×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Povećanje usana

LIPS WEEK

20% POPUSTA na povećanje usana

| 5. - 11. veljače |

  

Briga o lijepim usnama seže daleko u prošlost.

Mezopotamke su vjerojatno bile prve žene koje su prije 5000 godina izmislile i nosile ruž. Pravile su ga od pigmenata izmrvljenog poludragog kamenja, dok su Egipćanke u tu svrhu koristile boju ljubičasto-crvenih morskih algi.

Usne su jedna od najsenzibilnijih zona ženskog lica.

Lijepe, pune i senzualne usne san su svake žene.

Opis zahvata

Povećanje usana većinom se svodi na injekcijsku aplikaciju određenog preparata čime se postiže veći volumen ili profilna projekcija usana, ističu se određena mjesta te se naglašava boja usana (crvenilo).

Povećanje usana najčešće se radi kod osoba kod kojih postoji primarno manji volumen, odnosno, kod tankih usana ili kod starijih osoba u slučajevima kada je došlo do atrofije tkiva u području samih usana. Povećanje usana se radi i kod svih osoba koje žele naglasiti senzualnost istih i dobiti ljepšu simetriju lica.

Postoje dvije osnovne vrste preparata (hijaluronskih dermalnih filera) koji se koriste. Jedna skupina odnosi se na resorptivne filere na bazi hijaluronske kiseline, a druga na polutrajne/ trajne preparate na bazi silikona.

Juvéderm hijaluronske dermalne filere proizveo je Allergan, kompanija koja prvenstveno brine o zdravlju i koja je među prvima počela razvoj estetsko - medicinskih tretmana još prije više od 35 godina, a danas su priznati kao svjetski najpoznatiji injectable preparati.

Njihova lepeza hijaluronskih dermalnih filera proizvedena je korištenjem napredne Vycross tehnologije, a tretmani imaju dobar sigurnosni profil i pružaju prirodan izgled te dugotrajne rezultate.

U našoj Poliklinici najčešće se za popunjavanje usana koristi Juvéderm Volift dermalni filer koji pruža dugotrajne rezultate i puni izgled.

Također, ovisno o željama klijenata i izgledu usnica, mogu se koristiti i drugi Juvederm proizvodi poput Ultra 3, Volbella i sl.

   

 Kontaktirajte nas za sva pitanja o tretmanu povećanja usana:

 

U bogatoj ponudi dermalnih filera, uz prethodno spomenute, za oblikovanje usnica dostupni su i Belotero dermalni fileri.

Belotero Lips Shape & Contour hijaluronski dermalni fileri, poznatog svjetskog proizvođača Merz Aesthetics, također su namijenjeni za oblikovanje usana.

U estetskoj medicini ova dva proizvoda imaju isti efekt poput olovke i ruža za usne u svijetu kozmetike. Belotero Lips Shape idealan je za povećanje usana i poboljšanje gornje i donje usne, dok je Belotero Lips Contour idealan za obnavljanje kontura usana.

 
Oba proizvoda ukupno imaju 1,2 ml (svaki po 0,6 ml) što našim liječnicima prilikom aplikacije omogućava postizanje optimalnih rezultata. Također, jedini su preparati na tržištu za oblikovanje usana s različitim gustoćama filera, što pak liječniku omogućava potpunu prilagodbu s obzirom na područje u koje aplicira i oblikuje.

Kombinaciju ovih dermalnih filera za usne prati i nova tehnika imena Lip Lush, razvijena od strane međunarodnog liječničkog tima.

Riječ je o ukupno četiri koraka prilikom aplikacije oba filera kojima se izbjegavaju potencijalna natečenost usana nakon tretmana, bol pri apliciranju te se osiguravaju optimalni rezultati. Belotero filere potražite u našoj ponudi!

Trajna šminka još je jedan od načina kako dodatno, uz povećanja usana dermalnim filerima, možete naglasiti svoje usne i postići decentni volumen. 

Web_848x364px_131 (1)

Hijaluronske dermalne filere u Poliklinici Bagatin koristimo i za popunjavanje bora te revitalizaciju lica.

