Višak kože na rukama


Dolaskom toplijih dana biramo otvoreniju i prozračniju odjeću koja često podrazumijeva majice ili haljine bez rukava u kojima se prvo ističu naše nadlaktice. Ako ste vi jedna od onih osoba koja je nezadovoljna izgledom svojih nadlaktica, a nikako ne može riješiti problem viška kože, pravo je vrijeme da ih pripremite za ljetnu sezonu.  

višak kože na rukama

Nadlaktice su jedna od kritičnih zona na našem tijelu –  s godinama dolazi do drastičnog pada kolagena, ubrzanog opuštanja kože i zadržavanja masnog tkiva. Zbog toga je višak kože na nadlakticama veoma teško zategnuti isključivo tjelovježbom. Kako starimo tako i dolazi do slabljenja tonusa što na žalost, nijedna vježba neće uspješno riješiti.  

Višak kože nakon gubitka težine

Također, problem viška kože na rukama često muči osobe koje su izgubile veliki broj kilograma. U tom slučaju, došlo je do rastezanja kože koja se nije uspjela prilagoditi novom mršavijem izgledu tijela te dolazi do opuštanja. 

Ako naglo smršavimo, ne opusti se isključivo samo koža već i masne naslage u njoj. Tu veliku ulogu kao faktor imaju i godine koje smanjuju mogućnost prilagodbe tijela nakon gubitka kilograma. Zbog toga mnogi savjetuju postepeni gubitak kilograma, unos dovoljno tekućine te istovremeno rad na mišićnoj masi kako bi problem opuštene kože bio što manje izraženiji. 

Možemo reći kako opuštene nadlaktice često narušavaju estetski izgled cijelog tijela, a u nastavku donosimo tretmane kojima ćete ovaj problem uspješno moći riješiti.  

Kako ukloniti višak kože na nadlakticama?  

Osobe koje se muče s opuštenom kožom i masnim naslagama rješenje će potražiti u Adipologieju – prvom medicinski odobrenom uređaju koji istovremeno smanjuje masne stanice te potiče razvoj kolagena u hipodermisu – potkožnom sloju u kojem se inače taloži mast. Zahvaljujući svojem kutu prodiranja, Adipologie dopire do same masne stanice te je ciljano tretira. Ovaj uređaj namijenjen je ženama i muškarcima koje žele oblikovati problematična područja na svojem tijelu, a uz pridržavanja zdravog načina života, rezultati ovog tretmana su dugotrajni.

Adipologie

U Poliklinici Bagatin od neinvazivnih tretmana savjetujemo i Venus Legacy radiofrekveniciju – uređaj koji zagrijavanjem kože potiče stvaranje novog kolagena. Venus Legacy djeluje kombinacijom više tehnologija – multipolarne radiofrekvencije koja raspoređuje toplinu, VariPulse tehnologije koja omogućuje prodiranje topline u dublje slojeve kože te pulsirajućih elektromagnetskih polja koji poboljšavaju teksturu kože.  

Venus Legacy istovremeno zateže i učvršćuje kožu, smanjuje masne naslage i tvrdokoran celulite, a još bolje rezultate daje u kombinaciji s Med Contour Multipower ultrazvučnom terapijom koji ima poseban aplikator za zatezanje i učvršćivanje kože. Body Shape and Tight aplikator poboljšava epidermalnu teksturu i stvara bolji tonus kože, povećava kolagenska vlakna te stimulira fibroblast.  

Kao što smo već napomenuli, prije i nakon neinvazivnih tretmana za oblikovanje tijela potrebno je piti puno tekućine kako bi tijelo lakše eliminiralo masne stanice.  

Venus Legacy radiofrekvencija i Med Contour Multipower odobreni su od Američke agencije za hranu i lijekove (FDA). Tretmani su neinvazivni, bezbolni i učinkovit, a rezultati koji se dobiju sličnu su rezultatima operativne liposukcije. Naši stručnjaci savjetuju da je za najbolji rezultat ipak potrebno napraviti šest tretmana, a dugotrajnost postignutih rezultata ovise o klijentu, njegovom načinu i stilu života – tjelovježbi i prehrani.

Uklanjanje viška kože brahioplastikom  

Neinvazivni tretmani za oblikovanje tijela odličan su odabir za zatezanje nadlaktica, no ako je riječ o višku masnih naslaga i opuštenoj koži nadlaktica koje se ne mogu tretirati uređajima za oblikovanje tijela, najbolje rješenje je brahioplastika.  

