Kako ublažiti nazolabijalne bore?


Nazolabijalne bore

Svaki put kad se nasmijemo, naše lice formira nabor – nazolabijalnu boru od nosa prema ustima. Nazolabijalna bora je normalan dio fizionomije ljudskog lica. Dok je koža mlada i zategnuta, nazolabijalna bora se skladno uklapa u naše lice i ne predstavlja estetski problem. Ipak, kako se koža s vremenom opušta, gubi tonus i stanjuje, tako se i nazolabijalna bora produbljuje, što doprinosi umornijem i starijem izrazu lica. Gubitak volumena u obrazima također čini nazolabijalnu boru izražajnijom i dubljom.

Rješenje za izražene nazolabijalne bore

Što kad primijetimo kako naša nazolabijalna bora postaje preizražena, obješena ili duboka? Najbolji način da korigiramo nazolabijalnu boru su dermalni fileri i to prvenstveno u području obraza. Dodatni volumen obraza podiže tonus cijelog lica, vraća licu njegovu izvornu zategnutost, što posredno smanjuje izražajnost bore.

Koje točno filere treba aplicirati i gdje, da li samo u obraze ili i u druge regije, u Poliklinici Bagatin odlučujemo nakon profesionalne analize kože lica uređajem VISIA i konzultacija s našim stručnim timom.

Aplikacija filera je siguran i učinkovit način očuvanja ljepote i vraćanja tonusa koži, ali mora biti izvedena imajući u vidu cjelovitost anatomije lica, mimike i individualnog stanja kože. Kako bismo bili sigurni da će aplikacija filera dovesti do željenog ishoda, uz zadržavanje prirodnog izgleda, potrebna je velika doza stručnosti, besprijekorno poznavanje anatomije lica i stalna edukacija.

Osobno sam službeni trener i edukator tvrtke Allergan za aplikaciju Juvéderm hijaluronskih dermalnih filera i Vistabela na području Hrvatske i cijele naše regije. Također, tu je i naš doktor Josip Lovrić koji je edukator za firmu Merz – proizvođača Belotero i Radiesse filera. Dva dodatna razloga zašto se baš nama možete s povjerenjem prepustiti.

Kako dermalni fileri korigiraju nazolabijalne bore?

Bore koje primjećujemo na svom licu zapravo su posljedica procesa starenja kože. U tom prirodnom procesu starenja dolazi do gubitka kolagena i hijalurona, koji zadržavanjem vode gradi lijep volumen lica. Lice starenjem gubi volumen i elastičnost, a mi zamjećujemo “obješenost” i jaču izražajnost bora.

Dermalni fileri adresiraju upravo taj problem – njihovi sastojci pomažu koži zadržati potrebnu tekućinu i obnoviti kolagen, čime se vraća volumen i lijepa, mladenačka zategnutost kože.

Osim mehaničkog djelovanja hijaluronske kiseline koja skuplja i zadržava vodu poput spužve i tako daje koži zategnutost i glatkoću, fileri novih generacija sadržavaju i njegujuće sastojke koji hrane i obnavljaju kožu iznutra.

Inicijalni efekt filera je odmah vidljiv, ali tipično treba otprilike dva tjedna da se fileri rasporede u koži, čime se postiže konačni rezultat.

Idealno vrijeme za korekciju nazolabijalne bore

Koža lica počinje gubiti kolagen i elastin već sredinom dvadesetih godina, pa se veća izraženost nazolabijalne bore može zamijetiti već u tridesetim godinama. Ipak, svaka je koža drugačija, pa je važno pratiti svoju kožu i započeti s dermalnim filerima čim primijetite opuštanje i gubitak tonusa, odnosno veću izraženost ove neželjene bore. Raniji početak korištenja može značiti i uspješniju prevenciju pojave preranih znakova starenja kože.

Jednostavna i bezbolna aplikacija

Kad se odlučimo na neki tretman, obično se pitamo koliko je proces složen, koliko traje oporavak i hoće li postupak biti bolan. U slučaju dermalnih filera, riječ je o brzim tretmanima koje možete obaviti u pauzi za kavu, i vratiti se na posao. Nije potreban neki poseban period za oporavak.

Aplikacija dermalnih filera je minimalno bolna, provodi se uz anestetsku kremu i veoma tankom iglom pa se boli i nelagode nije potrebno bojati.

Samo najkvalitetniji fileri

U poliklinici Bagatin koristimo samo najkvalitetnije filere Juvéderm, Belotero i Radiesse, iza kojih stoje desetljeća rigoroznih istraživanja i milijuni zadovoljnih korisnika.

Svaki filer u našoj ponudi ima svoje polje aplikacije, pa će liječnik na temelju uvida u stanje lica i želje klijentice predložiti najbolji filer ili njihovu kombinaciju.

Hijaluron se s vremenom prirodno razgrađuje i postepeno nestaje iz kože lica pa je dermalne filere potrebno redovito obnavljati. Obično je dovoljno doći na tretman nakon devet to osamnaest mjeseci. Koliko dugo će vaši dermalni fileri moći ublažiti nazolabijalnu boru, odnosno podići cijelo lice u obrazima, ovisi o specifičnostima vaše kože i vašoj dobi.

Dermalni fileri su idealan način da očuvate ljepotu vašeg osmijeha i zaustavite usijecanje i produbljivanje nazolabijalne bore. Ovaj tretman neće samo djelovati na nazolabijalnu boru, nego i popraviti cjelokupan tonus vašeg lica i podariti mu mladenački sjaj i zategnutost.

Za više informacija o dermalnim filerima i svim korekcijama koje se njima mogu postići, naručite se na konzultacije na broj 01 4610 225 ili na mail info@bagatin.hr

Dr. Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije

Dr. Tomica Bagatin najviše se bavi estetskom kirurgijom te mu je cilj pružiti pacijentima najsigurniju i najbolju kiruršku metodu kako bi naglasio njihovu prirodnu ljepotu. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici „Merkur“, a specijalizaciju na Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju u Kliničkoj bolnici „Dubrava“. U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Član je i međunarodnih udruženja – European Association for Cranio-Maxillo-Facial Surgery (EACMFS) and International Association of Oral and Maxillofacial Surgery (IAOMS) te svake godine aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima.

Meni