×

info telefon +385 1 46 10 225

PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama

Vaše tijelo u sebi nosi moć regeneracije tkiva na svim dijelovima kože. Matične stanice čine to svakodnevno tijekom života.

PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama, poznata i kao tretman pomlađivanja vlastitom krvlju, vodeći je zahvat koji koristi moć liječenja trombocita i faktora rasta u vašoj krvi.

Na taj se način stimuliraju reakcije matičnih stanica.

Te matične stanice pomažu u stvaranju novog kolagena i krvnih žila, u obnovi i poboljšanju oštećene kože te usporavaju i poništavaju znakove starenja.

Opis zahvata

*PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama je revolucionarna metoda kod koje liječnik upotrebljava minimalnu količinu vaše vlastite krvi za pomlađivanje kože.

Uzimaju se ključne stanice i proteini koji se nalaze u krvi te se ponovno ubrizgavaju u vašu kožu čime se pospješuje obnova kože i potkožnog tkiva.

Dio krvi koji se koristi, a po kojem je metoda dobila ime, je PRP (Platelet Rich Plasma) ili u prijevodu - plazma bogata trombocitima.

U PRP-u se, uz trombocite, nalaze faktori rasta te matične stanice, koje nadalje stimuliraju proces obnove.

Budući da se kod ovog tretmana koristi vaša vlastita krv, ne unose se sintetičke tvari i ne postoji mogućnost nuspojava.

Ovim se postupkom na prirodan način potiče regeneracija i oporavak tkiva na licu čime se smanjuju bore i poboljšava tekstura kože na licu.

U Poliklinici Bagatin koristimo Cellular Matrix metodu renomiranog proizvođača Regen Lab koja je sigurna, učinkovita i dugotrajna.

Cellular Matrix koristi sinergijski učinak dva vrlo vrijedna sastojka: hijaluronske kiseline i plazme bogate trombocitima.

Cellucar Matrix

Hijaluronska kiselina (HA) je sastavni dio kože. U estetskoj medicini se koristi više od 25 godina kao dodatak koži, a dokaz djelotvornosti i sigurnosti je više od 20 milijuna odrađenih tretmana. Hijaluronska kiselina na sebe veže vodu što kod kože stvara dodatni volumen, potiče migraciju i proliferaciju stanica, te hidratizira i vitalizira kožu iznutra.

Plazma bogata trombocitima (A-PRP) koja se izdvaja iz krvi koristi se u estetskoj kirurgiji, ortopediji i stomatologiji već više od 10 godina. Njena prednost je ta što povećava proizvodnju kolagena, poboljšava elastičnost, boju i debljinu kože.

Također, stimulira diferencijaciju i proliferaciju matičnih stanica, aktivira angiogenezu (stvaranje novih krvnih žila) te daje koži voluminozni efekt. Plazma sadrži važne molekule poput krvnih proteina, hormona i hranjivih sastojaka koji pomažu kod obnavljanja tkiva.

Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

 

U nastavku preuzmite svoj besplatni primjerak Vodiča za pomlađivanje lica u kojem ćete pronaći sve detalje o nekirurškim i kirurškim metodama pomlađivanja u našoj Poliklinici. Saznajte više o njima i odaberite jednu za sebe.

Vodič za pomlađivanje lica

*Napomena: Rezultati zahvata mogu varirati od osobe do osobe zbog čega je iznimno važno na konzultacijama s liječnikom i/ili medicinskim kozmetolozima, temeljem njihovih preporuka, postaviti realne ciljeve. U Poliklinici Bagatin konzultacije se rade pomoću Visia uređaja, profesionalne analize kože lica, koji daje detaljan i dubinski uvid u vašu kožu. Nužno je pridržavati se svih uputa i preporuka dobivenih od strane medicinskog osoblja nakon tretmana, kako bi rezultati bili zadovoljavajući, odnosno, u skladu s očekivanjima koja su definirana tijekom konzultacija.

