultata, dugotrajnosti i upotrebi masnih naslaga, koje su neželjene na određenom području tijela, dok su potrebne za oblikovanje i volumen na drugim dijelovima tijela.

VASERlipo se može koristiti podjednako za tretiranje abdomena, bokova, trbuha, muških i ženskih grudi, ruku, leđa, stražnjice, bedara, koljena listova, gležnjeva u svrhu uklanjanja viška naslaga masti, ali i za fino i precizno oblikovanje i konturiranje linija tijela, kao i za tretiranje podbratka i vrata. 

*Napomena: Rezultati zahvata mogu varirati od osobe do osobe te je iznimno važno stoga na konzultacijama s doktorom i/ ili kozmetolozima, temeljem njihovih preporuka, postaviti realne ciljeve. Nužno je pridržavati se svih uputa i preporuka koje se dobe od medicinskog osoblja nakon tretmana, kako bi rezultati bili zadovoljavajući, odnosno u skladu s očekivanjima koja su definirana tijekom konzultacija.

Kandidati

Dobri kandidati za VASERlipo ultrazvučnu liposukciju su osobe s aktivnim životnim stilom koje redovno vježbaju, ali nikako ne mogu izgubiti masne naslage na određenim područjima. VASERlipo je zahvat koji može ukloniti problematična područja i otkriti glatke konture vašeg tijela. Bitno je naglasiti da VASERlipo nije rješenje za gubitak kilograma jer težinu možete vratiti nakon operacije. Namjena ovog zahvata je uklanjanje masnih područja kod osoba koje su inače u dobroj formi i zdrave.

Tijek zahvata

Zahvat se obično izvodi u općoj anesteziji, a sastoji se od uvođenja tanke sonde u masno tkivo sa ciljem ubrizgavanja posebno pripremljene i razrijeđene otopine lokalnog anestetika i adrenalina kroz 5 mm ubodne incizije na koži što ima dvojako svojstvo – s jedne strane otopina „razrjeđuje“ masno tkivo, a s druge strane djeluje kao medij preko kojeg će ultrazvuk djelovati isključivo i samo na masne stanice. Nakon ubrizgavanja posebne otopine kroz iste, već ranije kreirane ubode na koži, uvodi se ultrazvučna sonda u masno tkivo. Prolaskom sonde kroz tako natopljeno masno tkivo sa otopinom anestetika, emitira se ultrazvučna energija s vrha sonde dok operater nježno prolazi planiranim područjem tijela. Zbog djelovanja ultrazvuka, energija istog se prenosi na molekule vode u otopini pobuđujući ih na vrlo visoku frekvenciju kretanja što za posljedicu ima direktno razbijanje masnih stanica i stvaranje ravnomjernog sloja takozvane masne emulzije. Nakon ultrazvučne emulzifikacije masti, kroz ista mjesta na koži uvodi se druga sonda (kanila) s kojom kirurg pomoću vakuum pumpe „usisava“ tako kreiranu otopinu masti bez potrebe za grubim i mehaničkim razbijanjem masnog tkiva.

Posebnost VASERlipo ultrazvučne liposukcije je u tome što tijekom rada ultrazvuka dolazi isključivo i samo do ravnomjernog razbijanja (emulzifikacije) masnih stanica, a krvne žile, kapilare, živci i kolagen u tkivu ostaju netaknuti. Upravo zbog toga su postoperativna trauma, bol, podljevi i masnice, kao i ostale moguće komplikacije neusporedivo manje u odnosu na klasičnu, mehaničku liposukciju, a povlačenje kože i njeno prilagođavanje novoj konturi mišića znatno brže i kvalitetnije.

Oporavak

U usporedbi s tradicionalnom liposukcijom, VASERlipo zahtjeva kraće vrijeme oporavka. Dužina oporavka nakon zahvata uvijek ovisi o opsegu samog tretmana. Većini osoba treba do 7 dana kako bi se vratili u svakodnevnu rutinu. Za vrijeme inicijalnog postoperativnog razdoblja može se dogoditi da nećete moći potpuno ocijeniti vašu novu konturu, no rezultati su vidljivi odmah. Međutim, nakon par mjeseci primijetit ćete vidne razlike – bilo da se radi o vitkijem trbuhu ili bolje oblikovanoj stražnjici – te ćete zavoljeti dijelove tijela koje prije baš i niste voljeli.

