×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Povećanje grudi

Tisuće žena su poboljšale svoj izgled i dobile više samopouzdanja zahvaljujući povećanju grudi.

Ako ste svjesni veličine svojih grudi povećanje vam nudi priliku da dobijete bolje oblikovane, punije grudi koristeći najnovije tehnike estetske kirurgije.

Pozivamo vas da dogovorite konzultacije u Poliklinici Bagatin gdje ćete imati priliku vidjeti kako biste otprilike izgledali nakon zahvata i gdje ćete porazgovarati o vašim željama. 

Opis zahvata

Povećanje grudi kirurška je metoda kojom se poboljšava izgled ili postiže veći volumen grudi te jedan je od najčešćih zahvata u Poliklinici Bagatin. 

Izvodi se ugradnjom implantata koji su dizajnirani tako da povećavaju male, nerazvijene grudi ili pak poslije dojenja da bi vratili i povećali volumen grudi.

Izbor prave veličine implantata najvažnija je zajednička odluka pacijenta i kirurga.

Kada su implantati preveliki u usporedbi s tkivom vaših grudi, odnosno ako ono ne predstavlja adekvatan pokrov, poslije plastične operacije krajevi implantata mogu se nazirati kroz kožu i biti uočljivi.

Isto tako, neprimjerena veličina implantata može povećati utjecaj gravitacije zbog težine i pospješiti raniju obješenost grudi.

Danas prije same operacije u 3D simulaciji možete vidjeti kako biste izgledali nakon zahvata što uvelike pomaže komunikaciji između doktora i pacijentice.

Taj uređaj naziva se VECTRA XT 3D i u regiji je dostupan isključivo u našoj Poliklinici.

Kod povećanja grudi silikonskim implantatima simulacije su temeljene na stvarnim implantatima koje koristimo za vrijeme zahvata, a koji su trenutno najkvalitetniji implantati na tržištu. 

Također, može se korigirati asimetrija (neujednačena veličina grudi) ili se pak može učiniti kirurška rekonstrukcija dojke nakon mastektomije (odstranjenja dojke). 

Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

 

U Poliklinici Bagatin koristimo isključivo Mentor implantate tvrtke Johnson & Johnson koji se proizvode u strogo kontroliranim uvjetima. 

Implantati su punjeni kohezivnim silikonskim gelom najnovije generacije, a pacijentica može birati između dva oblika implantata, anatomskog u obliku suze ili okruglog, ovisno o efektu kojeg želi postići.

Ako Vam je želja imati sve informacije o povećanju grudi u našoj Poliklinici u nastavku preuzmite informativan Vodič za operaciju povećanja grudi, u kojem možete saznati sve o preoperativnoj pripremi, VECTRA XT 3D konzultacijama s doktorom, vrstama i teksturama implantata, regiji ugradnje, postoperativnom razdoblju i mjerama opreza.

Također više informacija i detalje operacija možete pogledati u 3D animaciji koja se otvori kada kliknete na plavi "banner" na desnoj strani. 

3D animacije zahvata pružaju pacijentima i potencijalnim pacijentima odličan pregled događanja tijekom zahvata.

Animacija ulazi u sve aspekte zahvata, od samog postupka donošenja odluke preko pripreme za zahvat i samog zahvata do oporavka nakon zahvata, omogućujući pacijentu vizualnu i i zvučnu predodžbu. 

Doktori i osoblje spremni su pomoći svakome i odgovoriti na sva pitanja, a na ovaj način odgovore na brojna pitanja može dati sama 3D animacija zahvata.

Popularni zahvati poput povećanja grudi su jasno objašnjeni što pacijentu daje dodatan osjećaj sigurnosti.

