×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Analiza kože lica

U postizanju mladolike i zdrave kože, znanje je neprocjenjiv alat.

Jer što više znamo o vašoj koži, bolje ćemo propisati ispravan plan tretmana kako bismo postigli najbolje rezultate i spriječili daljnja oštećenja.

Želite li znati u kakvom je točno stanju vaša koža, imamo najnovije sustave individualne analize kože lica – Observ i VISIA analizu.

Opis zahvata

Jeste li se ikada zapitali što se uistinu događa s vašom kožom te je li tretman kojeg koristite stvarno učinkovit?

Koža je najveći i najaktivniji organ našeg tijela, no neke promjene na njezinoj površini i u njezinim slojevima ponekad nisu jasno i pojedinačno vidljive običnim pregledom.

U Poliklinici Bagatin svojim klijentima pružamo jedinstvene konzultacije i analizu pomoću naprednih digitalnih sustava za analizu kože Observ i VISIA.

Ovi inovativni sustavi prikazuju trenutno stanje kože lica - površinski i ispod površine.

analiza kože lica

Je li profesionalna analiza kože lica za mene? 

Što više znamo o koži naših klijenata, bolje ćemo znati propisati ispravan plan njenog tretiranja kako bismo postigli najbolje rezultate i spriječili daljnja oštećenja.

Većina nas nije sigurna u svoj tip i vrstu kože lica, a samim time nismo svjesni ni problematike s kojom se svakodnevno susrećemo.

Dok golim okom možemo vidjeti samo površinu kože, individualna nam analiza lica omogućuje da vidimo dublje slojeve što nam pomaže u određivanju potencijalnih problema i sprečavanju istih prije nego li se razviju i postanu vidljivi na površini.

Rezultati prikupljeni Observ i VISIA sustavima će pomoći u stvaranju prilagođenog i individualnog programa tretmana lica za svakog klijenta.

Kandidati

Observ i VISIA analize kože lica namijenjene su svim tipovima i vrstama kože.

Analiza kože lica daje jednostavne i razumljive izvještaje te preporuke za preventivno i dopunsko djelovanje, a sve više se diljem svijeta koristi i kao edukacijski alati za upoznavanje s pravilnom zaštitom od sunca.

Prednost ovih vrsta analiza kože lica je u tome što mogu koristiti svim klijentima, bez obzira na spol, dob i problematiku kože.

Uređaji će dati detaljan i dubinski uvid u stanje kože prema kojem će vrhunski stručnjaci u Poliklinici Bagatin napraviti plan terapije. Po završetku terapije naši stručnjaci savjetuju ponavljanje individualne analize lica kako bi se kontrolirale daljnje promjene kože.

Ovi inovativni sustavi idealni su i za mlade osobe koje tek osvještavaju važnost o pravovremenoj brizi o koži te su često izloženi riziku oštećenja kože od sunca.

Priprema

Nije potrebna nikakva priprema prije analize kože.

Kozmetolog će vam očistiti lice i ukloniti ostatke šminke kako bi fotografije što jasnije prikazale trenutno stanje kože.

Prilikom fotografiranja potrebno je paziti na položaj glave unutar uređaja, imati neutralan izraz lica i maknuti kosu s lica.

Ovakvi mali detalji mogu itekako utjecati na kvalitetu fotografije i analizu kože lica.

Naši će vam stručnjaci detaljne upute i voditi vas kroz fotografiranje u svrhu dobivanja čim realnijih rezultata.

Tijek zahvata

OBSERV

Observ je najnoviji sustav individualne analize lica pomoću kojeg možemo analizirati dublje slojeve kože, odrediti uzroke problematike vašeg lica te spriječiti iste prije njihovog nastanka.

Observ analiza

Rezultati prikupljeni Observ sustavom pomoći će medicinskim kozmetolozima i dermatolozima u Poliklinici Bagatin prilikom stvaranja individualnog plana terapije.

Postupak analize kože lica je jednostavan, ne traje dugo i nije bolan. Točnije, nećete ga ni osjetiti. Najprije u sustav unosimo relevantne podatke o vama kao što su dob, spol i tip kože.

analiza lica

Nakon toga prislonite lice na postolje u uređaju, a Observ će snimiti vaše lice iz tri različita kuta te ga analizirati na pet načina koji će našim stručnjacima dati što detaljnije informacije za daljnji plan terapije.

