×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Lasersko uklanjanje dlaka

Kada su dlačice u pitanju, govorimo o neprijatelju broj 1 za većinu žena.

Britvice, vosak ili krema za depilaciju postali su sastavni dio života gotovo svake žene koja zna koliko je naporno održavati kožu uvijek prekrasno glatkom i bez dlačica.

Zasigurno je svaka od njih barem jednom u životu pomislila: 'Želim ih se riješiti zauvijek!'. Uz upotrebu posebnih lasera, danas je to i moguće. 

Opis zahvata

Lasersko uklanjanje dlaka medicinski je postupak u kojem se diodnim laserom, koji stvara intenzivno pulsirajuću zraku točno određene valne duljine (810 + 940 nm), uklanjaju neželjene dlačice.

Također, energija lasera koristi se u svrhu sprječavanja ponovnog rasta dlačica.

Da bi se to postiglo, energija lasera mora prodrijeti nekoliko milimetara u kožu kako bi se dosegnuo korijen dlačica. U trenu kada dopre do melanina u dlaci, svjetlost se apsorbira, tj. pretvori u toplinu.

Što je dlaka tamnija i deblja te gušća, to se više topline proizvede. Ta toplina oštećuje matične stanice oko dlačica kao i područje neposredno uz vlas dlačice koje je odgovorno za ponovni rast. To omogućuje drastično smanjenje dlačica na tretiranom području.

Poliklinika Bagatin u Zagrebu ima jedan od najnovijih diodnih lasera PrimeLase Excellence 4.800 W sa kontaktnim hlađenjem što omogućava maksimalno bezbolnu epilaciju

Iako laserska epilacija uspješno uklanja dlake, broj tretmana ovisi o psihosomatskim i fiziološkim faktorima koji definiraju koliko je tretmana potrebno za željeni rezultat.

Učinkovitost tretmana ovisi o boji i debljini dlačica, kao i dubini njihova korijena. U slučaju crvenih i svijetlih dlačica potrebno je puno više tretmana, nego li za crne dlačice, a ponekad rezultati nisu zadovoljavajući.

Rezultat tretmana, također, ovisi o eventualnim endokrinološkim problemima te genotipu klijenta. Kako bi se postigla što veća učinkovitost, bitno je dogovoriti plan terapije sa specijalistom, ovisno o vašem tipu kože i dlačica. Nakon odrađenih tretmana, povremeni tretmani održavanja također bi mogli biti potrebni.

Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

 

Najčešće se laserski tretiraju noge, pazusi, nadusnica, brada, bikini područje, intimna zona te ruke/podlaktice, leđa i prsa kod muškaraca. Zahvaljujući najnaprednijoj tehnologiji i velikoj brzini rada, PrimeLase Excellence laserom se obje noge mogu tretirati za 12 minuta, ruke za 9 minuta, a leđa za samo 4 minute. 

Poliklinika Bagatin u ponudi ima čak 9 lasera kojima se tretiraju gotovo svi estetski problemi.

Kandidati

Lasersko uklanjanje dlaka najbolje je za klijente koje žele postići što dugotrajniji osjećaj glatke kože. Najpogodniji kandidati su osobe sa svjetlijom bojom puti i tamnim dlačicama, no i one s tamnijom puti mogu se podvrgnuti laserskoj epilaciji. Također, ako vas muči i problem uraslih dlaka, ovo je idealno rješenje. Nakon samo nekoliko tretmana možete zaboraviti na bolne procese koje urasle dlake znaju uzrokovati.

Kod problema uraslih dlačica najčešće se kao negativna nuspojava javljaju tamne mrljice na koži. Njih se, nakon odrađenih svih tretmana uklanjanja dlačica prema definiranom planu terapije, najbolje možete riješiti laserom za uklanjanje hiperpigmentacija i ostalih pigmentnih promjena. Također, ako ste nakon uklanjanja na korak do prekrasnih nogu jer vas muče ispucale vene i kapilare, za vas je idealan novi Quanta laser koji će ukloniti sve neželjene kapilare.