  

ISKUSTVO KLIJENATA

D.P.
Povećanje grudi
Kolegica koja me je dočekala na prijemu je bila izuzetno ljubazna. Doktor Nemrava i sestra Žana jako simpatični i dragi, sve su mi lijepo objasnili i uputili me u proces i u rezultat.
S.Š.
Povećanje grudi
Moram naglasiti stručnost, ljubaznost i pristupačnost dr. Johana kao i ostatak osoblja koje je radilo taj dan kada sam bila. Same pohvale i hvala.

  

Kandidati

Žene se odlučuju na povećanje grudi kako bi poboljšale svoj izgled na način koji pomaže u ojačavanju samopouzdanja ili smanjenju samokritičnosti.

Ovo su tipični problemi estetske prirode koje pacijentice žele ispraviti:

  • Grudi se nakon puberteta nisu razvile do željene veličine.
  • Većim grudima postiže se ravnoteža u odnosu na jači/razvijeniji donji dio tijela te se dobiva izgled pješčanog sata.
  • Grudi su šiljaste, plosnate ili nekog drugog oblika koji ne odgovara pacijentici.
  • Smanjenje grudi nakon gubitka kilograma ili trudnoće/dojenja.
  • Smanjena čvrstoća zbog tjelesnih promjena poput starenja.
  • Asimetričnost grudi u pogledu veličine ili oblika.
  • Rekonstrukcija grudi nakon preventivnog odstranjivanja u svrhu sprječavanja pojave karcinoma.

Priprema

Četiri do šest tjedana prije zahvata potrebno je prestati pušiti, a dva tjedna prije prestati uzimati aspirine, biljne preparate ili bilo koje druge dodatke koji utječu na koagulaciju krvi te određene lijekove koji sprječavaju stvaranje upala jer upravo njihov sadržaj može uzrokovati značajnije krvarenje.

Za vrijeme konzultacija u Poliklinici Bagatin razgovarajte iskreno s doktorom o vašim očekivanjima, otvoreno govorite o povijesti bolesti, alergijama na lijekove ili hranu i recite doktoru ukoliko bolujete od nekih kroničnih bolesti ili uzimate određene lijekove.

Doktor Bagatin napravit će pregled s uređajem VECTRA 3D koji omogućuje realistični prikaz 3D simulacije vašeg tijela, odnosno daje nam mogućnost da pacijentima pokažemo kako bi otprilike mogli izgledati nakon zahvata.

Kako izgledaju konzultacije s uređajem VECTRA 3D možete pogledati ovdje.

12 do 24 sata prije zahvata obavezno preporučujemo: dan prije zahvata koristite antibakterijski sapun i ostavite pjenu sapuna da stoji oko 10 minuta na onom dijelu tijela koje će biti podvrgnuto zahvatu.

Isto ponovite i ujutro na dan samog zahvata. Dobro operite grudi i područje ispod pazuha.

Osam sati prije operacije: nemojte jesti niti piti, skinite sav nakit, odstranite lak s noktiju na rukama i nogama.

Tijek zahvata

Operacija povećanja grudi najčešće traje oko dva do tri sata i izvodi se u općoj anesteziji što znači da spavate tijekom operativnog zahvata. 

Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje

Tijekom zahvata rez se radi ispod grudi u prirodnoj brazdi dojke, oko donjeg ruba bradavice ili ispod pazuha.

Implantati punjeni silikonskim gelom postavljaju se ispod tkiva dojke ili ispod mišića, a najčešće djelomično ispod žlijezde i djelomično ispod mišića, ovisno o tome koja veličina ili oblik se želi dobiti, kao i o tome je li vaš posao vezan za veće napore.

Dr. Bagatin će u suradnji s vama odlučiti koja veličina, oblik i tip implantata je najbolji za oblikovanje vaših grudi. 

Oporavak

Odmah nakon zahvata, osjećati ćete bol, oticanje, podljeve, pritisak u prsima te je moguće otežano disanje.

To je normalno i vaši simptomi bit će sve bolji u narednih par tjedana, a dobit ćete i lijekove protiv bolova ukoliko ćete ih trebati. 

