×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Korekcija unutarnje strane nadlaktica

Brojnim pacijentima koji žele poboljšati svoj izgled nadlaktica predstavlja posebno problematičan dio tijela. Usprkos dijetama i vježbama, neki pacijenti imaju osjećaj da se nikada neće riješiti jakih ili obješenih nadlaktica. Zatezanje unutarnje strane nadlaktica (poznato i pod nazivom brahioplastika) kirurški je zahvat kojim se uklanja obješena koža i višak masnih naslaga na nadlaktici. 

Opis zahvata

Brahioplastika je kirurški zahvat kojim se uklanja višak masnih naslaga i kože na gornjem dijelu ruku čime se postiže oblikovaniji, vitkiji izgled. S vremenom meko tkivo nadlaktice postaje sve opuštenije te se može objesiti, što uzrokuje mlohav izgled ruku. Brojni ljudi srame se svojih nadlaktica koje izgledaju opušteno te traže način kako vratiti zategnutiji i mladenačkiji izgled.

Brahioplastika je idealna za pacijente koje muči značajna količina viška obješene kože ili masnih naslaga na području nadlaktice. Pritom moraju biti stabilne težine i imati realna očekivanja od zahvata. Također je važno da su pacijenti općenito zdravi, bez značajnih zdravstvenih problema koji bi mogli utjecati na operaciju.

 

Kandidati

Brahioplastika se može izvoditi na različitim pacijentima, uključujući i one s normalnom težinom koji samo malo žele zategnuti to područje. Međutim, većina pacijenta su oni koji su značajno izgubili na težini i potom stabilizirali svoju kilažu te nemaju nekontroliranih zdravstvenih problema. Takve ljude obično muči višak kože i masnih naslaga na nadlakticama, često se žaleći da osjećaju kao da imaju „šišmišova krila“. Ponekad starije žene imaju višak kože na nadlakticama zbog gubitka tonusa te i one predstavljaju razumljive kandidate za zahvat.

 

Priprema

Ako ste pušač, preporuča se da prestanete s pušenjem prije zahvata jer pušenje može utjecati na vaš oporavak. Lijekovi poput Aspirina, nesteroidnih protuupalnih lijekova te ponekih vitamina i homeopatskih pripravaka povećavaju rizik od krvarenja pa bi njihovu konzumaciju trebalo prekinuti prije zahvata.

Priprema za brahioplastiku u Poliklinici Bagatin uključuje detaljan razgovor s doktorom Bagatinom o vašem zdravlju, željama i životnom stilu, s naglaskom na nekoliko pitanja - što želite od zahvata, vaša očekivanja i željeni rezultati; vaše zdravstveno stanje, alergije na lijekove i medicinske tretmane; koristite li trenutno lijekove, vitamine, biljne dodatke, alkohol, duhanske proizvode i droge.

Dr. Bagatin također će:

 • ocijeniti vaše opće zdravstveno stanje i bilo kakve postojeće probleme ili rizike;
 • savjetovati vas da prestanete konzumirati proizvode koji sadrže aspirin dva tjedna prije zahvata;
 • savjetovati vas da prestanete pušiti dva tjedna prije zahvata.

Tijek zahvata

Za vrijeme brahioplastike, kirurški rez se izvodi duž unutrašnjeg dijela nadlaktice, najčešće od pazuha do lakta. Doktor Bagatin potom će ukloniti višak masnih naslaga liposukcijom, prije nego li ukloni i zategne višak kože te ju na koncu zašije. Kod pacijenata s malom količinom viška kože prilikom brahioplastike potreban je tek mali rez. U tom slučaju više malih rezova načini se u blizini pazuha kako bi uklanjanje masnih naslaga i tkiva bilo što manje invazivno.

Nakon uklanjanja masnih naslaga i zatezanja kože, rez se zatvara šavovima koji će se vaditi ili resorbirati do tri tjedna nakon zahvata. Zahvat se izvodi pod općom anestezijom te obično traje dva do tri sata, ovisno o veličini područja koje se podvrgava zahvatu. Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje. Pacijenti se otpuštaju sljedeći dan. Ako zahvat uključuje manju korekciju, može se učiniti i u lokalnoj anesteziji.

Oporavak

Nakon brahioplastike pacijent će primjetiti oticanje i podljeve te osjetiti blagu nelagodu koja se može riješiti lijekovima protiv bolova, a koje će vam propisati kirurg. Moguće je da vam na mjestu reza budu stavljene drenažne cjevčice kojima se prikuplja višak krvi i sekreta prvih par dana nakon zahvata. Također, kompresivni zavoji pomažu u pravilnijem i bržem zacjeljivanju te je neophodno njihovo nošenje 24 sata dnevno prvih mjesec dana.

Rezultati brahioplastike vidljivi su odmah, no bit će sve bolji kako će se oticanje i podljevi povlačiti, što obično traje oko dva tjedna. Većina pacijenata veoma je zadovoljna rezultatima brahioplastike te im jedan ožiljak ne predstavlja problem u zamjenu za vitkije, mladolikije ruke. S vremenom ožiljci blijede te su sve manje vidljivi, tim više što se rez radi s unutarnje strane u poziciji gdje će biti najmanje primjetan. 

Mjere opreza

Brahioplastika se smatra sigurnim zahvatom, no postoje rizici koji se vežu uz svaku vrstu operacije. Oni mogu biti:

 • infekcija
 • krvarenje
 • reakcija na anesteziju
 • gubitak osjeta
 • ožiljci
 • otekline

Kirurg će vam prije zahvata objasniti rizike kao i odgovoriti na sve vaše moguće brige.

Cijena

Paket uključuje: preoperativni pregled anesteziologa, operaciju u općoj anesteziji, kratki boravak u Poliklinici Bagatin, odgovarajući kompresivni steznik, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata. 

Paket ne uključuje: prvi konzultacijski pregled s doktorom, nalaz krvi, EKG-a, RTG prsa kao ni pregled od strane interniste, cijenu više noćenja, troškove prije prijema u Polikliniku Bagatin, telefonske troškove, lijekove koje ćete uzimati kod kuće, konzultacije s drugim specijalistima kao npr. sa specijalistom za dijabetes, astmu, visoki tlak, štitnu žlijezdu, lijek protiv alergije, lijek za srce itd.

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
 • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
 • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
 • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".