Vodič za početnike kroz lasersko uklanjanje dlaka


Uporne dlačice kao da rastu tamo gdje ih najmanje želimo. A često je naša koža zbog njih tamnija, neujednačenog tena, strukture, iziritirana i upaljena. Postoji li rješenje za dugotrajno uklanjanje dlačica? Postoji! Lasersko uklanjanje dlaka ili laserska epilacija tretman je koji će vam spasiti život.

Lasersko uklanjanje dlačica nudi trajno rješenje. Diodni laser je omiljeno sredstvo za trajno uklanjanje dlačica jer emitira svjetlost na valnoj duljini koja se najvećim dijelom apsorbira u folikulu ili korijenu dlake.

Folikul je mjesto gdje dlaka poprima boju ili pigment, što je i ciljna točka djelovanja lasera.

Kako izgleda tretman trajnog uklanjanja dlačica?

Kako bi se spriječio ponovni rast dlačica, koristi se energija lasera, koja mora prodrijeti nekoliko milimetara u kožu kako bi se dosegnuo korijen dlačica. U trenu kada dopre do melanina u dlaci, svjetlost se apsorbira, tj. pretvori u toplinu.

depilacija pazuha

No ne treba brinuti o toplini koju laser stvara jer je diodni laser opremljen sustavom koji hladi tretirano područje neposredno prije negoli se odašilje puls. Na taj način se osigurava veća ugoda i sigurnost za vrijeme tretmana.

Glavna razlika između ostalih laserskih tretmana i tretmana s diodnim laserom jest u tome što svjetlosna zraka cilja na desetke dlačica odjednom, što smanjuje broj tretmana potrebnih za završetak cijelog postupka.

Taj postupak danas je još i brži jer u Poliklinici Bagatin imamo u ponudi dva lasera. O veličini njihove sonde s kojom se tretira željeno područje, ovisi i brzina tretmana.

MedioStar Next, s manjom sondom većinom je namijenjen za depilaciju lica (nadusnice i brade), za depilaciju pazuha te za bikini zonu. Dok se diodni medicinski laser – MedioStar Next PRO XL koristi za veće površine poput nogu i u sebi ima senzore koji omogućavaju primjenjivost na svim fototipovima kože.

uklanjanje dlaka

Trajanje tretmana je maksimalno skraćeno, a čak i pri primjeni jače energije, tretman i dalje jamči minimalni rizik te ugodan tretman za svakog klijenta.

Sve detaljne informacije o ovom tretmanu, poput tijeka samog zahvata, kandidata ili mjera opreza možete pročitati ovdje.

U usporedbi s IPL uređajima za kućnu epilaciju koji rade na principu intenzivne pulsirajuće svjetlosti (ne treba je brkati s laserima), diodni laser daje neusporedivo bolje i trajnije rezultate.

Koje dlake se mogu tretirati trajnom epilacijom?

Važno je znati da što je dlaka deblja, gušća i, prvenstveno, tamnija, to se više topline proizvede. Ta toplina oštećuje matrične stanice oko dlačica (tzv.genocells) i područje neposredno uz vlas dlačice koje je odgovorno za ponovni rast.

To omogućuje drastično smanjenje dlačica na tretiranom području. Napomenimo da je zbog toga laserima teško detektirati sijede i dlake vrlo svijetlog pigmenta.

Jedan od mitova s kojim se često susrećem u komunikaciji s klijenticama je da laser jednako djeluje na sve vrste dlačice. Ne!

Recimo, u slučaju crvenih, plavih i sijedih dlačica potrebno je više tretmana u odnosu na crne dlačice. Isti kao što je i mit da laserska epilacija može samo pojačati rast dlačica. To je apsolutno nemoguće.

Više o mitovima i istinama po pitanju trajnog uklanjanja dlačica s kojima smo se često susreli, možete pročitati u našem blogu na tu temu kojeg ćete naći ovdje.

Savjeti za njegu kože

Područje koje će biti podvrgnuto tretmanu ne smije biti izloženo sunčevoj svjetlosti ili solariju minimalno 2 tjedna prije samog tretmana. Ako radite zone koje se ne izlažu suncu (npr. bikini zonu ili depilaciju pazuha) tretmane možete raditi bilo kada.

depilacija

Ako se pak ne možete ili ne želite odreći sunca, pomoći vam mogu kreme s visokim zaštitnim faktorima. Sve navedene mjere opreza imaju dva razloga. Prvi je smanjiti vjerojatnost nuspojava, a drugi je povećanje učinkovitosti samog laserskog tretmana.

Nakon svakog zahvata savjetuje se strogo izbjegavanje sunčevih zraka i solarija, što zimu čini idealnim godišnjim dobom za odlazak na ovakve zahvate.

Osim obaveznog nanošenja kreme s najvišim zaštitnim faktorom, savjetovat ćemo vas o primjerenoj hranjivoj i hidratantnoj njezi izvana i kontinuiranoj hidrataciji iznutra.

Iskustva klijentica i klijenata

Kada su dlačice u pitanju, govorimo o neprijatelju broj 1 za većinu žena. Britvice, vosak, kreme, depilacija lica, depilacija pazuha, iziritirana bikini zona postali su sastavni dio života gotovo svake žene koja zna koliko je naporno održavati kožu uvijek prekrasno glatkom i bez dlačica.

Stoga ni ne čude brojne reakcije oduševljenja koje dobivamo od naših klijentica, ali i brojnih muških klijenata.

Prema njihovom iskustvu, lasersko uklanjanje dlaka najbolja je stvar koja im se dogodila u životu i najbolja investicija ikada. Riješili su se uraslih dlaka, vrlo čestih upala, a samim time posljedično ožiljaka i hiperpigmentacija.

trajno uklanjanje dlačica

O uštedi vremena ne moram ni govoriti. Na lasersku epilaciju dolaze jednako i žene i muškarci kojima je jedno od najkritičnijih područja brada, odnosno, vrat zbog čestih iritacija uzrokovanih brijanjem. Često tretman radimo i na području prsa te na gornjem dijelu leđa.

U potpunosti vam mogu prenijeti iskustvo jedne klijentice koju smo pratili od početka njezine avanture, kroz ukupno šest (od sedam) tretmana.

Problematika su bile čvrste i tamne dlake koje su urastale na tjednoj, čak i dnevnoj bazi. Upalni procesi, otvorene rane, kraste, ožiljci i, prvenstveno bol koju je trpjela, a potom i neugodnost zbog nogu ‘kao da je iz rata izašla’, nestali su nakon prvog tretmana.

Dakle, nakon prvog tretmana laserskog uklanjanja dlaka više joj niti jedna dlačica nikada nije urasla. Tu sreću ne možete ni zamisliti!

Količina dlaka na nogama počela se smanjivati već nakon drugog tretmana, da bi se danas, nakon ukupno šest odrađenih tretmana, preostale dlačice mogle izbrojati na prste.

Za sva dodatna pitanja o ovom popularnom tretmanu obratite se našem call centru na broj 01 4610 225 ili na mail info@bagatin.hr te rezervirajte svoj termin!

Suzana Šaško-Gečić, medicinska kozmetologinja

Medicinska sestra s dugogodišnjim kliničkim iskustvom s područja kirurgije i dermatološke kozmetike. Sa svojim ljubaznim pristupom, toplinom i znanjem upotpunjuje kvalitetu našeg stručnog, medicinskog tima.

Meni