Nakon zahvata potrebno je nositi steznik određeno vrijeme kako bi se spriječio mogući otok tkiva te pomoglo što boljem prianjanju kože uz novo oblikovani i sada vidljivi mišićni sloj bez „masnog jastuka“.

Mjere opreza

VASERlipo je minimalno invazivan postupak odobren od strane FDA te uzrokuje malu ili gotovo nikakvu fizičku traumu na vezivnom tkivu, živcima i krvnim žilama. Kako što je slučaj sa svakim kirurškim zahvatom, VASERlipo ima određene povezane rizike, međutim, VASER tehnologija značajno smanjuje rizike u usporedbi s tradicionalnim tehnikama liposukcije.

Najčešći rizici su oticanje, podljevi, postoperativna nelagoda. Kod neiskusnog kirurga rizici su ozbiljniji. Previše tumescentne tekućine može naštetiti plućima, a ako se ultrazvučna sonda neispravno koristi može doći i do opeklina. Navedene rizike uvelike smanjuje izbor kvalificiranog i iskusnog kirurga.

Cijena

Paket uključuje: preoperativni pregled anesteziologa, operaciju u općoj anesteziji, kratki boravak u Poliklinici, odgovarajući kompresivni steznik, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata. 

Paket ne uključuje: prvi konzultacijski pregled s doktorom, nalaz krvi, EKG-a, RTG prsa kao ni pregled od strane interniste, troškove prije prijema u Polikliniku, telefonske troškove, lijekove koje ćete uzimati kod kuće, konzultacije s drugim specijalistima kao npr. sa specijalistom za dijabetes, astmu, visoki tlak, štitnu žlijezdu, lijek protiv alergije, lijek za srce itd.

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Najčešća pitanja

Kod liposukcije se višak masnih naslaga uklanja kroz male rezove. Medicinski instrument kanila se umeće kroz rez i povlači naprijed nazad kako bi se razbile masne stanice koje se potom isisavaju. Pomicanje kanile često može oštetit okolne krvne žile i tkivo, uzrokujući potkožno krvarenje i postoperativnu bol. Kod VASER Lipo ultrazvučne liposukcije, kroz rez se umeće sonda koja emitira ultrazvučnu energiju kako bi ugrijala i otopila masne stanice koje se potom lako isisavaju. Takav pristup minimalizira traumu vezivnog tkiva i živaca obzirom da se masne naslage selektivno ciljaju i otapaju prije uklanjanja. Oticanje je također smanjeno jer su krvne žile stegnute tumescentnom tekućinom.

VASER Lipo trajno uklanja masne naslage iz vašeg tijela, no nakon zahvata možete opet dobiti na težini, iako se te masne naslage mogu nakupiti na drugom području tijela. Kako biste održali rezultate, morate živjeti zdravim životom.

Ovo može biti ambulantni zahvat ukoliko se radi o manjoj regiji, te je otpust isti dan.. Međutim, ako se tretira više područja ili velik obujam masnih naslaga, preporučamo hospitalizaciju preko noći.

I dok ćete primijetiti estetske rezultate zahvata, nemojte očekivati gubitak kilograma. Ovim zahvatom ne uklanjaju se kilogrami, već se postiže preoblikovanje tijela, a primijetit ćete i da vam je odjeća nešto šira.

VASER Lipo izvodi se pod tumescentnom lokalnom anestezijom. Tumesentna lokalna anestezija je posebno formulirana anestetska otopina koja se ubrizgava u masne stanice, rasteže ih i uzrokuje gubitak osjeta za vrijeme zahvata istovremeno djelujući sinergrijski s ultrazvučnom energijom u svrhu razbijanja masnih nakupina.

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
 • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
 • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
 • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".