Kako se najbrže riješiti celulita?


celulit

Dolaskom ljeta, stiglo je i vrijeme za ljetne odjevne kombinacije koje znatnije otkrivaju naše tijelo, našu kožu, ali i našeg velikog neprijatelja – celulit.

Nezdrave prehrambene navike, manjak tjelesne aktivnosti i genetika najčešći su uzrok nastanka ‘narančine kore’ na bedrima, stražnjici, trbuhu, iznad koljena i drugim dijelovima tijela. Reduciranje ove neželjene pojave često se čini kao nemoguća misija.

Celulit nije potrebno dodatno opisivati jer svi znamo što je i kako izgleda, no možda možemo definirati vrste celulita koje postoje:

  • mekan (karakteriziraju ga lokalizirane masne naslage, najčešće na gornjem stražnju dijelu bedara i ispod stražnjice, a javlja se zbog oslabljenog tonusa kože i čestih oscilacija u težini),
  • kompaktan (karakterističan za žene s prekomjernom težinom, a prepoznaje se po čvrstim i tvrdim masnim naslagama)
  • edematozni (celulit s mikro-čvorovima koji su vidljivi oku, na dodir bolni, a nastaju nakupljanjem tekućine u potkožnom tkivu)

celulit

Svakoj se spomenutoj vrsti pristupa na drugačiji način. Postoji li ‘čarobni štapić’?

Ne, ali postoji provjereno dobra kombinacija prehrane kojom, na najbrži mogući način, možete doći do zadovoljavajućih rezultata i neinvazivnih tretmana. Krenimo redom.

 

Pravilna prehrana uz tretmane

Redukcija celulita može se pospješiti pravilnim prehrambenim navikama i izborom nutritivno vrijednih namirnica.

Za početak je potrebno tijelu osigurati dovoljnu dnevnu količinu tekućine od minimalno 1,5 litre pa do 3 litre, ovisno o individualnim potrebama. Uz prirodno izvorsku vodu savjetujemo i biljne čajeve, posebno čaj od koprive i zelene čajeve te nezaslađene prirodne sokove.

tekućina

Prirodni diuretici koji mogu dodatno pomoći u izlučivanju viška tekućine su šparoge, brusnice, kupus, krastavci i artičoke. Također, vrlo je važno izbaciti šećer iz prehrane koji, uz genetiku, može biti jedan od glavnih krivaca nastanka celulita. On potiče upalne procese u tijelu te onemogućuje brzu izmjenu tvari.

Osim šećera nepoželjne su i industrijski procesirane namirnice koje sadrže sol u obliku konzervansa, a kao rezultat imaju povećano zadržavanje vode u organizmu.

Neredovita probava ili konstipacija doprinosi pohranjivanju toksina, odnosno otpadnih tvari u organizmu, čime se nastanak celulita olakšava.

Kako bi se regulirao rad crijeva, preporučuje se u prehranu uvrstiti hranu bogatu prehrambenim vlaknima poput lanenih sjemenki, zobenih i ostalih integralnih žitarica, grahorica te različitog voća i povrća.

Dodatna pomoć mogu biti ljuskice indijskog trputca – tzv. psyllium ili magnezij koji će opustiti mišiće stijenke crijeva i potaknuti probavu.

prehrana

Koje namirnice izbaciti za što brži i bolji rezultat?

Namirnice koje je potrebno izbaciti iz prehrane su:

  • meso i mesne prerađevine s visokim udjelom masti
  • slatkiši, kolači i ostale slastice
  • velike količine sušenog voća
  • alkohol, gazirana pića i zaslađeni voćni sokovi
  • industrijski procesirane namirnice (gotovi i polugotovi proizvodi)
  • visokokalorična hrana

Redovna tjelesna aktivnost

Osim adekvatne prehrane nužna je redovita tjelesna aktivnost 3 do 5 puta tjedno. Svakodnevnom tjelesnom aktivnošću izgrađujemo i jačamo mišiće, smanjujemo masno tkivo i poboljšavamo cirkulaciju. Najbolji rezultati pri smanjenju celulita postižu se aerobnim aktivnostima poput vožnje bicikla, plivanja, trčanja, planinarenja ili brzog hodanja.

Količina celulita, osim o genetskim faktorima, prehrani i vježbanju, uvelike ovisi i o pušenju te kontracepcijskoj hormonalnoj terapiji.

Ne postoji standardizirani prehrambeni obrazac protiv celulita jer je svaki organizam individualan zbog čega plan terapije ovisi o trenutnom stanju celulita koje se utvrđuje na konzultacijama.

 

Kako tretmani mogu pomoći u rješavanju celulita?

Za najkvalitetnije rezultate postoje provjereno dobri neinvazivni tretmani zahvaljujući kojima, na najbrži mogući način, možete doći do zadovoljavajućih rezultata.

U našem Centru za oblikovanje tijela zahvaljujući Med Contour Multipoweru uspješno reduciramo celulit već dugi niz godina.

Med Contour

Riječ je o ultrazvučnoj terapiji koja kombinira ultrazvuk i radiofrekvenciju u cilju efikasnog, sigurnog i bezbolnog nekirurškog preoblikovanja tijela, reduciranja celulita i zatezanja kože. Tijekom tretmana zajedno djeluju snage ultrazvučne terapije, radiofrekvencije, limfne drenaže i vakuuma.

Na površini kože neće biti nikakvih posljedica, a tretman je potpuno bezbolan. Rezultati se vide odmah nakon prvog dolaska, a daljnji gubitak centimetara nastavlja se u sljedećih nekoliko tjedana.

Tehnologija koja je oduševila rezultatima i smanjenju celulita krije se u Adipologie uređaju zbog čega je dobila nadimak „liposukcija bez noža“. Za vrijeme tretmana nema boli, a rezultat je oblikovano tijelo. Ovaj tretman namijenjen je muškarcima i ženama koji se žele riješiti masnih naslaga na području trbuha, bedara, koljena, nadlaktice, leđa i stražnjice.

Adipologie istovremeno zateže i pomlađuje tkivo iznutra, stimulira proizvodnju kolagena, učvršćuje kožu te uklanja masne naslage, a stručnjaci u Poliklinici Bagatin preporučuju ga kombinirati s LPG mehaničkom stimulacijom koji pospješuje gubitak celulita.

Naručite se već danas na besplatne konzultacije i riješite se ovog omraženog neprijatelja!

Anamarija Platnar, medicinska kozmetologinja

Anamarija je izrazito marljiva i srdačna osoba. Voli timski rad i uvijek je spremna pomoći svojim kolegama. Nastoji biti uključena u što više aktivnosti kako bi Vam pružila najbolju uslugu.

Meni