Mezoterapija – serum mladosti koji vrijedi isprobati!


mezoterapija

Nakon dvadesetih godina života počinjemo uočavati prve znakove starenja kože. Mezoterapija je jedna od metoda estetske dermatologije koju je moguće primijeniti u svrhu postizanja prevencije starenja, primjerice ukoliko niste zadovoljni izgledom svoje kože jer je sivkasta, bez sjaja i s vidljivim sitnim borama.

Mezoterapija je medicinska procedura pri kojoj se posebno pripravljene revitalizirajuće tvari injekcijskom metodom ubrizgavaju u srednji sloj kože različitim tehnikama injiciranja. Riječ mezoterapija nastala je iz grčkog jezika od riječi „mesos“ što znači srednji te riječi „therapeia“ što znači liječenje. Dubina penetracije igle za mezoterapiju u kožu u pravilu je oko 2- 4 mm. Mezoderm je ime primarnog embrionalnog tkiva iz kojeg će se razviti vezivno tkivo, mišići i krvne stanice, a od dijelova kože dermis i subcutis. Tu je metodu, sada poznatu već više od pola stoljeća godine 1987. priznala Francuska medicinska akademija. Prema dostupnoj literaturi, većina autora smatra da mezoterapija ima osobito dobre učinke u rejuvenaciji kože, a nešto je manje učinkovita u liječenju androgenetičke alopecije, strija i melasme.

U gornje slojeve kože u Poliklinici Bagatin ubrizgavamo male količine vitamina, minerala, aminokiselina ili hijaluronske kiseline, dakle koži dajemo upravo ono što treba na mjesto gdje se to najbolje može iskoristiti. Preparati za mezoterapiju su izotonični, neutralnog pH i hipoalergeni. Mezoterapija poboljšava cirkulaciju krvi u regiji u kojoj je aplicirana, što uz djelovanje samog mezoterapijskog pripravka vrlo brzo dovodi do povećane elastičnosti, boljeg tonusa i sjaja te zdravijeg i mlađeg izgleda. Djeluje i na epidermalnom i dermalnom nivou. Mezoterapija se može vrlo uspješno kombinirati s drugim metodama pomlađivanja. Nakon nekoliko mezoterapijskih tretmana, najčešće četiri do šest, ovisno o protokolu, koža izgleda svježe, sjajnija je i boljeg tonusa. U terapiji održavanja, kako bi održali dobivene rezultate preporučamo učiniti još nekoliko tretmana, ali u duljim vremenskim razmacima između njih, primjerice svakih nekoliko mjeseci prema dogovoru s dermatologom. Naime, mezoterapija zahtijeva konzistentnu primjenu, kako su promjene na našoj koži dinamična pojava, tako je potrebno provoditi i njeno održavanje.

U Poliklinici Bagatin nudimo široku paletu preparata za mezoterapiju koji pružaju raznoliku pomoć u rješavanju brojnih estetskih problema povezanih s kožom lica, tijela i glave. Koristimo proizvode renomiranog proizvođača Aesthetic Dermal RRS

Mezoterapija

Kontraindikacije za primjenu mezoterapije su trudnoća, dojenje, poremećaji zgrušavanja krvi, tromboembolija, teška bolest srca ili bubrega te bilo koja teška kronična sistemska bolest. Neki pak smatraju da za mezoterapiju gotovo nema kontraindikacija.

Mezoterapija bez igle je metoda koja koristi UZV ili iontoforezu za transport farmakološki aktivnih tvari u dermis. Smatra se da je učinkovitost te metode tek jedna petina one koju dobijemo ako iglom apliciramo aktivne mezoterapijske sastojke.

Većina autora zastupa mišljenje da je za učinkovitost metode važno ne samo farmakološko i kemijsko djelovanje aktivnih tvari koje unosimo nego se pri korištenju igle dodaju i mehanički i fizikalni podražaji. Nakon prvog mezoterapijskog tretmana koža je bolje hidratizirana i sjajnija, a nakon nekoliko njih vidljivo je i značajno poboljšanje hidratacije kože, smanjenje vidljivih sitnih bora i poboljšanje tonusa i elastičnosti.

Kada tretiramo zrelu kožu s izraženim borama u mezoterapijskom tretmanu najčešće koristimo proizvode koji uz ostale revitalizirajuće sastojke sadrže i veći postotak hijaluronske kiseline, koja je i sastavnica naše kože, a pri čemu možemo tretirati kožu lica, vrata i dekoltea. Hijaluronska kiselina glavna je komponenta ekstracelularnog matriksa, a što se tiče njene uloge najvažnija je zbog svoje sposobnosti zadržavanja vlažnosti (1000 ml vode na gram hijaluronske kiseline). Starenjem njena koncentracija opada, smanjuje se i sinteza kolagena, a što rezultira gubitkom elastičnosti i tonusa kože te pojavom prvih bora.

U Poliklinici Bagatin savjetujemo započeti s mezoterapijom već u kasnim dvadesetim godinama života u svrhu pomlađivanja lica i prevencije starenja. Mezoterapija ima dobre učinke kod osoba sa suhom kožom, osoba kod kojih su izraženi znakovi fotostarenja te osoba sa zrelijom kožom. Na tretmane mezoterapijom u našoj Poliklinici možete se naručiti telefonski na 01/46 10 225 ili putem maila info@poliklinikabagatin.hr.

Dr. Snježana Kramarić, specijalistica dermatovenerologije

Dr. Snježana uže područje interesa nalazi u estetskoj dermatologiji. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalizaciju iz dermatovenerologije obavila je u Klinici za dermatovenerologiju u KBC Osijek i KBC Zagreb. Završila je stručni poslijediplomski studij iz dermatovenerologije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Redovito sudjeluje na tečajevima trajne edukacije te prisustvuje na raznim kongresima iz struke. Član je Hrvatskog dermatovenerološkog društva i licencirana od strane Hrvatske liječničke komore. Aktivno se služi engleskim i njemačkim jezikom.

Meni