×

info telefon +385 1 46 10 225

VASERlipo ultrazvučna liposukcija

Svaka osoba na nekom dijelu svog tijela ima tvrdokorne masne naslage kojih se nikako ne može riješiti – možda su to jače ruke, snažniji listovi, deblja bedra, trbuh ili izraženi podbradak. Često, ma koliko dijeta isprobali i redovno vježbali te masne naslage ne odlaze. No, postoji rješenje. Predstavljamo vam VASERlipo - najmoderniju tehnologiju u svijetu liposukcije, koja je postala zlatni standard oblikovanja tijela.

Opis zahvata

*VASERlipo ultrazvučna liposukcija je kirurški zahvat u kojem kirurg uklanja neželjene naslage masnog tkiva s određenih regija tijela, uključujući vrat, nadlaktice, gornji i donji dio leđa, trbuh, natkoljenice i kukove, stražnjicu, vanjsku i unutrašnju stranu bedara, a sve s posljedičnim ciljem oblikovanja vaše željene konture i oblika tijela. Zahvat nije zamjena za redukciju tjelesne težine, već metoda za uklanjanje neželjenih nakupina masnog tkiva. 

Prednosti ultrazvučne liposukcije:

  • Brzi oporavak naših klijenata
  • Manja potreba za lijekovima protiv bolova
  • Manji gubitak krvi
  • Smanjena potreba za ponavljanjem tretmana
  • Predvidljivi rezultati bez teškoća
  • Zatezanje kože
  • Povećana preciznost
  • Smanjeno fizičko umaranje
  • Masne naslage prikladne za tretman ubrizgavanja u lice ili tijelo

Često se masne naslage mogu transplantirati na drugo područje tijela, poput lica, grudi, stražnjice ili za ispravljanje nepravilnosti od prethodne liposukcije. Neželjene se masne naslage pročiste i smjeste u male injekcije kako bi se ubrizgale u područja namijenjena za željenu transplantaciju. Masne naslage najčešće se presađuju transplantacijom na lice čime se mogu popuniti određena područja na kojima je uočen manjak volumena ili izraženost bora. Prednosti ove tehnike presađivanja su u prirodi rezultata, dugotrajnosti i upotrebi masnih naslaga, koje su neželjene na određenom području tijela, dok su potrebne za oblikovanje i volumen na drugim dijelovima tijela.

VASERlipo se može koristiti podjednako za tretiranje abdomena, bokova, trbuha, muških i ženskih grudi, ruku, leđa, stražnjice, bedara, koljena listova, gležnjeva u svrhu uklanjanja viška naslaga masti, ali i za fino i precizno oblikovanje i konturiranje linija tijela, kao i za tretiranje podbratka i vrata. 

*Napomena: Rezultati zahvata mogu varirati od osobe do osobe te je iznimno važno stoga na konzultacijama s doktorom i/ ili kozmetolozima, temeljem njihovih preporuka, postaviti realne ciljeve. Nužno je pridržavati se svih uputa i preporuka koje se dobe od medicinskog osoblja nakon tretmana, kako bi rezultati bili zadovoljavajući, odnosno u skladu s očekivanjima koja su definirana tijekom konzultacija.

Kandidati

Dobri kandidati za VASERlipo ultrazvučnu liposukciju su osobe s aktivnim životnim stilom koje redovno vježbaju, ali nikako ne mogu izgubiti masne naslage na određenim područjima. VASERlipo je zahvat koji može ukloniti problematična područja i otkriti glatke konture vašeg tijela. Bitno je naglasiti da VASERlipo nije rješenje za gubitak kilograma jer težinu možete vratiti nakon operacije. Namjena ovog zahvata je uklanjanje masnih područja kod osoba koje su inače u dobroj formi i zdrave.

Tijek zahvata

Zahvat se obično izvodi u općoj anesteziji, a sastoji se od uvođenja tanke sonde u masno tkivo sa ciljem ubrizgavanja posebno pripremljene i razrijeđene otopine lokalnog anestetika i adrenalina kroz 5 mm ubodne incizije na koži što ima dvojako svojstvo – s jedne strane otopina „razrjeđuje“ masno tkivo, a s druge strane djeluje kao medij preko kojeg će ultrazvuk djelovati isključivo i samo na masne stanice. Nakon ubrizgavanja posebne otopine kroz iste, već ranije kreirane ubode na koži, uvodi se ultrazvučna sonda u masno tkivo. Prolaskom sonde kroz tako natopljeno masno tkivo sa otopinom anestetika, emitira se ultrazvučna energija s vrha sonde dok operater nježno prolazi planiranim područjem tijela. Zbog djelovanja ultrazvuka, energija istog se prenosi na molekule vode u otopini pobuđujući ih na vrlo visoku frekvenciju kretanja što za posljedicu ima direktno razbijanje masnih stanica i stvaranje ravnomjernog sloja takozvane masne emulzije. Nakon ultrazvučne emulzifikacije masti, kroz ista mjesta na koži uvodi se druga sonda (kanila) s kojom kirurg pomoću vakuum pumpe „usisava“ tako kreiranu otopinu masti bez potrebe za grubim i mehaničkim razbijanjem masnog tkiva.

