×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Korekcija brade

Ljepota se često opisuje pomoću tri ključna načela: simetrija, ravnoteža i sklad. Na našem licu, definirana linija čeljusti uz čvrstu bradu igra vrlo važnu ulogu u određivanju oblika, no kako starimo i počinjemo gubiti tonus kože i mišića, tako se i definicija, simetrija i sklad lica počinju gubiti.

Opis zahvata

Želite li povećati bradu kako biste postigli skladniji izgled lica, ublažili posljedice starenja ili trebate korekciju brade nakon povrede ili bolesti, u Poliklinici Bagatin na raspolaganju vam stoje tri metode.

U slučaju kada je potreban veći zahvat, odlučujemo se za kirurške metode, dakle na operaciju čeljusti. Prva od njih, osteotomija ili klizna genioplastika podrazumijeva zarezivanje kosti brade i pomicanje u adekvatniji položaj.

Druga metoda operacije brade je kirurška ugradnja silikonskog implantata koji će nadograditi bradu, odnosno dopuniti volumen koji nedostaje, korigirati asimetrije ili druge nesavršenosti.

Kada je potrebna manja, neinvazivna korekcija brade kojom možemo povećati bradu horizontalno i vertikalno, definirati liniju i popuniti volumen, odabiremo nekiruršku metodu, ubrizgavanje dermalnih filera Volux ili Radiesse.

korekcija čeljusti i brade

Mala i uvučena brada, nedefinirana čeljust, asimetrija u donjoj trećini lica, deformitet od rođenja ili pak od ozljede. Nadalje, starenje kada mnogi ljudi počinju gubiti definiciju oko brade, vrata i područja čeljusti, često pritom mijenjajući oblik lica - sve su ovo pojave koje rezultiraju nezadovoljstvom vlastitim izgledom. Estetska medicina danas je doskočila upravo ovim 'problematikama' i ponudila brojna rješenja.

 

Klizna genioplastika - osteotomija

Ponekad je najbolje rješenje za korekciju brade pomaknuti kosti lica, odnosno brade u optimalnu poziciju. Operacija čeljusti radi se pažljivim zarezivanjem i pomicanjem kosti brade prema naprijed.

Moguće je na dva načina korigirati bradu - pomicanjem cijele kosti, počevši od područja obraza ili pomicanjem samo vrha brade. Ponekad je potrebno primijeniti obje metode kako bi se ostvarili željeni rezultati.

Ovaj tip korekcije, tzv. ortognatska kirurgija, preporučuje se u slučaju kada je brada izrazito uvučena u odnosu na ostatak lica.

 

Implantati brade

Implantati za bradu koriste se za uvećanje brade ili za korekciju oblika brade. Operacija brade radi se na način da kroz mali rez ispod brade kirurg pozicionira silikonski implantat koji će bradi dati potreban oblik i volumen.

 

Dermalni fileri - nekirurška metoda korekcije brade

Ako nema izrazitog disbalansa lica zbog smanjene brade, dermalni fileri za bradu su idealan način korekcije izgleda brade. U Poliklinici Bagatin koristimo Juvederm Volux i Merz Aesthetics Radiesse dermalne filere, koji su posebno kreirani za oblikovanje brade i čeljusti.

Volux se ponaša poput hijaluronskog implantata na način da imitira strukturu kosti i tako nadomješta koštani deformitet koji postoji.

Gušći je, čvršći, ima veću elastičnost i kohezivnost u odnosu na prethodne preparate te samim time daje veći pomak tkiva. Karakterizira ga i duže trajanje od dosadašnjih filera na tržištu. Naime, ono ide i do dvije godine što garantira dugotrajnost rezultata i zadovoljstvo.

Radiesse je jedini injektibilni dermalni filer za postizanje jasno ocrtanih i definiranih kontura lica. Sastoji se od čestica kalcijevog hidroksiapatita, koji je prirodni mineral u ljudskom tijelu, te je gušći od okolnog tkiva.

Razgradnjom prirodnim putem za sobom ostavlja aktivne fibroblaste koji proizvode kolagen, a tako doprinosi dugotrajnosti. Zbog stimulacije direktne proizvodnje kolagena, izvrsne rezultate postiže upravo na bradi i donjoj čeljusti.

Kandidati

Korekcija brade
Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

 

Metode korekcije brade i operacije čeljusti primjerene su za osobe koje imaju urođeno manju ili uvučeniju bradu, osobe koje uslijed procesa starenja gube volumen i jasnu definiciju brade, kao i osobe koje su zbog ozljeda ili bolesti izgubile skladan izgled brade.

korekcija brade

Dermalne filere za bradu često koriste muškarci, koji boljom definicijom linije brade i čeljusti brade ističu svoj odlučan muževan izgled.

Priprema

Ako je za postizanje željenih rezultata potrebna jedna od dviju kirurških metoda - genioplastika (osteotomija, operacija čeljusti) ili ugradnja implantata, važno je prethodno napraviti MSCT snimak, kako bi liječnik dobio jasan uvid u strukturu kosti lica.

MSCT snimanje je bezbolna, neinvazivna dijagnostička metoda kojom se u isto vrijeme u snimanom dijelu tijela prikazuju kosti, meka tkiva, krvne žile. Na temelju MSCT snimke, cjelovitog prijeoperativnog pregleda i želja pacijenta, liječnik će predložiti zahvat kao i pojasniti proces pripreme, operacije i oporavaka.

 

Najkasnije 48 sati prije operacije važno je napraviti anesteziološki pregled i pregled ukupnog zdravstvenog stanja što ćete napraviti kod anesteziološkog tima Poliklinike Bagatin i što je uključeno u cijenu zahvata.

