×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

CAD/CAM tehnologija

CAD/CAM tehnologija postaje zlatni standard koji omogućuje brzu i preciznu izradu protetskih nadomjestaka (ljuskica, krunica, mostova, Inlay).

Zahvaljujući vrhunskom Planmeca CAD/CAM sustava kojeg koristimo, u samo jednom posjetu stomatologu možete dobiti potpuno nov zub ili staviti ljuskice.

U stomatologiji se posljednjih godina odvija digitalna revolucija koja omogućuje novu razinu metodologije stomatološkog liječenja u kojem se zdravlje, ali i ugoda pacijenta, stavlja na prvo mjesto.

Pomoću naprednih i sofisticiranih sustava, liječenje postaje preciznije i jednostavnije, a postupak postaje ugodniji i brži uz puno manje stresa i smanjenog broja posjeta ordinaciji.

U tom pristupu bitnu ulogu ima i CAD/CAM tehnologija.

CAD/CAM je skraćenica engleskih pojmova Computer-Aided Design/Computer-Aided Manufacturing (računalno dizajniranje/računalna potpomognuta proizvodnja).

CAD/CAM tehnologija već 40 godina nalazi široku primjenu u raznim granama u kojima se zahtijeva velika prilagodljivost i preciznost izrade (svemirska, zrakoplovna, automobilska industrija).

U stomatologiji CAD/CAM se koristi prilikom izrade protetskih nadomjestaka (ljuskica, krunica, mostova) kod kojih se zahtijeva visoka preciznost.

CAD/CAM tehnologija

CAD/CAM tehnologijom se izrađuju:

 • Ljuskice
 • Krunice
 • Mostovi
 • Inlay/Onlay/Overlay

U Poliklinici Bagatin koristimo CAD/CAM sustav renomiranog finskog proizvođača Planmeca.

Ovaj sustav ima sposobnost integracije u naš Planmeca Promax 3D digitalni ortopan te tako omogućava novu razinu dijagnostike i rekonstrukciju zuba pomoću implantata i protetskih nadomjestaka.

CAD/CAM sustav Poliklinike Bagatin sastoji se od 3 dijela.

Prvi dio čini intraoralni skener Planemeca PlanScan koji koristi plavu lasersku zraku za uzimanje digitalnog snimka zuba u svega 5-6 minuta.

Pomoću ovoga skenera, a za manje restorativne zahvate, više nije potrebno koristiti standardni otisak koji može biti dosta neugodan i nepraktičan za pacijenta.

Nakon što se dobije precizan digitalni snimak brušenih i nebrušenih zuba te mekih tkiva, snimak se izravno prebacuje u program Planmeca PlanCAD Easy koji služi za dizajniranje nadomjeska.

CAD/CAM tehnologija

Planmeca PlanCAD Easy software pruža stomatolozima mogućnost dizajniranja nadomjestaka uzimajući u obzir anatomske osobnosti te pomaže da se pacijentu što bolje komunicira završni izgled zuba.

Konačni dizajn šalje se u izradu pomoću Planemac Planmill 40 uređaja. Postupak je izrazito brz i omogućuje izradu jedne krunice u 20-ak minuta.

CAD/CAM tehnologija

Korištenjem CAD/CAM tehnologije naš je specijalist stomatološke protetike u potpunoj kontroli konačnog rezultata, a ujedno i omogućava da željeni izgled zuba bude savršenog anatomskog oblika, veličine i estetike, odnosno onako kako je i zamišljen.

Takva metoda izrade protetskih nadomjestaka izrađuje se bez laboratorija ili uz minimalnu asistenciju dentalnog tehničara čime se mogućnost greške svodi na minimum.

Materijal koji koristimo za izradu protetskih nadomjestaka je keramika koju odlikuje čvrstoća i boja, a koja vjerno oponaša prirodan izgled zuba.

Ova metoda izrade krunica i ljuskica čine naše pacijente zadovoljnijima, a samo liječenje ugodnijim jer od sada za novi zub ne treba čekati više tjedana.

Glavne prednosti CAD/CAM tehnologije u stomatologiji:

 • Preciznost izrade protetskih nadomjestaka
 • Brzina izrade
 • Nema potrebe za klasičnom izradom otiska zuba
 • Vizualizacija krajnjeg izgleda zuba
 • Nadomjestak je prirodnog izgleda

CAD/CAM sustav u stomatologiji omogućava pouzdan, precizan i brz pristup liječenju koji doprinosi većoj ugodi.

Ovakvim pristupom povećava se zadovoljstvo klijenta zbog manje količine vremena provedenog na zubarskom stolcu, manje potrebe ponavljanja postupka, bržeg dovršetka tretmana i općenito poboljšanog iskustva u ordinaciji.

 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
 • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
 • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
 • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".