×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Renew Lift HIFU (ultrazvučni) lifting lica

NE PROPUSTITE

20% popusta

na odabrane tretmane lica 

POGLEDAJTE PONUDU

Svježe i pomlađeno lice bez promjene u fizionomiji te bez rizika po zdravlje i izgled kože, danas je moguće na prirodan način ostvariti uz pomoć revolucionarnog uređaja Renew lift.

Mikro i makro fokusirani ultrazvuk visokog intenziteta, koji se već 50 godina koristi u medicini, našao je primjenu u kozmetici i estetici na zadovoljstvo svih estetskih profesionalaca i klijenata, u koristi čega govori i brojka veća od 250 000, koliko je puta do sada tretman izveden.

Renew lift, kontroliranim zagrijavanjem tkiva, potiče stvaranje velike količine kolagena, što rezultira učvršćivanjem, zatezanje i podizanje kože.

Opis zahvata

Renew lift predstavlja neinvazivnu metodu zatezanja i učvršćivanja te podizanja kože lica, vrata i dekoltea.

Tehnologijom fokusiranog ultrazvuka kontrolirano se zagrijava tkivo na dubini do 4,5 mm čime se stvaraju velike količine vezivnih tkiva (kolagena).

Po prvi puta se može tretirati SMAS tkivo koje se nalazi između sloja kože i mišića. SMAS tkivo podržava kožu i slojeve masnog tkiva te ovija mišiće zadužene za ekspresiju lica. Ono s godinama, kako ide atrofija lica i dolazi do 'opuštanja' kože, pada te ga je potrebno vratiti što je bliže moguće njegovom inicijalnom stanju. Obnova, tj. tretiranje SMAS tkiva rezultira ublažavanjem bora i zatezanjem kože.

Uređaj Renew Lift u svome radu koristi tehnologiju fokusiranog ultrazvuka visokog intenziteta (HIFU) na određenoj dubini unutar vaše kože gdje dolazi do pokretanja regeneracijskog procesa.

pregled lica
 

Točnije, djeluje na principu usmjeravanja energetsko kontroliranih valova koji emitiraju kontroliranu energiju u kožu i fokusiraju je na točno određenu dubinu (1.5, 3.0 ,4.5 mm).

Renew lift stručnjaku nudi na odabir četiri nastavka koja se razlikuju po frekvenciji i dubini fokusne točke.

Ovisno o dijelu tijela koje se želi tretirati, na određenoj dubini stvara se Termo Koagulacijska Točkica (TKT), odnosno dolazi do presijecanja ultrazvučnih valova u žarišnoj točki.

U toj točki dolazi do naglog podizanja temperature (preko 60 °C) što potiče proces regeneracije, zatezanja tkiva te, kod određenih tretmana, poticanje lipolize.

Prilikom tretiranja kože pokreće se proces koji se sastoji od tri faze: faze upale, faze proliferacije, odnosno obnove, te faze remodeliranja.

Hifu tretman

Uređaj potpuno neinvazivno dovodi optimalnu količinu ultrazvučne energije na najbolju moguću dubinu, kako bi proizveo prirodni odgovor tkiva u vidu stvaranja velike količine kolagena. 

Kontroliranim zagrijavanjem tkiva na različitim dubinama dobivamo drugačije efekte na koži:

renew lift

Prvi rezultati kod većine klijenata uočavaju se neposredno nakon tretmana, veće pozitivne promjene na licu vidljive su, otprilike, tri do šest mjeseci nakon tretmana, dok se krajnji rezultat očekuje nakon 8 mjeseci. Tijekom tog vremena dolazi do stvaranja novog kolagena koji kožu čini zategnutijom i elastičnijom.

Velika je prednost ovog tretmana što mu rezultati traju od jedne do dvije godine (ovisno o problematici koja se tretira), a u većini je slučajeva dovoljan samo jedan tretman.

Kandidati

Tretman je u Poliklinici Bagatin namijenjen osobama nakon 30. godine života, koje žele izgledati mlađe, a na čijem se licu zapažaju gubitak tonusa, proširene pore, prve linije te plitke i/ili pak duboke bore.

  • Blaga opuštenost kože
   Osobe s prvim znacima gubitka tonusa, proširenim porama i izraženom suznom brazdom (nastaje uslijed smanjenja elastičnosti kože pa lice 'klizi' prema dolje), blagim padom gornjih očnih kapaka i blagim opuštanjem vrata
  • Srednja opuštenost kože
   Osobe sa značajnijim gubitkom tonusa, borama oko očiju, padom gornjih očnih kapaka, srednje izraženim nazolabijalnim borama, blagim padom obraza, blagim opuštanjem podbratka i značajnijim znacima opuštanja kože na vratu
  • Ekstremna opuštenost kože
   Osobe s vidnim gubitkom tonusa, vidljivim borama na cijelome licu, gubitkom kontura duž donje vilice, izraženim padom obraza, izraženim podbratkom ('pureći' vrat) ili duplim podbratkom.
Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

   

Renew lift se primjenjuje za:

 • definiranje linije donje vilice
 • ublažavanje do potpuno uklanjanje nazolabijalnih bora i marioneta (između nosa i usnica)

Priprema

Nije potrebna posebna priprema prije Renew lift ultrazvučnog liftinga.

Kada klijent dođe na tretman, potrebno je temeljito ukloniti šminku i nečistoće s kože.

