×

info telefon +385 1 46 10 225

Povećanje usana

Više informacija o promotivnoj aktivnosti za Dan zaljubljenih saznajte OVDJE.

 

Briga o lijepim usnama seže daleko u prošlost.

Mezopotamke su vjerojatno bile prve žene koje su prije 5000 godina izmislile i nosile ruž. Pravile su ga od pigmenata izmrvljenog poludragog kamenja, dok su Egipćanke u tu svrhu koristile boju ljubičasto-crvenih morskih algi.

Usne su jedna od najsenzibilnijih zona ženskog lica.

Lijepe, pune i senzualne usne san su svake žene.

Opis zahvata

Povećanje usana većinom se svodi na injekcijsku aplikaciju određenog preparata čime se postiže veći volumen ili profilna projekcija usana , ističu se određena mjesta te se naglašava boja usana (crvenilo).

Povećanje usana najčešće se radi kod osoba kod kojih postoji primarno manji volumen, odnosno, kod tankih usana ili kod starijih osoba u slučajevima kada je došlo do atrofije tkiva u području samih usana, ali i kod svih osoba koje žele naglasiti senzualnost istih i dobiti ljepšu simetriju lica.

Postoje dvije osnovne vrste preparata (hijaluronskih dermalnih filera)  koji se koriste. Jedna skupina odnosi se na resorptivne filere na bazi hijaluronske kiseline, a druga na polutrajne/ trajne preparate na bazi silikona.

U Poliklinici Bagatin se od razgradivih filera koriste Juvéderm hijaluronski dermalni fileri, a od trajnih preparata Aquamid

Juvéderm hijaluronske dermalne filere proizveo je Allergan, kompanija koja prvenstveno brine o zdravlju i koja je među prvima počela razvoj estetsko - medicinskih tretmana još prije više od 35 godina te su danas priznati kao svjetski najpoznatiji injectable preparati.

Njihova lepeza hijaluronskih dermalnih filera proizvedena je korištenjem napredne Vycross tehnologije, a tretmani imaju dobar sigurnosni profil i pružaju prirodan izgled te dugotrajne rezultate.

U našoj Poliklinici najčešće se za popunjavanje usana koristi Juvéderm Volift dermalni filer koji pruža dugotrajne rezultate i puni izgled.

 

 

Također, ovisno o željama klijenata i izgledu usnica, mogu se koristiti i drugi Juvederm proizvodi poput Ultra 3, Volbella i sl.

Povećanje usana

Juvederm hijaluronske dermalne filere u Poliklinici Bagatin koristimo i za popunjavanje bora te revitalizaciju lica.

U ponudi se nalazi i novi filer Juvederm Volite, dermalni filer VYCROSS tehnologije, koji je prvenstveno namijenjen povećanju kvalitete kože.

Osim što njegova svojstva poboljšavaju hidrataciju i teksturu kože, također pospješuju njezinu glatkoću.

Ovim revolucionarnim preparatom mogu se pomladiti ruke, dekolte i vrat.

Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

Kandidati

Općenito je potrebno biti dobrog zdravstvenog stanja.

U slučaju oralnog herpesa, određenih bolesti poput dijabetesa ili sistemskog lupusa, bilo kakvih ožiljaka, problema s vezivnim tkivom ili problema zgrušavanja krvi, ne preporučuje se tretman povećanja usana.

Kao i kod svakog drugog estetskog zahvata, potrebno je doktoru napomenuti dijagnosticirane alergije, lijekove koji se uzimaju i potrebno je s njime raspraviti o eventualnim zdravstvenim problemima.

Priprema

Prije postupka važno je s doktorom definirati kakav se efekt želi postići jer o tome ovisi i količina preparata koja će se koristiti.

Ipak je važno i napomenuti da ne treba pretjerivati.

Tijek zahvata

Sam tretman povećanja usana u Poliklinici Bagatin izvodi se pomoću hijaluronskih dermalnih filera u obliku injekcije, a nakon prethodnog nanošenja anestetske kreme i spreja na usnice.

Postoji više tehnika za aplikaciju hijaluronskih dermalnih filera kojima se postižu razni efekti (ovisno o željama) te kako bi se postigao najbolji mogući učinak.

Zahvat je kratkotrajan i dobro se podnosi, a nakon zahvata nema bolova.

Budući da su usne rahlo tkivo koje reagira na ubode, bitno je naglasiti da su neposredno nakon tretmana usnice otečene 24 - 48 sati te takav izgled usnica nije volumen koji je postojan.

Nakon inicijalnog vremena otoka, usnice se tek u narednom periodu smanjuju i oblikuju na oblik i volumen koji je dogovoren na konzultacijskom pregledu.

Povećanje usana
Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

Oporavak

Potrebno je oko dva dana da oteklina sasvim splasne, a nakon dva tjedna očekuje se konačni rezultat.

Tijekom tog perioda preparat će se sam preraspodijeliti.

Ako se pojavi oteklina ili krvni podljev, oni će splasnuti kroz nekoliko dana.

Mjere opreza

U početku usne mogu biti natečene, čak i plave (poput modrica), no svi ovi simptomi znatno se smanjuju unutar 48 sati nakon tretmana.

Ne preporučuje se stavljanje raznih preparata (kreme, masti) nakon aplikacije filera.

Također, prvi dan nakon tretmana potrebno je izbjegavati korištenje šminke.

Paket

VALENTINOVO U POLIKLINICI BAGATIN

Iskoristite priliku jer Vam 14.02. uz uplatu dermlnih filera poklanjamo POKLON BON za REVIDERM tretman lica po izboru u vrijednosti do 750 kuna.

Posebna ponuda vrijedi samo za uplate izvršene na taj dan i odnosi se na Poliklinike u Zagrebu i Splitu. 

 

Paket uključuje cijenu preparata, postupak ubrizgavanja i kontrolu nakon 3-4 tjedna.

Ako se na konzultacijama s doktorom odlučite odmah na sam  zahvat, cijena konzultacija ulazi u cijenu zahvata.

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata.

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete pogledati ovdje.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberite datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h

Donji grad - Centar

Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.