Također, neizostavan korak je snimanje na Vectra XT 3D fotostimulatoru koji će dati jedinstven prikaz, točnije projekciju vaše brade nakon samog zahvata.

Naravno, ako se za korekciju brade odabere nekirurška metoda, ubrizgavanje Juvederm Volux ili Merz Aesthetics Radiesse dermalnih filera, anesteziološki pregled nije potreban.

Tijek zahvata

Klizna genioplastika / osteotomija / operacija brade

Nakon davanja anestezije, kirurg će u usnoj šupljini napraviti rez, kako bi oslobodio bradu, a zatim zarezati kost s obje strane obraza, pazeći da ne povrijedi živac. To će mu omogućiti da kost brade povuče naprijed i tako postavi bradu na željenu poziciju.

Nova pozicija brade učvršćuje se titanskim pločicama i vijcima koje neće biti potrebno naknadno odstranjivati. S vremenom, kost će narasti i zapuniti prostor gdje je kost zarezana i pomaknuta prema naprijed.

Zahvat traje cca 90-120 minuta i vrši se u općoj anesteziji. Pacijent nekoliko sati ostaje u Poliklinici, a zatim ide na kućnu njegu, uz napomenu da ne može sam voziti, pa je potrebno organizirati prijevoz kući.

 

Ugradnja implantata

Ovaj zahvat obavlja se u općoj anesteziji i traje oko sat i pol. Kroz mali rez ispod brade kirurg formira prostor za pozicioniranje silikonskog implantata na željenu poziciju. Ako je potrebno, implantat se pričvršćuje šavovima uz periost. Ponekad implantat čvrsto stoji na poziciji gdje je umetnut, pa dodatno učvršćivanje nije potrebno.

 

Volux dermalni fileri za bradu

Dermalni Volux fileri za bradu ubrizgavaju se vrlo tankim iglama direktno na kost lica, uz lokalnu anesteziju koja će ublažiti sam osjet uboda. Preparat sam u sebi ima anestetik, tako da će anestezija početi djelovati kada počnemo aplicirati filer.

dermalni fileri

Aplikacija se vrši uzduž brade i cijele donje čeljusti. Dermalni filer na neki način radi miomodulaciju, odnosno, blokira funkciju ciljanih mišića kad ga stavimo u pravu regiju. U slučaju kada stavimo preparate iznad brade, on će nam spustiti bradu i spriječiti funkciju mišića, tj. promijeniti funkciju mišića.

Period oporavka nije potreban - nakon ove metode odmah se može nastaviti s redovnim dnevnim aktivnostima.

Radiesse dermalni fileri za bradu i čeljust

Radiesse dermalni fileri najsigurniji su fileri na svijetu, a ubrizgavaju se tankim iglama pod kožu brade i uzduž cijele donje čeljusti. Lokalnom anestezijom ublažit će se osjet uboda.

Radiesse zbog svoje izuzetne kohezije ostaje čvrsto na mjestu gdje je apliciran stvarajući tako potporu i strukturu. Apliciranjem linearnih redova ovog dermalnog filera dobivaju se jasno i oštro ocrtane linije čeljusti i obraza. S vremenom one postaju sve bolje jer umrežavanjem nastalih kolagenskih vlakana daje se dodatna potpora nastaloj konturi ojačavajući tako željeni oblik.

Period oporavka nije potreban - nakon ove metode odmah se može nastaviti s redovnim dnevnim aktivnostima.

Oporavak

Može se očekivati manja do umjerena bolnost nakon operacije čeljusti, koja se kontrolira propisivanjem analgetika od strane kirurga.

Kako ne bi došlo do oštećenja i naprezanja netom operirane brade, preporučuje se jesti mekšu hranu koju nije potrebno žvakati.

Prilikom spavanja važno je ne opteretiti bradu - zato je idealno spavati na leđima, uz povišeno uzglavlje kako bi se spriječilo oticanje lica. Pretopli napitci i hrana mogu pridonijeti otoku, pa ih zato izbjegavajte - kao i odlazak na sunce ili u pretople prostorije.

Nakon osteotomije, flaster se nosi 5-7 dana, a šavovi se vade nakon 7 do 14 dana. Nije neobično da se pojavi minimalni otok ili modrica, no oko toga se ne treba brinuti. To su prolazni simptomi i uglavnom će proći u roku od dva tjedna.

Kod ugradnje implantata, šavovi se uklanjanju između petog i sedmog dana nakon operacije, a oporavak je brz i jednostavan. Treba se pridržavati sličnih uputa kao i u slučaju osteotomije.

Ubrizgavanje hijaluronskih filera ne traži oporavak te obično nema nikakvih nuspojava, dok se aplikacijom hidroksiapatitnih filera aktivira imunološki sustav stoga se može očekivati blaži otok, crvenilo i nepravilnosti prolaznog karaktera u roku od 24 do 48 sati nakon ubrizgavanja.

Nakon postupka dermalnim filerima može se odmah nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

Mjere opreza

Komplikacije kod osteotomije i operacije ugradnje implantata su iznimno rijetke. Ponekad se može javiti blago oticanje, stvaranje hematoma, osjećaj slabosti ili tuposti donje usnice zbog čega se pacijent može teže smijati ili otežano govoriti - ali sve je to bezopasno i brzo prolazi.

Kao i kod svih zahvata, uvijek postoji rizik od infekcije, pa je potrebno uzimati antibiotike i pridržavati se pravila higijene. Kako bi kost zarasla na najbolji mogući način, važno je poštivati upute liječnika o prehrani, načinu spavanja i eventualno drugim uputama koje liječnik daje po otpuštanju iz Poliklinike.

Cijena

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".