 • Dnevno svjetlo – Analiza kože lica omogućuje promatranje kože pod kontroliranim uvjetima dnevnog svjetla (bez smetnji) ili bez umjetnog svjetla u prostoriji. Također, pod dnevnim svjetlom uređaj pokazuje površinsku teksturu kože, odnosno znakove starenja kože poput finih linija i bora, pora, akni te ožiljaka. Dnevno svjetlo pokazuje i pigmentaciju kože (hiperpigmentiranost i lokalne pigmentacije) te crvenilo. Naime, pojačano crvenilo lica može ukazivati na (hiper) osjetljivost i iritaciju kože, a detaljnom analizom našim bit će jasnije radi li se o perzistentnom crvenilu uzrokovanom oštećenjem kožne barijere ili privremenom reaktivnom crvenilu.
 • Polarizirano svijetlo – Tehnologija paralelno polariziranog svijetla (PPL) pokazuje detaljan pogled površine kože, finih linija, reljefnih bora, teksture i pora.
 • Unakrsna polarizacija –Tehnologija križne polarizacije pruža detaljan pogled ispod površine kože. Naši će medicinski kozmetolozi dubinski vidjeti vaše dermalne strukture, vaskularno stanje i upalne procese.
 • 'True UV mode' – Ovaj način analize koristi bezopasne razine ultraljubičastog svjetla kako bi prodrla u gornji sloj kože i dala jasan uvid brojne problematike poput melazme, oštećenja od sunca, pjega i začepljenih pora. Također, bakterije na površini kože istaknute su jarko crvenim mrljama.
 • Woodovo svjetlo – Ova tehnologija daje specifičan uvid za promatranje aktivnosti žlijezda lojnica kako bi medicinski kozmetolozi vidjeli imate li masnu, suhu ili mješovitu kožu.
 • analiza kože lica

Ovaj uređaj koristimo u Poliklinici Bagatin u Zagrebu

 

VISIA

VISIA profesionalna analiza kože lica dostupna je u Poliklinici Bagatin u Splitu, a nakon tretmana dobit ćete iscrpno i detaljno izvješće o koži s preporukama proizvoda i tretmana za njegu kože.

Računalo će pohraniti detalje trenutnom stanju vaše kože kako biste nakon niza tretmana mogli pratiti promjene i poboljšanje svoje kože. Moći ćete uspoređivati i ocjenjivati svoje rezultate, pratiti napredak i precizno vidjeti učinak tretmana.

 

VISIA analiza koze lica

VISIA profesionalna analiza kože lica procjenjuje sve sljedeće faktore:

 • smještaj i dubinu bora (rezultat starenja, najčešće oko očiju i usana),
 • pigmentne promjene (gubitak boje kože uključujući lokaliziranu hiperpigmentaciju, osjenčanost ispod očiju i madeže),
 • krvožilne promjene (crvenilo),
 • širinu i stanje pora (mali otvori rašireni po cijeloj koži),
 • posljedice UV oštećenja (oštećenja i mrlje od sunca na površini i dubljim slojevima kože),
 • prisutnost porfirogenih bakterija (prirodna bakterija koja se može nastaniti u porama i uzrokovati oticanje),
 • vidljive točke (nepravilnosti koje se javljaju na površini kože – pjege, ožiljci, mrlje od starenja i druge mrlje),
 • teksturu (više i niže točke kože – plave točke ukazuju na uvučene dijelove, žuta područja na uzdignute točke),
 • crvena područja (crvenilo uzrokovano popucalim kapilarama, rozacejom, upalama ili kao posljedica oticanja).

Izvješće VISIA analize sadrži detalje o koži, zajedno s fotografijama i preporukama proizvoda i tretmana za regeneraciju, pomlađivanje ili liječenje različitih problematika.

VISIA profesionalna analiza kože lica

Prednost ovih vrsta analiza je to što se mogu koristiti za sve tretmane lica.

Bilo da želite napraviti tretman hijaluronskim dermalnim filerimaVistabel terapiju bora lica ili potpuno neinvazivne tretmane kao što su kemijski piling ili REVIDERM Skin Peeler mikrodermoabrazija, individualne analize kože lica vam mogu pomoći u planiranju tretmana i savjetovati vas o najboljem mogućem izboru.