 

Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

Kandidati

Ovaj tretman namijenjen je svima koji žele poboljšati izgled usana, bilo da je riječ o gubitku volumena, asimetriji ili ublažavanju bora.

Činjenica je da je donja usnica uvijek prirodno dominantnija od gornje. Same usnice su vrlo kompleksne i tu je potrebno uzeti u obzir cijelu periorbitalnu regiju. Ako vam je brada mala, ako su donja ili gornja čeljust male, ako su zubi i zagriz nepravilni, potrebno je razmišljati kako nadoknaditi taj nedostatak i dobiti potporu usnicama.

Pronalazite li se u nekim od ovih estetskih 'izazova', uz uvjet da ste općenito dobrog zdravstvenog stanja, tretman povećanja usnica je za vas.

Cilj je uvijek dobiti balans između gornje i donje usnice. Donja treba biti voluminoznija, a gornju treba usmjeriti malo prema naprijed i povećati je.

Web_848x364px_108

Priprema

Prije postupka važno je s liječnikom definirati kakav se efekt želi postići jer o tome ovisi i količina preparata koja će se koristiti. Također, bitno je odabrati ispravnu vrstu dermalnih filera jer nije svaki idealan za ovaj tretman i ne nudi svaki najbolje rezultate za povećanje usana, što će vam savjetovati naš liječnik.

Tijekom razgovora s liječnikom potrebno je napomenuti dijagnosticirane alergije, lijekove koji se uzimaju i potrebno je s njime raspraviti o eventualnim zdravstvenim problemima.

 Važno je napomenuti i da nikada ne treba pretjerivati. Tijekom prvog tretmana je bolje aplicirati manju količinu preparata pa postupno nadograđivati ako želite više, nego da dobijete neželjeni rezultat i prepunjene usne, odnosno tzv. 'patkaste usne'.

Kao i sa svakom promjenom na licu ili tijelu, od iznimne je važnosti biti realan i svjestan mogućnosti koje imate. Ako prirodno imate male i tanke usne ne možete dobiti usne kakve ima Angelina Jolie. Isto tako, ako su vam usne već tretirane i predimenzionirane, savjestan doktor će vam savjetovati kako postići prirodan izgled.  

Sama priprema za zahvat podrazumijeva ukloniti šminku i kreme s lica te dezinficirati regiju koja će se tretirati.

Tijek zahvata

Tretman povećanja usana u Poliklinici Bagatin izvodi se pomoću hijaluronskih dermalnih filera u obliku injekcije, a nakon prethodnog nanošenja anestetske kreme i spreja na usnice.

Postoji više tehnika za aplikaciju hijaluronskih dermalnih filera kojima se postižu razni efekti. Neke od tehnika su: apliciranje filera uz unutarnji rub usana kako bi se istaknule linije usana, zatim apliciranje filera u samo jednu usnu (gornju ili donju) ako postoji baš velika razlika u volumenu ili pak naglašavanje Kupidovog luka vrha usana filerima.

Liječnici se mogu odlučiti na aplikaciju filera iglom ili  korištenje kanile, a koju će tehniku liječnik odabrati ovisi o željama klijenta i prirodnom obliku usana.

Zahvat je kratkotrajan i dobro se podnosi, a nakon zahvata nema bolova.

Budući da su usne rahlo tkivo koje reagira na ubode, bitno je naglasiti da su neposredno nakon tretmana usnice otečene 24 - 48 sati te takav izgled usnica nije volumen koji je postojan.

Nakon inicijalnog vremena otoka, usnice se tek u narednom periodu smanjuju i oblikuju na oblik i volumen koji je dogovoren na konzultacijskom pregledu.

Povećanje usana
Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

Oporavak

Nakon aplikacije filera usnice će, zbog injekcijskih uboda, biti blago natečene.

Potrebno je 2 - 3 dana da oteklina sasvim splasne. Ako se narednog dana pojavi podljev na gornjoj ili donjoj usnici, preporuka je lagano, kružnim pokretima nanositi kockicu leda po usnici. Valja imati na umu da se led nikako ne smije držati na samoj usni, na jednom mjestu, već je potrebno nježno kružiti i ne pritiskati jako. Po potrebi, dozvoljeno je uzimanje granula za ublažavanje oteklina i bolova.

