×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Face Lifting

Smanjena elastičnost kože, opušteno lice, pojava sitnih bora, naglašeni prirodni nabori lica i drugačija kontura vidljivi su početni znakovi starenja.

Face Lifting danas je vrlo uspješna operacija za uklanjanje i ublažavanje navedenih promjena, a efekt pomlađenog izgleda lica traje od pet na više godina.

Nakon isteka tog razdoblja lice će i dalje izgledati bolje nego što bi izgledalo bez operacije.

Opis zahvata

Face Lifting, točnije, estetska operacija zatezanja lica, predstavlja, bez ikakve sumnje, središnji zahvat u estetskoj kirurgiji.

Najčešća je i najvažnija estetska operacija iz grupe operacija pomlađivanja u smislu vraćanja kontura lica u poziciju u kojoj je lice bilo u mlađoj životnoj dobi.

Face Lifting ujedno je i baza svih drugih estetskih operacija na licu te se može kombinirati s drugim kirurškim zahvatima u toj regiji.

Kako se radi o promjenama koje su, s jedne strane objektivne, a s druge subjektivne jer svaka osoba na drugačiji način doživljava pojavu starenja, vrlo je teško točno odrediti kod koga i kada treba izvesti operativni zahvat.

Objektivno mišljenje i realnu procjenu dobit ćete na konzultacijskom pregledu u Poliklinici Bagatin.

Na temelju vaših želja, a ovisno o mogućnostima za postizanje rezultata, liječnik će vam dati mišljenje hoće li se bolji učinak postići kirurškom korekcijom ili neinvazivnim tretmanima.

Također, moguća je i kombinacija jednog i drugog, ako mislimo da će zajedničkim djelovanjem dati bolje rješenje.

Odlična priprema kože lica prije kirurške korekcije podrazumijeva REVIDERM Skin Peeler mikrodermoabraziju, ultrazvučni Med Visage tretman za lifting lica i Skin Needler terapiju mikroiglicama.

Isti tretmani preporučuju se i za održavanje rezultata kože lica nakon zahvata.

U nastavku preuzmite svoj besplatni primjerak Vodiča za pomlađivanje lica u kojem ćete pronaći sve detalje o nekirurškim i kirurškim metodama pomlađivanja u našoj Poliklinici. Saznajte više o njima i odaberite jednu za sebe.

Vodič za pomlađivanje lica

Face Liftingom u Poliklinici Bagatin ne zatežemo samo kožu lica, već i kožu vrata te dio mekotkivnog segmenta.

Nakon takvog operativnog zahvata mijenja se cjelokupan izgled lica i vrata.

Najbolji rezultati uočeni su upravo u području srednje i donje trećine lica te oko ruba čeljusti.

Ponovno je naglašena izgubljena linija brade te je dobiven ljepši prijelaz lica prema vratu. 

Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

 

   

ISKUSTVO KLIJENATA

M.A.
Face Lifting
Izvrsna ponuda svih usluga! Profesionalnost dr. TOMICE BAGATINA jamči siguran ishod svakog operativnog zahvata!

Kandidati

Kirurški zahvat radi se kada su prisutni znakovi starenja kao što su izraženije bore, obješena koža, gubitak tonusa i prijašnjih kontura lica.

Naime, lice "pada" i poprima tužan izgled.

Kandidati za operaciju najčešće su osobe u dobi između 40 i 60 godina.

Priprema

Za estetsku operaciju pomlađivanja lica potrebne su standardne pretrage krvi i urina, točnije: KKS, SE, koagulogram (PV, APTV i fibrinogen), GUK, urea, kreatinin, KG i Rh faktor, urin kompletni, EKG i pregled internista. 

Popis potrebnih pretraga dobit ćete na konzultacijskom pregledu u Poliklinici Bagatin.

S gotovim nalazima potrebno je obaviti pregled kod anesteziologa u našoj Poliklinici gdje ćete dobiti sve detaljne informacije o općoj anesteziji u kojoj se zahvat izvodi. 

Opća anestezija je 'dublji' oblik anestezije (od lokalne anestezije) što znači da spavate tijekom operativnog zahvata i ništa ne osjećate. 

Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici te razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje

Tijek zahvata

Ovisno o kirurškoj tehnici, estetska operacija pomlađivanja lica traje 3 - 4 sata.

Najčešće se izvodi pomlađivanje lica i vrata zajedno. 

Mjesto i dužina kirurškog reza ovise o tome što se zahvatom želi postići i individualno se prilagođava potrebama te stanju pacijenata (ovisno o opuštenosti i kvaliteti kože).

Face Lift

Rez se najčešće postavlja u vlasištu nekoliko milimetara od visine obrva, ispred uha i, ukoliko je potrebno opsežnije zatezanje vrata, iza uha. 

Manji se rezovi rade ispod brade te ispod kuta donje čeljusti u svrhu liposukcije vrata.

Zatim slijedi podizanje kože od potkožnog tkiva kako bi se zategnuo unutrašnji sloj i šavom učvrstio mekotkivni segment. 

Nakon zatezanja unutarnjeg sloja, pristupa se vertikalnom odstranjivanju viška kože i šivanju kirurškog reza. 

Ako je potrebno, radi se i rez od nekoliko centimetara ispod brade s ciljem kirurškog uklanjanja masti centralnog dijela vrata i dodatnog zatezanja mišića vrata (platizme) u medijalnoj liniji.

Ovi zahvati mogu se kombinirati i s ostalim zahvatima na licu, poput korekcije kapaka, postavljanja implantata u bradu, dermoabrazije perioralne regije itd.

Oporavak

Radi smanjivanja otoka i modrica koje se u određenoj mjeri očekuju nakon operacije važno je koristiti  hladne obloge unutar 24 - 48 sati. Minimalno 2 tjedna nakon operacije preporuča se spavanje s podignutim uzglavljem (dodatni jastuk).

