Kako se riješiti celulita na nogama?


Kako se riješiti celulita

Lijepa i glatka bedra san su svake žene. Suknje, haljine, uske hlače i badić ljepše stoje kad imamo zategnute i vitke noge. A i osjećamo se bolje kad su naše noge u optimalnoj formi, fit i snažne. Nažalost, celulit na bedrima nije rijetka pojava.

Mnoge se žene pitaju kako se riješiti celulita i možemo li uopće pobijediti celulit na nogama? Apsolutno! Kombinacijom prehrane, zdravog načina života i dobro odabranim tretmanima svaka žena može imati ljepše i zategnutije noge.

Što je zapravo celulit? Riječ je o promjenama staničnog tkiva kože i potkožnog tkiva koje dovode do stvaranja čvorića ili jastučića. U poodmakloj fazi ovog procesa jastučići i čvorići naziru se kroz kožu i zamjećujemo ih kao neestetsku pojavu, celulit.

Celulit se osim na bedrima javlja na trbuhu, stražnjici, iznad koljena, a nije rijedak ni na drugim dijelovima tijela.

Uzroci nastanka celulita

Celulit nastaje kao posljedica loših prehrambenih navika, sjedilačkog načina života i genetskih faktora. Kako je celulit zajednički problem mnogih žena, medijima kolaju razni mitovi o nastanku i načinima liječenja celulita, a naši medicinski kozmetolozi otkrivaju istine i laži o celulitu!

Celulit na nogama

Vrste celulita

Ovisno o uzrocima nastanka, celulit se pojavljuje u tri osnovna oblika:

  • mekan
  • kompaktan
  • edematozni

Mekani celulit obično se javlja na gornjem stražnjem dijelu bedara i ispod stražnjice. Ovaj oblik celulita javlja se zbog oslabljenog tonusa kože i čestih oscilacija u težini.

Kompaktan celulit je čvrste konzistencije, a javlja se najčešće kod žena s prekomjernom težinom.

Edematozni celulit prepoznaje se po mikro-čvorovima koji su vidljivi prostim okom, bolni su na dodir, a uzrok nastanka je nakupljanje tekućine u potkožnom tkivu.

U borbi protiv sva tri oblika celulita pomoći će nam bolja prehrana i promjene u načinu života.

Ispravnom prehranom protiv celulita

Bez obzira muči li vas salo na bedrima, ili celulit kao posljedica nakupljanja tekućine i slabljenja vezivnog tkiva, pomoći će vam zdrava prehrana, dovoljan unos tekućine i kretanje.

Prehranom protiv celulita

Prva linija obrane protiv celulita je pijenje dovoljno tekućine. U ovisnosti o individualnim potrebama, godišnjem dobu i načinu života važno je uzimati minimalno 1,5-3 litre tekućine dnevno.

Uz izvorsku vodu dobro je konzumirati i biljne čajeve, posebice zeleni čaj i čaj od koprive. Ako ne možete odoljeti sokovima, neka budu prirodni i nezaslađeni.

Važno je konzumirati hranu koja ima diuretička svojstva, odnosno pomaže izlučivanju viška tekućine. Odlični diuretički saveznici glatkih i zategnutih nogu su šparoge, artičoke, krastavci, kupus i brusnice.

Preslana hrana, u prvom redu mesne prerađevine i procesuirana hrana, pridonose pogoršanju celulita. Naime, sol pogoduje nakupljanju tekućine, a time i nastanku i pogoršavanju celulita.

Kako se riješiti celulita

Uz sol, i šećer pridonosi nastanku i razvoju celulita. Naime, šećer potiče upalne procese u tijelu i usporava izmjenu tvari. Ovo se ne odnosi samo na čokolade, kekse, bombone i druge vrste industrijskih slatkiša – čak i sušeno voće u velikim količinama je štetno.

Redovita probava iznimno je bitna u borbi protiv celulita. Neredovito pražnjenje crijeva dovodi do zadržavanja toksina u tijelu, koji se talože i tako potpomažu razvoj celulita. Zato je važno jesti mahunarke, puno zelenog povrća, punog vlakana, a odlične su i lanene sjemenke, psyllium i magnezij, koji opušta mišiće crijeva i tako potiče probavu.

Ukratko, bazirajte prehranu na povrću, mahunarkama i cjelovitim žitaricama, izbjegavajte procesuiranu i jako zasoljenu hranu i šećer.

Kretanje pobjeđuje celulit

Jaki mišići i dobra cirkulacija neizostavni su u borbi protiv celulita. Da bi vaša cirkulacija bila na visini zadatka, a mišići vitalni i snažni, fizičkom aktivnošću treba se baviti barem 3-5 puta tjedno. Idealne aktivnosti su hodanje, trčanje, vožnja biciklom, rolanje ili plivanje.

Uz istonirane noge bez celulita i masnih naslaga, kretanje nam vraća i životnu radost, vitkost i zadovoljstvo. Zato je od presudne važnosti kretati se – puno i redovito.

Vježbanjem protiv celulita

Najbolji tretmani u borbi protiv celulita

Kad se pitamo kako skinuti salo na bedrima, odgovor će uvijek biti sastavljen od nekoliko sastavnica – prvi je ispravna prehrana, drugi je redovito kretanje, a treći – profesionalni estetski tretmani koji će ubrzati i olakšati uklanjanje svima omraženog celulita na nogama.

U Centru za oblikovanje tijela Poliklinike Bagatin rješavanju problema celulita pristupa se cjelovito, uz korištenje najnaprednijih uređaja i uz stručne savjete naših liječnika.

Jedan od najmoćnijih saveznika u borbi protiv celulita je Med Contour Multipower, uređaj koji kombinira ultrazvuk i radiofrekvenciju. Tretmani ovim uređajem uklanjaju celulit trajno i pouzdano – a prvi rezultati vidljivi su odmah nakon prvog tretmana. Naše klijente posebno veseli to što su tretmani bezbolni i potpuno sigurni.

Tretman protiv celulita

Redovnim korištenjem, pokazuju kliničke studije, obim pojedinih zona tijela može se smanjiti i do 20 centimetara.

Tu je i CoolSculpting – vodeći tretman u svijetu za neinvazivnu redukciju masnog tkiva koji tehnologijom zamrzavanja i uništavanja masnih stanica daje željene rezultate. Ovaj tretman bezbolna je alternativa liposukciji jer rezultira s do 27% nepovratnog smanjenja broja masnih stanica u području koje se tretira (trbuh, bokovi, bedra, koljena, masno tkivo ispod stražnjice, podbradak).

Ako se pitate kako skinuti celulit na bedrima i vratiti glatkoću i zategnutost svojim nogama, svakako nam se obratite s povjerenjem. Uz višegodišnje iskustvo, iskusan i stručan tim i najsuvremenije uređaje za uklanjanje celulita sigurno vam možemo pomoći.

Naručite se već danas na BESPLATNE konzultacije za oblikovanje tijela s našim vrhunskim stručnjacima putem linka, telefonski na 01/46 10 225 ili mailom na info@bagatin.hr.

Anamarija Platnar, medicinska kozmetologinja

Anamarija je izrazito marljiva i srdačna osoba. Voli timski rad i uvijek je spremna pomoći svojim kolegama. Nastoji biti uključena u što više aktivnosti kako bi Vam pružila najbolju uslugu.

Meni