Kako bi sigurnog i dobrog općeg stanja otišli kući, nakon operacije, bit ćete smješteni u sobu za oporavak preko noći jer ste bili podvrgnuti općoj anesteziji.

Nakon zahvata nosi se mekani, komforni kompresivni grudnjak kroz četiri tjedna kako bi se smanjila postoperativna oteklina i zadržao implantat na mjestu gdje je postavljen.

Normalnim aktivnostima se postepeno vraćate tijekom naredna dva do tri tjedna, dok se većim naporima možete izlagati nakon šest tjedana.

Drenaža se najčešće ne postavlja nakon estetskog povećanja grudi, ali takva mogućnost postoji i nije zabrinjavajuće ako vam se postavi mali kirurški dren i to najčešće kroz jednu noć, dok će vam grudi biti zamotane elastičnim trakama.

Poslije operacije, dobit ćete kontinuirano jako sredstvo protiv bolova i to intravenozno.

Pacijenti osjetljiviji na sredstva protiv bolova mogu imati mučninu i o tome je potrebno odmah obavijestiti medicinsku sestru.

Vrijeme oporavka koje je potrebno nakon povećanja grudi ovisi o zahvatu koji se izvodi i o samom pacijentu.

Najviše pacijentica treba pomoć tijekom prvog i drugog dana, nakon toga se obično mogu brinuti same o sebi, ali postoji mogućnost da trebaju pomoć u brizi oko male djece.

Pacijentice već drugi dan nakon zahvata mogu funkcionirati normalno, no to može biti individualno.

Mnogi se mogu vratiti na posao unutar 7 do 10 dana, no i to ovisi o pojedincu. Potrebno je izbjegavati veće napore i dizanje većih tereta tijekom idućih 4 do 6 tjedana.

Slijedite upute doktora kako biste se što bolje oporavili nakon zahvata. Obično se preporuča dolazak na nekoliko postoperativnih pregleda kako bi doktor Bagatin mogao pratiti vaš oporavak. 

Mjere opreza

Svaki kirurški zahvat nosi određene rizike, kao što su rizici anestezije, infekcije, krvarenja i otekline.

Te komplikacije se događaju rijetko i obično se mogu izbjeći.

Premda je bol nakon zahvata u pravilu neznatna, kada je prisutna, lako se ublažava odgovarajućim lijekovima.

Kod implantata koji se ugrađuju ispod mišića, zbog početnog rastezanja mišića neke se pacijentice tuže na zategnutost koja se obično povlači nekoliko dana nakon zahvata.

Kada se implantati umetnu u tijelo, ponekad može doći do kapsularne kontrakcije koja uzrokuje tvrdoću grudi, nelagodu, povremenu bol u grudima i promjenu oblika grudi. 

Kapsularna kontrakcija se javlja kada tkivo zacjeljuje jakim ožiljkom oko stranog tijela poput implantata.

U Poliklinici Bagatin uz vrhunskog, međunarodno priznatog anesteziologa imamo i najmoderniji anesteziološki aparat koji predstavlja sigurnost za pacijenta i smanjuje rizik same operacije. 

Međutim, vrlo često odgovornost za izbjegavanje rizika leži i u vama. 

Dr. Bagatin će vam za vrijeme konzultacija detaljno objasniti rizike operacije i dati upute kojih se u postoperativnom razdoblju trebate pridržavati.

Cijena

Paket uključuje: preoperativni pregled anesteziologa, operaciju u općoj anesteziji, kratki boravak u Poliklinici Bagatin, odgovarajući kompresivni grudnjak, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 6 mjeseci nakon zahvata.

Paket ne uključuje: prvi konzultacijski pregled s doktorom, nalaz krvi, EKG-a, RTG prsa kao ni pregled od strane interniste, cijenu više noćenja, troškove prije prijema u Polikliniku Bagatin, telefonske troškove, lijekove koje ćete uzimati kod kuće, konzultacije s drugim specijalistima kao npr. sa specijalistom za dijabetes, astmu, visoki tlak, štitnu žlijezdu, lijek protiv alergije, lijek za srce itd.

