×

info telefon +385 1 46 10 225

Povećanje usana

 

Briga o lijepim usnama seže daleko u prošlost.

Mezopotamke su vjerojatno bile prve žene koje su prije 5000 godina izmislile i nosile ruž. Pravile su ga od pigmenata izmrvljenog poludragog kamenja, dok su Egipćanke u tu svrhu koristile boju ljubičasto-crvenih morskih algi.

Usne su jedna od najsenzibilnijih zona ženskog lica.

Lijepe, pune i senzualne usne san su svake žene.

Opis zahvata

Povećanje usana većinom se svodi na injekcijsku aplikaciju određenog preparata čime se postiže veći volumen ili profilna projekcija usana , ističu se određena mjesta te se naglašava boja usana (crvenilo).

Povećanje usana najčešće se radi kod osoba kod kojih postoji primarno manji volumen, odnosno, kod tankih usana ili kod starijih osoba u slučajevima kada je došlo do atrofije tkiva u području samih usana, ali i kod svih osoba koje žele naglasiti senzualnost istih i dobiti ljepšu simetriju lica.

Postoje dvije osnovne vrste preparata (hijaluronskih dermalnih filera)  koji se koriste. Jedna skupina odnosi se na resorptivne filere na bazi hijaluronske kiseline, a druga na polutrajne/ trajne preparate na bazi silikona. 

Juvéderm hijaluronske dermalne filere proizveo je Allergan, kompanija koja prvenstveno brine o zdravlju i koja je među prvima počela razvoj estetsko - medicinskih tretmana još prije više od 35 godina te su danas priznati kao svjetski najpoznatiji injectable preparati.

Njihova lepeza hijaluronskih dermalnih filera proizvedena je korištenjem napredne Vycross tehnologije, a tretmani imaju dobar sigurnosni profil i pružaju prirodan izgled te dugotrajne rezultate.

U našoj Poliklinici najčešće se za popunjavanje usana koristi Juvéderm Volift dermalni filer koji pruža dugotrajne rezultate i puni izgled.

Također, ovisno o željama klijenata i izgledu usnica, mogu se koristiti i drugi Juvederm proizvodi poput Ultra 3, Volbella i sl.

 

 

Belotero Lips Shape & Contour hijaluronski dermalni fileri, poznatog svjetskog proizvođača Merz Aesthetics, namijenjeni su za oblikovanje usana.

Ova dva proizvoda u estetskoj medicini imaju isti efekt poput olovke i ruža za usne u svijetu kozmetike. Belotero Lips Shape idealan je za povećanje usana i poboljšanje gornje i donje usne, dok je Belotero Lips Contour idealan za obnavljanje kontura usana za postizanje mladenačkog izgleda.

 
Oba proizvoda ukupno imaju 1,2 ml (svaki po 0,6 ml) što našim liječnicima prilikom aplikacije omogućava postizanje optimalnih rezultata. Također, jedini su preparati na tržištu za oblikovanje usana s različitim gustoćama filera, što pak liječniku omogućava potpunu prilagodbu s obzirom na područje u koje aplicira i oblikuje.

 
Kombinaciju ovih dermalnih filera za usne prati i nova tehnika imena Lip Lush, razvijena od strane međunarodnog liječničkog tima.

Riječ je o ukupno četiri koraka prilikom aplikacije oba filera kojima se izbjegavaju potencijalna natečenost usana nakon tretmana, bol pri apliciranju te se osiguravaju optimalni rezultati. Belotero filere potražite u našoj ponudi!

Trajna šminka još je jedan od načina kako dodatno, uz povećanja usana dermalnim filerima, možete naglasiti svoje usne i postići decentni volumen. 

Povećanje usana

Hijaluronske dermalne filere u Poliklinici Bagatin koristimo i za popunjavanje bora te revitalizaciju lica.

 

Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

Kandidati

Općenito je potrebno biti dobrog zdravstvenog stanja.

U slučaju oralnog herpesa, određenih bolesti poput dijabetesa ili sistemskog lupusa, bilo kakvih ožiljaka, problema s vezivnim tkivom ili problema zgrušavanja krvi, ne preporučuje se tretman povećanja usana.