Osim toga, individualna analiza lica pomoći će našim stručnjacima u odabiru vrhunske dermatološke kozmetike koju imamo u Poliklinici Bagatin. Medicinski kozmetolozi i dermatolozi napravit će vam kućni plan terapije uz dermokozmetiku koja će promijeniti vašu beauty rutinu zauvijek.

U nastavku preuzmite svoj besplatni primjerak Vodiča za pomlađivanje lica u kojem ćete pronaći sve detalje o nekirurškim i kirurškim metodama pomlađivanja u našoj Poliklinici.

Vodič za pomlađivanje lica

Mjere opreza

Observ i VISIA analize kože lica su potpuno bezbolne, brze i jednostavne.

Traju svega nekoliko minuta i ne ostavljaju nikakve neželjene posljedice na koži lica.

Ako se pridržavate predloženih tretmana i njege kože, daju odlične rezultate i vidljivo poboljšanje stanja kože.

Prepustite se rukama vrhunskih stručnjaka Poliklinike Bagatin i uz pomoć napredne tehnologije upoznajte svoju kožu i stanite na kraj brojnim problematikama. Naručite se na individualnu analizu kože lica u Zagrebu i Splitu već danas!

Cijena

Više o načinima plaćanja i cijenu konzultacija možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Najčešća pitanja

Observ i VISIA analize ne zrače i potpuno su sigurne za korištenje.

Budući da Observ i VISIA uređaji procjenjuju bore, pigmentne promjene, crvenilo, stanje pora, crvena područja, teksturu kože, prisutnost porfirogenih bakterija i posljedice UV oštećenja, ovim se analizama može dijagnosticirati dermatološka problematika. Prema stanju navedenih faktora će se predložiti tretmani i proizvodi za ublažavanje ili potpuno uklanjanje određene problematike.

Za optimalne rezultate najbolje je napraviti analizu kože bez make up-a. Što manje nečistoća ima na licu, to će rezultati realniji i bolje opisati trenutno stanje vaše kože. Ako dođete na konzultacije s make up-om, medicinski kozmetolog će vam prije same analize ukloniti make up, kao i kremu za zaštitu od sunca i sve ostale nečistoće.

Uređaji imaju usavršeni softver koji automatski određuje tip kože. Uspoređuje ga s tisućama klijenata iz baze podataka, analizira i predlaže individualne tretmane i proizvode za njegu kože.

Pomoću preciznih Observ i VISIA prikaza svih područja vašeg tena i kože, naši stručnjaci mogu predložiti optimalne opcije pomlađivanja, regeneracije ili liječenja određene problematike, odnosno, mogu vam predložiti potpuno individualiziran plan terapije. Na osnovu vašeg profila, programi će, također, dati preporuke za stalnu njegu kože lica. Observ i VISIA prikazi neprocjenjiva su pomoć u praćenju vitalnosti vašeg tena, kao i u provjeri učinkovitosti njege kože kroz vrijeme. Tako se mogu pratiti rezultati iz tretmana u tretman, kao i napredak kroz godine.
Prednost ove vrste analiza je u tome što se može koristiti za sve tretmane lica.

Rezultati prikupljeni Observ i VISIA sustavima za analizu kože pomoći će u stvaranju prilagođenog i individualnog programa tretmana za svakog klijenta. Definiranje vašeg jedinstvenog profila kože prvi je korak ka zdravlju i vitalnosti tena. Observ i VISIA mogu odrediti stanje kože - površinski i ispod površine.
Višespektarski prikaz pruža jasan, višedimenzionalan uvid u individualne aspekte vašeg tena koji utječu na ukupan izgled te služi kao vodič u personaliziranom programu tretmana vaše kože.

Observ i VISIA sustavi višespektarski fotografiraju lice, kako bi dobili detaljan uvid u stanje kože i prijedloge tretmana i proizvoda za njegu lica, sve u svrhu rješavanja individualne problematike. Prikazuju ključne vizualne informacije za šest područja koja utječu na zdravlje i izgled vašeg tena:

 • bore
 • mrlje
 • pore
 • jednakost tena (varijacije boje tena)
 • porfirine (prisutnost bakterija u porama)
 • UV točke (karakteristike fotooštećenja, tipične za pretjerano izlaganje suncu)

Observ i VISIA, također, pružaju informativnu usporedbu karakteristika vašeg tena s tenom žena iz baze podataka sastavljene od tisuće i tisuće profila žena diljem svijeta.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
 • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
 • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
 • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".