×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Korekcija nosa

Korekcija nosa, poznata kao i rinoplastika je zahvat kojim se rješava estetski i funkcionalni problemi nosa poput izbočene nosne pregrade, grbavog nosa ili devijacije septuma. 

Nos je najvidljiviji organ na našem tijelu te je time i najizloženiji pogledima drugih i  iz tog se razloga sve veći broj ljudi odlučuje za njegovu korekciju.

Pored vanjske deformacije postoje i deformacije unutarnjih struktura nosa koje uzrokuju otežano disanje.

Prilikom zahvata maksilofacijalni kirurg u Poliklinici Bagatin nastoji riješiti oba problema.

Opis zahvata

Nema jedinstvene metode kojom bi se korigirao, odnosno ispravio svaki nos.

Operacija nosa jedan je od najzahtjevnijih zahvata u plastičnoj kirurgiji glave i vrata.

Poznavanje različitih metoda i njihovo korištenje, s obzirom na specifičnost problematike svakog pojedinca, jedino vodi prema postizanju optimalnih rezultata: dobroj funkcionalnosti nosa čime je osigurano normalno disanje, skladnom izgledu cjelokupnog lica i zadovoljstvu operiranih osoba.

Danas je pristup rinoplastici drugačiji nego što je bio ranije i nos se ne promatra izolirano, nego se nastoji dovesti u optimalan odnos s već postojećim strukturama lica, kao što su obrazi, usne, brada i čelo.

S obzirom na sve navedeno cilj estetskog zahvata na nosu u Poliklinici Bagatin nije dobiti „novo lice“, nego preoblikovanjem nos uklopiti u normalne odnose s ostalim dijelovima lica. 

Postoji široki dijapazon problema koji se mogu uspješno riješiti tijekom operacije nosa, a to su: grba na dorzumu, krivi, predugačak ili prekratak nos, široka nosna piramida, nosni vršak koji je nepravilan, previše širok ili pak izrazito uzak nos, asimetrične ili preširoke nosnice itd.

Operacijom se mogu oblikovati i koštane, i hrskavične strukture nosa.

Ono što uvijek treba imati u vidu jest to da je nos jednim dijelom već određen svojim početnim oblikom i dimenzijama.

Previše radikalna redukcija nosnih struktura se ne preporučuje jer može oslabiti temeljni potporanj samog nosa.

Bitan učinak na rezultat operacije imaju i čvrstoća  i debljina kože, kao i mekotkivni pokrov, koji također limitiraju u kojem obimu se nos može promijeniti.

Iako se kožni pokrov ne mijenja, nakon operacije koža mora prekriti prethodno oblikovane hrskavice, zato pretjerana redukcija hrskavica i kosti može rezultirati neadekvatnom adaptacijom kože.

To je osobito problem kod osoba s jako debelom i masnom kožom. 

Ako Vam je želja imati sve informacije o korekciji nosa u našoj Poliklinici u nastavku preuzmite informativan Vodič za estetsku ili funkcionalnu korekciju nosa u kojem možete saznati sve o preoperativnoj pripremi, VECTRA 3D konzultacijama s doktorom, metodi koja se koristi za vrijeme operacije, postoperativnom razdoblju i mjerama opreza.

Također više informacija i detalje operacija možete pogledati u 3D animaciji koja se otvori kada kliknete na plavi "banner" na desnoj strani. 

3D animacije zahvata pružaju pacijentima i potencijalnim pacijentima odličan pregled događanja tijekom zahvata.

3D Animacija ulazi u sve aspekte zahvata, od samog postupka donošenja odluke preko pripreme za zahvat i samog zahvata do oporavka nakon zahvata, omogućujući pacijentu vizualnu i i zvučnu predodžbu. 

Doktori i osoblje spremni su pomoći svakome i odgovoriti na sva pitanja, a na ovaj način odgovore na brojna pitanja može dati sama 3D animacija zahvata.

Popularni zahvati poput korekcije nosa su jasno objašnjeni što pacijentu daje dodatan osjećaj sigurnosti.

Vectra 3D
 Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

Kandidati

Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

 

 Vrlo je važno imati realna očekivanja te biti pozitivna osoba.

Na konzultacijskom pregledu dobiva se uvid u motivaciju za operativni zahvat, analiziraju se strukture nosa te ispituju mogućnosti u kojoj se mjeri mogu postići određene korekcije i tek na osnovu svih dobivenih informacija planira se operativni zahvat.

