×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Vistabel terapija bora lica

25 % POPUSTA

na Vistabel terapiju bora

| 18. i 19. travnja |

 

Najpopularniji anti-age tretman u svijetu svakako je tretman koji je u Hrvatskoj i Europi poznat kao Vistabel.

Riječ je o prirodnom pročišćenom proteinu koji pomaže u usporavanju znakova starenja.

Vistabel terapija protiv bora lica se koristi već više od 20 godina u estetskoj kirurgiji i medicini upravo kao najučinkovitiji 'brisač' bora u zonama oko očiju i na čelu.

Opis zahvata

Vistabel djeluje tako da blokira signale od živaca prema mišićima.

Pojedine bore poznate kao 'dinamične bore' rezultat su uobičajenih pokreta mišića.

Tijekom života, mišiće obrva pomičemo stotinama tisuća puta. Kao rezultat toga živci iz navike uzrokuju kontrakciju mišića. To dovodi do pojave trajnih bora na čelu i okolo njega, što čovjekov izgled ne čini samo starijim, nego i mrzovoljnim i umornim.

Kada se Vistabel ubrizga u te mišiće, blokiraju se živčani signali, mišići se opuštaju i bore izravnavaju.

Područja njegove prve primjene su okulistika, neurologija, pedijatrija, a u posljednjih nekoliko godina najviše se koristi u estetskoj medicini odnosno, kod estetskih zahvata.

Vistabel terapija protiv bora lica

Tretman Vistabelom siguran je i jedan od najdjelotvornijih te najpopularnijih estetskih tretmana protiv bora na području čela. Bezbolan je, a njegova aplikacija traje svega nekoliko minuta. Kada se koristi ispravno, može čelu dati privlačan i iskren pogled, no ne valja pretjerati. Vistabel neće utjecati na osjetilne živce niti ćete se osjećati ukočeno.

Tretman izvodi licenciran i dobro treniran medicinski stručnjak. Upravo takvi stručnjaci su liječnici Poliklinike Bagatin vođeni doktorom Tomicom Bagatinom, specijalistom maksilofacijalne kirurgije, plastične kirurgije glave i vrata te službenim trenerom i edukatorom tvrtke Allergan za aplikaciju Vistabela i Juvéderm dermalnih filera na području cijele naše regije.

 

 

Što se sve može postići Vistabelom?

 • uklanja neželjene bore smijalice
 • uklanja neželjene bore mrštilice
 • suptilno može podići obrve i kapke te se postići otvoreniji pogled
 • uklanja izgled ljutnje i umora

Bitno je spomenuti da je tretman još 2002. godine odobrila američka organizacija Food and Drug Administration (FDA) koja kontrolira kvalitetu i sigurnost hrane i lijekova.

Istraživanja pokazuju da se samo u SAD-u, nakon tog odobrenja, na tretman Vistabelom odlučilo više od milijun ljudi. A danas se ovaj tretman, na godišnjoj razini, izvodi 5-6 milijuna puta što ga čini svjetskim liderom brojem 1 za estetiku lica u svijetu.

Vistabel je proizvod američke farmaceutske firme Allergan, a Poliklinika Bagatin jedini je referentni i trening centar u Hrvatskoj upravo za ovog proizvođača.

Uz važnost edukacije struke, razumijemo i važnost edukacije naših klijenata, stoga smo za vas, uz pomoć našeg doktora Tomice Bagatina, odgovorili na najčešća pitanja o ovom tretmanu.

Vistabel terapija bora lica

U nastavku preuzmite svoj besplatni primjerak Vodiča za pomlađivanje lica u kojem ćete pronaći sve detalje o nekirurškim i kirurškim metodama pomlađivanja u našoj Poliklinici.

Saznajte više o njima i odaberite jednu za sebe. 

Vodič za pomlađivanje lica

Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

  

ISKUSTVO KLIJENATA

E.F.
Vistabel
Pohvala za pristupačnost i uslužnost dr.Kanižaj Rajković i medicinske sestre Vedrane koja je imala strpljenja i razjasnila sve moje nedoumice.
J.Č.
Vistabel
Sve najbolje Dr.sc.Zlatku Kljajiću za profesionalnost i ljubaznost. Svim mojim prijateljima ću ga preporučiti.isto važi i za medic.sestru / zagrebačkog naglaska /.Hvala
S.C.
Vistabel
Iznimna pohvala doktorici Kramarić na ljubaznosti i odgovorima na postavljena pitanja.

Kandidati

Kandidati za Vistabel tretman oni su klijenti koji su na licu uočili neželjene linije i bore, kojima su se kapci i obrve spustili uslijed procesa starenja, koji žele osvježiti svoj izgled, ali i oni koji žele prevenirati u nastajanju bora.

Vistabel vrlo dobro djeluje na bore na čelu i oko očiju koje uzrokuju uobičajeni pokreti upravo tih mišića.

