×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Dječja dermatologija

U ovom specifičnom segmentu dermatologije treba uzeti u obzir razvojne i fiziološke aspekte pedijatrijske populacije. Neke bolesti kože su češće u djece, a neke se pak javljaju gotovo pa jedino u toj dobi.

Specijalizirana njega djece

Posebna grana dermatologije posvećena je upravo djeci, a u Poliklinici Bagatin, obzirom na tehnologiju koju imamo, našim najmlađim pacijentima možemo pomoći kod određenih problematika. Prvi korak i prvi dolazak podrazumijeva dermatološki pregled, kao polazišnu točku svake dijagnostike.

Dječja dermatologija

Vaskularne malformacije

Od vaskularnih malformacija najčešće se susrećemo s promjenama tipa nevus flammeus (tzv. rodin ugriz, port wine stain), a radi se o malformaciji površno smještenih dermalnih krvnih žila, koja je prisutna od rođenja djeteta i raste s njim. U ranom djetinjstvu radi se o crvenom do crvenoružičastom oštro ograničenom žarištu u razini kože, na licu ili drugdje na tijelu. S odrastanjem vaskulatura se dilatira i žarište može postati mjestimice zadebljani plak. Kod liječenja ovakvih promjena najčešće se provodi terapija žutim laserom. Za vrijeme ovog tretmana lasersko se svjetlo pretvara u toplinu koja uzrokuje biološki efekt na tkivo s posljedicom smanjenja, odnosno, nestanka kapilare ili druge tretirane promjene. 

Urođeni madeži

Urođeni madeži su pigmentirane promjene prisutne na koži djece od rođenja ili se pojavljuju u prvim godinama života. Promjene su dobroćudnog karaktera, a neke se od
njih mogu laserski u potpunosti ukloniti.

Akne u ranoj dobi

Jedna od najgorih nuspojava puberteta svakako su akne. Za mnoge tinejdžere, one predstavljaju opravdani estetski problem koji im dodatno narušava samopouzdanje, a
nemali broj ih zbog ozbiljnih upala traži pomoć dermatologa. Liječenje akni je dugotrajan proces koji zahtjeva dobru suradnju dermatologa i pacijenta, čime se osigurava
učinkovita kontrola izbijanja novih lezija. Često je potrebno pričekati nekoliko tjedana nakon početka primjene propisane terapije kako bi se vidjeli učinci, a ponekad je čak moguće i kratkotrajno pogoršanje prije nego li izbijanje novih lezija bude pod kontrolom. U pravilu je potrebno kombinirati preparate za liječenje akni, a u nekim se slučajevima koristi i oralna antibiotska terapija, koja uz antibakterijsko osigurava i protuupalno djelovanje.

Djeca bi, također, trebala imati naviku redovitog pranja i čišćenja lica. Najmanje dva puta dnevno lice bi trebalo oprati nježnim gelom ili tonikom za čišćenje. 

U slučaju da Vaše dijete ima kožnih problema koji odgovaraju opisima u tekstu, obratite nam se s punim povjerenjem. Naši dermatolozi rado će Vam pomoći u otkrivanju i liječenju svih kožnih bolesti i promjena.

Više o načinima plaćanja i cijenu pregleda možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".