×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Liposukcija

Ukoliko imate nakupine masnog tkiva kojih se ne možete riješiti niti dijetom ni tjelovježbom, u tom slučaju je najbolje rješenje liposukcija koja će odmah vašem tijelu dati ljepši oblik. Korijene liposukcija vuče još u dvadesetim godinama prošlog stoljeća, kada je francuski kirurg Charles Dujarier izveo zahvat nad jednom balerinom. To je jedan od najpopularnijih kozmetičkih kirurških zahvata koji zaista može smanjiti i preoblikovati određeni dio tijela. Njome se u pravilu ne rješava prekomjerna tjelesna težina, već je to kirurška metoda za uklanjanje nakupina masnog tkiva i ublažavanje celulita na mjestima gdje to nije moguće postići na bilo koji drugi način, a rezultat je promjena konture (siluete) tijela.

Opis zahvata

Liposukcija je jedan od najpopularnijih i najčešćih zahvata u estetskoj kirurgiji. Liposukcijom možemo smanjiti i preoblikovati određeni dio tijela. Ovo je vrlo uspješna metoda jer se pomoću nje odstranjuje suvišno masno tkivo iz tijela zajedno sa stanicama u kojima se mast taloži. Ukoliko održavate svoju težinu i redovito vježbate, ne morate se bojati da će doći do ponovnog taloženja masnog tkiva na najkritičnijim dijelovima tijela. Dijelovi tijela na kojima se najčešće radi liposukcija, kako kod žena tako i kod muškaraca su abdomen, bokovi, nadlaktice, bedra, potkoljenice i stražnjica. Liposukcija nije tretman za smanjenje težine, to je metoda koja služi preoblikovanju pojedinih dijelova tijela koji nisu proporcionalni. Efekti liposukcije su odmah vidljivi, što ju je učinilo vrlo popularnom među ženama i muškarcima. To je jedan od najpopularnijih kozmetičkih kirurških zahvata koji zaista može smanjiti i preoblikovati određeni dio tijela. Njome se u pravilu ne rješava prekomjerna tjelesna težina, već je to kirurška metoda za uklanjanje nakupina masnog tkiva i ublažavanje celulita na mjestima gdje to nije moguće postići na bilo koji drugi način, a rezultat je promjena konture (siluete) tijela.

Kandidati

Dobri kandidati za liposukciju su muškaraci ili žene iznad 18 godina starosti, normalne tjelesne težine, elastične kože, sa džepovima nakupljenog masnog tkiva na specifičnim dijelovima tijela. Vrlo je važno gajiti realna očekivanja o tome kako nam sam postupak može pomoći. Kod donošenja odluke trebate li se podvrgnuti liposukciji ili ne, važno je biti upoznat sa svim činjenicama, kako biste kao dobro informirana osoba mogli donijeti zdravu odluku. Naručite se za razgovor u Polikliniku Bagatin, a mi ćemo vam pomoći pronaći najbolje rješenje za vas.

Priprema

Četiri do šest tjedana prije zahvata potrebno je prestati pušiti. Dva tjedna prije prestanite uzimati aspirine, biljne preparate ili bilo koje druge dodatke i određene lijekove koji sprječavaju stvaranje upale, jer upravo njihov sadržaj može uzrokovati značajnije krvarenje.

Na sam dan konzultacija s liječnikom: pripremite se za liječnički pregled i razgovarajte s liječnikom o vašim očekivanjima od zahvata, otvoreno govorite o povijesti bolesti, alergijama na lijekove i hranu, s posebnim naglaskom na lijekove koje upravo uzimate i objasnite liječniku ako ste pod liječničkim tretmanom. Dr. Bagatin će napraviti nekoliko fotografija prije kirurškog zahvata koje će priložiti u vašu medicinsku dokumentaciju.

12 do 24 sata prije zahvata: Dobro operite cijelo tijelo antibakterijskim sapunom i ostavite pjenu antibakterijskog sapuna oko 10 minuta na onom dijelu tijela koje će biti podvrgnuto zahvatu noć i jutro prije zahvata.

Osam sati prije operacije: nemojte jesti niti piti, skinite sav nakit, odstranite lak s noktiju na rukama i nogama.

Tijek zahvata

U zahvatu liposukcije sudjeluje tim stručnjaka Poliklinike Bagatin koji se mijenja ovisno o dijelu tijela s kojeg se skida višak naslaga masnog tkiva. Liposukcija je vrlo sigurna metoda, s vrlo niskim postotkom mogućih komplikacija. Prvo se napravi mali rez kako bi se stavila kanila te se može dodati tekućina radi smanjenja krvarenja i osjećaja nelagode. Suvišno masno tkivo se odstranjuje kroz kanile, pokretima naprijed - natrag aparatom za usisavanje masti - liposuktorom. Operacija se izvodi u općoj anesteziji što znači da spavate tijekom operativnog zahvata. Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje.