Posebnost VASERlipo ultrazvučne liposukcije je u tome što tijekom rada ultrazvuka dolazi isključivo i samo do ravnomjernog razbijanja (emulzifikacije) masnih stanica, a krvne žile, kapilare, živci i kolagen u tkivu ostaju netaknuti. Upravo zbog toga su postoperativna trauma, bol, podljevi i masnice, kao i ostale moguće komplikacije neusporedivo manje u odnosu na klasičnu, mehaničku liposukciju, a povlačenje kože i njeno prilagođavanje novoj konturi mišića znatno brže i kvalitetnije.

Oporavak

U usporedbi s tradicionalnom liposukcijom, VASERlipo zahtjeva kraće vrijeme oporavka. Dužina oporavka nakon zahvata uvijek ovisi o opsegu samog tretmana. Većini osoba treba do 7 dana kako bi se vratili u svakodnevnu rutinu. Za vrijeme inicijalnog postoperativnog razdoblja može se dogoditi da nećete moći potpuno ocijeniti vašu novu konturu, no rezultati su vidljivi odmah. Međutim, nakon par mjeseci primijetit ćete vidne razlike – bilo da se radi o vitkijem trbuhu ili bolje oblikovanoj stražnjici – te ćete zavoljeti dijelove tijela koje prije baš i niste voljeli.

Nakon zahvata potrebno je nositi steznik određeno vrijeme kako bi se spriječio mogući otok tkiva te pomoglo što boljem prianjanju kože uz novo oblikovani i sada vidljivi mišićni sloj bez „masnog jastuka“.

Mjere opreza

VASERlipo je minimalno invazivan postupak odobren od strane FDA te uzrokuje malu ili gotovo nikakvu fizičku traumu na vezivnom tkivu, živcima i krvnim žilama. Kako što je slučaj sa svakim kirurškim zahvatom, VASERlipo ima određene povezane rizike, međutim, VASER tehnologija značajno smanjuje rizike u usporedbi s tradicionalnim tehnikama liposukcije.

Najčešći rizici su oticanje, podljevi, postoperativna nelagoda. Kod neiskusnog kirurga rizici su ozbiljniji. Previše tumescentne tekućine može naštetiti plućima, a ako se ultrazvučna sonda neispravno koristi može doći i do opeklina. Navedene rizike uvelike smanjuje izbor kvalificiranog i iskusnog kirurga.

Paket

Paket uključuje: preoperativni pregled anesteziologa, operaciju u općoj anesteziji, kratki boravak u Poliklinici, odgovarajući kompresivni steznik, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata. 

Paket ne uključuje: prvi konzultacijski pregled s doktorom, nalaz krvi, EKG-a, RTG prsa kao ni pregled od strane interniste, troškove prije prijema u Polikliniku, telefonske troškove, lijekove koje ćete uzimati kod kuće, konzultacije s drugim specijalistima kao npr. sa specijalistom za dijabetes, astmu, visoki tlak, štitnu žlijezdu, lijek protiv alergije, lijek za srce itd.

U suradnji s bankama naša Poliklinika osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. Više o načinima plaćanja i cijeni zahvata možete pogledati ovdje.

**NOVOST** Poseban paket >> Uz plaćenu uslugu VASERlipo ultrazvučne liposukcije i plaćena 3 tretmana oblikovanja tijela, na poklon dobivate veliki broj GRATIS usluga u ukupnoj vrijednosti 7.500 kn:
• 3 dodatna tretmana oblikovanja tijela
• 5 limfnih drenaža za postoperativni oporavak
• Nutricionistički paket koji sadrži:
o Seca mBCA 515 medicinsku analizu sastava tijela
o Styka 3D skeniranje obujma tijela
o Nutricionističko savjetovanje

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberite datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Subota 09:00 - 14:00h
Donji grad - Centar
Pon - Pet 08:00 - 20:00h

Lokacije

Gdje parkirati

Parking Parkiranje u podzemnoj garaži Green Gold centra. Za detaljnije informacije preuzmite kartu

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.