×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

All on 4

Potpuno bezubim pacijentima, koji su ostali bez svih zubi u gornjoj ili donjoj čeljusti, preporuka je napraviti implantoprotetsko rješenje bezubosti.

All-on-4 je metoda koja se temelji na protetskom mostu koji je fiksno učvršćen vijcima na četiri posebno postavljena implantata.

Opis zahvata

Gubitak zuba uzrokovan traumom, parodontitisom, vađenjem zuba ili starenjem može ozbiljno narušiti vaš izgled.

Neovisno o razlogu, izgubljeni zub mora se nadomjestiti, a terapija zubnim implantatima je dugotrajno, funkcionalno i estetsko rješenje koje podiže kvalitetu života, osigurava pravilan zagriz i predivan osmijeh.

Potpuno bezubim pacijentima, koji su ostali bez svih zubi u gornjoj ili donjoj čeljusti, preporuka je napraviti implantoprotetsko rješenje bezubosti. Riječ je o protetskim radovima na 4 implantata (tzv. ALL ON 4) ili 6 implantata (tzv. ALL ON 6).

Umjesto ugradnje implantata na mjesto svakog izgubljenog zuba, ovisno o stanju, ugrađuje se 4 ili 6 implantata na koje se vijcima fiksno učvršćuje protetski most.

Metoda predstavlja trajno rješenje na minimalno invazivan način.

 
  

Što je ALL ON 4?

ALL ON 4 je metoda izrade zubnog nadomjestka za bezubu gornju ili donju čeljust, koji je pričvršćen vijčanom vezom na 4 implantata. Točnije, ALL ON 4 predstavlja most koji je fiksno učvršćen vijcima na četiri posebno postavljena implantata. Metoda je nastala kao odgovor struke na nemogućnost direktne ugradnje implantata u stražnje dijelove čeljusti.

Nakon ugradnje zubnih implantata slijedi izrada privremenog protetskog rada koji se dan nakon operacije daje pacijentu. Pacijentu se nakon 3 mjeseca izrađuje trajni most. Naime, taj je period potreban za proces srastanja zubnog implantata s kosti čeljust, na kojima se izrađuje trajni rad.

 

 

All on 4

 

ŠTO JE ALL ON 6?

Kako i samo ime kaže, ALL ON 6 predstavlja fiksni protetski rad na 6 implantata. U pravilu, uvijek je bolje imati čim više nosača za protetski rad stoga je ova metoda odlično rješenje za bezube čeljusti. No treba imati na umu da u pojedinim situacijama, zbog male količine ili loše kvalitete kosti, postoji ograničen broj implantata koje je moguće postaviti.

 

All on 6

PREDNOSTI ALL ON 4 METODE:

 • Zubni implantati doživotno su rješenje
 • Protetski nadomjestak dugotrajno je rješenje (u prosjeku 10 godina)
 • Rekonstrukcija svih zuba jedne čeljusti na 4 implantata
 • Bez transplantacije kosti i dodatnih zahvata
 • Minimalno vrijeme oporavka
 • Vrhunska kvaliteta Straumann implantata koje koristimo u radu
 • Po potrebi, u jednom dolasku obavljaju se zahvati vađenja zuba i ugradnje implantata
 • Poboljšanje kvalitete života
 • Ugodnost prilikom jela (nema ispadanja proteze prilikom razgovora, žvakanja, kihanja)
 • Higijena (hrana ne upada ispod proteze)
 • Vraćanje prirodnog izgleda lica i izgubljene funkcije žvakanja

Kandidati

 • Pacijenti koji žele fiksni protetski rad, a izgubili su sve ili većinu svojih zuba
 • Pacijenti koji imaju potpunu mobilnu protezu duži niz godina
 • Pacijenti kod kojih je tijekom vremena došlo do teškog gubitka kosti, posebno u stražnjem dijelu čeljusti
 • Pacijenti koji imaju zube u jako lošem stanju i koji su predviđeni za vađenje
   

ALL ON 4 ili ALL ON 6 metoda najčešće je rješenje kod:

1) pacijenata koji već imaju bezubu čeljust i ne mogu nositi potpunu protezu (nadražaj na povraćanje, pomicanje proteze).

2) pacijenata kod kojih preostale zube nije moguće sanirati i uključiti u protetski rad. U takvim slučajevima zubi se vade neposredno prije ugradnje implantata.

Napomena: Pacijentima koji nemaju dovoljnu količinu kosti za ALL ON 6, tj. most na 6 implantata koji je uvijek bolje rješenje, primjenjuje se metoda ALL ON 4.

 

Zahvat se ne preporučuje u sljedećim situacijama:

 • Kod uznapredovale osteoporoze
 • Kod pacijenata s nekontroliranim dijabetesom
 • Kod pacijenata koji su unutar 6 mjeseci bili na terapiji zračenjem u području glave i vrata

Priprema

Za planiranje zahvata potreban je ortopan snimak i CBCT snimka čeljusti. Takva snimka omogućuje precizno planiranje položaja implantata s obzirom na volumen i gustoću čeljusne kosti.

Ako je potrebno, vade se preostali loši zubi, potrebna je i modelacija čeljusnog grebena. Tim zahvatom se nivelira razina čeljusne kosti što je bitno za estetiku i funkcionalnost mosta na implantatima.

Tijek zahvata

Trajanje zahvata ovisi o broju implantata, stoga kirurg prije zahvata dogovora očekivano trajanje cijelog procesa te, ako je potrebno, vadi zube koji nisu zdravi i čitavi. Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji.