Na pregledu se, u dogovoru s pacijentom, radi individualni plan za operativni zahvat. 

 Dobar ste kandidat:

  • ako tražite poboljšanje izgleda ali ne i savršenstvo, fizički ste zdravi, psihički stabilni i realni u očekivanju rezultata operacije;
  • ako ste nezadovoljni s veličinom ili oblikom nosa;
  • ako ste imali ozljedu ili opeklinu koja je uzrokovala promjenu u izgledu vašeg nosa;
  • ako ste rođeni s prirođenom malformacijom ili deformitetom nosa (rascjep usnice i/ili nepca) i potrebna vam je sekundarna korekcija;
  • ako imate problema s disanjem na nos;
  • ako ste završili rast i razvoj, minimalno 17 godina života ili ranije ako se radi o prirođenoj malformaciji ili deformitetu kao što je rascjep usne, nosa i/ili nepca.

Priprema

Doktor Bagatin će vam za vrijeme konzultacijskog pregleda dati sve potrebne upute za operaciju: koje pretrage i laboratorijski nalazi su potrebni, što izbjegavati prije operacije (kao što su alkoholna pića, pušenje, vitamini i dr.) te kako se ponašati nakon operacije za što brži oporavak. 

Prije estetske korekcije nosa treba prestati i s uzimanjem preparata protiv bolova iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova, koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu, kao što su Aspirin, Andol ili Acisal.

To je također jedan od vrlo bitnih faktora u pripremi pacijenta za kirurški zahvat jer na taj način preveniramo eventualna neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vrijeme i nakon operacije, što nam znatno pospješuje i ubrzava oporavak te poboljšava rezultat operacije.

S gotovim nalazima dogovara se termin za preoperativni pregled kod dr. Bagatina i pregled kod našeg anesteziologa.

Kako biste bili sigurni, na definitivnom dogovoru za operativni zahvat još ćete utvrditi sve potrebno u vezi preoperativne pripreme, operativnog zahvata i postoperativnog tijeka. 

Prije samih konzultacija, pacijenti bi trebali imati određene ideje kako žele da im nos izgleda.

Tijekom konzultacija treba detaljno razgovarati o svojim očekivanjima.

Na osnovi toga, u Poliklinici Bagatin napravit ćemo pregled s uređajem VECTRA 3D koji omogućuje realistični prikaz 3D simulacije na licu, odnosno daje nam mogućnost da pacijentima pokažemo kako bi otprilike mogli izgledati nakon zahvata.

Tijek zahvata

Operacija se izvodi u općoj anesteziji što znači da spavate tijekom operativnog zahvata. 

Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje

Sama estetska i/ili funkcionalna operacija nosa traje 2 do 4 sata.

U Poliklinici Bagatin koristi se „otvorena metoda“ za korekciju nosa zato jer ovaj pristup daje kirurgu direktan pregled i pristup hrskavičnim i koštanim strukturama nosa.

Ovaj pristup omogućuje daleko bolju preciznost, poboljšava rezultate i zadovoljstvo naših pacijenata. Također daje priliku za najbolje rezultate bilo kod manjih ili većih korekcija nosa.

Kod otvorenog pristupa rez se radi kroz kolumelu (kožu nosne pregrade) u obliku slova Z i u samim nosnicama iznutra gdje prati prednji rub hrskavica. 

Ožiljak na kolumeli je u obliku male stepenice i u postoperativnom tijeku je gotovo nevidljiv.

Tijekom operacije se reduciraju kost i hrskavica nosa ili se iste prema potrebi oblikuju i vraćaju natrag, kako bi nos dobio zadovoljavajući oblik, izgled i veličinu.

Obično se za oblikovanje nosa koriste hrskavice nosa (najčešće nosne pregrade), hrskavice uške ili rebro ukoliko su navedene hrskavice nedostatne (prethodno iskorištene) ili je potrebna veća rekonstrukcija. 

Dr. Bagatin, ovisno o problemu, u dogovoru s pacijentom odabire najbolju kiruršku metodu.

Oporavak

Prva 24 sata nos i lice izgledaju otečeno, s podljevima (hematomima), a oteklina se povećava do 48 sati i vrhunac se očekuje nakon 48-72 sata, kada je moguća i lagana glavobolja.

Nos nakon operativnog zahvata obično ne boli.

Ukoliko se pojavljuju lagani postoperativni bolovi obično se u početnom postoperativnom razdoblju koriste analgetici.