Čišćenjem lica REVIDERM dermokozmetikom te enzimatskim pilingom koža se priprema za tretman Reviderm Skin Peeler mikrodermoabrazije kojom ćemo ukloniti odumrle stanice kože i pripremiti kožu lica na sljedeći korak – Renew Lift tretman.

Prije tretmana preporuka je napraviti individualnu analizu kože lica kako bi se utvrdilo i definiralo točno stanje kože, stupanj oštećenja od UV zraka te stanje kapilara i hiperpigmentacija. Analiza kože je početak cjelovitog pristupa kojeg zastupamo u Poliklinici Bagatin jer će nam ovi podaci pomoći da kreiramo najbolje tretmane za željene rezultate, u skladu s očekivanjima klijenata.

Tijek zahvata

Renew lift tretman minimalno je bolan i traje oko sat vremena.

Pregledom lica, vrata i dekoltea, odnosno zona koje ćemo tretirati, označavamo žile koje su nam u području djelovanja. 

Pregled se vrši posebnim Vein Finder aparatom koji na koži prikazuje točan položaj krvnih žila i vena.

Ovaj je korak bitan jer njime minimiziramo mogućnost rapture krvnih žila što tretman čini izuzetnom učinkovitim i sigurnim.

hifu tretman lica
 

Zatim olovkom ocrtavamo lice prema definiranoj shemi, koju naš stručnjak točno prati prilikom tretmana. Pomak aplikatorom se radi, u pravilu, svakih 2 milimetra. Podešavaju se parametri i odabire se odgovarajući nastavak.

Na lice se obavezno nanosi dostatna količina gela koja će omogućiti nesmetano izvođenje tretmana.

U početku možete osjetiti malu nelagodu prilikom prolaska ultrazvučne energije kroz kožu koja je privremena i koja, , pokazuje da tretman djeluje.

Po završetku tretmana slijedi završna njega, koja podrazumijeva PCA kiselinu i post PCA masku koji će pospješiti rezultat i dati licu svježinu i sjaj.  

Oporavak

Rezultati su približni rezultatima nakon kirurške intervencije, no bez narušavanja integriteta kože, bez anestezije, bez vremena oporavka i bez bolova.

Moguća je pojava crvenila kože koje nestaje većinom 15 minuta nakon tretmana kada je već moguće nanijeti šminku na lice i vratiti se svakodnevnim obvezama.

Preporuka je koristiti Reviderm dermokozmetiku za poticanje bržeg rasta novih stanica te stvaranje kolagena.

Nakon mjesec dana, ili višu u dogovoru s liječnikom, dolazi se na kontrolni pregled i ponovno slikanje na Visia uređaju kako bi se pratili rezultati. Kontrolni pregledi se ne naplaćuju.

Tretman se, po potrebi i po procjeni stručnjaka Poliklinike Bagatin, može ponovo izvesti nakon 6  mjeseci u svrhu dobivanja što boljih krajnjih efekata.

Popratni efekti:

 • osjećaj dubinskog zatezanja kože
 • osjećaj štipkanja i bockanja tijekom tretmana (nestaje odmah po završetku i ovisi o osjetljivosti klijenta)
 • svrbež (tijekom tretmana, znak da je proces regeneracije u tijeku )
 • diskretan otok (poželjna pojava, daje trenutni efekt punoće kože)
 • blaga osjetljivost na dodir (prolazi za 2 - 3 dana)
 • modrice (rijetko nastaju, prolazi za 2 - 5 dana)
 • osjećaj utrnulosti u području tretiranog područja (najčešće na čelu, prolazi nakon 2 - 14 dana)

Mjere opreza

Tretman se ne radi osobama sa:

 • trajnim implantatima u regiji koja bi se tretirala (ovo se ne odnosi na zubne implantate)
 • nedavnim implementiranim mezonitima i hijaluronom
 • malignim oboljenjima
 • autoimunim oboljenjima
 • poremećajima koagulacije
 • srčanim pacemakerom i metalnim dijelovima ugrađenima u regiji koja se tretira
 • paralizom facijalisa (Nervus Facialis)
 • trudnicama i dojiljama
 • epileptičarima
 • dijabetičarima

Dva dana prije tretmana ne smiju se uzimati tablete protiv bolova niti analgetici.

Tijekom tretmana ne koristi se anestetska krema.

24 do 48 sati nakon tretmana zabranjeno je uzimati analgetike i tablete protiv bolova kako se ne bi utjecalo na upalni proces koji smo namjerno izazvali tretmanom.

Cijena

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Najčešća pitanja

Prvi blaži rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana, veće promjene na licu vidljive su 3 - 6 mjeseci, a finalni 8 mjeseci nakon tretmana kada tijelo stari kolagen zamijeni novim.

Tretmanom je obuhvaćeno područje donjeg dijela lica. 

Tretman je minimalno bolan. U početku možete osjetiti nelagodu prilikom prolaska ultrazvučne energije kroz tkivo, ali ćete se nakon nekoliko minuta naviknuti na to i uživati u tretmanu.

Većini klijenata je potreban samo jedan tretman, ali nekima se preporučuje ponavljanje kako bi se postigli što bolji rezultati. Hoće li trebati dodatni tretman, zavisi od reakcije organizma na Renew lift i početnog stanja kože što će procijeniti naši stručnjaci.

Budući da je Renew lift neinvazivna metoda pomlađivanja, nije potreban oporavak nakon tretmana. Po završetku tretmana se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
 • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
 • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
 • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".