×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Nutricionističko savjetovanje i izrada plana prehrane

Prehrana je važan dio zdravog načina života.

Bez 3 temelja pravilne prehrane koji uključuju ravnotežu, umjerenost i raznolikost, postoji mogućnost da nećete imati dovoljno energije za svakodnevne aktivnosti, a i zdravlje izlažete riziku.

Kako bi se osjećali i izgledali dobro, u našoj Poliklinici pružamo nutricionističko savjetovanje koje će vam pomoći da ostvarite zdravstvene ciljeve i postignete željenu figuru. 

Što je nutricionističko savjetovanje?

Nutricionističko savjetovanje obuhvaća procjenu trenutačnog zdravlja i prehrambenih navika, kao i razinu fizičke aktivnosti.

Temeljem dobivenih parametara, naš nutricionist će analizirati i procijeniti nutritivni status organizma, izmjeriti koliko energije zahtijeva vaš životni stil te izraditi smjernice koje će vam pomoći u izboru optimalnih namirnica i fizičke aktivnosti kako biste bili zdraviji, izgledali bolje te postigli i zadržali željene rezultate.

Nutricionističko savjetovanje uzima u obzir i razne zdravstvene potrebe u pogledu prehrane te pomaže da ostvarite zadane zdravstvene ciljeve.

Web_848x364px_265

Što uključuje nutricionističko savjetovanje?

U Poliklinici Bagatin nutricionističko savjetovanje započinje temeljitom analizom stanja tijela, postojećih prehrambenih navika i trenutačnih zdravstvenih problema kako bi naši stručnjaci dobili najbolji uvid u vaše zdravlje.

Savjetovanje započinje antropometrijskim mjerenjem tijela koje uključuje mjerenje visine i težine, te određivanje BMI (indeks tjelesne mase).

Ako želite precizniji uvid u vaše zdravlje, preporučujemo Seca medicinsku analizu tijela koja će dijagnosticirati stanje Vašeg organizma uz pomoć više parametara, što će i samo savjetovanje učiniti preciznijim.

Tijekom konzultacija, nutricionisti će kroz razgovor dobiti uvid u vaše dosadašnje prehrambene navike koje uključuju i procjenu prosječnog dnevnog unosa hrane putem 24h prisjećanja.

Postavit će vam pitanja koju vrstu hrane inače jedete, koliko često jedete i koliko ste otvoreni za promjenu namirnica koje konzumirate.

Nutricionisti će vam savjetovati kako izabrati zdravije namirnice i kako kombinirati namirnice za najviše energije.

Također, promjena prehrane na znači da morate izbaciti svu hranu koje volite, već da pronađete optimalnu količinu hrane koje volite dok u svoju prehranu unosite i zdraviju hranu te usvajate navike koje će pomoći da ostvarite zadane ciljeve.

Prije konzultacija, preporučamo da vodite dnevnik prehrane kako bi se lakše prisjetili koje namirnice inače konzumirate.

Nutricionističko savjetovanje

Temeljem dobivenih informacija, izrađujemo aktivne planove prehrane i aktivnosti koje će vam pomoći usvojiti zdraviji stil života.

Osmišljavamo za vas individualne smjernice za prehranu i vitaminsku suplementaciju koje su izrađene prema potrebama vašeg tijela i zdravlja, a pomoći će vam da ostvarite zadane ciljeve.

Individualni plan jelovnika radimo na bazi tjedan dana, 2 tjedna ili mjesec dana, a namijenjen je da usvojite pravilne prehrambene navike kao i pomoći vam u izboru optimalnih namirnica za vas i kako kombinirati hranu za najbolje nutritivne rezultate.

Za koga je namijenjeno nutricionističko savjetovanje?

Usvajanje pravilnih prehrambenih navika je korisno za sve one koje žele podići razinu energije za svakodnevne aktivnosti, poboljšati svoje zdravlje, kao i postići gubitak težine kako bi izgledali i osjećali se bolje.

Promjenom prehrambenih navika možete riješiti mnoge zdravstvene tegobe kao i ublažiti simptome kroničnih bolesti.

Nutricionističko savjetovanje je idealno za one koje žele:

 • Podići razinu energije za svakodnevne aktivnosti,
 • Podići raspoloženje,
 • Smanjiti i kontrolirati tjelesnu težinu,
 • Smanjiti simptome kožnih bolesti,
 • Smanjiti simptome kroničnih bolesti (visoki tlak, artritis…),
 • Podići imunološki sustav.

Seca mBCA 515 medicinska analiza sastava tijela

U našoj Poliklinici koristimo najnoviju generaciju medicinske analize sastava tijela uz pomoć vrhunske tehnologije - Seca mBCA 515 analizator, koji osim tjelesne težine mjeri i sljedeće:

 • potkožno masno tkivo,
 • mišićnu masu,
 • postotak vode,
 • BMI (indeks tjelesne mase),
 • bazalni i aktivni metabolizam.

Svi podaci dobiju se na temelju visine, godina, spola i stupnja tjelesne aktivnosti osobe koja se mjeri.

Nakon analize možete dobiti smjernice za pravilnu prehranu kao i plan tretmana koji uključuju tretiranje estetskih nedostataka kao što su celulit i masne naslage uz pomoć kliničkih dokazanih tretmana:

Web_848x364px_266 (1)

Prednosti medicinske analize sastava tijela Seca mBCA 515 je u dijagnozi brojnih bolesti poput trenutnih epidemija pretilosti, dijabetesa ili pothranjenosti, a našim stručnjacima služi i kao odličan alat za praćenje rezultata tretmana i zdravlja klijenata.

Mjerenje se provodi pomoću šest analitičkih modela, a rezultati se prezentiraju pomoću lako razumljivih grafičkih prikaza.

Bez vađenja krvi, zračenja i neugodnih ispitivanja napravite kompletnu analiza stanja organizma.

Za nutricionističko savjetovanje možete se naručiti telefonski na 01/46 10 225, mailom na info@bagatin.hr ili putem naruči se obrasca (na dnu stranice).

  

Više o načinima plaćanja i cijenu konzultacija možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
 • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
 • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
 • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".