Prije svakog laserskog tretmana, omogućili smo vam besplatne konzultacije s našim medicinskim kozmetolozima na kojima ćete dobiti preporuku broja tretmana i na kojima ćete detaljno porazgovarati o tretmanu, pripremi za isti i mjerama opreza. Također, naši će medicinski kozmetolozi dati savjet i uputu o rješavanju svih drugih problematika na koži.

Priprema

Lasersko uklanjanje dlaka

Ako ste zainteresirani za trajno lasersko uklanjanje dlaka, odaberite specijalista čiji je tim specijaliziran za dermatologiju ili kozmetičku kirurgiju.

Neki od glavnih savjeta za pripremu laserskog uklanjanja dlaka su sljedeći:

 

 • Obrijte dlačice dan  prije tretmana.
 • Izbjegavajte tamnjenje kože. Ako ste potamnili, bilo od izlaganja suncu ili sredstava za samotamnjenje, pričekajte 15 - 30 dana da vam ten ponovno poprimi prirodnu nijansu prije nego li se podvrgnete tretmanu. Pojedini specijalisti čak savjetuju da se izbjegava izlaganje suncu do šest tjedana prije laserskog uklanjanja dlaka.
 • Izbjegavajte tretmane protiv celulita do 4 tjedana prije tretmana. Nadalje, tretmani antibioticima kod upalnih akni također su kontraindikacija i treba proći barem 4 - 6 tjedana od prestanka terapije.
 • Ne čupkajte dlačice i nikako ih nemojte depilirati voskom, šećernom pastom ili električnim epilatorom 4 - 6 tjedana prije tretmana. Takvi tretmani uklanjanja dlaka mogu poremetiti folikulu dlačica te utjecati na trajno lasersko uklanjanje dlaka.
 • Uklonite šminku i dezodorans.

Tijek zahvata

Nakon nanošenja hidrogela, ručka lasera prislanja se na kožu i pomiče preko područja koje se tretira.

Laser emitira impulse energije na površini veličine 8 - 14 mm, koje klijent osjeća kao lagane ubode.

Tijekom tretmana trajne depilacije osjetit ćete blago hlađenje zahvaljujući sustavu hlađenja kože koji je ugrađen u laser. Nastavak za hlađenje ima i blago anestetsko svojstvo zahvaljujući kojem su osjetljiva područja tretirana relativno bezbolno.

Osjećat ćete možda lagano štipanje ili ubode za vrijeme tretmana, no dobro je napomenuti da većina klijenata dobro podnosi zahvat.

Lasersko uklanjanje dlaka

Važno je podvrgnuti se tretmanu nekoliko puta u intervalu od 4 do 8 mjeseci. Zašto?

Dlake rastu u određenim fazama, a melanin koji sadrži osnovu dlake povezan je s korijenom samo u fazi rasta.

Različite vrsta dlaka u toj se fazi nađu uvijek u različito vrijeme. Što znači da od osobe do osobe ovisi koliko je tretmana laserske epilacije potrebno i treba li prestati s tretmanima nakon godinu dana.

Tretman malog područja, poput gornje usne, može potrajati svega par minuta.

Tretman većeg područja, poput leđa, može potrajati i do sat vremena.

Oporavak

Možda ćete primijetiti crvenilo i blago oticanje prvih par sati nakon tretmana laserom.

Kako biste smanjili nelagodu, na tretirano područje možete stavljati obloge od leda.

Osoblje Poliklinike Bagatin preporučit će vam gel ili neku drugu vrstu kreme i losiona koji su dostupni u našoj maloprodaji.

Ako vam koža nepovoljno reagira odmah nakon laserskog uklanjanja dlaka, specijalist vam na tretirano područje može nanijeti steroidnu kremu.

Nakon laserske epilacije potrebno je izbjegavati izlaganje suncu i odlazak u solarije. Također, pripremite se i na moguće otpadanje dlaka u prvih par tjedana nakon tretmana.

Mjere opreza

Laserska epilacija ne jamči trajno uklanjanje dlaka.

Određene dlake mogu biti otporne na laserski tretman te ponovno izrasti, ali tanje i svjetlije.

