Idealan kandidat za korekciju nosa


Idealan kandidat za korekciju nosaKorekcija nosa, u medicinskim krugovima poznata kao rinoplastika, jedan je od najpopularnijih estetskih operativnih zahvata. Cilj rinoplastike je postići harmoniju između lica i nosa.  Promjene su vidljive odmah nakon operacije, ali da bi završio proces cijeljenja i oteklina splasnula u cijelosti, potrebno je čekati do godinu dana od zahvata. Što je zahvat opsežniji potrebno je duže čekati na potpuni oporavak, što u nekim slučajevima znači čak i do dvije godine.

Tko je idealan kandidat za operaciju nosa?

Očekivanja su važan element koji čini dobrog kandidata za zahvat. Kandidati za operaciju nosa jednostavno žele poboljšati izgled svog nosa, no pritom ne traže savršenstvo. Oni su, također, uravnoteženi ljudi sretni sa svojim životom te ne očekuju da će ih rinoplastika pretvoriti u drugu osobu.

Što se sve na nosu može operirati?

Korekcija nosa neće u potpunosti promijeniti  izgled osobe niti će drastično promijeniti njen život. Osobe s iznimno visokim očekivanjima mogle bi biti razočarane rezultatima zahvata te potonuti u čak i depresiju. Dobar kandidat za operaciju nosa može biti svatko tko je nezadovoljan sa svojim nosom, bilo od rođenja, zbog ozljede ili starenja. Ako vam se ne sviđa vaš nos koji je, primjerice, prevelik u odnosu na ostatak lica, preširok gledajući iz profila, ima vidljivu grbu gledajući sa strane ili vam pak uzrokuje probleme sa sinusima ili disanjem – onda ste potencijalan kandidat za zahvat.

Kandidat za rinoplastiku trebala bi biti odrasla osoba ili maloljetnici stariji od 16 godina, premda se obično za operaciju čeka do punoljetnosti kada se očekuje da je u potpunosti završio rast. Kandidati bi trebali biti dobrog zdravlja, kako fizičkog, tako i mentalnog te bi njihova očekivanja trebala biti realna.

Konzultacije su najvažnija stavka i prvi korak svakog zahvata

Prije samih konzultacija, pacijenti bi trebali imati određene ideje kako žele da im nos izgleda, a tijekom konzultacija treba detaljno porazgovarati o svojim očekivanjima. Na osnovu toga, u Poliklinici Bagatin napraviti ćemo pregled s VECTRA XT 3D fotosimulatorom koji omogućuje realistični prikaz 3D simulacije na licu naših klijenata, koji će nam pružiti mogućnost da im pokažemo kako bi mogli izgledati nakon zahvata. Dakle, imat ćete prilike već na konzultacijama vidjeti kako će vas nos izgledati nakon operacije i oporavka.

Danas je pristup rinoplastici drugačiji nego što je bio ranije i nos se ne promatra izolirano, nego se nastoji dovesti u optimalan odnos s već postojećim strukturama lica, kao što su obrazi, usne, brada i čelo. S obzirom na sve navedeno cilj estetskog zahvata na nosu u Poliklinici Bagatin nije dobiti „novo lice“, nego preoblikovanjem nos uklopiti u normalne odnose s ostalim dijelovima lica.

Ako Vam je želja imati sve informacije o korekciji nosa u našoj Poliklinici, preuzmite informativan Vodič za estetsku ili funkcionalnu korekciju nosa u kojem možete saznati sve o preoperativnoj pripremi, VECTRA XT 3D konzultacijama s doktorom, metodama koje se koriste za vrijeme operacije – poput otvorenog pristupa ili zatvorenog pristupa, postoperativnom razdoblju i mjerama opreza.

Razmišljate li o korekciji nosa i imate dodatnih pitanja o samom zahvatu u našoj Poliklinici ili se želite naručiti na konzultacije, možete nam se obratiti telefonski na 01/46 10 225 ili emailom na info@bagatin.hr.

Dr. Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije

Dr. Tomica Bagatin najviše se bavi estetskom kirurgijom te mu je cilj pružiti pacijentima najsigurniju i najbolju kiruršku metodu kako bi naglasio njihovu prirodnu ljepotu. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici „Merkur“, a specijalizaciju na Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju u Kliničkoj bolnici „Dubrava“. U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Član je i međunarodnih udruženja – European Association for Cranio-Maxillo-Facial Surgery (EACMFS) and International Association of Oral and Maxillofacial Surgery (IAOMS) te svake godine aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima.

Meni