Oporavak

Poslije zahvata ostajete na promatranju u sobi u Poliklinici Bagatin. Čim se vaše stanje stabilizira odlazite kući. Poslije liposukcije potrebno je nositi čvrstu odjeću koja prianja uz tijelo. Pacijent treba nositi tijesnu odjeću najmanje 6 tjedana poslije zahvata. Dobit ćete intravenozno sredstvo protiv bolova. Trebate pripaziti jer su neke osobe vrlo osjetljive na sredstvo protiv bolova i mogu imati mučnine. O tome morate odmah informirati medicinsko osoblje. Postoperativni oporavak je relativno brz, međutim ožiljak i oteklina mogu biti prisutni šest mjeseci do godinu dana.

24 sata poslije zahvata: Počnite se odmah kretati kako bi izbjegli komplikacije.

Na dan otpusta: Dobit ćete pisane upute o tome kada i koje antibiotike, analgetike i tablete protiv upale trebate uzimati te ćete dobiti termin za prvi liječnički pregled poslije zahvata. Rana će biti dezinficirana, previjena i nosit ćete steznik. Ne smijete plivati, koristite mokri ručnik kod osobne higijene i prakticirajte samo lagane fizičke vježbe. Kompresivnu odjeću (steznik) trebate nositi najmanje 6 tjedana kako bi zadržali i postigli željeni oblik tijela.

7 dana poslije zahvata: Dolazite na kontrolni liječnički pregled. Očekujemo da ćete ostati u Zagrebu i okolici najmanje 7 dana kako bi se u potpunosti oporavili.

1 - 2 tjedna poslije zahvata: Osjetit ćete bol dva do tri tjedna i to možete kontrolirati uzimanjem lijekova koje ćemo vam preporučiti u Poliklinici Bagatin zajedno s uputama o korištenju. Za najbolje rezultate potrebno je masirati mjesto liposukcije.

Mjere opreza

Kao i svaki drugi zahvat, liposukcija je povezana s određenim rizicima i komplikacijama usprkos poduzetim mjerama. Tim Poliklinike Bagatin poduzima sve mjere predostrožnosti kako bi se svi mogući rizici sveli na minimum. Međutim i na vama leži odgovornost za izbjegavanje rizika i komplikacija

Cijena

Paket uključuje: preoperativni pregled anesteziologa, operaciju u općoj anesteziji, kratki boravak u Poliklinici Bagatin, odgovarajući kompresivni steznik, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata. 

Paket ne uključuje: prvi konzultacijski pregled s doktorom, nalaz krvi, EKG-a, RTG prsa kao ni pregled od strane interniste, cijenu više noćenja, troškove prije prijema u Polikliniku Bagatin, telefonske troškove, lijekove koje ćete uzimati kod kuće, konzultacije s drugim specijalistima kao npr. sa specijalistom za dijabetes, astmu, visoki tlak, štitnu žlijezdu, lijek protiv alergije, lijek za srce itd.

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Najčešća pitanja

Jednom kad ga odstranite, masno tkivo se u pravilu ne bi trebalo ponovno pojaviti na tom mjestu. Međutim, liposukcija ne sprječava debljanje zbog nezdravog načina života. Jedite zdravo i redovito vježbajte kako biste izbjegli taloženje neželjenog masnog tkiva.

Liposukcija kao i svaka druga operacija povezana je s određenim rizicima i komplikacijama. No, korištenje najmodernije tehnologije u rukama vrhunskog stručnjaka i cijelog tima rizici su minimalni. Doktor Dinko Bagatin će vam za vrijeme konzultacija objasniti sve moguće rizike liposukcije.

Dobri kandidati za liposukciju su muškarac ili žena iznad 18 godina starosti, normalne tjelesne težine, elastične kože, sa džepovima nakupljenog masnog tkiva na specifičnim dijelovima tijela. Vrlo je važno gajiti realna očekivanja o tome kako nam sam postupak može pomoći. Kod donošenja odluke trebate li se podvrgnuti liposukciji ili ne, važno je biti upoznat sa svim činjenicama, kako biste kao dobro informirana osoba mogli donijeti zdravu odluku.

Kod manjih liposukcija (mršavije osobe) ili liposukcija manjeg broja regija oporavak je u pravilu kraći i traje u prosjeku tjedan dana. Zahvat je umjereno bolan i bolovi se mogu kontrolirati običnim analgeticima. U području tretiranih regija prisutni su krvni podljevi koji nestanu nakon nekoliko tjedana. Također, postoji jedan osjećaj utrnulosti koji nestaje nakon određenog vremena. Korisno je da pacijenti nakon desetak dana budu što više fizički aktivni (vožnja biciklom, steper, teretana). Također se preporučuje i primjena limfne drenaže.

Liposukcija je vrlo sigurna metoda, s vrlo niskim postotkom mogućih komplikacija. Prvo se napravi mali rez kako bi se stavila kanila te se može dodati tekućina radi smanjenja krvarenja i osjećaja nelagode. Suvišno masno tkivo se odstranjuje kroz kanile, pokretima naprijed - natrag aparatom za usisavanje masti - liposuktorom. Liposukcija se u Poliklinici Bagatin izvodi pod općom anestezijom.

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".