Najčešće nuspojave trajnog laserskog uklanjanja dlaka:

 • Iritacija kože - povremena nelagoda, crvenilo i oticanje mogući su nakon laserskog uklanjanja dlaka. Svi znakovi i simptomi obično nestanu unutar nekoliko sati.
 • Promjena pigmenta - lasersko uklanjanje dlaka može potamniti ili posvijetliti tretiranu kožu, uglavnom privremeno. Koža posvijetli većinom kod osoba s tamnijom kožom, posebno ako se laser nepravilno rabi u neprikladnom okruženju.
 • Rijetkost je, no lasersko uklanjanje dlaka može uzrokovati bubrenje, ljuštenje, rane ili druge promjene u teksturi kože.

Trajna epilacija ne preporučuje se na očnim kapcima i okolnom području zbog mogućih teških ozljeda.

Cijena

Do kraja mjeseca naručite se na besplatne konzultacije za lasersku epilaciju dlaka u vrijednosti 40 €/ 301,38 kn, a koje uključuju određivanje stanja kože i problematike, jačine snopa laserske svjetlosti i preporuku broja tretmana.

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata.

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

 
Fiksni tečaj konverzije iznosi 7,53450 kn za 1 €.

Najčešća pitanja

U Poliklinici Bagatin za dugotrajno lasersko uklanjanje dlaka odlučili smo se za diodni laser tvrtke Asclepion Laser Technologies, MeDioStar NeXT. Diodni laseri učestalo se rabe već godinama kao alat u industriji, medicinskoj tehnologiji i znanosti te se navedena područja teško mogu zamisliti bez njih. Ovaj laser ima dulju valnu dužinu te može prodrijeti dublje u kožu što omogućuje tretman kod osoba s tamnijom kožom, ali i kod osoba sa svjetlijim dlakama. Zato se diodni laser smatra zlatnim standardom kada je u pitanju dugotrajno uklanjanje dlaka. 

Ne čupati dlake pincetom, voskom niti električnim epilatorom mjesec dana prije tretmana. Smiju se uklanjati depilacijskom kremom i brijati. Pri dolasku na tretman treba dlake dovesti u razinu kože (brijanjem ili depilacijskom kremom). Ne smiju biti dugačke jer nepotrebno apsorbiraju energiju i mogu izazvati opekline na koži. Ne preporuča se izlagati suncu mjesec dana prije tretmana niti ići u solarij jer nam je cilj da je koža što svjetlija (manje energije apsorbira) pa na dlake možemo djelovati većom energijom.

Bol je usporediva s onom kod natezanja gumice o kožu, s tim da bol neće biti jednaka na svim dijelovima tijela. Kako bismo vam omogućili što ugodnije iskustvo i osjećaj zadovoljstva, od sada u našoj bogatoj ponudi možete pronaći vrhunski uređaj Zimmer Cryo 6 za rashlađivanje kože tijekom laserskih tretmana. Za razliku od ostalih metoda rashlađivanja, kao što su kontaktno hlađenje, cryogen sprej i ledeni oblozi, ovaj uređaj rashlađuje epidermalni sloj kože prije, za vrijeme i nakon samog tretmana bez dodira s laserskom zrakom.  

Na manjim regijama kao što su lice, bikini zona i pazuh tretmani se izvode svakih 3-6 tjedana. Na većim zonama: noge, ruke, muška leđa svakih 4-8 tjedana. Minimalni broj tretman je od 5 do 7.

Prije laserske epilacije potrebno je detaljno razmotriti anamnezu i dermatološki status. Posebnu pozornost treba obratiti na poremećaje hormonskog sustava ili uzimanje hormonske terapije, eventualno uzimanje drugih lijekova, kronično izlaganje suncu ili umjetnim izvorima UV zraka te fotoosjetljivost. Laserska epilacija se ne radi u slučajevima nekih težih bolesti i ukoliko osoba koristi lijekove iz grupe fotosenzibilizirajućih lijekova. 

Očekivana i uobičajena popratna pojava je crvenilo kože tretiranog predjela koje može trajati dva do tri dana nakon epilacije. Trajna epilacija ne preporuča se na očnim kapcima i području oko očne jabučice zbog mogućih teških ozljeda.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
 • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
 • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
 • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".