×

info telefon +385 1 46 10 225

Kemijski piling

Kemijski pilinzi kombinacija su umjetnosti i znanosti.

Izvrsna su metoda za liječenje akni, ožiljaka od akni, hiperpigmentacijskih mrlja, za ublažavanja plićih bora, a mogu se koristiti i za osvježenje kože lica.
Kemijskim pilingom uklanjamo stare i time potičemo rast novih stanica kože, kako bi ona bila sjajnija, zdravija i ljepša.

Opis zahvata

Danas imamo na raspolaganju cijeli niz kiselina za kemijski piling, a koristimo ih u svrhu liječenja i poboljšanja različitih stanja kože, pri čemu je kemijski piling komplementarna metoda.

Njime se liječe akne i ožiljci od akni, solarne keratoze, ali se i ublažavaju bore te korigiraju fotooštećenja kože lica, vrata i dekoltea.

Kemijski piling se, ovisno o tipu kože, indikaciji i odabranoj vrsti pilinga, najčešće provodi u nekoliko tretmana u razmaku od 7 - 14 dana. 

Dobar terapijski učinak, jednostavnost izvedbe i minimalne nuspojave čine ovaj tretman omiljenim kod naših klijenata i liječnika.

Kemijski pilinzi mogu se provoditi tijekom gotovo čitave godine, uz obavezno korištenje preparata sa zaštitnim faktorom.

Vrlo površinski pilinzi mandeličnom kiselinom mogu se izvoditi i tijekom ljeta.

Uz ovakvu kontroliranu kemoeksfolijaciju nema iritacije kože zbog čega se ne remeti uobičajeni životni ritam.

Kod mnogih drugih tretmana to nije slučaj, pogotovo ako je riječ o uklanjanju hiperpigmentacija i ožiljaka.

Chemical peeling

Poboljšanje i osvježenje na koži postiže se postupno i djeluje posve prirodno.

Konačan rezultat vidljiv je par tjedana nakon posljednjeg provedenog pilinga, no stalni napredak vidi se iz dana u dan.

Također, učinak pilinga je dugotrajan jer potiče obnovu kolagena i elastina u koži.

U Poliklinici Bagatin koristimo SKIN TECH kemijske pilinge čija je formulacija bazirana na poštivanju fizioloških karakteristika kože.

To omogućava jednoliko prodiranje kemijskog pilinga prema dubljim slojevima kože, tako da je njegov učinak maksimalan u svim željenim slojevima tretirane zone.

Ovaj inovativan piling s patentiranom formulom omogućava veću efikasnost uz manje nuspojava.

Ta prednost iskorištena je za razvoj široke palete od 12 proizvoda, točnije različitih kiselina i njihovih kombinacija, što omogućava individualiziran pristup za različite kožne bolesti i kožne probleme. 

U nastavku preuzmite svoj besplatni primjerak Vodiča za pomlađivanje lica u kojem ćete pronaći sve detalje o nekirurškim i kirurškim metodama pomlađivanja u našoj Poliklinici. Saznajte više o njima i odaberite jednu za sebe. 

Vodič za pomlađivanje lica

Kandidati

Liječnici Poliklinike Bagatin pregledat će vašu kožu i donijeti odluku o vrsti pilinga koju treba provesti. 

Gotovo svatko se može podvrgnuti kemijskom pilingu sve dok nema određene karakteristike koje su proturječne pilinzima.

Obično ljudi s tamnijom kožom moraju biti oprezniji prije pilinga te moraju biti sigurni da je piling koji će im se nanijeti u skladu s njihovim tipom kože.

Razlog tome je taj da veoma jaki kemijski pilinzi mogu uzrokovati jaču hiperpigmentaciju na tamnijoj koži.

Priprema

Prije odluke o zahvatu, liječnici u Poliklinici Bagatin mogu predložiti specifičnu njegu kože ili druge postupke prije zahvata. 