Lijekovi protiv bolova pomažu u ranom postoperativnom periodu i olakšavaju početni oporavak, iako najčešće pacijenti nemaju bolova.  Ukoliko je potrebno, preporučuje se i uzimanje antibiotika tijekom prvih tjedan dana od operativnog zahvata.

Što se tiče prehrane, potrebno je uzimati laganiju hranu koja ne zahtijeva duže žvakanje.

Treba izbjegavati uzimanje preparata na bazi acetilsalicilne kiseline (andol, aspirin) kao i preparate na bazi vitamina C.

Ako niste iz Zagreba, preporuka je da si osigurate smještaj kako biste mogli dolaziti na previjanja i kako biste bili pod liječničkim nadzorom prvih 7 dana. Svakako je dobro imati nekoga tko će vam pomoći u prvim danima oporavka.

Kompresivni zavoj oko glave ćete nositi 7 dana 24 h dnevno.

Zavoj se zamjenjuje steznikom 7 dana nakon zahvata koji je potrebno nositi dan i noć prvi postoperativni mjesec, a 14 dana nakon operacije skida se ostatak šavova.

Povratak uobičajenim svakodnevnim aktivnostima je individualan, moguć je 7 - 14 dana nakon operacije, dok je teže fizičke aktivnosti potrebno izbjegavati 6 -8 tjedana nakon operativnog zahvata.

Osjet kože lica i uške postepeno se vraćaju unutar prvih mjesec dana (iznimno nešto duže).

Ožiljci su u pravilu neuočljivi, skriveni u vlasištu, u prirodnoj bori ispred i iza uške. Prvi rezultati vidljivi su već nakon 14 dana, a konačni nakon 6 - 12 mjeseci.

Mjere opreza

Nuspojave kod ovog zahvata najčešće su privremene.

U prvim danima nakon operacije, za očekivati je oticanje lica uz pojavu modrica.

Unutar prvih 24 - 48 sati preporuka je stavljati hladne obloge na lice.

Lice će biti bolno i zategnuto nekoliko dana, što se može ublažiti i otkloniti analgeticima.

Rane komplikacije mogu biti: krvarenje, infekcija kože i potkožja i, u vrlo rijetkim slučajevima, pareza ličnog živca (nervus facijalisa).

Od naknadnih komplikacija možemo navesti blažu asimetriju lijeve i desne strane što je najčešće u skladu s prirodnom asimetrijom lica.

Imajte na umu da lijeva i desna strana nisu nikada jednake te da je blaža asimetrija lica i vrata sasvim prirodna.

Ako pacijent primijeti bilo koji navedeni, zabrinjavajući simptom, treba se čim prije javiti estetskom kirurgu kako bi se na vrijeme interveniralo.

Važno je pridržavati se svih uputa kako bi se mogućnost pojave komplikacija svela na minimum, a postoperativni oporavak ubrzao. 

Cijena

Paket uključuje:  predoperativni pregled anesteziologa, operaciju u općoj anesteziji, kratki boravak u Poliklinici Bagatin, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata.

Paket ne uključuje: prvi konzultacijski pregled s doktorom, troškove prije prijema u Polikliniku Bagatin, konzultacije s drugim specijalistima kao npr. sa specijalistom za dijabetes, astmu, visoki tlak, štitnu žlijezdu, lijek protiv alergije, lijek za srce itd.

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin.

Najčešća pitanja

Face Lifting se može raditi u bilo koje doba godine.

Plastični kirurg glave i vrata i otorinolaringolog.

Nakon takvog operativnog zahvata mijenja se cjelokupan izgled lica i vrata. Najbolji rezultati uočeni su upravo u području srednje i donje trećine lica te oko ruba čeljusti. Ponovno je naglašena izgubljena linija brade te je dobiven ljepši prijelaz lica prema vratu. Iako će zahvat potencijalno promijeniti oblik, podbradak neće nestati. Za reduciranje podbratka preporučujemo kombinaciju zahvata s VASERlipo ultrazvučnom liposukcijom.

Kompresivni zavoj oko glave i dijela lica morat ćete nositi 7 - 14 dana 24 h dnevno, nakon čega slijedi vađenje šavova.

Nošenje zavoja preporučuje se još mjesec dana tijekom noći.

Unutar prvih 24 - 48 sati preporuka je stavljati hladne obloge na lice.

Lice će biti bolno i zategnuto nekoliko dana, što se može ublažiti i otkloniti analgeticima.

Povratak uobičajenim svakodnevnim aktivnostima moguć je 7 - 14 dana nakon operacije, dok je teže fizičke aktivnosti potrebno izbjegavati 4 - 6 tjedana nakon operativnog zahvata.

Kompresivni zavoj oko glave i dijela lica morat ćete nositi 7 dana 24 h dnevno, nakon čega slijedi vađenje šavova.

Nošenje zavoja preporučuje se još mjesec dana tijekom noći.

U postoperativnom tijeku preporučuju se hladni oblozi unutar 24 - 48 sati.

Ako niste iz Zagreba, preporuka je da si osigurate smještaj kako biste mogli dolaziti na potrebna previjanja i kako biste bili pod liječničkim nadzorom prvih 5-7 dana.

Osjet kože lica i uške postepeno se vraća unutar prvih mjesec dana (iznimno nešto duže).

Ožiljci su u pravilu neuočljivi, odnosno nevidljivi, skriveni u vlasištu, u prirodnoj bori ispred i iza uške. Prvi rezultati vidljivi su već nakon 14 dana, a konačni nakon 6 - 12 mjeseci.

Ovisno o kirurškoj tehnici, estetska operacija pomlađivanja lica traje 3 - 4 sata.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".