Brahipolastika

Brahioplastika je kirurški zahvat kojim se odstranjuje višak kože i masnog tkiva, a podvrgavaju mu se najčešće žene u dobi između 50 i 60 godina kada dolazi do značajnog smanjenja elastičnosti tkiva. U posljednjih nekoliko godina na ovaj se zahvat sve češće odlučuju i mlađe osobe koje su se suočile s velikim gubitkom kilograma.  

Ovisno o problematici koju pacijent ima, kirurg odabire metodu kojom će se postići najbolji rezultat. Bitno je da je pacijent stabilne težine te dobrog zdravstvenog stanja kako bi operacija prošla u najboljem mogućem redu.  

Ako se radi o mlađoj osobi koja ima elastičnu kožu, često se izvodi liposukcija (VASER, WAL) kojom se ne rješava problem prekomjerne tjelesne težine, već je prvenstveno usmjerena na uklanjanje viška masnih naslaga na mjestima gdje se to ne može postići neinvazivnim metodama, a rezultat je poboljšanje konture tijela.  

Postoji nekoliko metoda brahioplastike, ovisi o količini opuštene kože. Može se izvoditi brahioplastika s minimalnim rezom – metoda kojom se stvara rez u predjelu pazuha što rezultira jedva vidljivim ožiljkom. Ukoliko je potrebno, ova metoda može se kombinirati s liposukcijom.  

uklanjanje viška kože

Standardna brahioplastika izvodi se kirurškim rezom duž unutrašnjeg dijela nadlaktice – od pazuha do lakta gdje se prvo uklanja višak masnih naslaga liposukcijom, a zatim zateže višak kože. Ožiljak se nalazi na unutrašnjoj strani nadlaktice, a pacijenti su nakon operacije izrazito zadovoljni rezultatom. Potrebno je napomenuti kako je zahvat dugotrajan te ga u većini slučajeva nije potrebno ponavljati.   

Brahioplastika se može kombinirati i s operacijom podizanja grudi ili zatezanja kože trbuha. Ovo ovisi o opsežnosti zahvata brahioplastike, kao i ovih ranije navedenih zahvata.

Zahvat se izvodi pod općom anestezijom, a ovisno o količini viška kože može trajati od dva do tri sata. Ako se radi o manjoj količini kože zahvat se može izvesti i u lokalnoj anesteziji. Sve potrebne informacije pacijent će dobiti na konzultacijama s doktorom.  

Oporavak nakon brahioplastike

Ukoliko se odlučite na zahvat brahioplastike poželjno bi ga bilo napraviti u mjesecima kada sunčeve zrake nisu jake. Ožiljke na rukama teško je zaštiti za vrijeme ljetnih mjeseci, a u ranom postoperativnom razdoblju (dva do četiri tjedna) savjetujemo što manje močenje rane kako bi se spriječila moguća infekcija. To uključuje bazene, ali i slanu vodu. Također, potrebno je izbjegavati i prekomjerno znojenje.

dr. Dinko Bagatin

Kako znati za koji sam tretman kandidat?

  • Naručite se na besplatne konzultacije za oblikovanje tijela gdje će medicinski kozmetolozi detaljno pregledati vašu problematiku i prema tome napraviti odgovarajući plan tretmana
  • Ako niste kandidat za neinvazivne tretmane rješavanja viška kože – probali ste problematiku viška kože na nadlakticama riješiti neinvazivnim tretmanima ili su vam operateri rekli kako navedeni neinvazivni tretmani neće napraviti veliki pomak vaše problematike, naručite se na konzultacije gdje će vas kirurg uputiti u detalje oko samog zahvata

Cilj svih tretmana u Poliklinici Bagatin je poticanje zdravijeg životnog stila i boljeg osjećaja u vlastitom tijelu. Naručite se na broj telefona 01/4610 – 225, putem e-maila info@bagatin.hr ili klikom na link

Dr.sc. Dinko Bagatin, dr.med., specijalist opće i plastične kirurgije

Dr. Dinko Bagatin najviše se bavi estetskom i rekonstruktivnom kirurgijom te mu je cilj omogućiti pacijentima najbolji mogući izgled te bolji život uz pomoć kirurgije. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici Merkur, a specijalizaciju iz opće i plastične kirurgije na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru Rebro. U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Član je i Hrvatskog kirurškog društva te svake godine aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima.

Meni