Zašto nam je limfna drenaža potrebna?


Kako izbaciti štetne tvari i višak tekućine iz tijela?

Pripreme za ljeto se bliže kraju. Završite ih izbacivanjem štetnih tvari i viška tekućine uz pomoć limfne drenaže.

Limfna drenaža je tretman koji ima višestruke pozitivne učinke na tijelo. Osim što pomaže iz tijela izlučiti suvišnu tekućinu, pomaže i pri cirkulaciji, što u konačnici smanjuje celulit i obujam tijela, a to je ono što svi priželjkujemo prije toplih ljetnih mjeseci.

Što je limfa?

Limfa je bezbojna tekućina sastavljena od bijelih krvnih stanica i plazme. Nastaje kao proizvod staničnog metabolizma koji se putem limfnih žila i limfnih žlijezda prenosi dalje u krvotok te se preko bubrega izlučuju štetni sastojci.

Limfne žlijezde imaju važnu ulogu u proizvodnji limfocita, posebne vrste bijelih stanica koje vrše ulogu tjelesnog obrambenog mehanizama. Stvaraju antitijela koja deaktiviraju klice i njihove otrove i povećavaju otpornost organizma na infekcije. Limfociti na sebe vežu strane ili kancerogene stanice, tvari i mikrobe te ih izbacuju iz tijela.

Budući da ne postoji “srčana pumpa“ koja bi je aktivirala i ubrzavala, limfna tekućina sporo cirkulira. Limfna se cirkulacija parcijalno usporava pri spavanju, umoru, hladnoći, stresu i živčanoj napetosti. Usporena i smanjena cirkulacija limfe dovodi do nagomilavanja toksina u organizmu, usporava dostavu hranjivih tvari stanicama krvi i metaboličke procese u njima, što negativno djeluje na funkcioniranje i stanje stanica, a time i tkiva i organizma u cjelini.

limfna drenaža

Neadekvatan način života bez dovoljno kretanja, s nepravilnom i neredovitom ishranom, bez dovoljno odmora i u gotovo stalnom stresu preopterećuje limfni sustav i dodatno usporava cirkulaciju.

Iz tog razloga je potrebno drenažom potaknuti protok limfe, kako bi se brže izlučivale štetne tvari i suvišna tekućina iz tijela.

Ovim tretmanom se metodom upuhivanja zraka stvara pritisak na točno određene dijelove tijela, čime se mehanički potiskuje nataložena međustanična tekućina. Potiče se razgradnja celulita, smanjenje obujma, prokrvljenost tkiva i otklanjanje edema.

Cjelokupni tretman dovodi do stanja opuštenosti, prestanka natečenosti i boli koja je eventualno bila prisutna ranije te pogoduje procesima ozdravljenja u ljudskom tijelu.

Tretman se preporučuje i nakon kirurških zahvata jer ublažava bol, dugotrajne ožiljke, zadebljanja kože te podiže imunitet u tretiranom dijelu tijela.

Screen_Blog_672x272px_220

Neke od prednosti medicinske limfne drenaže su:

  • smanjenje obujma nogu
  • smanjenje oteklina nogu
  • razbijanje i razgradnja celulita (učinak se poboljšava u kombinaciji s drugim tretmanima za oblikovanje tijela – CoolSculpting, Med Contour, Zerona hladni laser, Venus Legacy)
  • poboljšanje cirkulacije
  • pomoć pri učvršćivanju i zatezanju kože
  • pomoć pri izbacivanju toksičnih tvari iz organizma

 

Screen_Blog_672x272px_219

Ovaj tretman važan je dio ponude našeg Centra za oblikovanje tijela jer je celulit zapravo nakupina nabujalih masnih stanica, toksina, vode i limfe u međustaničnom prostoru pa je potrebno ubrzati odvodnju štetnih produkata i samim time osigurati što više kisika i hranjivih tvari stanicama, a upravo se to postiže limfnom drenažom.

Kristina Ukalović, REVIDERM specijalist i licencirani edukator

Kristina Ukalović zaposlena je u Poliklinici Bagatin od 2011. godine. Od 2002. godine intenzivno se educirala na području kozmetologije te aparativnih metoda u kozmetologiji i medicini. Od 2002. pa sve do 2010. godine prolazila je brojne edukacije u inozemstvu te postala edukator za njemačku dermokozmetiku REVIDERM. Ubrzo je njihov novi koncept školovanja uvela i na naše područje, pod nazivom REVIDERM Akademija. Budući da ima položene sve stupnjeve akademije, jedini je licencirani REVIDERM edukator u cijeloj regiji.

Meni