Kemijski pilinzi mogu se nadopuniti s raznim tretmanima lica, ovisno o problematici, poput Reviderm Skin Peeler mikrodermoabrazije, laserskih tretmana ili pak mezoterapijom.

U svakom slučaju, prepustite liječniku da vodi brigu o vašoj koži i tretmanima koji su idealni za vas te budite iskreni o tome koje proizvode koristite kod kuće.

Tijek zahvata

Kemijski piling je medicinska procedura pri kojoj se na kožu nanosi odabrana kemikalija (glikolna, mandelična ili druga vrsta organske kiseline), a s ciljem poboljšanja stanja kože.

Nakon pilinga dolazi do obnavljanja epidermisa i poboljšanja arhitekture dermisa zbog povećane biosinteze kolagena i hijaluronske kiseline, dakle dolazi do remodeliranja kože.

Učinak kemijskog pilinga ovisi o tome koja je dubina pilinga postignuta.

Kemijski piling
Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

 

Kada govorimo o rezultatima pilinga, govorimo o poboljšanju teksture i vlažnosti kože, o mladenačkom izgled, ali i o uklanjanju manjih bora i poboljšanju poremećaja pigmentacije uzrokovane izlaganjem suncu. 

Prema dubini djelovanja u koži, razlikujemo vrlo površinske, površinske, srednje duboke i duboke kemijske pilinge:

  • VRLO POVRŠINSKI PILING djeluje na najpovršniji dio epidermisa, tj. sloj mrtvih stanica kože koji se nevidljivo ljušti;
  • POVRŠINSKI PILING djeluje unutar epidermisa ne prodirući do njegovih dubljih slojeva;
  • SREDNJE DUBOKI PILING prolazi sve do dermoepidermalne granice;
  • DUBOKI PILING djeluje i u dermisu.

Djelovanje pilinga na kožu modulira liječnik i individualno ga prilagođava svakom pacijentu.

Na takav način, uz kombinaciju terapijskog niza nekoliko pilinga, moguće je dobiti izvrstan efekt pomlađivanja kože, bez iritacije i bez ograničenja u svakodnevnom životu.

Oporavak

Ovisno o odabranoj vrsti i postignutoj dubini pilinga, odmah nakon tretmana javlja se crvenilo i lagana oteklina, što se brzo smiruje.

Za nekoliko dana moguće je i vidljivo ljuštenje kože, koje će kroz nekoliko dana prestati. Za to vrijeme bit će propisana posebna njega kože.

Danas su nam na raspolaganju pilinzi koji uzrokuju manju iritaciju i time manje crvenila, a istovremeno su izuzetno učinkoviti u smislu obnove i remodeliranja kože.

Izuzetno je važno držati se preporuka liječnika nakon zahvata, što svakako uključuje i primjenu krema za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom pri boravku na otvorenom.

Mjere opreza

Tretman se ne preporučuje u sljedećim situacijama:

  • ako ste trudni ili dojite;
  • ako bolujete od imunoloških bolesti (sistemski lupus, sklerodermija);
  • ako ste prije manje od 6 mjeseci bili podvrgnuti kirurškom zahvatu, zračenju ili tretmanu laserom na regiji gdje će piling biti proveden;
  • ako imate virusnu infekciju u regiji koja se tretira (npr. Herpes Simplex);
  • u slučaju da uzimate izotretinoin (Roaccutane), zahvat treba odgoditi do 6 mjeseci po prestanku uzimanja lijeka.

Cijena

Paket u Poliklinici Bagatin podrazumijeva cijenu samog preparata, pripremu te postupak tretmana i, ako je to potrebno, kontrolu nakon 2 tjedna. 

U našoj Poliklinici trenutno imamo posebnu ponudu za paket od 4 tretmana te na isti odobravamo 15% popusta.

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata.

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Saznajte cijenu tretmana

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberite datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h

Donji grad

Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.