Kako se najbrže riješiti celulita?


celulit

Dolaskom ljeta, stiglo je i vrijeme za ljetne odjevne kombinacije koje znatnije otkrivaju naše tijelo, našu kožu, ali i našeg velikog neprijatelja – celulit.

Nezdrave prehrambene navike, manjak tjelesne aktivnosti i genetika najčešći su uzrok nastanka ‘narančine kore’ na bedrima, stražnjici, trbuhu, iznad koljena i drugim dijelovima tijela. Reduciranje ove neželjene pojave često se čini kao nemoguća misija.

Celulit nije potrebno dodatno opisivati jer svi znamo što je i kako izgleda, no možda možemo definirati vrste celulita koje postoje:

  • mekan (karakteriziraju ga lokalizirane masne naslage, najčešće na gornjem stražnju dijelu bedara i ispod stražnjice, a javlja se zbog oslabljenog tonusa kože i čestih oscilacija u težini),
  • kompaktan (karakterističan za žene s prekomjernom težinom, a prepoznaje se po čvrstim i tvrdim masnim naslagama)
  • edematozni (celulit s mikro-čvorovima koji su vidljivi oku, na dodir bolni, a nastaju nakupljanjem tekućine u potkožnom tkivu)

celulit

Svakoj se spomenutoj vrsti pristupa na drugačiji način. Postoji li ‘čarobni štapić’?

Ne, ali postoji provjereno dobra kombinacija prehrane kojom, na najbrži mogući način, možete doći do zadovoljavajućih rezultata i neinvazivnih tretmana. Krenimo redom.

 

Pravilna prehrana uz tretmane

Redukcija celulita može se pospješiti pravilnim prehrambenim navikama i izborom nutritivno vrijednih namirnica.

Za početak je potrebno tijelu osigurati dovoljnu dnevnu količinu tekućine od minimalno 1,5 litre pa do 3 litre, ovisno o individualnim potrebama. Uz prirodno izvorsku vodu savjetujemo i biljne čajeve, posebno čaj od koprive i zelene čajeve te nezaslađene prirodne sokove.

tekućina

Prirodni diuretici koji mogu dodatno pomoći u izlučivanju viška tekućine su šparoge, brusnice, kupus, krastavci i artičoke. Također, vrlo je važno izbaciti šećer iz prehrane koji, uz genetiku, može biti jedan od glavnih krivaca nastanka celulita. On potiče upalne procese u tijelu te onemogućuje brzu izmjenu tvari.

Osim šećera nepoželjne su i industrijski procesirane namirnice koje sadrže sol u obliku konzervansa, a kao rezultat imaju povećano zadržavanje vode u organizmu.

Neredovita probava ili konstipacija doprinosi pohranjivanju toksina, odnosno otpadnih tvari u organizmu, čime se nastanak celulita olakšava.

Kako bi se regulirao rad crijeva, preporučuje se u prehranu uvrstiti hranu bogatu prehrambenim vlaknima poput lanenih sjemenki, zobenih i ostalih integralnih žitarica, grahorica te različitog voća i povrća.

Dodatna pomoć mogu biti ljuskice indijskog trputca – tzv. psyllium ili magnezij koji će opustiti mišiće stijenke crijeva i potaknuti probavu.

prehrana

 

Koje namirnice izbaciti za što brži i bolji rezultat?

Namirnice koje je potrebno izbaciti iz prehrane su:

  • meso i mesne prerađevine s visokim udjelom masti
  • slatkiši, kolači i ostale slastice
  • velike količine sušenog voća
  • alkohol, gazirana pića i zaslađeni voćni sokovi
  • industrijski procesirane namirnice (gotovi i polugotovi proizvodi)
  • visokokalorična hrana

 

Redovna tjelesna aktivnost

Osim adekvatne prehrane nužna je redovita tjelesna aktivnost 3 do 5 puta tjedno. Svakodnevnom tjelesnom aktivnošću izgrađujemo i jačamo mišiće, smanjujemo masno tkivo i poboljšavamo cirkulaciju. Najbolji rezultati pri smanjenju celulita postižu se aerobnim aktivnostima poput vožnje bicikla, plivanja, trčanja, planinarenja ili brzog hodanja.

Količina celulita, osim o genetskim faktorima, prehrani i vježbanju, uvelike ovisi i o pušenju te kontracepcijskoj hormonalnoj terapiji.

Ne postoji standardizirani prehrambeni obrazac protiv celulita jer je svaki organizam individualan zbog čega plan terapije ovisi o trenutnom stanju celulita koje se utvrđuje na konzultacijama.

 

Kako tretmani mogu pomoći u rješavanju celulita?

Za najkvalitetnije rezultate postoje provjereno dobri neinvazivni tretmani zahvaljujući kojima, na najbrži mogući način, možete doći do zadovoljavajućih rezultata.

U našem Centru za oblikovanje tijela zahvaljujući Med Contour Multipoweru uspješno reduciramo celulit već dugi niz godina.

Riječ je o ultrazvučnoj terapiji koja kombinira ultrazvuk i radiofrekvenciju u cilju efikasnog, sigurnog i bezbolnog nekirurškog preoblikovanja tijela, reduciranja celulita i zatezanja kože. Tijekom tretmana zajedno djeluju snage ultrazvučne terapije, radiofrekvencije, limfne drenaže i vakuuma.

Na površini kože neće biti nikakvih posljedica, a tretman je potpuno bezbolan. Rezultati se vide odmah nakon prvog dolaska, a daljnji gubitak centimetara nastavlja se u sljedećih nekoliko tjedana.

Osim Med Contour tretmana, u našoj bogatoj ponudi možete pronaći i novitet – Z WavePro terapiju udarnim valovima koja se pokazala kao najbolji saveznik u borbi protiv celulita žena diljem svijeta.

 Med Contour

Z WavePro tretman djeluje samostalno za zatezanje kože, jačanje vezivnog tkiva i uklanjanje celulita. Također, može se koristiti kao nadopuna postojećim tretmanima Centra za oblikovanje tijela za poboljšanje rezultata poput novog CoolSculpting tretmana.

Tretirati se mogu područja abdomena, nadlaktica, nogu i stražnjice. A osim redukcije celulita, u našoj ponudi možete pronaći i novi tretman koji ciljano oblikuje mišiće trbuha i stražnjice – Z Field Dual elektrostimulaciju mišića.

Z WavePro

Naručite se već danas na besplatne konzultacije i riješite se ovog omraženog neprijatelja!

Kristina Ukalović, REVIDERM specijalist i licencirani edukator

Kristina Ukalović zaposlena je u Poliklinici Bagatin od 2011. godine. Od 2002. godine intenzivno se educirala na području kozmetologije te aparativnih metoda u kozmetologiji i medicini. Od 2002. pa sve do 2010. godine prolazila je brojne edukacije u inozemstvu te postala edukator za njemačku dermokozmetiku REVIDERM. Ubrzo je njihov novi koncept školovanja uvela i na naše područje, pod nazivom REVIDERM Akademija. Budući da ima položene sve stupnjeve akademije, jedini je licencirani REVIDERM edukator u cijeloj regiji.

Meni