Preporučamo ne puhati, niti ispuhivati nos kroz prvih 2-4 tjedna.

Potrebno je izbjegavati kihanje kroz nos.

Teže fizičke aktivnosti treba izbjegavati 4-6 tjedana nakon operativnog zahvata.

Obavezno se kloniti izlaganju suncu (koristiti UV faktor 50 i kapu), većeg naprezanja i svakog rizika od povrede.

Ako nosite naočale, morate se pobrinuti da ne leže na mostu samog nosa, barem mjesec dana od operativnog zahvata.

Trakice i ostala sredstva pomoći će vam u nošenju naočala, bez da iritirate područje koje je operirano.

Oporavak ubrzavaju hladni oblozi kroz prva 72 sata i povišeno uzglavlje (dva jastuka), danju i noću, prvih tjedan dana nakon operacije.

Nakon same operacije na nos postavljamo vanjski fiksator, a u nosnice silikonske pločice koje pridonose zaštiti kao i olakšanom cijeljenju sluznice.

Također, ove  pločice važne su u sprečavanju krvarenja i podržavanja nove forme nosa s unutrašnje strane.

Bit će odstranjeni u prosjeku nakon tjedan dana.

No, oteklina će i dalje biti prisutna i nekoliko tjedana nakon operacije.

Konačan rezultat se može očekivati 12 mjeseci od operativnog zahvata. 

Obično sedam do deset dana nakon operacije, pacijent je sposoban za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima, uz napomenu da se pridržava svih uputa (izbjegavati veće tjelesne napore i kontaktne sportove jer ozljeda nosa u ranom, kao i kasnijem postoperativnom tijeku može uzrokovati novi deformitet nosa).

K.J.
Korekcija nosa
Dok strpljivo i detaljno otkriva koje su mogućnosti ostvarenja pacijentovih želja, iz doktora Tomice zrači samouvjerenost, blagost, razumijevanje, suosjećanje, ohrabrenje i podrška… osobine koje krase samo iznimne ljude… hvala doktoru i prekrasnim sestrama
E.E.
Korekcija nosa
Zahvalna sam doktoru Tomici Bagatinu na operaciji od prije 5,6 godina. Shvaćam trud. Rezultati svakako premašuju moja očekivanja. U nekom budućem vremenu, ako i kad osjetim potrebu za nekim eventualnim zahvatom (a vjerujem da ću kad-tad razmatrati radikalne zahvate tipa faceliftinga!), imam namjeru i dalje koristiti usluge Vaše ustanove, živjela ovdje u Hrvatskoj ili u Britaniji. U svakom slučaju, želim Vam svako dobro!
Jelena Begić
Jelena Begić
Kirurška korekcija nosa i povećanje usana dermalnim filerima
„Od školskih dana mučio me manjak samopouzdanja uzrokovan prevelikim nosom i premalim usnicama. Lice mi je predstavljalo veliki problem kod upoznavanja novih ljudi. Promjena koju ste mi omogućili poboljšala je kvalitetu mog života, postala sam samopouzdana osoba koja uživa u svome izgledu!“

Mjere opreza

Kao i kod drugih operacija moguće su određene komplikacije (upala, krvarenje), o čemu će vas dr. Bagatin upoznati za vrijeme konzultacija.

Uz pridržavanje dobivenih uputa, smanjuje se rizik od navedenog. 

Nije isključena mogućnost od manjih nepravilnosti i asimetrija na nosu tijekom postoperativnog razdoblja, koje obično nestanu unutar godine dana od zahvata.

Ukoliko je potrebna manja sekundarna korekcija, može se učiniti tek nakon najmanje godinu dana od prve operacije. 

Cijena

Paket uključuje: preoperativni pregled anesteziologa, operaciju u općoj anesteziji, kratki boravak u Poliklinici Bagatin, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 3 mjeseca nakon operacije.

Paket ne uključuje: prvi konzultacijski pregled s doktorom, nalaz krvi, EKG-a, RTG prsa kao ni pregled od strane interniste, cijenu jednog ili više noćenja, troškove prije prijema u Polikliniku Bagatin, telefonske troškove, lijekove koje ćete uzimati kod kuće, konzultacije s drugim specijalistima kao npr. sa specijalistom za dijabetes, astmu, visoki tlak, štitnu žlijezdu, lijek protiv alergije, lijek za srce itd.

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".