Kandidati

Idealan ste kandidat za PRP terapiju pomlađivanja matičnim stanicama ako želite postići jedan od sljedećih rezultata:

  • Glatkoća, svježina, elastičnost i pomlađivanje kože lica, vrata i dekoltea;
  • Poboljšanje izgleda bora oko očiju;
  • Smanjenje nazolabijalnih bora;
  • Smanjenje bora smijalica;
  • Umanjivanje ožiljaka od akni;
  • Smanjenje bora oko usta;
  • Pomlađivanje kože na rukama i ostalim dijelovima tijela;
  • Poticanje rasta kose na tjemenu.

Priprema

Prije samog tretmana specijalisti će, standardnom procedurom, izvaditi 5 ml vaše krvi.

Nakon toga, liječnik će posebnom tehnikom, odnosno centrifugom s velikim brojem okretaja, odvojiti plazmu od ostalih sastojaka vaše krvi. 

Tijek zahvata

Tretman se izvodi brzo i jednostavno.

Sastoji se od uzimanja male količine venske krvi koja se potom centrifugira i miješa s hijaluronskom kiselinom.

Tako dobivena plazma se malim i nježnim ubodima aplicira u vašu kožu.

Rezultati su vidljivi odmah, dok se potpuni efekt očekuje tijekom sljedećih mjeseci zbog procesa stvaranja novog kolagena i elastina.

U tom razdoblju koža se revitalizira, postaje mekša, elastičnija i vidno pomlađena.

PRP terapija pomlađivanja vlastitom krvlju
 

Za najbolje rezultate preporučuju se tri tretmana. Drugi se radi nakon 4 - 6 tjedana od prvog, a treći također nakon 4 - 6 tjedana (od prethodnog).

Kontrola je nakon 6 mjeseci te nakon godinu dana.

Učinci tretmana mogu trajati do dvije godine, ovisno o osobi.

Oporavak

Neposredno nakon tretmana moguća je pojava crvenila, natečenosti te minimalna bol na području koje se tretiralo, što u pravilu nestaje kroz par sati, a u cijelosti za nekoliko dana.

Većina se pacijenata odmah nakon tretmana vraća svojim uobičajenim aktivnostima.

Već u sljedećih par tjedana nakon tretmana vidljivo je opće poboljšanje u vlažnosti, strukturi i tonusu kože.

Nakon tri do šest tjedana počinje razvoj novog kolagena i krvnih žila, a u idućih tri do šest mjeseci dolazi do nestanka linija i bora.

Mjere opreza

PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama je jednostavan i siguran tretman.

S obzirom na to da se PRP izvlači iz vaše krvi, ne postoji mogućnost prijenosa bolesti, alergija ili imunoloških reakcija.  

PRP terapija se ne primjenjuje u slučaju bolesti krvi, nestabilnog krvnoga tlaka, infekcije, malignih bolesti, sistemske kortikosteroidne terapije.

Cijena

POSEBNA POGODNOST

U Poliklinici Bagatin nudimo paket od 3 tretmana te na isti odobravamo 15% popusta. Uz svaki PRP paket uključena je Dermapen terapija mikroiglicama u vrijednosti 1.200 kn kao priprema prije svakog tretmana. Terapijom mikroiglicama ćemo omogućiti bolje prodiranje preparata u kožu. Koža je nakon tretmana svježa i u potpunosti regenerirana.

 

Paket podrazumijeva pripremu te sam postupak tretmana i, ako je to potrebno, kontrolu nakon 2 tjedna.

Od jedne epruvete dobije se 4 ml preparata što je dovoljno za tretman jednog područja - lica, vrata, šaka ili dekoltea.

Od dvije epruvete se dobije 8 ml preparata što je dovoljna količina za dva područja, npr. lice + dekolte ili dekolte + šake.

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata.

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Saznajte cijenu tretmana

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberite datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon, Sri, Pet 08:00 - 16:00h
Uto, Čet 12:00 - 20:00h

Donji grad

Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.