×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Kirurško podizanje stražnjice

Podizanje stražnjice poboljšava i/ili uklanja suvišnu obješenu kože na stražnjici i bedrima koja je nastala zbog gubitka težine, starenja i gravitacije te genetike. Podizanjem i učvršćivanjem kože na stražnjici putem ovog zahvata stražnjica postaje manje obješena, ulegnuta ili naborana.

Opis zahvata

Ponekad tijelo postaje žrtvom vlastitog uspjeha. Značajan gubitak kila može izuzetno poboljšati vaš izgled, no može otkriti i višak kože, a ponekad i obješeno tkivo. Kada starenjem ili gubitkom težine dođe do pojave viška kože na području stražnjice, ona dobije plosnat, obješen izgled ili se čak tkivo stražnjice može nakupiti tik iznad pregiba, umjesto preko glavnog dijela stražnjice gdje bi se prirodno trebalo nalaziti.

Podizanje stražnjice zahvat je kojim se uklanja višak kože s gornjeg dijela stražnjice i donjeg dijela leđa s efektom podizanja tkiva stražnjice na nekadašnju razinu. Obješeno tkivo se podiže, a višak uklanja te na taj način plosnata stražnjica postaje zaobljenija. Uz to, estetski prijelaz između stražnjice i bedara može se značajno poboljšati.

Kandidati

Idealni kandidati za podizanje stražnjice su osobe općenito dobrog zdravlja sa stabilnom težinom koju održavaju zdravom prehranom i životnim stilom. Također je važno  da je  pacijent pozitivan te da ima realna očekivanja od zahvata.

Priprema

Tijekom konzultacija, doktor Bagatin će prikupiti vašu cjelokupnu medicinsku dokumentaciju. Pritom ga morate upoznati s eventualnim zahvatima kojima ste već bili podvrgnuti, kao i s nekadašnjim ili trenutnim zdravstvenim problemima. Sa svojim kirurgom morate raspraviti zašto želite baš taj zahvat te koji su vam željeni rezultati. Također ćete dobiti posebne upute oko datuma zahvata, oporavka i praćenja.

Dva dana prije zahvata tijelo biste trebali prati s antibakterijskim sapunom 15 minuta i to dva puta dnevno te još jednom dodatno prije samog zahvata. Isto tako u tom razdoblju treba izbjegavati nanošenje proizvoda za njegu kože.  Hranu i piće ne bi smjeli konzumirati  8h prije zahvata, a ujutro će vam biti dopušteno popiti propisane lijekove s vodom koji se ne smiju prekinuti uzimati te oprati zube. Preporuča se nošenje široke odjeće na dan zahvata, posebno trenirke radi lakšeg oblačenja, pošto ćete nakon zahvata na sebi imati kompresivni steznik. Kod kuće ostavite sav nakit i ne uzimajte sa sobom nikakve dragocjenosti.

Važno je da ste prilikom konzultacija otvoreni i iskreni, a posebno se to odnosi na davanje detaljnih informacija o svom zdravlju što uključuje i popis svih lijekova koje koristite ili ste koristili, kao i vitamina i bilja koje konzumirate. Vi svojim ponašanjem možete znatno pridonijeti bržem i boljem oporavku. 

Tijek zahvata

Kada govorimo o kirurškom podizanju stražnjice, svi plastični kirurzi ne rabe istu metodu. Metoda koja će se primjeniti kod vas ovisi o količini viška kože i masnih naslaga koje je potrebno ukoniti, opuštenosti tkiva, kao i općenito o vašem zdravstvenom stanju. Operacija se izvodi u općoj anesteziji što znači da spavate tijekom operativnog zahvata. Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje

Jednako tako dr. Bagatin će procijeniti treba li učiniti potpuno podizanje stražnjice, a tada je potrebno napraviti i rez u preponama, kao i na bokovima. Na taj način se postiže i podizanje unutarnjih bedara.  Općenito se rez radi sa stražnje strane od jednog boka prema drugom u početnoj visini glutealnih regija.  Nakon reza ili rezova, višak kože i masnih naslaga se uklanja. Koža se tada povlači prema struku i sašije, dok se ispod kože postavlja dren koji uklanja višak tekućine i sprječava njeno nakupljanje. Nakon zahvata pacijent se stavlja u kompresivni steznik, koji čvrsto prianja uz kožu kako bi se smanjilo oticanje i kako bi pomogao pri prirodnom učvršćivanju kože i tkiva.

Oporavak

Podljevi, oticanje i bol očekivani su nakon zahvata. Gubitak osjeta u područjima podvrgnutima zahvatu također je uobičajen, no ubrzo će vam se osjet početi vraćati. Oteklina pak može potrajati i nekoliko mjeseci. Iako su lijekovi protiv bolova propisani kako bi se izbjegle neugodnosti kod pacijenata, obvezno nas kontaktirajte ako počnete osjećati značajnije  bolove ili primijetite neke druge promjene.

Nakon zahvata povećanja stražnjice svaki pacijent ima drugačija iskustva s razdobljem oporavka, no već dan nakon zahvata trebali biste normalno ustati  i bez problema hodati, a nakon 2-3 dana odstranit će se dren iz rane. Kako biste uklonili izravan pritisak na stražnjicu, trebali biste spavati  na prsima ili na boku, a prilikom sjedenja težinu biste trebali prebaciti na bedra. Tuširati se možete već drugi ili treći dan nakon zahvata, dok biste sa svakodnevnim aktivnostima trebali sačekati barem tjedan dana nakon zahvata. Zahvatom zahvaćena područja bit će vrlo osjetljiva tako da bi naporne fizičke aktivnosti  trebali izbjegavati  tijekom 4-6  tjedana. Kompresivni  steznik morat ćete nositi mjesec dana kroz 24h i još mjesec dana noću. On će vam pomoći da se tretirana područja pravilno oporave u skladu s novim oblikom stražnjice. 

Mjere opreza

Prije podvrgavanja ikakvom zahvatu, mudro je upoznati se s potencijalnim rizicima i nuspojavama. Svaki zahvat sa sobom nosi mogućnost komplikacija. Pojedine poteškoće koje se javljaju kod podizanja stražnjice su loša reakcija na anesteziju vezana uz nuspojave kao što su: povraćanje, vrtoglavica, slabost, krvarenje, infekcija, oštećenje živaca i asimetrija. 

Također može se učiniti sekundarna korekcija ukoliko nećete biti zadovoljni s rezultatima. Mogućnost komplikacija može se smanjiti pažljivim praćenjem doktorovih uputa. Ako se pridržavate uputa, smanjit ćete mogućnost za pojavu 

Cijena

Paket uključuje: preoperativni pregled anesteziologa, operaciju u općoj anesteziji, kratki boravak u Poliklinici Bagatin, odgovarajući kompresivni steznik, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata.

Paket ne uključuje: prvi konzultacijski pregled s doktorom, nalaz krvi, EKG-a, RTG prsa kao ni pregled od strane interniste, cijenu više noćenja, troškove prije prijema u Polikliniku Bagatin, telefonske troškove, lijekove koje ćete uzimati kod kuće, konzultacije s drugim specijalistima kao npr. sa specijalistom za dijabetes, astmu, visoki tlak, štitnu žlijezdu, lijek protiv alergije, lijek za srce itd.

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".