×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Korekcija podbratka

Podbradak nastaje kao posljedica opuštanja ravnog mišića na vratu i stvaranja masnih jastučića, a te nakupine masnog tkiva na licu i vratu čine mnoge osobe nesretnima. Njegov nastanak povezuje se s naslijeđem, posljedica je starenja, često je vezan uz prekomjernu debljinu, ali se nađe i kod osoba koje nisu sklone debljanju. 

Opis zahvata

Kod pojedinih ljudi podbradak je veliki estetski problem. Bez obzira na gubitak tjelesne težine, taj dio kod mnogih, ni tada ne poprimi zadovoljavajući izgled. Naime, podbradak i dalje stvara estetski problem zbog efekta viška kože, koja mlohavo visi. Kod drugih se osoba u toj regiji mogu naglašeno stvarati masne nakupine što rezultira gubljenjem prirodne linije vrata.

Način uklanjanja  podbratka u Poliklinici Bagatin ovisi o tome je li osoba mlađa ili starija, što samim time determinira i narav problema. Kod mladih osoba kod kojih se na tom području akumulira masno tkivo, a dijetom se ne postiže učinak, najbolji je izbor liposukcija. U Poliklinici Bagatin najčešće preporučujemo VASER Lipo ultrazvučnu liposukciju, koja se smatra najmodernijom tehnologijom u svijetu liposukcije, jer za razliku od tradicionalne liposukcije ima kraće vrijeme oporavka, bolje rezultate i komplikacije su svedene na minimum, što znači da krvne žile, kapilare, živci i kolagen u tkivu ostaju netaknuti. S VASER Lipo ultrazvučnom liposukcijom možete postići zamjetne rezultate u samo jednom dolasku, a uz to, ova vrsta liposukcije klinički dokazano poboljšava zategnutost kože na tretiranim dijelovima tijela.

Kod starijih osoba, najčešće se osim nakupljanja masnog tkiva javlja i problem opuštenih struktura, pa vrat „visi“ te je neophodno učiniti i dodatnu korekciju zatezanja. Operacija je moguća u lokalnoj ili općoj anesteziji, što ovisi o opsežnosti zahvata. 

Kandidati

Potrebu za liposukcijom podbratka mogu imati osobe svih dobnih skupina. Liposukciji se u Poliklinici Bagatin podjednako podvrgavaju i žene i muškarci, a opseg zahvata varira ovisno o stanju vrata i podbratka. Također su učestaliji zahtjevi osoba različite životne dobi za minimalnom korekcijom podbratka, kojom se postiže znatno bolje stanje vrata te mlađi i svježiji izgled.

No, uglavnom su kandidati osobe srednje i starije životne dobi, kada učestalo dolazi do povećanja tjelesne težine i stvaranja masnih nakupina te padanja tonusa i opuštenosti kože, a koja je kod mnogih najizraženija u toj regiji. Jednako tako osoba s vrlo izraženim podbratkom. U takvim se slučajevima odstranjuje relativno velika količina masnog tkiva, pa je rezultat operacije izrazito uočljiv.

Priprema

Kao i za ostale operativne zahvate koji se izvode u općoj anesteziji u Poliklinici Bagatin, potrebno je učiniti određenu pripremu:

  • napraviti dijagnostičke pretrage u koje će vas liječnik uputiti prilikom konzultacijskog pregleda, a čiji nalazi ne smiju biti stariji od mjesec dana;
  • potrebno je izbjegavati uzimanje tableta koje utječu na koagulaciju krvi, jer mogu pojačati krvarenje i pojavu hematoma;
  • potrebno je prestati pušiti 10-14 dana prije operacije;
  • nekoliko dana prije operacije kod nas ćete obaviti anesteziološki pregled sa svim potrebnim nalazima. Ako kontinuirano uzimate određenu terapiju lijekovima, trebate tom prilikom obavijestiti našu liječnicu i slijediti njene upute u svezi toga;
  • važno je upamtiti da 8 h prije operacije ne smijete ništa jest, ni piti;
  • ujutro ili večer prije, ovisno o vremenu kada je zakazana operacija, primit ćete injekcijsku tromboprofilaksu u našoj Poliklinici;
  • važno je da slijedite sve potrebne upute o kojima ćemo vas na vrijeme informirati.

Tijek zahvata

Operacija se izvodi u općoj anesteziji što znači da spavate tijekom operativnog zahvata. Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje. Korekcija podbratka, ovisno o dobi i problemu koji osoba ima, može se postići samo liposukcijom ili ako je potrebno dodatnom korekcijom. Naime, kod starijih osoba najčešće postoji, osim nakupljanja masnog tkiva, i problem opuštene kože koja se u tom dijelu nabire. U tom slučaju osim eliminacije masnih nakupina, mobiliziraju se opušteni  mišići i odstranjuje višak kože. Svrha estetskog zahvata je postići dobar kut između brade i vrata. Zbog toga se nerijetko ova vrsta korekcije, radi ljepšeg rezultata, obavlja zajedno s Face Liftingom. 

Pristup rješavanju problematičnog podbratka kod mladih osoba, kod kojih se dijetom nije uspjelo eliminirati masno tkivo iz tog područja, je liposukcija, kojom se pomoću specijalnih kanila izvuku masne naslage. S obzirom da je u toj dobi koža elastična, nakon eliminiranja viška masnih stanica, ona će se dobro adaptirati na novonastalu situaciju, što će rezultirati željenim estetskim učinkom. Po završetku operacije doktor Bagatin će vam oko glave omotati kompresivni zavoj radi bolje adaptacije kože i sprečavanja postoperativnih komplikacija.

Operacijski rez kod korekcije podbrata radi se ispod brade, kako bi ožiljak bio smješten u gotovo nevidljivoj zoni. On se može kasnije, po potrebi, još dodatno tretirati dermokozmetičkim preparatima koji će omekšati tkivo ožiljka i učiniti ga jedva zamjetnim.

Oporavak

Prvu noć nakon operacije provest ćete u našoj Poliklinici kako biste bili pod našim stručnim nadzorom. Dobit ćete antibiotsku terapiju i po potrebi lijekove protiv bolova. Prvih 7 do 14 dana obavezno je nošenje  kompresivnog  zavoja 24 h, kako bi se koža ponovo priljubila i bolje adaptirala, smanjila oteklina i nakupljanje sekrecije, a nakon toga narednih mjesec dana samo noću. Veće napore, kao i zahtjevnije vježbanje treba izbjegavati prvih 4 do 6 tjedana.

Mjere opreza

Svakako se treba pridržavati svih potrebnih uputa tijekom oporavka. Ne smije se samoinicijativno skidati kompresivni zavoj. Za vrijeme mirovanja potrebno je ležati u povišenom položaju, uzimati propisane lijekove i dolaziti na redovite kontrole i previjanja, kako bi se moguće komplikacije svele na minimum.  

Cijena

Paket uključuje: preoperativni pregled anesteziologa, operaciju u općoj anesteziji, kratki boravak u Poliklinici Bagatin, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata. 

Paket ne uključuje: prvi konzultacijski pregled s doktorom, nalaz krvi, EKG-a, RTG prsa kao ni pregled od strane interniste, cijenu više noćenja, troškove prije prijema u Polikliniku Bagatin, telefonske troškove, lijekove koje ćete uzimati kod kuće, konzultacije s drugim specijalistima kao npr. sa specijalistom za dijabetes, astmu, visoki tlak, štitnu žlijezdu, lijek protiv alergije, lijek za srce itd.

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".