  

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Dogovorite termin konzultacija za povećanje grudi

Najčešća pitanja

Operacija povećanja grudi najčešće traje oko dva do tri sata i izvodi se u općoj anesteziji. Tijekom zahvata rez se radi ispod grudi u prirodnoj brazdi dojke ili oko donjeg ruba bradavice. Implantati punjeni silikonskim gelom postavljaju se ispod tkiva dojke ili ispod mišića, a najčešće djelomično ispod žlijezde i djelomično ispod mišića, ovisno o tome koja veličina ili oblik se želi dobiti.

Žene se odlučuju na povećanje grudi kako bi poboljšale svoj izgled na način koji pomaže u jačanju samopouzdanja ili smanjenju samo kritičnosti. Najčešći razlozi su;
• Grudi se nakon puberteta nisu razvile do željene veličine.
• Većim grudima postiže se ravnoteža u odnosu na jači/razvijeniji donji dio tijela te se dobiva izgled pješčanog sata.
• Grudi su šiljaste, plosnate ili nekog drugog oblika koji ne odgovara pacijentici.
• Smanjenje grudi nakon gubitka kilograma ili trudnoće/dojenja.
• Smanjena čvrstoća zbog tjelesnih promjena poput starenja.
• Asimetričnost grudi u pogledu veličine ili oblika.
• Rekonstrukcija grudi nakon preventivnog odstranjivanja u svrhu sprječavanja pojave karcinoma.

Vrijeme oporavka koje je potrebno nakon povećanja grudi ovisi o zahvatu koji se izvodi i o samom pacijentu. Najviše pacijentica treba pomoć tijekom prvog i drugog dana, nakon toga se obično mogu brinuti sami o sebi, ali postoji mogućnost da trebaju pomoć u brizi oko manje djece. Pacijentice mogu već drugi dan nakon zahvata funkcionirati normalno, no to zavisi od osobe i stanja.

To je jedno od najvažnijih pitanja. Uvijek nastojimo udovoljiti željama pacijentica glede veličine ukoliko je to u ostvarivim granicama. Ljepotu dojke ne određuje veličina, već pozicija bradavice, napetost tkiva i punoća u svim smjerovima. U Poliklinici Bagatin nudimo mogućnost konzultacija s uređajem VECTRA 3D koji omogućuje da prikaz 3D simulacije kako bi mogli izgledati nakon zahvata. Visoka rezolucija snimanja osigurava realističan prikaz do najsitnijih detalja, a konačni rezultat biti će vrlo sličan simulaciji koju izradimo zajedno s pacijenticom. Kod operacije grudi simulacije su temeljene na stvarnim implatantima koje i koristimo za vrijeme zahvata, a koji su trenutno najkvalitetniji implatanti na tržištu. VECTRA 3D pruža pacijentici sigurnost u rezultat zahvata, a nama je sjajan pokazatelj onog što pacijentica želi. 

Dok ste u Poliklinici, o Vama se brine naš stručni tim. Nakon otpusta možete u slučaju potrebe kontaktirati našu Polikliniku. Preko vikenda organizirana je služba pripravnosti.

Svaki kirurški zahvat nosi određene rizike, kao što su rizici anestezije, infekcije, krvarenja i otekline. Te komplikacije se događaju rijetko i obično se mogu izbjeći. U Poliklinici Bagatin imamo najmoderniji anesteziološki aparat koji drastično smanjuje rizik same operacije. Tisuće žena godišnje obavljaju zahvat povećanja grudi uspješno i jako su zadovoljne rezultatima. Naš tim poduzima sve moguće mjere zaštite kako bi se bilo koji rizik smanjio na minimum. Međutim, vrlo često odgovornost za izbjegavanje rizika leži i u vama. Dr. Bagatin će vam za vrijeme konzultacija detaljno objasniti rizike operacije.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".