Kao i kod svakog drugog estetskog zahvata, potrebno je doktoru napomenuti dijagnosticirane alergije, lijekove koji se uzimaju i potrebno je s njime raspraviti o eventualnim zdravstvenim problemima.

Priprema

Prije postupka važno je s doktorom definirati kakav se efekt želi postići jer o tome ovisi i količina preparata koja će se koristiti.

Ipak je važno i napomenuti da ne treba pretjerivati.

Tijek zahvata

Sam tretman povećanja usana u Poliklinici Bagatin izvodi se pomoću hijaluronskih dermalnih filera u obliku injekcije, a nakon prethodnog nanošenja anestetske kreme i spreja na usnice.

Postoji više tehnika za aplikaciju hijaluronskih dermalnih filera kojima se postižu razni efekti (ovisno o željama) te kako bi se postigao najbolji mogući učinak.

Zahvat je kratkotrajan i dobro se podnosi, a nakon zahvata nema bolova.

Budući da su usne rahlo tkivo koje reagira na ubode, bitno je naglasiti da su neposredno nakon tretmana usnice otečene 24 - 48 sati te takav izgled usnica nije volumen koji je postojan.

Nakon inicijalnog vremena otoka, usnice se tek u narednom periodu smanjuju i oblikuju na oblik i volumen koji je dogovoren na konzultacijskom pregledu.

Povećanje usana
Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

Oporavak

Potrebno je oko dva dana da oteklina sasvim splasne, a nakon dva tjedna očekuje se konačni rezultat.

Tijekom tog perioda preparat će se sam preraspodijeliti.

Ako se pojavi oteklina ili krvni podljev, oni će splasnuti kroz nekoliko dana.

Mjere opreza

U početku usne mogu biti natečene, čak i plave (poput modrica), no svi ovi simptomi znatno se smanjuju unutar 48 sati nakon tretmana.

Ne preporučuje se stavljanje raznih preparata (kreme, masti) nakon aplikacije filera.

Također, prvi dan nakon tretmana potrebno je izbjegavati korištenje šminke.

Cijena

Paket uključuje cijenu preparata, postupak ubrizgavanja i kontrolu nakon 3-4 tjedna.

Ako se na konzultacijama s doktorom odlučite odmah na sam  tretman, cijena konzultacija ulazi u cijenu tretmana.

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata.

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Saznajte cijenu tretmana

Najčešća pitanja

Hijaluronski filer se ubrizgava u usnu te to može uzrokovati bol. Kako bi se smanjila bol, prije tretmana nanosi se anestetska krema ili sprej.

Zahvat povećanja usana može trajati do trideset minuta, ovisno koliko se područje podvrgava zahvatu.

Zahvat je kratkotrajan i dobro se podnosi, a nakon zahvata nema bolova.

Budući da su usne rahlo tkivo koje reagira na ubode, bitno je naglasiti da su neposredno nakon tretmana usnice otečene 24 - 48 sati.

Usne će vam biti veće nakon zahvata zbog oticanja i zbog filera. Rezultati samo od filera bit će vidljivi nakon što se oticanje povuće u roku par dana. 

Uobičajenim aktivnostima se možete vratiti najvjerojatnije u roku par dana, nakon što se oteklina povuče.

Dermalni fileri u usnama traju od 9 do 15 mjeseci, ovisno o preparatu koji se ubrizgava.

Općenito morate biti dobrog zdravlja. Ukoliko imate oralni herpes, određene bolesti poput dijabetesa ili lupusa, ikakve ožiljke ili probleme s vezivnim tkivom, kao i problem zgrušavanja krvi, onda niste dobar kandidat za povećanje usana. Kandidati za ovaj zahvat su svi koji žele postići punije usne, naglasiti crvenilo i koji mogu prihvatiti da se tretman treba svako određeno vrijeme ponoviti.

Povećanje usana filerima je zahvat po izboru kojim se postiže veći volumen ili profilna projekcija usana , ističu se određena mjesta te se naglašava boja usana (crvenilo). U Poliklinici Bagatin koristimo dermalne hijaluronske filere renomiranog proizvođača Juvederm.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberite datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h

Donji grad

Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.