Najčešće se primjenjuje za uklanjanje:

 • horizontalnih bora na čelu
 • vertikalnih bora na čelu (tzv. bore mrštilice)
 • sitnih bora s vanjske strane očiju (tzv. bore smijalice)

Također, aplikacijom Vistabela može se postići odličan efekt podizanja obrva, ali i podizanja kutova usana. Često se koristi i kao tretman za gummy smile, odnosno spuštanje gornje usne kada se previše vide desni,  ali i kao tretman za migrene. 

U Poliklinici Bagatin Vistabel koristimo i kao terapiju za prekomjerno znojenje ispod pazuha, na dlanovima i stopalima. 

U slučaju kada su bore poprilično izražene i duboke, a koža obješena, Vistabel terapija bora lica neće ih u potpunosti izbrisati. U ovakvim slučajevima potrebna je kombinacija Vistabela i hijaluronskih dermalnih filera.

Upravo iz ovih razloga, tretman isključivo Vistabelom nije za preporuku osobama starijima od 65 godina. Iako možda niste kandidat za aplikaciju Vistabela, naš tim stručnjaka koji se bavi metodama pomlađivanja napravit će vam personalizirani plan tretmana kako biste postigli željeni izgled. 

Priprema

Prije same aplikacije Vistabela, doktor će vas detaljno pregledati i poslušati vaše želje. Ukoliko se neka područja lica neće moći tretirati Vistabelom, doktor će vam savjetovati kombinaciju tretmana. 

Nakon pregleda facijalnih mišića doktor će odlučiti u koja područja treba precizno aplicirati preparat.

Nužan je detaljan uvid u raspored i građu facijalnih mišića jer se oni od osobe do osobe mogu bitno razlikovati. Mnogi nedovoljno educirani liječnici tu činjenicu zanemaruju i zato njihovi rezultati nisu zadovoljavajući.

Tijekom konzultacija obavezno obavijestite liječnika u slučajevima da dojite, uskoro planirate trudnoću ili bolujete od bolesti koja utječe na živce ili mišiće (bolest povećava rizik pojave nuspojava).

Tijek zahvata

Apliciranje Vistabela može izgledati kao jednostavna procedura jer uključuje samo nekoliko uboda,  ali to je zapravo spoj umjetnosti i znanosti koji bi samo iskusni i licencirani liječnici trebali izvoditi.

U licu imamo 43 mišića i važno je da osoba koja izvodi tretman Vistabelom razumije i točno identificira mjesta za aplikaciju.

reduciranje bora

Najprije se lice temeljito očisti, a zatim se na područje koje će se tretirati nanosi anestetska krema, kako bi tretman bio što ugodniji.

Preparat Vistabela dolazi u praškastom obliku zbog čega ga je prethodno potrebno razrijediti u fiziološkoj otopini.

Vrlo tankom iglom se mala količina preparata ubrizgava u određene mišiće. Pažljivim odabirom specifičnih mišića liječnik slabi samo mišiće koji stvaraju bore, čuvajući prirodne izraze lica.

Aplikacija obično traje manje od 15 minuta.

Količina preparata ovisi o crtama lica i količini bora.

Učinak je vidljiv već nakon nekoliko dana.

Pomlađivanje lica može biti postepeno i trajati do mjesec dana.

Trajanje konačnog rezultata zahvata varira, ovisno o individualnim karakteristikama klijenta (u većini slučajeva je od 3 do 6 mjeseci).

Tretman se može ponavljati neograničen broj puta, a potrebno je pripaziti da između tretmana bude odgovarajući vremenski razmak, kojeg određuje doktor. U najvećem broju slučajeva tretman se ponavlja svakih 3 – 6 mjeseci kako bi se održao mladolik i svjež izgled.

Važno je spomenuti da je kod ponovljenih tretmana estetski učinak pomlađivanja trajniji.

Web_848x364px_117

Oporavak

Iako se osoba može odmah nakon aplikacije Vistabela vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, poželjno je dva sata nakon tretmana ostati u uspravnom položaju.

Također, nije poželjno pritiskati lice i izlagati se jakom suncu.

Na mjestu aplikacije može se pojaviti manja modrica, koju slobodno možete pokriti puderom.

Rezultati Vistabela najbolje su vidljivi 10 dana nakon aplikacije, dok bi sam učinak Vistabela trebao trajati od 3 do 6 mjeseci. Ako se ovaj tretman redovito ponavlja, s vremenom se produžuje, ali i poboljšava estetski učinak tretmana. 

Mjere opreza

Tretman se ne smije izvoditi ako postoji infekcija na mjestima na kojima bi se preparat trebalo aplicirati. Također, ne smije se izvoditi na osobama koje su osjetljive, tj. alergične na bilo koji sastojak preparata.

Osobe s pojedinim neurološkim poremećajima (ALS, Myasthenia Gravis ili Lambert-Eaton sindrom) imaju povećan rizik pojave ozbiljnijih nuspojava.

Nuspojave kod primjene Vistabela su rijetke, no čak i ako se pojave važno je znati da je njihov učinak privremen. Najčešće nuspojave su glavobolja, privremeno spuštanje očnih kapaka i vrtoglavica.