U bezubu čeljust dva implantata ugrađuju se okomito u središnji dio čeljusti, na poziciji dvojki, odnosno, tzv. sjekutića. Stražnji implantati se ugrađuju pod kutom od 45 stupnjeva, tako da implantat izlazi iz čeljusti u području drugog pretkutnjaka. Takvim zakošenim položajem implantata u čeljusti zaobilaze se kritična područja sa smanjenim volumenom kosti, odnosno moguća je ugradnja čak i osobama koje nemaju dovoljan volumen kosti za klasičnu implantaciju.

Izrada privremenog rada

Nakon ugradnje implantata spreman je privremeni rad, odnosno nadomjestak, koji je uključen u cijeli proces planiranja. Privremeni rad se izrađuje od akrilata i nosi se tri mjeseca, do izrade trajnog protetskog rješenja na implantatima.

 

Trajni protetski nadomjestak

Tri mjeseca nakon ugradnje implantata kreće se s izradom trajnog protetskog rješenja. To je razdoblje potrebno kako bi tvrda i meka tkiva čeljusti poprimila svoj stabilni oblik. Privremeni rad se skidanjem vijaka jednostavno i bezbolno demontira i uzima se otisak čeljusti za trajni most. Za izradu trajnog mosta potrebno je nekoliko radnih dana. Za vrijeme izrade trajnog mosta, pacijent i dalje nosi svoj privremeni rad tako da niti u jednom trenutku nije bez zubi.

Oporavak

Nakon ugradnje implantata pacijent uzima antibiotik prema preporuci stomatologa. 7 dana nakon ugradnje skidaju se šavovi. Nakon minimalno tri mjeseca provjerava se stabilnost implantata. Potom se stavlja nadogradnja, na implantat kojom oblikujemo zubno meso nakon čega slijedi izrada trajnog protetskog rada. Dok trajni protetski rad nije gotov, nosi se privremeni protetski rad.

Tijekom oporavka nema većih komplikacija te je pacijent u mogućnosti normalno funkcionirati čitavo vrijeme.

Mjere opreza

Budući da je most postavljen ALL ON 4 metodom jednokomadna konstrukcija gdje ne postoje razmaci između pojedinih zubi, most se čisti kao jedinstvena cjelina. Čišćenje mosta na četiri implantata je specifično i zbog toga se razlikuje od tehnika čišćenja prirodnih zubi.

Čisti se četkicom i zubnom pastom, a područja oko implantata potrebno je dodatno očistiti interdentalnom četkicom o čemu više možete porazgovarati s našim dentalnim stručnjacima. Zbog dezinfekcije usne šupljine, preporuka je jednom dnevnom korištenje vodice za ispiranje usta. Također, preporuka je korištenje oralnog tuša koji čisti bazalnu stranu mosta koja se naslanja na zubno meso.

Na redovnoj godišnjoj kontroli, prema potrebi, most se može skinuti i napraviti profesionalno čišćenje.

Cijena

Cijene zubnih implantata u našoj Poliklinici ovise o vrsti implantata koji se ugrađuju.

Dodatni kirurški zahvati mogu biti potrebni prije ugradnje implantata kako bi se osigurala dugotrajnost protetskog rješenja i implantata.

Kirurški dio se naplaćuje odvojeno od protetskog dijela zbog velikog broja protetskih mogućnosti za koje se možete odlučiti. 

Nakon detaljnog dijagnostičkog pregleda, naš stomatolog će vam preporučiti najbolju opciju.

Ako vas zanima više informacija, možete nas kontaktirati putem maila na info@bagatin.hr ili telefonski na 01/4610 225. 

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Najčešća pitanja

All-on-4 je metoda koja se temelji na protetskom mostu koji je fiksno učvršćen vijcima na četiri posebno postavljena implantata. Predstavlja trajno rješenje za potpuno bezube pacijente, koji su ostali bez svih zubi u gornjoj ili donjoj čeljusti.

Trajanje cijelog procesa je individualno te ovisi o stanju usne šupljine. Implantati se postavljaju u jednoj posjeti, nakon čega slijedi proces oseointegracije (srastanje implantata s kosti). Tijekom procesa oseointegracije pacijent ima privremeni protetski rad, a kada je srastanje završeno, privremeni rad se zamjenjuje trajnim.

All-on-4 nije dobra opcija ukoliko imate svoje zdrave zube. Ova metoda je pogodna samo za potpuno bezube pacijente. Također, ukoliko imate slab imunološki sustav, All-on-4 nije dobra opcija jer tijelo može odbaciti implantate.

Ukoliko imate zdrave zube te iz tog razloga niste kandidat za All-on-4, preporučamo stavljanje krunica ili ugradnju pojedinačnih implantata.

Uz dobru oralnu higijenu i redovite posjete stomatologu, trajnost zubnih implantata je doživotna.

Ovaj zahvat u Poliklinici Bagatin izvode stomatolozi I oralni kirurzi koji iza sebe imaju godine iskustva i tisuće zadovoljnih pacijenata. U potpunosti je siguran i minimalno invazivan.

Pacijenti Poliklinike Bagatin imaju doživotnu garanciju na implantate.

Pacijent se nekoliko dana nakon ugradnje privikava na ugrađene implantate i privremeni protetski rad. Tijekom procesa oseointegracije preporuča se jesti mekšu hranu. Nakon postavljanja trajnog protetskog rada, pacijent može jesti sve. Proces ugradnje je minimalno invazivan i bezbolan.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
 • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
 • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
 • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".