Nakon što inicijalni otok usana splasne, konačni rezultat se očekuje nakon dva tjedna.

Tijekom tog perioda preparat će se sam preraspodijeliti i prilagoditi mišićnoj podlozi. U tom će se periodu sve eventualne nepravilnosti i moguće bijele točkice na naboru sluznice same korigirati i nestati.

U slučaju da se pojavi krvni podljev, oni će se povući kroz nekoliko dana. Možete ga slobodno sakriti puderom nakon 24 sata od aplikacije.

Mjere opreza

U početku usne mogu biti natečene, čak i blago plave (poput modrica), no svi ovi simptomi znatno se smanjuju unutar 48 sati nakon tretmana. Oteklina se može ublažiti uzimanjem granula za smanjenje oteklina i unošenjem dovoljno tekućine, a podljevi laganim nanošenjem kockica leda po usnama.

Nakon tretmana nemojte 24 - 48 sati konzumirati alkoholna pića, Lupocet, Paracetamol, Andol, Aspirin i ostale lijekove koji razrjeđuju krv.

Nemojte trljati, masirati usnice ili sami gurati proizvod prstima – ovo je strogo zabranjeno. Nakon aplikacije, liječnik će sam izmasirati usnice i tako preraspodijeliti preparat tamo gdje procjeni da je potrebno. Osjetite li eventualno nakon dan-dva 'grudice', kontaktirajte nas i po potrebi ćete doći na kontrolni pregled.

Ne preporučuje se stavljanje raznih preparata (kreme, masti) nakon aplikacije filera.

Također, prvi dan nakon tretmana potrebno je izbjegavati korištenje šminke.

U slučaju oralnog herpesa, određenih bolesti poput dijabetesa ili sistemskog lupusa, bilo kakvih ožiljaka, problema s vezivnim tkivom ili problema zgrušavanja krvi, ne preporučuje se tretman povećanja usana.

Za prolongirano trajanje filera u usnama preporučuje se, nakon što oteklina potpuno splasne, adekvatna svakodnevna njega u vidu balzama za usne s aktivnim sastojcima poput antioksidansa, vitamina E i hijalurona.

Cijena

Paket uključuje cijenu preparata, postupak ubrizgavanja i kontrolu nakon 3-4 tjedna.

Ako se na konzultacijama s doktorom odlučite odmah na sam tretman, cijena konzultacija ulazi u cijenu tretmana.

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata.

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Najčešća pitanja

Povećanje usana filerima je zahvat po izboru kojim se postiže veći volumen ili profilna projekcija usana , ističu se određena mjesta te se naglašava boja usana (crvenilo). U Poliklinici Bagatin koristimo dermalne hijaluronske filere renomiranog proizvođača Juvederm.

Hijaluronski filer se ubrizgava u usnu te to može uzrokovati bol. Kako bi se smanjila bol, prije tretmana nanosi se anestetska krema ili sprej.

Zahvat povećanja usana može trajati do trideset minuta, ovisno koliko se područje podvrgava zahvatu.

Zahvat je kratkotrajan i dobro se podnosi, a nakon zahvata nema bolova.

Budući da su usne rahlo tkivo koje reagira na ubode, bitno je naglasiti da su neposredno nakon tretmana usnice otečene 24 - 48 sati.

Usne će vam biti veće nakon zahvata zbog oticanja i zbog filera. Rezultati samo od filera bit će vidljivi nakon što se oticanje povuće u roku par dana. 

Uobičajenim aktivnostima se možete vratiti najvjerojatnije u roku par dana, nakon što se oteklina povuče.

Dermalni fileri u usnama traju od 9 do 15 mjeseci, ovisno o preparatu koji se ubrizgava.

Općenito morate biti dobrog zdravlja. Ukoliko imate oralni herpes, određene bolesti poput dijabetesa ili lupusa, ikakve ožiljke ili probleme s vezivnim tkivom, kao i problem zgrušavanja krvi, onda niste dobar kandidat za povećanje usana. Kandidati za ovaj zahvat su svi koji žele postići punije usne, naglasiti crvenilo i koji mogu prihvatiti da se tretman treba svako određeno vrijeme ponoviti.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".