Puno rjeđe dolazi do pojave bolnosti lica, eriteme na mjestu aplikacije i oslabljenosti mišića. Pojave se povezuju sa samom aplikacijom, odnosno, s osjetljivošću na preparat, jer se javljaju tijekom prvog tjedna nakon zahvata. Dakle, rezultat su reakcije organizma na aplikaciju.

Sve nuspojave su privremene i ne traju više od nekoliko tjedana.

Prilikom pojave bilo kakve nuspojave ili neželjene reakcije koje će uzrokovati vašu zabrinutost, liječnici Poliklinike Bagatin su vam uvijek na raspolaganju za savjet (kontakt putem e-maila ili telefonski) te za kontrolni pregled i dodatne konzultacije uživo. 

Cijena

Paket u Poliklinici Bagatin podrazumijeva cijenu preparata, pripremu i postupak tretmana te ako je to potrebno, kontrolu nakon 2 tjedna.

Vistabel terapija za lice bez bora

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata.

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Najčešća pitanja

Sunčeve zrake neće naštetiti Vistabelu, ali se preporuča ne izlagati se suncu odmah nakon zahvata kako bi koža pravilno zacijelila na mjestima sitnih uboda. Ukoliko ne možete izbjeći izlaganje suncu, svakako nanesite kremu s visokim zaštitnim faktorom te boravite na suncu što je manje moguće.

Vistabel se ne preporučuje koristiti kod trudnica ili dojilja, kao ni kod osoba koje su ranije imale alergijsku reakciju na preparat ili bilo koji njegov sastojak.

Kada se aplicira u malim količinama i na pravim mjestima, Vistabel nije štetan. Educiran i iskusan stručnjak će znati odrediti kolika količina vam je potrebna i aplicirati Vistabel točno u mišić zbog čeka je prijeko potrebno izvrsno i besprijekorno poznavanje anatomije lica. Neželjene posljedice se mogu pojaviti ako koristite neispravan preparat ili ako liječnik nema dovoljno iskustva u apliciranju.

Spomenimo da se danas Vistabel koristi kao lijek u liječenju preko 50 različitih bolesti, odnosno dijagnoza. Sastavni je dio terapije kod oftalmoloških, neuroloških, otorinolaringoloških, pedijatrijskih i ginekoloških poremećaja. Na primjer, uspješno zaustavljaja neke vrste napada migrene ili pak umanjuje bolove u području čeljusnog zgloba.

Prije same aplikacije, na određeni dio lica gdje je planirana aplikacija nanosi se anestetska krema kako bi tretman prošao što ugodnije. Kod same aplikacije se koristi vrlo tanka igla kako bi se ubod što manje osjetio. Na mjestu uboda se zbog osjetljivosti klijenta, posljedično može pojaviti mala modrica koja se može prekriti puderom te nestaje kroz nekoliko dana.

Prije konzultacija i pregleda liječnika, nije moguće utvrditi koja količina Vistabela je nekome potrebna; 100 jedinica, 50 jedinica ili manje. Svatko od nas je različit i poseban na svoj način pa stoga i naša lica stare na drugačiji način. Ovisno o genetici, životnom stilu, njezi kože koju prakticiramo…varira i sama količina bora koja se pojavljuje na određenim mjestima. Zbog toga je potrebna količina Vistabela vrlo individualna.

Vistabel vrlo dobro djeluje na bore na čelu i oko očiju koje uzrokuju uobičajeni pokreti upravo tih mišića.

Najčešće se primjenjuje za uklanjanje:

 • horizontalnih bora na čelu
 • vertikalnih bora na čelu (tzv. bore mrštilice)
 • sitnih bora s vanjske strane očiju (tzv. bore smijalice)

U slučaju kada su bore poprilično izražene i duboke, Vistabel terapija bora lica neće ih u potpunosti izbrisati ali će ih značajno ublažiti. U ovakvim slučajevima potrebna je kombinacija Vistabela i hijaluronskih dermalnih filera.

Jednom aplicirani Vistabel na pravim mjestima i u pravoj koncentraciji neće ostaviti „zamrznuti“ izgled na koji smo navikli gledajući hollywoodske glumice. On nježno reducira pokretljivost mišića ostavljajući prirodno gladak izgled čela i osvježenje područja oko očiju.

Trajanje konačnog rezultata zahvata varira, ovisno o individualnim karakteristikama klijenta. U većini slučajeva je od 4 do 6 mjeseci.

Kandidati za Vistabel tretman su oni klijenti koji su na licu uočili neželjene linije i bore, poput bora mrštilica između korijena obrva te bora smijalica oko očiju. Također oni koji žele osvježiti svoj izgled, ali i oni koji žele prevenirati u nastajanju bora. Prema naputcima FDA (Američka agencija za hranu i lijekove) preporučljivo je već u ranim 30-im početi s takozvanim 'Baby Vistabelom', odnosno manjom količinom Vistabela, do 50 jedinica, u svrhu prevencije nastanka tzv. statičnih (dubokih) linija u zrelim godinama života.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
 • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
 • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
 • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".